Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

QUOTE(tukyte @ 2008 01 14, 16:04)
labas , o kiek metu jus jau airijoje? kiek esu girdejusi, kad gaut airiska pasa, reik but pragyvenus 3 metus airijoje. as taip pat gimdziau airijoje, tai dabar pradedu tvarkytis popierius lietuviskam pasui. viena mama man buvo parasiusi apie visa eiga tvarkymosi lietuvoje, lt reikia dar laisko, kuris patvirtina, kad mano dukra neturi airiskos pilietybes. gal zinot jus is kur ji gaut , kur kreiptis?

bandyk konsultuotis su ambasada, nes kiek aš žinau tai airijos pasų poskyris tokio laiško neišduoda schmoll.gif , jiems tai neįeina į pareigas. ankščiau jį išdavinėdavo tik savo noru, kad pagelbėti mūsų tautiečiams. bet kiek žinau jie griežtai pareiškė kad daugiau tokių pažymų neišdavinės. vien žo lietuvių institucijos reikalavo tokio dokumento, kurio airija išduoti neturi kompetencijos doh.gif . kas jum gali atstoti tą laišką aš nežinau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Skarota Egle @ 2008 01 14, 15:45)
bandyk konsultuotis su ambasada, nes kiek aš žinau tai airijos pasų poskyris tokio laiško neišduoda  schmoll.gif , jiems tai neįeina į pareigas. ankščiau jį išdavinėdavo tik savo noru, kad pagelbėti mūsų tautiečiams. bet kiek žinau jie griežtai pareiškė kad daugiau tokių pažymų neišdavinės. vien žo lietuvių institucijos reikalavo tokio dokumento, kurio airija išduoti neturi kompetencijos  doh.gif . kas jum gali atstoti tą laišką aš nežinau  unsure.gif

bet ar nera taip , kad gaut airiska pasa, turi but isgyvenes 3 metus, kai gimsta lelius, pildai airiskui pasui gauti, ir jei esi pragyvenes maziau nei 3 metus, tai jie tada tau ir duoda neigiama atsakyma, o tuo laisku ir motyvuojies tada.
Atsakyti
4u.gif

QUOTE(Skalsa @ 2008 01 04, 17:10)
Perskaičiau kone visą temą ir neradau nė vieno pasisakymo mane dominančia tema. Ar kas nors yra bandęs atsisakyti kitos valstybės pilietybės (kuri vaikui suteikta pagal tėtį kitos valstybės pilietį, vaikui gimus tėčio valstybėje)? Mūsų situacija tokia, kad gimus dukrai norėjom duoti jai LT pilietybę, bet kaip tik tais metais įsigaliojo RU įstatymas, jog vaikas gimęs Ru teritorijoje ir jei vienas iš tėvų yra RU pilietis, tai vaikas automatiškai tampa RU piliečiu. Mums po dukros gimimo reikėjo skubiai vykti į LT, LT ambasada RU atsisakė tvarkyti dokumentus LT pilietybei be pažymos jog dukra nėra RU pilietė, tokios pažymos nė viena RU institucija neišdavinėjo (nes įstatymas galiojo dar tik 15 dienų ir niekas nieko konkretaus nežinojo). Laukti neturėjom laiko, per dieną vaiką įrašė į tėčio pasą, per kitą dieną gavom vizą ir išvažiavom į LT. Dabar norim atsisakyti Ru pilietybės ir suteikti dukrai LT pilietybę, bet ir vėl reikia tos pažymos.  Ambasada nieko neaiškina, trumpas atsakymas į bet kokį klausimą- reikia pažymos arba skaitykit interneto puslapyje esančią informaciją (kurios ten visiškai nėra).
Logiškai mąstant gaunant tokią pažymą automatiškai atsisakai tos valstybės pilietybės, bet kaip tada su tuo laikotarpiu kol lauki atsakymo dėl LT pilietybės ir paso? Vaikas būna be pilietybės?  g.gif Be jokio leidimo gyventi užsienio valstybėje? O jei LT duoda neigiamą atsakymą? Kaip tada?

Manes laukia identiska situacija, nes gimdymas ant nosies. MB Baltarusijos pilietis. Jie automatiskai suteikia pilietybe gimus vaikui. o norejom daryt LT pasa. Uzdaras ratas gaunasi : LT neduoda paso kol esi kitos salies pilietis, o Baltarusija neleidzia atsisakyti kol neturi kitos salies pilietybes doh.gif Vienintele iseitis daryt Airiska pasa, arba kaip pasiule ambasadoj - nerasyk tevo i gimimo liudijima blink.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(tukyte @ 2008 01 14, 16:04)
labas , o kiek metu jus jau airijoje? kiek esu girdejusi, kad gaut airiska pasa, reik but pragyvenus 3 metus airijoje. as taip pat gimdziau airijoje, tai dabar pradedu tvarkytis popierius lietuviskam pasui. viena mama man buvo parasiusi apie visa eiga tvarkymosi lietuvoje, lt reikia dar laisko, kuris patvirtina, kad mano dukra neturi airiskos pilietybes. gal zinot jus is kur ji gaut , kur kreiptis?

as airijoj isbuvau 4metus,o vyras 5.5tai ir gavom suneliui pasa airiska,o nesenai viskas keitesi klauskit lt ambasadoj kur gauti ta patvirtinima,kad negalit gauti airijos pilietybes
Atsakyti
QUOTE(azuolaite @ 2008 01 24, 17:15)
as airijoj isbuvau 4metus,o vyras 5.5tai ir gavom suneliui pasa airiska,o nesenai viskas keitesi klauskit lt ambasadoj kur gauti ta patvirtinima,kad negalit gauti airijos pilietybes

neseniai skambinau i ambasada, tai pasake, jei nera 4 pragyentu metu , tai ziuri pagal pps isdavimo data, ir nebereikia tu pazymu, nu mums nera 4 metu thumbup.gif , tai tikiuosi nebus problemu.
Atsakyti
Sveikutes.
O gal kas zino kaip ten su ta dviguba pilietybe g.gif Ir per kiek laiko padaro pasa cia Airijoj ?O kiek laiko uztrunka padaryti pasa gryzus i Lt?Ir ar tikrai nera problemu gauti pasa Lietuvoje,jei mes su MB gyvenam jau ilgiau nei 4 metus Airijoj?Vaje kiek daug klausymu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*J&J* @ 2008 01 25, 16:23)
Sveikutes.
O gal kas zino kaip ten su ta dviguba pilietybe g.gif  Ir per kiek laiko padaro pasa cia Airijoj ?O kiek laiko uztrunka padaryti pasa gryzus i Lt?Ir ar tikrai nera problemu gauti pasa Lietuvoje,jei mes su MB gyvenam jau ilgiau nei 4 metus Airijoj?Vaje kiek daug klausymu ax.gif

kas as skambinau i ambasada, tai man pasake, jei pps pazymos isduotos maziau nei pries 4 metus, tai lietuvvoj uzteks tik pps pazymu ir airisko gimimo liudijimo apostilizuotu, nes lietuvoj spres pagal tai ar turi tavo vaikas airiska pilietybe ar ne, o jei daugiau isgyvenes, tai net nezinau, nesimdomejau.
ai dar, ambasados internetiniame psl parasyta, jei pasa darysite tarpininkaujant ambasadai, tai paso darymas gali uztrukti iki 6 men., plius siuo metu lietuvoj su tais blankais bardakas, tai dar ilgiau gali uztrukti. o lt as manau spesiu per men susitvarkyti, aisku jei nebebus problemu su blankais pasu .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tukyte: 02 vasario 2008 - 01:35
QUOTE(R@munele @ 2008 01 16, 13:57)
4u.gif
Manes laukia identiska situacija, nes gimdymas ant nosies. MB Baltarusijos pilietis. Jie automatiskai suteikia pilietybe gimus vaikui. o norejom daryt LT pasa. Uzdaras ratas gaunasi : LT neduoda paso kol esi kitos salies pilietis, o Baltarusija neleidzia atsisakyti kol neturi kitos salies pilietybes  doh.gif  Vienintele iseitis daryt Airiska pasa, arba kaip pasiule ambasadoj - nerasyk tevo i gimimo liudijima  blink.gif  doh.gif

Vat mes ir patekom į tą užburtą ratą. teisingai rašėt, atsisakyti bus įmanoma tik sulaukus 18 metų, o jei iki to laiko dar pakeis įstatymus ir nebebus tokios teisės doh.gif verysad.gif Įdomiai patarė ambasadoj, kaip galima nerašyti tėvo į gimimo liudijimą, jei yra sudaryta oficiali santuoka.. žodžiu ambasada labai nusivyliau, nieko ten jie nežino ir iš jų pagalbos niekada nesulauksi.. unsure.gif

QUOTE(tukyte @ 2008 01 25, 16:26)
neseniai skambinau i ambasada, tai pasake, jei nera 4 pragyentu metu , tai  ziuri pagal pps isdavimo data, ir nebereikia tu pazymu, nu mums nera 4 metu  thumbup.gif , tai tikiuosi nebus problemu.

Man įdomu ar tikrai nebus problemų. Mums pasakė, kad jokio skirtumo kiek gyveni. Pažyma, kad vaikas yra be pilietybės/ neturi tos šalies kur gimė pilietybės yra būtina. be jos dokumentai nebus priimami. bent jau man taip aiškino ambasadoje.

Gal galit kas darėt leidimus gyventi LT, parašyt kokios turi būti pajamos vaikui ir suaugusiam? Ir kiek panašiai kainuoja draudimas (ji reikia metams)? Ir kokių ten dar dokumentų reikia?

Ir dar klausimas- gal kas ką žinot apie teisės į Lt pilietybę išsaugojimo pažymėjimus? Vaikams juos išduoda?
Atsakyti
QUOTE(Skalsa @ 2008 02 03, 18:51)
Gal galit kas darėt leidimus gyventi LT, parašyt kokios turi būti pajamos vaikui ir suaugusiam?

Kai mes darėmės vasarą, tai suaugusiajam lyg tais buvo apie 600 lt/mėn (pragyvenimo minimumas), o vaikui - pusė tos sumos. Dabar gal pakilę, bet maždaug įsivaizduojat. Reikia arba turėti banko pažymą, kad yra santaupų, kurios padengtų pragyvenimą bent metams į priekį, arba rodyti kažkieno atlyginimą, iš kurio gali būti išlaikytas 'užsienietis'.
Jei dar nežiūrėjot, VRM svetainėje yra atsakymų į kai kuriuos klausimus: VRM
Atsakyti
O kur reikia kreiptis ir kokiu dok.reikia ,norint gauti leidima nuolat gyventi Lietuvoje leliukui gimusiam usa?? bigsmile.gif 4u.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazulka5 @ 2008 02 05, 05:26)
O kur reikia kreiptis  ir kokiu dok.reikia ,norint gauti leidima nuolat gyventi Lietuvoje leliukui gimusiam usa??  bigsmile.gif  4u.gif  smile.gif

Į Migracijos skyrių pagal savo deklaruotą gyvenamaja vietą Lietuvoje.
Atsakyti
QUOTE(tukyte @ 2008 01 14, 17:04)

Jusu situacija gana liudna... Mes su panasiais laiskuciais iki siol vargstame. Bjauriausia, kad kiekviena karta reikia gauti apostile (£20), vertima (£20) ir vertimo patvirtinima (£5). Nepigus malonumas! lotuliukas.gif

Apsisarvuokite kantrybe ir tikrai pamastykite, ar labai reikia Lietuvos pilietybes blink.gif
Kovo menesi bus 3 metai, nuo dienos kai mes pateikeme LR pileitybes gavimui dokumentus i LR ambasada Londone.
Per tris metus reikalas niekur nepasistumejo - tik Lietuvoje istatymai pasikeite, pasikeite ambasadorius ir daugybe 'atsakingu darbuotoju'. Tik tiek... Iki siol Migracijos departamentas ir LR ambasada su begalime meile, kompetencija ir tik jiems budingu zaibisku darbo nasumu, delioja mano vaikuciu dokumentus is vienos kruveles i kita, kartais juos is viso pameta, kartais pamirsta ko tie dokumentai ten guli ... thumbup.gif Ach... I
Papildyta:
QUOTE(Skalsa @ 2008 02 03, 19:51)

Ir dar klausimas- gal kas ką žinot apie teisės į Lt pilietybę išsaugojimo pažymėjimus? Vaikams juos išduoda?

Kreiptis i ambasada ir LAUKTI. Svarbu kad skubiai nereiketu. Jei vaikuciai mazi, iki pilnametystes turetumete suspeti thumbup.gif
Atsakyti