Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

sveikos mamytes
gal jus galetumet man padet ka tureciau daryti. Tokia mmano situacija:
Grizom visi is amerikos po 7 metu , turiu 2 vaikucius kurie gime ten amerikoj ir gavo automatiskai amerikos pilietybe, ietuvos pilietybes neturi ir vilniuj kai atskridom i ju vaiku pasus idejo stampa kad jie gali lietuvoj pasilikti iki lapkricio 13 mes i amerika nesiruosiam sugristi. Cia susitvarkiau lietuvoje santuokos liudijima nes vyras lietuvis ir issiemiau vaikams lietuviskus gimimo liudijimus. Ka dabar man toliau reikia daryti kad jie gautu ir lietuvos pilietybe kur kreiptis as esu is kauno. Aciu
Atsakyti
QUOTE(kristullee @ 2007 09 12, 08:47)
sveikos mamytes
Grizom visi is amerikos po 7 metu , turiu 2 vaikucius kurie gime ten amerikoj ir gavo automatiskai amerikos pilietybe, ietuvos pilietybes neturi ir vilniuj kai atskridom i ju vaiku pasus idejo stampa kad jie gali lietuvoj pasilikti iki lapkricio 13 mes i amerika nesiruosiam sugristi. Cia susitvarkiau lietuvoje santuokos liudijima nes vyras lietuvis ir issiemiau vaikams lietuviskus gimimo liudijimus. Ka dabar man toliau reikia daryti kad jie gautu ir lietuvos pilietybe kur kreiptis as esu is kauno. Aciu

Kol kas (kol neapsvarstys įstatymo projekto, nenuspręs, ką daryt su Konstitucija), tavo vaikai negaus Lietuvos pilietybės. Kol kas tu jiems gali tik gauti leidimą nuolat gyventi Lietuvoje - lietuviškąją ŽK. biggrin.gif O jos kreiptis reikia į savo miesto (iš kur esi?) Migracijos tarnybą, kabinetą, kur su užsieniečiais dirba. Gali nueit ir tau susakys, ko reikia. O reikia:
*lietuviškų gimimo liudijimų, jų kopijų
*savo pasų su titulinio ir vizų puslapių kopijom
*amerikoniškų pasų, titulinio ir sienos kirtimo puslapių kopijos
*asmens, pas kurį deklaruosit gyvenamąją vietą, su gyv. vietos nuosavybės dokumentais (jo kopija) ir prašymų registruoti vaikus pas jį. pasas ir titulinio psl. kopija
*pragyvenimo šaltinio įrodymo - arba pažymos iš banko apie turimas santaupas, arba kažkieno pažymos iš darbo apie gaunamas pajamas. Vaikui mėnesiui reikia 350 Lt. Tai jei rodot pajamas, tai reikia apskaičiuoti, kad tas suaugęs išlaiko save ir du vaikus (suaugusiajam 700 Lt). O jei rodot santaupas, tai jei gerai prisimenu, reikia skaičiuoti, kad bent pusei metų į priekį kad užtektų, o gal net metams. Raštas žmogaus, kad išlaikys vaikus.
*2 paso nuotraukų
*anketa
*pažymos apie jūsų deklaruotą gyv. vietą kopija
Priduodant dokumentus ateina vaikai, buto savinininkas, tas, kas išlaikys. Vaikai legaliai gali būti 90 dienų. Dokumentų padavimas nereiškia, kad jie galės legaliai būti, kol patvirtins. Jei suėjus 90 dienų leidimo dar negausit, reikės pirkti vizą. Ale mums pažadėjo, kad vaikams greit padaro. Tai laukiam. smile.gif
Lyg viską surašiau. Jei kils klausimų, mielai pasiknaisiosiu popieriuose ir atmintyje. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2007 09 12, 19:31)
Vaikai legaliai gali būti 90 dienų. Dokumentų padavimas nereiškia, kad jie galės legaliai būti, kol patvirtins. Jei suėjus 90 dienų leidimo dar negausit, reikės pirkti vizą.

Man siule kita varianta - isvaziuoti laukti lietuviskos ZK kitoje salyje. Bet paskui patikino, kad vaiku bausti kaip ir negaletu nes nepilnameciai, tai kazkokia bausme uz neizvezima taikytu man. Nors supratau realiai nera susidure.

Del vizos idomu kokia yra vaikams, nes suaugusiems ji tokia idomi kiek prisimenu g.gif Gali ja gauti tik jei dirbi svietejiska darba (savanoriu mokytoju, kunigu, pan.), arba jei susizeidi ir negali keliauti del sveikatos. Kitais atvejais zmones vaziuoja is salies ir man isvardyjo daug pvz. is praktikos kaip isvaziuodavo... Jei ta viza butu lengvai prieinama, abejoju ar nepasinaudotu, nes buvo atveju vyras nemate vaiko gimimo ir daug panasiu.
Atsakyti
QUOTE(kristullee @ 2007 09 12, 09:47)
sveikos mamytes

Kristule tu nueik i migracijos kabinte esanty Chemijos gatvej, ten tokiam suktam pastate , policijos pastatas ten, ir pirmame aukste yra migracinis kabinetas ten ir tvarko viska, jei ir ne jie tau viska tvarkys bent jau susakys kokiu dokumentu reik, ir nukreips kur eiti. O jei nespes iki to laiko patvirtinti leidimu gyventi, be jokiu problemu duoda vizas vaikuciams. mirksiukas.gif

QUOTE(Ode @ 2007 09 12, 12:31)

Priduodant dokumentus ateina vaikai, buto savinininkas, tas, kas išlaikys. Vaikai legaliai gali būti 90 dienų. Dokumentų padavimas nereiškia, kad jie galės legaliai būti, kol patvirtins. Jei suėjus 90 dienų leidimo dar negausit, reikės pirkti vizą. Ale mums pažadėjo, kad vaikams greit padaro. Tai laukiam. smile.gif

Pirkti vizu nereikia, mums ja idejo nemokamai( viza duoda pusei metu, o per tiek jau tikrai priims sprendima del to leidimo gyventi), ir labai greitai, viena diena nuveziau dokumentus ir po keliu dienu paskambino kad pase viza ideta, o viza labai panasi i amerikoniska kokia bent jau buvo pas mane pase, reikejo tik sveikatos draudimo metams, arba parodyti kad dirbi uzdirbi, ir sodrai moki. Ka as ir padariau nupirkau draudima vienam menesiui o atsiimdama pasa su viza jau nuveziau pazyma is darbdavio, kad mano sodra dengs ir Emma.

Labai nesinervuok, viskas paprasta ir nesudetinga, man tik ilgai trunka, nes vasara atostogu metas lietuvoje, musu rajone esame pirmas toks atvejis, tai motereles grybauja truputuka, bet judam i prieki, zinau kad viskas bus gerai, mums sunkiau nes musu tetis su visu savo pasu dar USA ir siustos jo kopijos su notaro anspaudais mes negavom dar, dar vis laukiam, kazkaip eme ir pasimete tapr pastu... nieko viskas bus ok.
Atsakyti
QUOTE(*Matilda* @ 2007 09 13, 02:52)
Labai nesinervuok...

Ar čia man taikyta? Oi, tai aš nesinervuoju. biggrin.gif Mes jau padavėm Vytauto popierius ir laukiam dabar atsakymo. Tiesa, buvo išsikvietę ant kilimėlio, nes niekur nėra įrodymų, kada aš įvažiavau į Lietuvą, mat pasienis ant LR pasų nebededa antspaudų. Tai rašiau pasiaiškinimą, kas, kur ir kaip vyko. Bet šiaip tai irgi viskas vyksta tuo klausimu sklandžiai. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2007 09 13, 09:30)
Ar čia man taikyta? Oi, tai aš nesinervuoju. biggrin.gif Mes jau padavėm Vytauto popierius ir laukiam dabar atsakymo. Tiesa, buvo išsikvietę ant kilimėlio, nes niekur nėra įrodymų, kada aš įvažiavau į Lietuvą, mat pasienis ant LR pasų nebededa antspaudų. Tai rašiau pasiaiškinimą, kas, kur ir kaip vyko. Bet šiaip tai irgi viskas vyksta tuo klausimu sklandžiai.  drinks_cheers.gif

Nededa bet juos skenuoja kad i sistema ivestu g.gif mato ivaziavimo isvaziavimo datas tokiu budu g.gif ale matyt sistema vistike nelabai sudirba kazkas tingi dirbti savo darba tai poto lengviausia geriau jus pakviest ant kilimelio doh.gif
Atsakyti
Man isvis keista kad del savo vaiku reikia priduoti dokumentus kaip del suaugusio zmogaus. Viskas imanoma ko jie klausia, bet... Juk cia tavo vaikas! Kam visokie irodymai, uztenka gimimo liudijimo ir mamos/tevo paso. Be to ir suaugusiems galetu padaryti kaip JAV, kad laukiant leidimo gyventi kaip tik neleistu isvaziuoti is salies, o dabar bent suaugusiems sueina 3 men. terminas, jie dokumentu nesutvarko, tai turi isvaziuoti... Gaunasi ne seimu sujungimas o atskyrimas.
Papildyta:
QUOTE(Ode @ 2007 09 13, 17:30)
Ar čia man taikyta? Oi, tai aš nesinervuoju. biggrin.gif Mes jau padavėm Vytauto popierius ir laukiam dabar atsakymo. Tiesa, buvo išsikvietę ant kilimėlio, nes niekur nėra įrodymų, kada aš įvažiavau į Lietuvą, mat pasienis ant LR pasų nebededa antspaudų. Tai rašiau pasiaiškinimą, kas, kur ir kaip vyko. Bet šiaip tai irgi viskas vyksta tuo klausimu sklandžiai.  drinks_cheers.gif

Tai teko irodineti, kad tu tai tikrai tu, ne kokia apsimetele, nes tu kaip ir neivaziavai lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltic*girl: 13 rugsėjo 2007 - 23:14
O sakykit, ar leidimas nuolat gyventi Lietuvoje suteikia vaikui tokias pat teises kaip ir LR pilietybe, t.y. nemokamas mokslas, medicinine pagalba ir pan.?
Atsakyti
aciu visoms uz info reikes kita savaite vaziuoti ten . O kaip man surasti daktare vaikams ar galiu pas kokia noriu uzrasyti ar kaip cia is vis vyksta, nes mano berniukui greit du metukai bus spaliio 6 o mergaitej kamilej trys su puse.

Atsakyti
QUOTE(Elfiuke @ 2007 09 14, 10:41)
O sakykit, ar leidimas nuolat gyventi Lietuvoje suteikia vaikui tokias pat teises kaip ir LR pilietybe, t.y. nemokamas mokslas, medicinine pagalba ir pan.?

Kiek susiduriau, taip 4u.gif

QUOTE(kristullee @ 2007 09 14, 14:21)
aciu visoms uz info reikes kita savaite vaziuoti ten . O kaip man surasti daktare vaikams ar galiu pas kokia noriu uzrasyti ar kaip cia is vis vyksta, nes mano berniukui greit du metukai bus spaliio 6 o mergaitej kamilej trys su puse.

Uzsirasykite pas kuria norite thumbup.gif Mes registruoti kitam mieste nei gyvename, bet tai nesvarbu, svarbu zinok tai bus nuolatine jusu gydytoja/as. As vaikus priregistravau privaciam centre kuris kaip mini poliklinika ir labai dziaugiuos, pasirodo iki 18m. gali registruoti nemokamai visur 4u.gif

Nelaukite kol padarys leidima gyventi. Man mirgracijoj sake, kad vaikus galesiu priregistruoti tik su leid.gyventi, o pasirodo kai nuejau i poliklinika, prase tik leituvisko gimimo liudijimo. Jame pagal sena tvarka dar yra asmens kodas, tad jei nepasikeite tvarka, issiimk liet.gimimo liudijima (dienos darbas) ir galit iskart registruotis 4u.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif
pirma karta vykstam visi i lietuva. kadangi lietuvos pilietybes neturi nei tevelis, nei mazius, eisim prasyt LT vizos. kai buvau pasiteiraut ambasadoj apie sveikatos draudima neminejo nieko, o dabar puslapyje ziuriu reikia sveikatos draudimo g.gif ar tikrai? juk abu mano seimos nariai. ar nera cia isimties kokios? g.gif
ar jus pirkotes ta draudima vizai gauti?
va kiek bereikalingu problemu doh.gif butu lietuviski pasai.... aaach doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(fistik @ 2007 09 15, 11:36)
sveikos 4u.gif
pirma karta vykstam visi i lietuva. kadangi lietuvos pilietybes neturi nei tevelis, nei mazius, eisim prasyt LT vizos. kai buvau pasiteiraut ambasadoj apie sveikatos draudima neminejo nieko, o dabar puslapyje ziuriu reikia sveikatos draudimo g.gif  ar tikrai? juk abu mano seimos nariai. ar nera cia isimties kokios? g.gif
ar jus pirkotes ta draudima vizai gauti?
va kiek bereikalingu problemu doh.gif  butu lietuviski pasai.... aaach doh.gif  doh.gif

O jūs iš kur ir kuriam laikui atvykstat? Šiaip vizos nereikia... unsure.gif
Atsakyti