Mes kai skridom i LT niekas neprase jokio draudimo vaikui, nors jis tuo metu turejo tik amerikos pilietybe.
QUOTE(ridzis @ 2007 04 19, 06:36)
Mes kai skridom i LT niekas neprase jokio draudimo vaikui, nors jis tuo metu turejo tik amerikos pilietybe.
o dabar kiek turi?
QUOTE(uk-girl @ 2007 04 19, 14:04)
Priklauso kokios salies pasa turi vaikas jei EEA saliu tada nereik neiko...
ot tai aciu,tai vadinas nieko nereik,uk pasas
sveikutes mamytes, koleges ir kaimynes
uz men. as ir mano 2 men dukryte skrendam i LT. As zaliakorte, turiu LT pasa, o mazyle tik USA pasa. Ar man reikia issiversti ir "apostiliuoti" tik gimimo liudijima ar kartu is mano zalia korta bei jos pasa?
Beje kokiu konkreciai doc reikia nuejus i metrikacijos skyriu LT-oje del lietuvisko gimimo liudijimo gavimo?
uz men. as ir mano 2 men dukryte skrendam i LT. As zaliakorte, turiu LT pasa, o mazyle tik USA pasa. Ar man reikia issiversti ir "apostiliuoti" tik gimimo liudijima ar kartu is mano zalia korta bei jos pasa?
Beje kokiu konkreciai doc reikia nuejus i metrikacijos skyriu LT-oje del lietuvisko gimimo liudijimo gavimo?
QUOTE(Laurinta @ 2007 04 26, 11:12)
sveikutes mamytes, koleges ir kaimynes
Gimimo liudijima reikia, ZK reikia, ant paso apostiles niekas nededa, tiesiog tvirtina vietoj kad kopija tikra kazkas tokio.
O reikia tevu pasu, gyv. vietos deklaraciju abieju tevu ir vaiko, plius gimimo liudijimo apistiliuoto(jav) ir vertimoi lietuviu kalba as tvirtinau tik notariskai.
Tiesa reikia ir santuokos liudijimo lietuvisko! nezinau kur istekejai, bet jeigu usa, ir nesi iregistravus santuokos LT, tai velgi reike sta padaryti, vadinasi reikes apostiliuoto santuokos liudijimo (JAV) ir analogiskai vertimo i lietuviu kalba, as velgi tvirtinau ji tik notariskai cia jav
Oho puiki mamyte kiek visko reik. kAZIN kaip man viska reikes gauti, as netekejus, ir t.t.
QUOTE(*Matilda* @ 2007 04 26, 19:50)
Oho puiki mamyte kiek visko reik. kAZIN kaip man viska reikes gauti, as netekejus, ir t.t.
Na jeigu tu aplamai netekejus isvis, tai yra kita aplication ten pazymesi kad single ir viskas as vienai moteriskei padejau biskeli irgi tuo klausimu, ji nezinojo kaip daryt viska susitvarke, paaiskins tau vietoje manau, nebus labai sudetinga
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 04 26, 20:27)
Gimimo liudijima reikia, ZK reikia, ant paso apostiles niekas nededa, tiesiog tvirtina vietoj kad kopija tikra kazkas tokio.
O reikia tevu pasu, gyv. vietos deklaraciju abieju tevu ir vaiko, plius gimimo liudijimo apistiliuoto(jav) ir vertimoi lietuviu kalba as tvirtinau tik notariskai.
Tiesa reikia ir santuokos liudijimo lietuvisko! nezinau kur istekejai, bet jeigu usa, ir nesi iregistravus santuokos LT, tai velgi reike sta padaryti, vadinasi reikes apostiliuoto santuokos liudijimo (JAV) ir analogiskai vertimo i lietuviu kalba, as velgi tvirtinau ji tik notariskai cia jav
aciu mamyte. As istekejau LT ir turiu lietuviska liudijima. Tai kaip supratau reikia isversti ir apostiliuoti tik vaiko gimimo liudijima?
O kas dar per deklaracijos? Jeigu pase yra registracijos antspaudai tai to neuztenka?
beto tetis lieka cia. Jeigu as turesiu jo pasa ar man isduos bejo?
QUOTE(Laurinta @ 2007 05 01, 17:43)
aciu mamyte. As istekejau LT ir turiu lietuviska liudijima. Tai kaip supratau reikia isversti ir apostiliuoti tik vaiko gimimo liudijima?
O kas dar per deklaracijos? Jeigu pase yra registracijos antspaudai tai to neuztenka?
Tik gimimo liudijima o deklaracija nueisit i bet kuria policijos nuovada ir issiimsi:sutinku ten popiergalis 2 litai tekainuoja bet turesi nueiti su mama teciu ant kieno vardo butas(namas) su butu ukio knygele ir tave priregistruos prie ju. Nes pasuose anspaudai negalioja ir ju niekas dabar i pasus ju nebededa
Manes prase ir vyro deklaracijos del vaiku pasalpos Turejau lekti ir maldauti isduoti certifikata be vyro zinios, beje jis buvo jau deklaruotas tai viska susitvarkiau... O jei uzsienietis ar svetur deklaravesis lietuvis kaip tada daro nezinau (Puiki Mamyte, kaip tu viska susitvarkei be prasomu popieriu, nezinau )
Beje girdejau nuo birzelio 1d. vezantis vaika is Lietuvos su LR pasu uzteks tik vieno tevu, nereikes kito leidimo, bent taip nori padaryti. Gal kam aktualu.
Beje girdejau nuo birzelio 1d. vezantis vaika is Lietuvos su LR pasu uzteks tik vieno tevu, nereikes kito leidimo, bent taip nori padaryti. Gal kam aktualu.
QUOTE(baltic*girl @ 2007 05 02, 08:27)
Manes prase ir vyro deklaracijos del vaiku pasalpos Turejau lekti ir maldauti isduoti certifikata be vyro zinios, beje jis buvo jau deklaruotas tai viska susitvarkiau... O jei uzsienietis ar svetur deklaravesis lietuvis kaip tada daro nezinau (Puiki Mamyte, kaip tu viska susitvarkei be prasomu popieriu, nezinau )
Matai baltic*girl manes vyro deklaracijos tikrai neprase niekas bet gal delto kad mate kad jis deklaraves kad jis isvykes juk kompe tai jie mato Jiem visiskai nesvarbu kur tevas deklaruotas ar kur jis gyvena, kai eini del pasalpos jiem aktualu kur yra mama ir vaikas ! juk vaikas tai su mama, ir del pasalpos turi ateiti butent mama ne tevas sita 100% zinau Juolab kai mama yra LR piliete ! As pati jom sededam asavop trigrasi kisau sakau vyra sjav nera jis ten, sako mum visiskai nesvarbu Mum reikai tavo ir vaiko deklracijos kad jusu pastovi gyvenamoji vieta yra LT ir istatymiskai tada pasalpa mum priklauso (aisku mes ir pilietybe LR turim t.y. mano vaikas, bet velgi jie manes net neprase parodyti tos pazymos apie pilietybe, o paso as net neturejau su savim tuo metu), sakau velgi gal jie mato kompe, nezinau nezinau, mums nieka snebuvo taip komplikuota tik del paso ten tos w raides kabinosi bet tai isprende per valanda kai nuejau pas virsininke asmeniskai suskambino i vilniu ir reziume pasake kad tokius pasus spausdina su w raide ir isdave viska kaip "palozana"
Tavo vyro kompe gal nebuvo , juolab jis juk amerikietis orginaly! tai ir negalejo buti.... matyt delto viskas kitaip..... mano juk ir santuoka LT registruota viskas, zinoma jie viska mato ka jiems reikia JEIGU TAI BUTU VEIKSMAS SU EUROPOS SAJUNGA VISKAS BUTU KITAIP
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 05 03, 00:30)
Tavo vyro kompe gal nebuvo , juolab jis juk amerikietis orginaly! tai ir negalejo buti.... matyt delto viskas kitaip..... mano juk ir santuoka LT registruota viskas, zinoma jie viska mato ka jiems reikia JEIGU TAI BUTU VEIKSMAS SU EUROPOS SAJUNGA VISKAS BUTU KITAIP
Labute, mano vyras kompe buvo nes per ambasada registravau savo santuoka LR! Kiek susiduriau, kur anksciau gyvenau mate migracijos tarnyboj (kur pasiimi deklaracijos forma), savivaldybe kur gauni pasalpas mano duomenu neturejo. Net konkreciai pasake, kad nezino, kur anksciau gyvenau. As irgi maniau ,kad uzteks tik mano duomenu ir vaiku, del visa ko nusinesiau vyro dokumentus, uzklausiau ar tikrai jo reikia ir man pasake:" dabar Lietuvoj vaikai neatsiranda tik is mamos" (suprask anksciau atsirasdavo nes tevo duomenu neklausdavo ). Taip kad man vyro deklaracijos reikejo kai tik parodziau santuokos liudijima, kad nesu vienisa. Taip kad kas vaziuoja i Lietuva ir nori tvarkytis tas pasalpas, net nezinau ar tada zymeti "vienisa" jei imanoma, nes man be vyro deklaracijos tu pasalpu neisdave, nors moteris ir pazistama buvo.