Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

QUOTE(Ode @ 2007 02 26, 10:45)
Egidija, man kažkas tavo istorijoj nesusiveda. Gal kažkokias detales praleidai?  unsure.gif   Nes tavo vaikučiai jau turi LT pasus, tai reiškias, kad juos patvirtino LR piliečiais. Nuo 2002 m. gegužės iki 2006 m. lapkričio dviguba pilietybė buvo leidžiama.

Dėl 'w' raidės tai taip, lietuviškuose dokumentuose negali būti ne lietuviškų raidžių, ale faktai rodo, kad kai labai norima - viskas galima. Vienos forumietės vaiko vardas su W ir dokumentus jam padarė.

Man kazkodel irgi kazkas nesusiveda unsure.gif
Kas del W raides tai tikrai ne is pirsto lauziu ir viskas daryta pagal istatymus, nes del raidziu tokiu kaip x,q, ir w tikrai yra istatymo pataisos, nes dabar visi uzsienieciai kurie turejo LR pasus atstatineja i tas raides t.y. daro pataisymus, mums su ta w raide isdave viska kaip leidzia istatymai. cia nesenai yra ta pataisa padaryta. stai musu pasas: user posted image
Tik pasakysiu viena kad vilniuj ten dirbancios moteriskes labai daug ko nezino, reikia paciam susirasti viska ir nuejus parodyti, nes kai as praejau visa ta tai tikrai zinau....mane ir i teisma sake paduos kur tik neduos doh.gif bet pasirodo buvau teisi smile.gif teko poto atsiprasyti.....

P.S. man vilnius gi liepe irgi atitaisinet gimimo liudijima i v raide vietoj w, bet kaunas atmete toki vilniaus prasyma, nes sake istatymiskai, negalime keisti vaiko vardo kitu, nes v ir w tai dvi skirtingos asmenybes... juolab jeigu vaiko jav pasas yra su w tai ir lt turi buti identiskas jam 4u.gif o reziume vilnius kai kuriu istatymu nezino.... arba tiesiog i juos nesigilina.... cool.gif

Ir dar pvz mano vyro pavarde savavaliskai lietuvoje buvo pakeista vietoj š padarė s blink.gif nuejom aiskintis kaip tai galima be musu sutikimo?! blink.gif tada aiskino nieko me snezinom nieko negalim padaryt cia kauno kalte, cia vilniau ir taip pora vaziavimu tuda siuda, kol reziume vel vilnius prisipazino padares klaida..... blink.gif ta kuri pakeite jau nebedirba, poto jau kaltu nebera..... taip kad cia.. jeigu pats neisi karda iskeles i virsu tai nieko ir nepesi.... zodziu kova uz buvi kai sako gun_smilie.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puiki_mamyte: 26 vasario 2007 - 19:29
[quote=Puiki_mamyte,2007 02 26, 20:23]
Man kazkodel irgi kazkas nesusiveda unsure.gif
Kas del W raides tai tikrai ne is pirsto lauziu ir viskas daryta pagal istatymus, nes del raidziu tokiu kaip x,q, ir w tikrai yra istatymo pataisos, nes dabar visi uzsienieciai kurie turejo LR pasus atstatineja i tas raides t.y. daro pataisymus, mums su ta w raide isdave viska kaip leidzia istatymai. cia nesenai yra ta pataisa padaryta. stai musu pasas: user posted image
Tik pasakysiu viena kad vilniuj ten dirbancios moteriskes labai daug ko nezino, reikia paciam susirasti viska ir nuejus parodyti, nes kai as praejau visa ta tai tikrai zinau....mane ir i teisma sake paduos kur tik neduos doh.gif bet pasirodo buvau teisi smile.gif teko poto atsiprasyti.....

P.S. man vilnius gi liepe irgi atitaisinet gimimo liudijima i v raide vietoj w, bet kaunas atmete toki vilniaus prasyma, nes sake istatymiskai, negalime keisti vaiko vardo kitu, nes v ir w tai dvi skirtingos asmenybes... juolab jeigu vaiko jav pasas yra su w tai ir lt turi buti identiskas jam 4u.gif o reziume vilnius kai kuriu istatymu nezino.... arba tiesiog i juos nesigilina.... cool.gif

BRANGIOSIOS, ACIU ACIU UZ VISUS KOMENTARUS!

Gal galima suzinoti, kuri istatymu pataisa leidzia W? Man nepavyko rasti.

Teip, mano vaikai gavo LT pilietybe, bet kai kreipiausi del jos islaikymo, man paaiskino, kad kadangi vaiku tevas yra GB pilietis, reiskia LT pilietybe vaikai prarado tuo pat metu kaip ir gavo ir pasai jims buvo isduoti nelegaliai.

Gal kam nors nesumokejome, todel taip gaunasi rolleyes.gif

Vienintelis sekmingas bendravimas buvo su vienu vyriskiu is Civilines metrikacijos skyriuje Vilniuje, kuris buvo gana dragiskas. Su Kaunu visai nesiseke bendrauti (nei per pazistamus, nei asmeniskai), nes -ten tikrai arsios bobos sedi blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 02 26, 20:23)

PS Mes su Lietuva bendraujame per ambasada, nes patiems i tiek privazineti i Vilniu nera galimybes.
Atsakyti
QUOTE(egidija22 @ 2007 02 26, 12:46)
Gal kam nors nesumokejome, todel taip gaunasi

Zinok kas del pinigeliu niekam nedaviau nei cnt is principo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(egidija22 @ 2007 02 26, 12:46)
Teip, mano vaikai gavo LT pilietybe, bet kai kreipiausi del jos islaikymo, man paaiskino, kad kadangi vaiku tevas yra GB pilietis, reiskia LT pilietybe vaikai prarado tuo pat metu kaip ir gavo ir pasai jims buvo isduoti nelegaliai.

Juokas pro ašaras - patys išdavė, ir patys dabar sako, kad išdavė nelegaliai. lotuliukas.gif
O jei rimtai, taigi jūs ne vieninteliai, kurių vaikai gimę gavo teisę į dvi pilietybes, ne vientinteliai, kurių tėtis - ne lietuvis. Bet tai kiti turi tuos du pasus. Ir tikrai niekam nemoka, todėl kad taip priklauso pagal įstatymą. Dėl dukros negarantuoju, nes ji gimė anksčiau, kai dar dvigubos nepripažino, bet sūnus tikrai gali ją turėti.
Marazmai kažkokie, žo. Skaitau Pilietybės įstatymą dabar... (vėl hihihi.gif) Jeigu mano atmintis neapgauna, tai kažkokių pakeitimų yra, nes nebėra nuorodų į Konstitucinio teismo sprendimą. Tik va pakeitimų datos nenaujos, tai net nebežinau... Bet man naujai nuskambėjo paryškintas tekstas:

18 straipsnis. Lietuvos Respublikos pilietybės netekimas

1. Lietuvos Respublikos pilietybės netenkama:
1) atsisakius Lietuvos Respublikos pilietybės;
2) įgijus kitos valstybės pilietybę;
3) Lietuvos Respublikos tarptautinių sutarčių numatytais pagrindais.

2. Šio straipsnio 1 dalies 2 punktas netaikomas Lietuvos Respublikos piliečiui, įgijusiam kitos valstybės pilietybę po 2003 m. sausio 1 d., jeigu jis yra:
1) asmuo, iki 1940 m. birželio 15 d. turėjęs Lietuvos pilietybę, jo vaikas, vaikaitis ir provaikaitis (jeigu šis asmuo, jo vaikas, vaikaitis ar provaikaitis nerepatrijavo);
2) lietuvių kilmės asmuo, kurio tėvai ar seneliai arba vienas iš tėvų ar senelių yra ar buvo lietuviai ir pats asmuo pripažįsta save lietuviu.

3. Asmuo gali būti pripažintas netekusiu Lietuvos Respublikos pilietybės, jeigu jis, dirbdamas kitoje valstybėje, daro žalą Lietuvos Respublikos interesams arba tarnauja kitos valstybės karo tarnyboje, arba dirba kitos valstybės tarnyboje neturėdamas Lietuvos Respublikos atitinkamų institucijų leidimo.

4. Šio straipsnio 2 dalyje nurodyti asmenys, įgiję kitos valstybės pilietybę ar gavę kitos valstybės piliečio pasą arba kitą tos valstybės pilietybę patvirtinantį dokumentą iki 2002 m. gruodžio 31 d., laikomi netekusiais Lietuvos Respublikos pilietybės nuo kitos valstybės pilietybės įgijimo dienos ar tos valstybės piliečio paso ar kito tos valstybės pilietybę patvirtinančio dokumento išdavimo dienos.

Toliau nedaskaičiau. Gal dar kokių apribojimų ir išimčių yra. hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2007 02 27, 00:14)
Bet man naujai nuskambėjo paryškintas tekstas:
18 straipsnis. Lietuvos Respublikos pilietybės netekimas

1. Lietuvos Respublikos pilietybės netenkama:
1) atsisakius Lietuvos Respublikos pilietybės;
2) įgijus kitos valstybės pilietybę;
3) Lietuvos Respublikos tarptautinių sutarčių numatytais pagrindais.

2. Šio straipsnio 1 dalies 2 punktas netaikomas Lietuvos Respublikos piliečiui, įgijusiam kitos valstybės pilietybę po 2003 m. sausio 1 d., jeigu jis yra:
1)      asmuo, iki 1940 m. birželio 15 d. turėjęs Lietuvos pilietybę, jo vaikas, vaikaitis ir provaikaitis (jeigu šis asmuo, jo vaikas, vaikaitis ar provaikaitis nerepatrijavo);
2)      lietuvių kilmės asmuo, kurio tėvai ar seneliai arba vienas iš tėvų ar senelių yra ar buvo lietuviai ir pats asmuo pripažįsta save lietuviu.

3. Asmuo gali būti pripažintas netekusiu Lietuvos Respublikos pilietybės, jeigu jis, dirbdamas kitoje valstybėje, daro žalą Lietuvos Respublikos interesams arba tarnauja kitos valstybės karo tarnyboje, arba dirba kitos valstybės tarnyboje neturėdamas Lietuvos Respublikos atitinkamų institucijų leidimo.

4. Šio straipsnio 2 dalyje nurodyti asmenys, įgiję kitos valstybės pilietybę ar gavę kitos valstybės piliečio pasą arba kitą tos valstybės pilietybę patvirtinantį dokumentą iki 2002 m. gruodžio 31 d., laikomi netekusiais Lietuvos Respublikos pilietybės nuo kitos valstybės pilietybės įgijimo dienos ar tos valstybės piliečio paso ar kito tos valstybės pilietybę patvirtinančio dokumento išdavimo dienos.

Toliau nedaskaičiau. Gal dar kokių apribojimų ir išimčių yra. hihihi.gif

atskirai perskaicius punktus,suvokiu ka norima pasakyti...bendro nutarimo nesuprantu schmoll.gif pvz.,jei praktiskai taikytum.melynai paryskinti punktai man tinka,ir tuo paciu jie yra priesiski. 4 punkto isvis nepanimakala doh.gif As jau girdejau,jog liet. pasus atima...galvojau kt. priezastys ,o ,matyt,tos pacios blink.gif
Atsakyti
QUOTE(aura3 @ 2007 02 27, 15:39)
atskirai perskaicius punktus,suvokiu ka norima pasakyti...bendro nutarimo nesuprantu  schmoll.gif pvz.,jei praktiskai taikytum.melynai paryskinti punktai man tinka,ir tuo paciu jie yra priesiski. 4 punkto isvis nepanimakala  doh.gif  As jau girdejau,jog liet. pasus atima...galvojau kt. priezastys ,o ,matyt,tos pacios  blink.gif

Siap tai LR pilietybes istatymas kaip toks neegzistuoja. Jo dalys buvo pripazintos antikonstitucinemis (lapkricio 13) ir pataisos dar nera priimtos. Tiap kad visa kas ten yra surasyta yra tik siap pasiskaitymas. Jei bandysite ji taikyti, atsiremsite i Konstituciniop teismo sprendima del neteisetos dvigubos pilietybes. O kadangi konstitucija yra auksciau istatymo - nieko nebus, kol nepataisys konstitucijos atba istatymo.
Atsakyti
Siek tiek naujienu Delfyje - http://www.delfi.lt/...php?id=12310002
Nieko realaus, bet atetity gal kas keisis bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo * Linužė *: 01 kovo 2007 - 04:30
QUOTE(egidija22 @ 2007 02 26, 16:35)
help.gif

Mano patirtis yra labai panasi tik liudnesne  sad.gif

Vaikuciai irgi gime Lietuvoje misrioje seimoje ir net lietuviskus  pasus gavome gana greitai. Problemos prasidejo veliau...  cray.gif

2004 metu rudeni mano abu vaikuciai issieme GB pasus (pagal teva) ir 2005 pavasari kreipemes del dvigubos pileitybes.  mega_shok.gif Na ir optimistai buvome!

Pirmiausia Migracijos departamentas kazkur nukniso musu dokumentus ir iki 2006 pavasario beveik nieko neivyko. mellow.gif
Paskui pasirode, kad mano sunus negali buti LT pilieciaiu nes gimimu jis igijo dvi pilietybes, o tokiu atveju, kaip as suprantu, jokie auksciau cituoti LT istatymai negalioja.  blink.gif
Veliau dar issiaiskino kad mano dukra yra lyg lietuve-nelegale, nes niekas nezino ka su jos pilietybe daryti ir neranda ko pasiklausti!  (nes, mes su jos tevu susituokeme, kai jai buvo 3metai)  schmoll.gif
Tada pasirode kad mano vaiku pavardes nenormalios (su W) ir reikia taisyti dokumentus.  g.gif
Tada pasirode kad netinka mano seneliu gimimo liudijimai, nes jie gime Dzukijoje, kuri tuo metu buvo lenku okupuota (t.y. ne LT respublika) mega_shok.gif 
Taigi, iki 2007 metu vasario 26 dienos is esmes nieko ir neivyko. Civilines metrikacijos skyrius Vilniuje nuo 2006 lapkricio 'taiso' musu dokumentus. O mes vis dar laukiame ir tikimes, kad mano vaikuciai atgaus LT pilietybe dar iki p. Adamkaus kadencijos pabaigos...
surrender.gif

Del LR pilietybes, t.y dvigubos dabar labai sugrieztino, tikrai nieko nezinau.... nors mano atveju atvirksciai vaikas gimes cia LR bet nenorejo jam duoti paso, kaip LR pilieciuj, nes tevas ne lietuvis, tai reikia manau eiti i pasu poskiri lietuvoje jums priklausanti, nes i migracija neejau o tiesiai i pasu poskyri mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(AG@TA @ 2007 03 06, 00:41)
Del LR pilietybes, t.y dvigubos dabar labai sugrieztino, tikrai nieko nezinau.... nors mano atveju atvirksciai vaikas gimes cia LR bet nenorejo jam duoti paso, kaip LR pilieciuj, nes tevas ne lietuvis, tai reikia manau eiti i pasu poskiri lietuvoje jums priklausanti, nes i migracija neejau o tiesiai i pasu poskyri  mirksiukas.gif

Mano zuikuciai buvo gave pasus pasu poskyryje - labai mielai ir greitai viska sutvarke thumbup.gif
Problemos prasidejo su pilietybes islaikymu, nes LT pilietybe kartu su kitos salies pilietybe buvo galima islakyti tik turint prezidento pasirasyta dekreta. Priesingu atveju, LT pilietybe negalioja ir tik laiko klausimas kada kas nors ta pasa atims... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(egidija22 @ 2007 03 07, 07:22)
Mano zuikuciai buvo gave pasus pasu poskyryje  - labai mielai ir greitai viska sutvarke  thumbup.gif
Problemos prasidejo su pilietybes islaikymu, nes LT pilietybe kartu su kitos salies pilietybe buvo galima islakyti tik turint prezidento pasirasyta dekreta. Priesingu atveju, LT pilietybe negalioja ir tik laiko klausimas kada kas nors ta pasa atims...  verysad.gif

Cia tu kalbi popieriu tipo su presidento parasu kad jis palieka zmogui LR pilietybe? g.gif nes mano vyras toki gavo kaip jam tvarkiau LR pilietybes klausima kad jam ja paliktu kaip antraja pilietybe, bet cia buvo iki istatymo pataisos.
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 03 07, 18:24)
Cia tu kalbi popieriu tipo su presidento parasu kad jis palieka zmogui LR pilietybe?  g.gif nes mano vyras toki gavo kaip jam tvarkiau LR pilietybes klausima kad jam ja paliktu kaip antraja pilietybe, bet cia buvo iki istatymo pataisos.

Taip... Mes butent to popieriuko ir nesugebejome per dvejums metus gauti... verysad.gif
Atsakyti
Merginos, gal gal kas zinote ar galeciau vykti I Lt jei butu koks seimos emergency be savo paso? Turiu zalia korta , bet ar to uztenka? Mano pasas is galiojimo pasibaiges o naujas dar procese. Ar ambasada isduoda koki laikina ara pan. ?
Atsakyti