kuo toliau i miska, tuo daugiau medziu
KOdel jus rasot kad negali vaikai gauti lietuvos pilietybes, gali, tik atsisakyti amerikos pilietybes reik. Nera ko nori viska tureti, kas perdaug tas nesveika. Cia jusu paskaicius atrodo vaje vaje kas dedas. Man atrodo trydalioti turetu mones neturintys amerikoje statuso, ir parsivezus vaikus i lietuva vaikai lietuvoje lieka be statuso. O toms kurios cia jau pilietes arba greitru laiku bus tokios, ir verkia del lietuviskos niekaip nesuprantu jusu asaru. Kaip sako viena sikna visko neapsesi...
Siandiena gavau dar viena laiskeli is VRM :
" Laba diena.Jums atvykus į Lietuva, Jūsų vaikas gaus lietuvišką gimimo liudijimą.Jisgalės naudotis visomis teisėmis kaip ir Lietuvos pilietis išskyrus tas kur būtina Lietuvos pilietybė t.y. dirbti valstybės tarnyboje, bųti renkamas į Seimą ir t.t."
As vistiek nematau ko cia verkslenti, pagyvens iki pilnametystes taip, o suaugus pati nuspres kurioj salyje jai geriau ir gales atsisakius pilietybes USA pasiimti lietuviska, arba gal lietuvoje vel istatymai bus pakeisti ir gales dvi tureti.
O "Baltic Girl" taviskes kaip sakei netures nemokamo mokslo ir t.t. lietuvoje, Jos amerikoje tures visas privilegijas, ko kiti lietuvos pilieciai neturi ir netures.
" Laba diena.Jums atvykus į Lietuva, Jūsų vaikas gaus lietuvišką gimimo liudijimą.Jisgalės naudotis visomis teisėmis kaip ir Lietuvos pilietis išskyrus tas kur būtina Lietuvos pilietybė t.y. dirbti valstybės tarnyboje, bųti renkamas į Seimą ir t.t."
As vistiek nematau ko cia verkslenti, pagyvens iki pilnametystes taip, o suaugus pati nuspres kurioj salyje jai geriau ir gales atsisakius pilietybes USA pasiimti lietuviska, arba gal lietuvoje vel istatymai bus pakeisti ir gales dvi tureti.
O "Baltic Girl" taviskes kaip sakei netures nemokamo mokslo ir t.t. lietuvoje, Jos amerikoje tures visas privilegijas, ko kiti lietuvos pilieciai neturi ir netures.
QUOTE(*Matilda* @ 2007 01 25, 16:13)
Kaip tai tokiom paciom privilegijom, jei su leidimu gyvenant reiks draudimo, nebus kaip surpatau nuolaidu darzeliui ir netiesa gimimo liudijimo pakanka, mes turime juos ir vistiek negalima uzsiregistruot poliklinikoj Matomai nesi susidurus dar su tuo...
As manau 18-os sulaukes zmogus dar tik pradeda savarankiska gyvenima (daugeliu atveju net ne) ir tikrai per jaunas atsisakyt JAV pilietybes ir niekad nebeivaziuot i sali. Pasidomek kas buna kai jos atsisakai, abejoju linkesi to savo vaikui... Nebent taui atrodo nieko tokio jei ji atsisakys ir sulaukus 25 isimyles amerikieti, nores isvaziuoti, deja jai legalizuotis bus negalima.
Kokios tos privilegijos, nes jei ju yra tai mielai grisiu ir panaudosiu savo vaikams, dar ir vyras pasinaudos, jei priklauso..
O siaip tavo poste jauciasi kazkokia pagieza, nesuprantu uz ka, bet nesiaiskinsiu, laikykis ja sau
Be to cia niekas neverkslena negaledami suteitki vaikui antros pilietybes, LR, paskaityk as ir ne tik as rasiau GALI JOS IR NEDUOTI, BET TUO ATVEJU TURETU PADARYTI ATSKIRUS ISTATYMUS LIETUVIU ISEIVIU VAIKAMS, NES JIE NERA TIKRI UZSIENIECIAI KIEK BEAISKINTUM.
QUOTE(baltic*girl @ 2007 01 25, 17:25)
Kaip tai tokiom paciom privilegijom, jei su leidimu gyvenant reiks draudimo, nebus kaip surpatau nuolaidu darzeliui ir netiesa gimimo liudijimo pakanka, mes turime juos ir vistiek negalima uzsiregistruot poliklinikoj Matomai nesi susidurus dar su tuo...
kokios dar nuolaidos darzeliui?????
O poliklinikoj tai tikrai pakanka gimimo liudijimo, toki vaikai juk pasu cia Lt neturi, ju pagrindinis dokumentas ir yra gimimo liudijimas
Tiek to.
Nesikisu as cia daugiau ir nesneku, nes yra zmoniu kuriems ir rojuj blogai butu. Man gerai kaip yra. Duos kokius popierius dziaugsiuos kad juos dave, neduos tai neduos, ka padarysi. O kol tie musu vaikai uzaugs iki tu koledzu universitetu istatymai dar 100 kartu pasikeis.
Nesikisu as cia daugiau ir nesneku, nes yra zmoniu kuriems ir rojuj blogai butu. Man gerai kaip yra. Duos kokius popierius dziaugsiuos kad juos dave, neduos tai neduos, ka padarysi. O kol tie musu vaikai uzaugs iki tu koledzu universitetu istatymai dar 100 kartu pasikeis.
QUOTE(vivaflame @ 2007 01 25, 18:17)
O poliklinikoj tai tikrai pakanka gimimo liudijimo, toki vaikai juk pasu cia Lt neturi, ju pagrindinis dokumentas ir yra gimimo liudijimas
Jei tai tiesa, idomu kodel man sako NEGALIMA bei gavus leidimus teks pirktis privacius sveikatos draudimus Kiek zinau LR pilietukai registruojasi poliklinikoje nes gauna valstybini draudima plius pasalpas, o mano vaikai to negaus
Del gimimo liudijimo - iregistravus ji Lietuvoje vaikas negauna jokiu teisiu, ta man sake migracinej dar praeita savaite. Metrikacijoj sena sistema ir jie kiekviena iregistruota traktuoja kaip LR pilieti, o migracinej man pasake, kad tokiu buti reiktu issiimti pasa. Zmones kurie iregisrtuoja gimima nesprendzia pilietybes klausimu. Taip kad vienas gimimo liudijimas nieko neduoda, gal kas gime Lietuvoje ir kitaip, bet ne musu atveju.
Galima traktuoti tai kaip verkslenima jei taip ziurima i fakto konstatavima.
Papildyta:
QUOTE(*Matilda* @ 2007 01 25, 18:50)
Tiek to.
Nesikisu as cia daugiau ir nesneku, nes yra zmoniu kuriems ir rojuj blogai butu.
Nesikisu as cia daugiau ir nesneku, nes yra zmoniu kuriems ir rojuj blogai butu.
Gal tokie zmones ir keicia istatymus, gal del ju ir geriau gyventi tampa - as i tai ziuriu tik teigiamai Jei zmogui gerai kaip yra, jis nieko nebesiekia. Bet reikia ir tokiu, sutinku. Off topic
As nelabai supratau is kur tie asmeniskumai prasidejo Visos mes panasioj situacijoj. Ziurim i ja kitaip - tebunie. Prisitaiko prie esamos situacijos velgi visos. O jei kam gerai plaukti pasroviui - te plaukia, kam norisi kazka keisti istatymuose - sekmes. As tik nesuprantu kam akis kabinti del to. Nei vienos nei kitos nesame geresnes del skirtingo mastymo, jei man LR pilietybe vaikui atrodo svarbi ar garbes reikalas, kodel tureciau jaustis issisokele kaip norima paversti Suprantu tik,kad cia forumas ir kabinejimaisi ateje is kitu temu...
Tiek to, gaila tik, kad kai vyriausybe pakalba tai is kai kuriu irgi nesuprasi kokiais argumentais remiasi, vien asmeniskumai...
Tiek to, gaila tik, kad kai vyriausybe pakalba tai is kai kuriu irgi nesuprasi kokiais argumentais remiasi, vien asmeniskumai...
QUOTE(*Matilda* @ 2007 01 25, 08:13)
Super
QUOTE(baltic*girl @ 2007 01 25, 09:25)
Kaip tai tokiom paciom privilegijom, jei su leidimu gyvenant reiks draudimo, nebus kaip surpatau nuolaidu darzeliui ir netiesa gimimo liudijimo pakanka, mes turime juos ir vistiek negalima uzsiregistruot poliklinikoj
Nu as nesuprantu kodel tu visur atsimusi kaip i siena manes niekur niekas neprase LR pilietybes irodymo, nei deklaruojant gyv.vieta(ji prirase prie manes nes as LR piliete!), nei darzelyje, nei poliklinikoj 100% visur tik gim.liudijimo, nes pilietybe-pasas reikalingi tik kaip keliauja, pasas jau skaitosi nebe lietuviskas, o uzsieniecio kelioninis pasas cia jau tik ID korteles salies viduje galioja. Beja klausimu buvo apie teti kur jis, ar dirba, ar gaunam kokiu ismoku usa. pasakiau tetis usa,dirba, ismoku negaunam, viskas niekas manes niekur nekamantinejo apie jo pilietybe
As dar karta pasikartosiu, visur klausiau ir sakiau gal jum reikia pilietybes irodymo dokumentu, man visur buvo atsakyta:"NE, MUM PAKANKA GIM.LIUDIJIMO" tik mano paso reikalavo kaip nepilnamecio vaiko mamos
Baltic*girl jokio asmeniskumo tik nezinau kodel tau taip nesiseka
ID korteles irgi isduoda tik pilieciams. Man atrodo migracine viska mato kompiuteryje. Todel apie jusu pilietybe zinojo Man ne nesiseka, as sakau ka man sako. O vaikstau daug Metrikacijos biure kai suzinojau, kad ju sistemoj uzskaito kaip piliecius - iskart pagalvojau, gal galiu issiimt vyresniosios pasa, nes uzskaityta ji buvo kai istatymas ta leido. Ne Ta tvarko migracijos tarnyba ir jei vaikas jau turi kitos salies pasa - apie tai nera net kalbos, tokie istatymai.
Skustis ar ne, kaip kas supras, bet man ta menesine ismoka labai praverstu, nes du vaikai. Bet ji priklauso ne mamai, o vaikams. Mazajai greit reiks skiepo ir ieskosiu privaciai. Apie darzeli ir kt.nera net kalbos, nes jos nedeklaruotos. Nedeklaruoja kol ateis leidimai gyventi. JAV pilietes, gali laukti iki puses metu... Taip kad cia ne nesiseka, o tokie istatymai, Puiki Mamyte manau tavo visai kita situacija Patikek as daug kartu skambinausi i Vilniu pati, pasiklausinet pasitikslint, vieno zmogaus nuomone nesikliauju (nors pasitikiu). Nauji istatymai ir daug spragu, patiems darbuotojams sunku juos suprast, ypac kai atvaziuoji is uz ES ribu. Taip patys prisipazista.
Skustis ar ne, kaip kas supras, bet man ta menesine ismoka labai praverstu, nes du vaikai. Bet ji priklauso ne mamai, o vaikams. Mazajai greit reiks skiepo ir ieskosiu privaciai. Apie darzeli ir kt.nera net kalbos, nes jos nedeklaruotos. Nedeklaruoja kol ateis leidimai gyventi. JAV pilietes, gali laukti iki puses metu... Taip kad cia ne nesiseka, o tokie istatymai, Puiki Mamyte manau tavo visai kita situacija Patikek as daug kartu skambinausi i Vilniu pati, pasiklausinet pasitikslint, vieno zmogaus nuomone nesikliauju (nors pasitikiu). Nauji istatymai ir daug spragu, patiems darbuotojams sunku juos suprast, ypac kai atvaziuoji is uz ES ribu. Taip patys prisipazista.
QUOTE(baltic*girl @ 2007 01 25, 21:12)
Gal tokie zmones ir keicia istatymus, gal del ju ir geriau gyventi tampa - as i tai ziuriu tik teigiamai Jei zmogui gerai kaip yra, jis nieko nebesiekia. Bet reikia ir tokiu, sutinku. Off topic
...as irgi norejau i ta puse pasakyti.Off topic cia aklai sutikti,kai dar pacia liecia
QUOTE(* Linužė * @ 2007 01 25, 22:42)
Gal kas zinote, kur butu galima parasus siusti? Kaip supratau tai tures reiksmes referendumui, ar ne
...keleta psl. atgalios Lietuvaite06 info dave
QUOTE(baltic*girl @ 2007 01 25, 23:05)
As nelabai supratau is kur tie asmeniskumai prasidejo Visos mes panasioj situacijoj. Ziurim i ja kitaip - tebunie. Prisitaiko prie esamos situacijos velgi visos. O jei kam gerai plaukti pasroviui - te plaukia, kam norisi kazka keisti istatymuose - sekmes. As tik nesuprantu kam akis kabinti del to. Nei vienos nei kitos nesame geresnes del skirtingo mastymo, jei man LR pilietybe vaikui atrodo svarbi ar garbes reikalas, kodel tureciau jaustis issisokele kaip norima paversti Suprantu tik,kad cia forumas ir kabinejimaisi ateje is kitu temu...
Ten gi Linuze pacitavo ,ne jos mintys... (jei astriai suformuluoti zodziai uzgavo ) O 2-ra kodel negalima parasyti ka galvoji? ar ka skaitei? As uzfiksavau,jog jau 2001m apie pilietybe kalbos ejo - vadinasi cia rimtoki vyriausybes apsisprendimai. Dar pora meteliu ir turesim istatyma
Bet,jei dar konstitucija nepakeista,tai sitas nutarimas neatitinka jos (juk iki siolei buvo priesingai) ...tai kodel jau taiko ta istatyma balticgirl pradek nuo konstitucijos
QUOTE(baltic*girl @ 2007 01 25, 15:51)
ID korteles irgi isduoda tik pilieciams. Man atrodo migracine viska mato kompiuteryje. Todel apie jusu pilietybe zinojo
I poliklinika einant ar i darzeli tikrai niekas nieko kompe neziuri, nes pilietybe jau migraciniai reikalai as suprantu kad del pilietybes tau gal ir sudetinga... nes dabar pasikeite istatymas viska sustojo... bet kitus dalykus tu gali tikrai susitvarkyti... tu man pasakyk viena dalyka, jeigu tavo vaikai susirgs ir tu neturi pinigu eiti privaciai, tu nori pasakyt kad tavo vaiku nepriims nei i poliklinika nei i ligonine. nerealu taip negali buti.....