Lina apie ka tu sneki? Tikiuosi uzsuks cia mamyciu dsaugiau paskaityti ir neatrodys joms taip kaip tau, kad emiau ir uzsipuoliau tave del tavo ZK, mat man , anot taves neisejo jos laimeti (niekada jos nelosiau).
Tikrai linkiu, kad netektu pereiti per tuos kelius kuriuos zmones cia eina budami nelegalus, ir nebutinai del to kad patys tai pasirinko ir laimingi gyvena del to kad nelegalus.
O del vogimo ir nevogimo amerikos cia kiekvieno asmeninis reikalas, kas kaip moka tas taip gyvena, tau nuo to sirdies skaudeti neturetu. Cia visiems asmeniskai ant sazines gula.
QUOTE(mamia @ 2007 01 24, 10:41)
Tai tu nori pasakyti,vien del to kad tu cia su ZK esi pilnateise LT piliete ,visi LT yra lipnateisiai Lietuvoje,o ne svetimoje salyje.Tu pilnateise esi cia JAV,nes gyveni cia su atitinkamais popieriais,kai kuriems tai nepavyko padaryti,gaila,na bet ka padarysi-taciau nesuprantu kam tas nereikalingu zodziu drabstymas ,kad as esu geresne,o tu ne
Geresne ar blogesne, darzelio laiku savokos, keista kad cia tu taip izvelgiai, visi mes turim problemu ir jas sprendziam nesidairymi kas ka turi, ir ko as ne, visi turim pilnas teises i viska, nereikia kandziotis ir uzgalioti, nesiruosiu nutyleti, nors gal ir reketu.
Papildyta:
QUOTE(*Matilda* @ 2007 01 24, 10:58)
Lina apie ka tu sneki? Tikiuosi uzsuks cia mamyciu dsaugiau paskaityti ir neatrodys joms taip kaip tau, kad emiau ir uzsipuoliau tave del tavo ZK, mat man , anot taves neisejo jos laimeti (niekada jos nelosiau).
Tikrai linkiu, kad netektu pereiti per tuos kelius kuriuos zmones cia eina budami nelegalus, ir nebutinai del to kad patys tai pasirinko ir laimingi gyvena del to kad nelegalus.
O del vogimo ir nevogimo amerikos cia kiekvieno asmeninis reikalas, kas kaip moka tas taip gyvena, tau nuo to sirdies skaudeti neturetu. Cia visiems asmeniskai ant sazines gula.
As, Matilda, kaip ir sakiau, laikausi tokios pat savo nuomones nauju pilietybes klausymu, jau issakiau savo pozicija, gal ir per daug atvirai, todel nuo siol savo mintis pasilaikysiu sau.
Visa kita asmeinskumai, ir kaip tu sakai, kiekvieno reikalas.
Kaip as galiu pasakyti ir pilietybe .
Papildyta:
Plius, mamia, cia bande ipaisyt man didybes kompleksa, ta ZK as kaip ir sakiau, priimus pilietybe, galime pasidalinti. Mane asmeniskai uzgavo juokelis, del mano galvojimo apie ateity, kur nematau ten nieko blogo.
Tikrai nematau kurioj vietoj tau kandau ir kur tave uzgavau. Seniai esu tos nuomones, jeigu jau isvaziavai is lietuvos pasirinkai kitos salies pilietybe, vadinasi nera ko verkti del salies is kurios isvaziavai. Jeigu nuvaziavusi i kita slay imtum kitos slaies pilietybe ir atsisakytum amerikos, amerika i tai ziuri kaip i salies isdavima, kodel tada lietuva turi dziaugtis vis didesniu kiekiu zmoniu beganciu is jos ir priiminejanciu kitos salies pilietybes ir vis dar norinvciu tureti lietuvos, del garantiju, kad jei ka visada galiu vaziuoti tern ir buti pilnateisi gyventojas, nors kai gal ir galejau gyveti dirbti ir kelti lietuvos ekonomika, is jos ivaziavau, bet dabar noreciau gauti pencija, gauti nemokaka gydyma ir viska ka galima mano vaikams ir anukams, mat gimiau lietuvoj.
ir velgi ne tau cia Linute tikrai ne tau, o visiems kurie del to dabar labai pergyvena, o tokiu tikrai ne tu viena, patikek.
Kas del to turetu verkti tai as, nes nei cia doku neturiu, nei vaikui pilietybes lietuvisko, bet neverkiu, nes yra kaip yra, isgyvensim kaip nors
ir velgi ne tau cia Linute tikrai ne tau, o visiems kurie del to dabar labai pergyvena, o tokiu tikrai ne tu viena, patikek.
Kas del to turetu verkti tai as, nes nei cia doku neturiu, nei vaikui pilietybes lietuvisko, bet neverkiu, nes yra kaip yra, isgyvensim kaip nors
Vieni linke pergyventi, kiti ne, as velgi nesikartosiu, viska pasakiau savo ankstesniuose postuose...
Ir kodel tu sakai, nei ten nei , nei cia, tavo princesyte USA pliete, JUs Lietuvos, o va kad jusu princesyte pasakk istatymo negali patapti LT piliete, apie ka ir kalba.
O kaip tu sakai nelinkiu, niekas is musu neapdtraustas , visi mes zmones, ir nezinai kas tau gali atsitikti, uztai ir galva pilna minciu.
Ir kodel tu sakai, nei ten nei , nei cia, tavo princesyte USA pliete, JUs Lietuvos, o va kad jusu princesyte pasakk istatymo negali patapti LT piliete, apie ka ir kalba.
O kaip tu sakai nelinkiu, niekas is musu neapdtraustas , visi mes zmones, ir nezinai kas tau gali atsitikti, uztai ir galva pilna minciu.
QUOTE(* Linužė * @ 2007 01 24, 12:04)
Plius, mamia, cia bande ipaisyt man didybes kompleksa, ta ZK as kaip ir sakiau, priimus pilietybe, galime pasidalinti. Mane asmeniskai uzgavo juokelis, del mano galvojimo apie ateity, kur nematau ten nieko blogo.
atsiprasau jei tau taip pasirode,bet tikraiai as tau nieko nenorejau pripaishyti,tik paparasciausiqi man tavo postas keistai nuskambejo ir tiek.Cia as be jokiu pykciu ir pagiezu
Ne mums spresti kas tos pilietybes "vertas" ir smerkti gyvenimo vietos pasirinkima, kuri KEICIASI, remiantis asmeninem nuostatom
As matau nemazai minusu i ateiti be LR pilietybes Mes grizome cia gyventi ir tarkim ES tebegyvuos kai vaikai baigs mokyklas, taigi mane domina - kokia kaina jiems bus universitetas? Uzsienieciu tarifu? Taipogi zinau maniskes netures lygiu teisiu su lietuviu (su pasais) vaikais kurie po mokyklos gaus stipendijas studijuoti Prancuzijoj ar Airijoj, o jos bus amerikietes, ne ES pilietes.... Ir dar neramu jei man kas atsitiktu ir negaleciau pratesineti ju 5-ecio leidimo gyventi LR teritorijoj, domina ar kas giminiu galetu tai padaryti... Visgi jas gina JAV istatymai, o ne Lietuvos Ir mane kazkiek zemino prasant leidimo pasirasyti materialini vaiku islaikyma, tarsi Kinijoj kai turint antra vaika reikia gaut vyriausybes leidima... Jokia lietuviu seima to nepasirasineja, be to dar gauna pasalpas kuriu grizusios vienisos mamytes su lietuviais ju negaus. Del pilietybes tiekto, bet minusu tikrai yra ir ateityje jie gali buti skaudus su tokiais nepritaikytais istatymais LR pilieciu vaikams, kurie gime tik svetimoj saly, betvisgi yra LIETUVIAI, ir tik del ateities man neramu ir ta pilietybe ma atrodo jom priklausantis dalykas.
Papildyta:
PVZ. yra istatymas kai ES salies pilietis praso leidimo pasilikti Lietuvoje, jam ji gavus jo seima AUTOMATISKAI gauna ta leidima be atskiru prasymu... Tai kodel tas istatymas negali buti padarytas lietuviu vaikams? Tarkim as neprasau leidimo nes ji turiu - tai yra mano LR pasas, tai nejaugi butu daug paprasyt padaryt istatyma, leidzianti automatiskai pasilikti mano vaikams? Man tai keista, kazka valstybe man kaip mamai turetu duoti be sio galvos skausmo kas 5 metai, kitu saliu pilieciams tai duoda.
As matau nemazai minusu i ateiti be LR pilietybes Mes grizome cia gyventi ir tarkim ES tebegyvuos kai vaikai baigs mokyklas, taigi mane domina - kokia kaina jiems bus universitetas? Uzsienieciu tarifu? Taipogi zinau maniskes netures lygiu teisiu su lietuviu (su pasais) vaikais kurie po mokyklos gaus stipendijas studijuoti Prancuzijoj ar Airijoj, o jos bus amerikietes, ne ES pilietes.... Ir dar neramu jei man kas atsitiktu ir negaleciau pratesineti ju 5-ecio leidimo gyventi LR teritorijoj, domina ar kas giminiu galetu tai padaryti... Visgi jas gina JAV istatymai, o ne Lietuvos Ir mane kazkiek zemino prasant leidimo pasirasyti materialini vaiku islaikyma, tarsi Kinijoj kai turint antra vaika reikia gaut vyriausybes leidima... Jokia lietuviu seima to nepasirasineja, be to dar gauna pasalpas kuriu grizusios vienisos mamytes su lietuviais ju negaus. Del pilietybes tiekto, bet minusu tikrai yra ir ateityje jie gali buti skaudus su tokiais nepritaikytais istatymais LR pilieciu vaikams, kurie gime tik svetimoj saly, betvisgi yra LIETUVIAI, ir tik del ateities man neramu ir ta pilietybe ma atrodo jom priklausantis dalykas.
Papildyta:
PVZ. yra istatymas kai ES salies pilietis praso leidimo pasilikti Lietuvoje, jam ji gavus jo seima AUTOMATISKAI gauna ta leidima be atskiru prasymu... Tai kodel tas istatymas negali buti padarytas lietuviu vaikams? Tarkim as neprasau leidimo nes ji turiu - tai yra mano LR pasas, tai nejaugi butu daug paprasyt padaryt istatyma, leidzianti automatiskai pasilikti mano vaikams? Man tai keista, kazka valstybe man kaip mamai turetu duoti be sio galvos skausmo kas 5 metai, kitu saliu pilieciams tai duoda.
bet nesakykit, kazkas cia tokia nesamone su tais istatymais tokiasi alia protingais uzvire
kazkokia nesamone padare
labai jau susireiksmino ta lietuvele
pasirodo deficitas yra lietuvos pilietybe lietuviu vaikam, bet va visokiem pabegeliam, isskestom rankom vos ne
ir gyvenama vieta pasirupina , ir socialinem garantijom pasirupina....gal nauda kazkokia turi.
Bet manau, kad tas susireiksminimas tik laikinas, kol neprivis ivairiu atmatu socialiniu, o tada kaip ju kratysis?
sorry
kazkokia nesamone padare
labai jau susireiksmino ta lietuvele
pasirodo deficitas yra lietuvos pilietybe lietuviu vaikam, bet va visokiem pabegeliam, isskestom rankom vos ne
ir gyvenama vieta pasirupina , ir socialinem garantijom pasirupina....gal nauda kazkokia turi.
Bet manau, kad tas susireiksminimas tik laikinas, kol neprivis ivairiu atmatu socialiniu, o tada kaip ju kratysis?
sorry
QUOTE(vivaflame @ 2007 01 24, 19:28)
Man ir toks ispudis atvaziavus Deja ta remia ES ir musu pareigunai nelabai balsa turi, ES suinteresuota, kad tie pabegeliai liktu Lietuvoje ir nevaziuotu toliau i Vakarus...
Del vaiku tai manau nesamone, kad JAV gimus net pasirinkimo teises neturi, as zinodama tokia nesamone gal buciau paemus lietuviskus pasus o ne USA, butu paprasciau (ten bent ZK programa yra, o ne keist/prasyt kas 5metai ), deja ta galimybe velgi tik gimus Europoje ar salyje kur nera pilietybes pagal zeme... Patys lietuviai reikalauja USA vaiko paso, norint irodinet lietuviskas saknis
QUOTE(vivaflame @ 2007 01 24, 10:58)
viskas to, vivaflame , suprantu, kad Matildai reikia palaikomosios grupes , kad kazkas dar pasidrabstytu... uoi sesutes jus sesutes, juokinga tamstele dabar man
QUOTE(*Matilda* @ 2007 01 22, 16:33)
Pagal Lietuvos Respublikos pilietybės įstatymo 1 straipsnį Lietuvos Respublikos piliečiai yra:
1. asmenys, iki 1940 m. birželio 15 d. turėję Lietuvos pilietybę, jų vaikai, vaikaičiai ir provaikaičiai; [*2006 m. lapkričio 16 d. įsigaliojo Lietuvos Respublikos Konstitucinio teismo 2006 m. lapkričio 13 d. nutarimas Dėl teisės aktų, reguliuojančių Lietuvos Respublikos pilietybės santykius, nuostatų atitikties Lietuvos Respublikos Konstitucijai (Žin., 2006, Nr. 123-4650). Lietuvos Respublikos Konstitucinis teismas pripažino, kad Lietuvos Respublikos pilietybės įstatymo (Žin., 2002, Nr. 95-4087) nuostatos dėl dvigubos pilietybės prieštarauja Lietuvos Respublikos Konstitucijai. Todėl šiuo metu asmenims, kurie yra kitos valstybės piliečiai, negali būti sprendžiamas Lietuvos Respublikos pilietybės klausimas pagal Pilietybės įstatymo 1 straipsnio 1 punktą].
Man atrodo cia yra labai aiskiai parasyta, kad siuo metu yra neimanoma gauti dvigubos pilietybes. Jei merginos nuosekliai paskaitytumete puslapi migracija.lt , labai daug naudingos informacijos rastumet ir nereiketu sukti galvos del to kas kur ka pasake, ir kas kur ka girdejo.
1. asmenys, iki 1940 m. birželio 15 d. turėję Lietuvos pilietybę, jų vaikai, vaikaičiai ir provaikaičiai; [*2006 m. lapkričio 16 d. įsigaliojo Lietuvos Respublikos Konstitucinio teismo 2006 m. lapkričio 13 d. nutarimas Dėl teisės aktų, reguliuojančių Lietuvos Respublikos pilietybės santykius, nuostatų atitikties Lietuvos Respublikos Konstitucijai (Žin., 2006, Nr. 123-4650). Lietuvos Respublikos Konstitucinis teismas pripažino, kad Lietuvos Respublikos pilietybės įstatymo (Žin., 2002, Nr. 95-4087) nuostatos dėl dvigubos pilietybės prieštarauja Lietuvos Respublikos Konstitucijai. Todėl šiuo metu asmenims, kurie yra kitos valstybės piliečiai, negali būti sprendžiamas Lietuvos Respublikos pilietybės klausimas pagal Pilietybės įstatymo 1 straipsnio 1 punktą].
Man atrodo cia yra labai aiskiai parasyta, kad siuo metu yra neimanoma gauti dvigubos pilietybes. Jei merginos nuosekliai paskaitytumete puslapi migracija.lt , labai daug naudingos informacijos rastumet ir nereiketu sukti galvos del to kas kur ka pasake, ir kas kur ka girdejo.
Tai,kad mes sekam viska nuo pat sio nutarimo isigaliojimo dienos. Apie Konstitucijos pakeitimus negirdejome Priesingai wicked,balticgirl pasake,jog dar galutinai nenuspresta. Lietuvaite agitavo rasyti prasymus LT prezidentui...
2- ra iskyla klausimas - sitas naujas nutarimas kuriai konstitucijai atitinka? Tai arba senajai,arba konstitucija per diena pakeite
QUOTE(*Matilda* @ 2007 01 24, 18:06)
Seniai esu tos nuomones, jeigu jau isvaziavai is lietuvos pasirinkai kitos salies pilietybe, vadinasi nera ko verkti del salies is kurios isvaziavai. Jeigu nuvaziavusi i kita slay imtum kitos slaies pilietybe ir atsisakytum amerikos, amerika i tai ziuri kaip i salies isdavima, kodel tada lietuva turi dziaugtis vis didesniu kiekiu zmoniu beganciu is jos ir priiminejanciu kitos salies pilietybes ir vis dar norinvciu tureti lietuvos, del garantiju, kad jei ka visada galiu vaziuoti tern ir buti pilnateisi gyventojas, nors kai gal ir galejau gyveti dirbti ir kelti lietuvos ekonomika, is jos ivaziavau, bet dabar noreciau gauti pencija, gauti nemokaka gydyma ir viska ka galima mano vaikams ir anukams, mat gimiau lietuvoj.
as tai is logiskos puses suvokiu,jog nesamone suaugusiam zmogui 2 skirtingu saliu pilietybes tureti. Bet mes cia kalbame apie vaikus jau keli psl. Tai man dar didesne nesamone,jog pvz.abu tevai lietuviai,o vaikui negali liet. pilietybes gauti. Istatyme raso,jog tevai iki 14m pilietybe vaikui gali nustatyti,bet reikia rastiskai amerikietiskos atsisakyti - ko Amerika neleidzia. (tai koks cia nutarimas ) O lab. tai nervuoja,jog niekas to naujo nutarimo nepaaiskino ...kodel ji prieme? turi gi pretekstas buti NEGALIMA TAIP,mes,gyvenantys uzsienyje, esame tik dalele tautos - mazuma,bet buvome dori pilieciai nusipelneme pagristumo istatyme. O gal tu zinai kodel Matilda? Na,taip - darbininku klases kaip ir neliko LT,bet tai tikekimes ne del to vaikai liks nuskriausti
QUOTE(vivaflame @ 2007 01 24, 19:28)
bet nesakykit, kazkas cia tokia nesamone su tais istatymais tokiasi alia protingais uzvire
kazkokia nesamone padare
kazkokia nesamone padare
... ...as tai toki vaizda susidariau,jog EU cia nutarimas...LT turi tai vykdyti. Ir niekas nieko iki galo neissiaiskina tai ir mums negali paaiskinti
QUOTE(* Linužė * @ 2007 01 25, 09:20)
juokinga dabar man
juokinga ir juokis, norisi verkt...verk