Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

Matilda, jei nesi registravus savo santuokos Lietuvoj (nzn. kur istekejai), ta pacia apostile pasidaryk ir ant santuokos liudijimo.
Atsakyti
As esu visai netekejus, vaika auginu kaip ir viena. Cia jauci udar kita istorija. Zodziu "kuo giliau i miska tuo daugiau grybu"...

Aciu del tos apostiles reik tada vaziuot ta isimti. Nes as sakau popieriu tiek reik kazin ar iki vasaros spesiu viska sutvarkyti o isvaziuoti esu suplanavus jau labai greit
Atsakyti
apostiles isduoda ta pacia diena, cikagoje, state st.
pasuk i konsulata, turetu viska paaiskinti. sekmes tvarkantis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Matilda* @ 2007 01 13, 11:54)
Aciu del tos apostiles reik tada vaziuot ta isimti. Nes as sakau popieriu tiek reik kazin ar iki vasaros spesiu viska sutvarkyti o isvaziuoti esu suplanavus jau labai greit

Chicagoj apostile isduoda downtown'e, adresas berods 11 State St.... g.gif visai salia Ol Navy... ax.gif as tik kol iejima radau, nes tarp parduotuviu mazytes dureles... doh.gif nepamenu kuris aukstas, bet jau ten viduj viska pasakys apsauga.... ax.gif apostile uzdes is karto, nereiks vazinet du kartus. mirksiukas.gif ir tikrai nedaug kainuoja, pora doleriu berods... g.gif
as tvarkiau Markui ta reikala, tai teko buti... tik nespejau sutvarkyt LT pilietybes, nes pati savo pasa tik pries keleta savaiciu gavau, bet kai as buvau del jo nuvaziavus priduot popieriu, pradejau ir Marko popierius tvarkyt, ta prasme, kad kartu su savo paso dokumentais padaviau ir Marko dokumentus... LT gimimo liudijimui gauti... bigsmile.gif uztai kartu su mano pasu atejo ir LT gimimo liudijimas... bigsmile.gif sitas dalykas mums jau atkrenta... thumbup.gif tikiuosi, kad tai tik i gera grizimo i LT atveju kada ateity, jei niekas nesikeis del istatymu... rolleyes.gif

o jus jau keliat sparnus i LT? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 01 10, 15:47)
norint kad tai neivyktu turit kirsti siena nors i latvija kad nebutu pazeistas istatymas.....

...sita dalyka tai visi lietuviai dare pries istojant LT i EU. I Danija ar Lenkija vaziuodavo...

QUOTE(baltic*girl @ 2007 01 10, 15:50)
Negali siaip sau kirsti sienos ir grizti, is 180 dienu fiziskai salyje gali isbuti tik 90, todel isvaziavus tektu buti uz LR ribu 3 menesius arba kol ateis leidimas pasilikti...

ir as nesuprantu g.gif gal netikrina datu g.gif gal uztenka tik to fakto,jog siena kirtai g.gif
Atsakyti
Dienas skaiciuoja, butu kaip pasakoj jei uztektu kirtimo, deja taip nera. Pati turiu draugu vazinejusiu i vakarus kol nebuvo ES, po triju men.vaziuodavo atgal ir kad nepazeist istatymu, ivaziuodavo tik vel po triju menesiu. Karta drauge net pasa spec. keite kaip pamesta, kad galetu grizti anksciau nei po 3 men. nes naujame nebuvo datu.

Del sienu kirtimo nezinau ar mato visais atvejais, gal kiekvieno ir netikrina kompiuteryje, zinau tikrina kai prasai leidimo gyventi 4u.gif
O stai istatymas:

Užsienietis, kuris yra vienos iš Europos Sąjungos valstybės narės pilietis, gali atvykti į Lietuvos Respubliką ir būti joje ne ilgiau kaip 3 mėnesius per pusę kalendorinių metų, skaičiuojant nuo pirmojo įvažiavimo dienos, o toks užsienietis, ieškantis darbo arba ketinantis verstis kita teisėta veikla Lietuvos Respublikoje, gali būti šalyje dar 3 mėnesius.

Beje jis tik patvirtina, kad ES pilieciai turi nemazai teisiu, pasirodo ieskant darbo gali buti ne 4 men.kaip maniau o visus 6.
Papildyta:
Dabar galvoju gal as klystu g.gif Kas skaitosi "kalendoriniai metai" g.gif Tai jei isvaziuoti ir ivaziuoti i LR iskart, skaitytusi naujai ivaziavai per kalendoriniu metus, jei nuo sausio 1os g.gif Gal kas esate susidure? Bet prasyme isduoti leidima pasilikti yra nurodyta kita ivaziavimo data, tai ka keisti prasyma? Nesuprantu doh.gif
Atsakyti
"Kalendoriniai" metai - juristinis issireiskimas ir tiek,pagal mane.
Taip,istatymas visiskai ka kita sako mirksiukas.gif Matyt kazkas blogai ji perskaite,kitam ji paaiskino ir taip "pusiau naujas" istatymas isejo. biggrin.gif O vaziuodavo/kirsdavo siena tai visi (kurie nelegaliai salyje budavo). unsure.gif Esu karta su autobusiuku(mikruske) vaziavusi ax.gif Juos stiprokai iskratydavo/todel marsrutiniai autobusai mylimesni tapo,bet del pasu problemos nebuvo. Moterys dirba seimose,vazineja kas 3men. pirmyn/atgal. Au-pair,likusios 2 metus seimoje,vazineja taip pat. Paneles iki vedybu (keletas net atveju) vazinejo...

as i tai nesigilinau ax.gif dabar tik apie tai rasau,nes is kalbos isejo gathering.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aura3: 15 sausio 2007 - 10:10
labas,
perskaiciau visus 30 psl. ir dabar nieko nebesuprantu.
As gyvenu Italijoje mano dukra gime cia turi pasa italiska.dabar as ketinu vaziuot uz men I LT priregistruot vaika LT,tai kaip pasikeite tie istatymai del pilietybes tai man jauciu nera ir prasmes registruot.Vienu zodziu norejau paklaust kokiu dokumentu reik ar gerai supratau kad vaiko gimimo liudijima su apostile paskui juk reikia vyro paso must irgi su apostile,ir dar kad vyras pripazysta vaika(nes mes nesusituoke) bet koks tai turetu buti tekstas as toks ir toks pripazystu ja savo dukterim.NIEKO AS NEBESUPRANTU verysad.gif
PADEKIT
ACIU
Atsakyti
QUOTE(dziada @ 2007 01 20, 06:22)
labas,
perskaiciau visus 30 psl. ir dabar nieko nebesuprantu.
As gyvenu Italijoje mano dukra gime cia turi pasa italiska.dabar as ketinu vaziuot  uz men I LT priregistruot vaika LT,tai kaip pasikeite tie istatymai del pilietybes tai man jauciu nera ir prasmes registruot.Vienu zodziu norejau paklaust kokiu  dokumentu reik ar gerai supratau kad vaiko gimimo liudijima su apostile paskui juk reikia vyro paso must irgi su apostile,ir dar kad vyras pripazysta vaika(nes mes nesusituoke) bet koks tai turetu buti tekstas as toks ir toks pripazystu ja savo dukterim.NIEKO  AS NEBESUPRANTU  verysad.gif
PADEKIT
ACIU

As is pradziu is vis i tai nesigilinau, nes galvojau iki dienos kol galu gale prispaus gyvenimas nieko ir nesigilinsiu. Siaip dienai jau turiu gimimo liudijima su apostile, pasas uzsakytas (amerikoniskas), savo popierius konsulate irgi uzpildzius laukiu pirmadienio.

O konsulate man aiskiausiai paaiskino kaip kas ir su kuo. Yra puslapis lietuviskas
www.migracija.lt , nueik ten ten kogero aiskiausiai viska rasi aprasyta. O kitas patarimas pasiskambinti i savo, kur tu ta vaika registruoti nori pasu skyriu ar migracija ar dar dievas zin kaip ten vadinas ir pas juos pasiklausti, pasakyti kokia padetis ir ko jie reikalaus ir ka tu gali gauti.
Nes as siai dienai zinau kad vaikui pilietybes siuo metu niekas neduos dvigubos, galima prasyti tik laikino leidimo gyventi.

tikiuosi, kad bent kazkiek paaiskejo viskas. Ir sugebejau tau bent kazkuo padeti.
Sekmes
Atsakyti
QUOTE(* Linužė * @ 2007 01 09, 15:08)
Kad manau nelabai...istatymas jau priimtas , dviguba pilietybe negalima, kas turi ir tures, naujai suteikta nebus... istatymas prasilenkia su konstitucija, tad keiciama ir ji. Maziau pilieciu svetur, maziau valstybei islaidu, maziau atsakomybes. Sakyciau labiausiai lies tuos kurie cia, nori reemigruoti, kazkokios pataisos turi buti...kas uzsidirbineja ES ir toliau ramiai gales ta daryi su LT pasu...

migracija.lt nera jokio naujo istatymo, vis dar tas pats, kur ir buvo iki lapkricio. o del konstitucijos buvo mineta, kad ji gali buti keiciama tik referendumo budu, tai negi ir referendumas jau buvo? as nesupratau, cia taip is tikro yra - tada gal galetum nuoroda ivest i ta nauja istatyma, kad dviguba pilietybe negalima? ar cia tik savo nuomone pateikta buvo kaip faktas g.gif

siaip istatymai yra "derinami" prie konstitucijos, o ne atvirksciai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo athina: 22 sausio 2007 - 12:56
QUOTE(athina @ 2007 01 22, 12:54)
migracija.lt nera jokio naujo istatymo, vis dar tas pats, kur ir buvo iki lapkricio.  o del konstitucijos buvo mineta, kad ji gali buti keiciama tik referendumo budu, tai negi ir referendumas jau buvo? as nesupratau, cia taip is tikro yra - tada gal galetum nuoroda ivest i ta nauja istatyma, kad dviguba pilietybe negalima?  ar cia tik savo nuomone pateikta buvo kaip faktas  g.gif

siaip istatymai yra "derinami" prie konstitucijos, o ne atvirksciai...

...puikiai sutinku smile.gif ,BET...balticgirl yra LT ir jai 2 pilietybiu vaikams neduoda,taiko ta nauja istatyma. doh.gif Butent...reiktu tuo ir argumentuoti - 1-ma referendumas/konstitucijos pakeitimas (irgi ciudai unsure.gif ) ,o tik tada teisetas istatymo isigaliojimas. O gal dar jo nepriims g.gif cool.gif
Atsakyti
Pagal Lietuvos Respublikos pilietybės įstatymo 1 straipsnį Lietuvos Respublikos piliečiai yra:

1. asmenys, iki 1940 m. birželio 15 d. turėję Lietuvos pilietybę, jų vaikai, vaikaičiai ir provaikaičiai; [*2006 m. lapkričio 16 d. įsigaliojo Lietuvos Respublikos Konstitucinio teismo 2006 m. lapkričio 13 d. nutarimas „Dėl teisės aktų, reguliuojančių Lietuvos Respublikos pilietybės santykius, nuostatų atitikties Lietuvos Respublikos Konstitucijai“ (Žin., 2006, Nr. 123-4650). Lietuvos Respublikos Konstitucinis teismas pripažino, kad Lietuvos Respublikos pilietybės įstatymo (Žin., 2002, Nr. 95-4087) nuostatos dėl dvigubos pilietybės prieštarauja Lietuvos Respublikos Konstitucijai. Todėl šiuo metu asmenims, kurie yra kitos valstybės piliečiai, negali būti sprendžiamas Lietuvos Respublikos pilietybės klausimas pagal Pilietybės įstatymo 1 straipsnio 1 punktą].

Man atrodo cia yra labai aiskiai parasyta, kad siuo metu yra neimanoma gauti dvigubos pilietybes. Jei merginos nuosekliai paskaitytumete puslapi migracija.lt , labai daug naudingos informacijos rastumet ir nereiketu sukti galvos del to kas kur ka pasake, ir kas kur ka girdejo. doh.gif
Atsakyti