QUOTE(mamia @ 2006 09 29, 13:28)
O ar yra duotas laiko tarpas ta padaryti ar man reiks varyt i LT,o gal tik galima nuotraukas nusiusti ir kas nors is savu (mama) galetu sutvarkyti
Na va ir vel rasiau rasiau ir viskas dingo
Vienu zodziu trumpai parasysiu.Nurodyto laiko man rodos dar nera, bet su laiku tikrai padarys
Cia tik zinai mamia, kaip einu pvz moketi uz telefona, ar kreditine praso ID, kai siuo atveju tinka vairuotojo pazymejimas naujo pvz, o as jo neturiu, man reikia pasikeisti,ko as dar nepadariau,nes vis tingiu
Tos teises dar galioja jas tik policininkui ir tegali parodyt o kaip ID jos jau netinka nes seno pvz atseit.Cia kaip usa, gali rodyt pasa gali rodyt ID(teises arba tapatybes kortele).As visai nesiruosiu nesiotis paso kaip ir usa, todel butu gerai ta id pasidaryt, man tos tapatybe skorteles tai nereikia, pasikeisiu teises i naujo pvz ir psio.O ar uz tave gali padaryt nemanau, ne sreikai sveikata praeiti per daktarus ir pan. gyvenamaja vieta jeigu deklaravus usa,tai turi deklaruoti LT, gal konsulatas gali, nes man tai siule tapatybes kortele darytis tik as nebesidariau man labiau pasa rupejo pasikeisti, o ta galvoju gryzus padarysiu. Dar jeigu santuoka neregistruota ir noresi buti vyro pavarde ant teisiu, turesi ir santuoka iregistruoti, tuo paciu reikalaus ir vaiku gimima iregistruoti LT, nu zodziu cia tik pradek ir bus labai labai daug popierizmo, a skaip viska padarisu senai jau, tai man tik pasikeist reikia sveikatos ir nuotrauku
Siulyciau pasukt i konsulata ir pasakys kas kaip
QUOTE(Merguzele @ 2006 09 29, 14:21)
Dabar Puiki_Mamytė - mūsų atstovė Lietuvoje
Tai aš kaip ir Mamia prie to pačio apie ta lietuvišką ID paklausiu. Aš žiemą vyksiu į tėvynę, tai galvoju tokius dalykus susitvarkyti. Ar padaro per dieną tas teises ir ID? Ir kokių dokumentų tam reikia? Man įdomu, ar man išvis išduotų tą ID, jei aš niekur LT neregistruota? Ar yra adresas ant tos kortelės? Net neįsivaizduoju kaip jinai atrodo
Kokius dokumentus reikia pateikti įsigyjant naująjį vairuotojo pažymėjimą
Prašymus pakeisti (išduoti) vairuotojo pažymėjimą priima ir nagrinėja bei vairuotojo pažymėjimus išduoda ir keičia aukštesnės pakopos policijos komisariatai pagal asmens gyvenamąją, darbo arba mokymosi vietą.
Prašymas pakeisti vairuotojo pažymėjimą ar išduoti vietoje prarastojo, pateikiamas asmeniškai.
Kartu su prašymu policijos padaliniui turi būti pateikti šie dokumentai: asmens tapatybę patvirtinantis dokumentas, dokumentas apie gyvenamąją, darbo arba mokymosi vietą, Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos nustatytos formos vairuotojo sveikatos patikrinimo medicininė pažyma (galiojanti) bei vairuotojo pažymėjimas (jei buvo išduotas). Jei duomenys apie asmenį išvardintuose dokumentuose nesutampa su asmens dokumento duomenimis ir (ar) Lietuvos Respublikos gyventojų registre tvarkomais duomenimis, turi būti pateikti ir dokumentai, patvirtinantys asmens duomenų pasikeitimo faktą (santuokos liudijimas, vardo, pavardės pakeitimo pažymėjimas). Taip pat turi būti pateikta viena 3,5 x 4,5 cm. dydžio nuotrauka be šviesaus kampo. Rekomenduojama, kad nuotrauka būtų nespalvota, nes vairuotojo pažymėjime ji bus nespalvota.
PILIETIS ASMENS TAPATYBĖS KORTELEI GAUTI (PAKEISTI) PATEIKIA:
·
nustatytos formos prašymą išduoti (pakeisti) asmens tapatybės kortelę (prašymo pildymo pavyzdys Microsoft Word ir Adobe pdf formato bylose);
·
asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą:
- Lietuvos Respublikos piliečio pasą, kai vietoj jo išduodama asmens tapatybės kortelė;
- asmens tapatybės kortelę, kai ją keičia;
- vaiko kelionės dokumentą, kai vietoj jo išduodama asmens tapatybės kortelė;
- pasą, jeigu jis buvo išduotas vaikui iki 16 metų ar piliečiui, gyvenusiam užsienio valstybėje, ir jeigu jie nebuvo gavę asmens tapatybės kortelės;
- leidimą laikinai apsigyventi ar nuolat gyventi Lietuvos Respublikoje (jeigu buvo išduoti ir asmens be pilietybės ar pabėgėlio kelionės dokumentą arba užsieniečio pasą), kai užsienietis įgyja Lietuvos Respublikos pilietybę;
- galiojantį užsienio valstybės piliečio pasą ar jį atitinkantį kelionės dokumentą, kai užsienietis įgyja Lietuvos Respublikos pilietybę, jeigu jam nebuvo išduotas leidimas laikinai apsigyventi ar nuolat gyventi Lietuvos Respublikoje (jeigu buvo išduotas ir teisės į Lietuvos Respublikos pilietybę išsaugojimo pažymėjimą);
- gimimo liudijimą, jeigu asmens tapatybę patvirtinantis dokumentas piliečiui nebuvo išduotas;
·
tris piliečio amžių atitinkančias nuotraukas (viename lape), kurios turi būti tapačios (padarytos iš to paties negatyvo) ir atitikti Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministro patvirtintus nuotraukų asmens dokumentams reikalavimus (Žin., 2002, Nr.119-5362). Asmens dokumenų išrašymo centro prie Vidaus reikalų ministerijos interneto tinklapyje pateikiami nuotraukų asmens dokumentams pavyzdžiai;
PASTABA. Rekomenduojama, kad nuotrauka, kurios skaitmeninis atvaizdas bus graviruojamas į asmens dokumentą, būtų nespalvota, kadangi asmens dokumente bus pateikiama nespalvotai.
· Sumokėtos nustatyto dydžio valstybės rinkliavos už asmens tapatybės kortelės išdavimą ar keitimą kvitą ar dokumentą, patvirtinantį atleidimo nuo valstybės rinkliavos aplinkybes;
·
prireikus kitus dokumentus (pvz., Respublikos Prezidento dekretą dėl Lietuvos Respublikos pilietybės suteikimo, santuokos liudijimą, vardo, pavardės keitimo liudijimą, teismo sprendimo dėl juridinę reikšmę turinčio fakto ar civilinės būklės akto įrašo neteisingumo nustatymo kopiją ir kt.), jeigu piliečio prašyme išduoti (pakeisti) asmens tapatybės kortelę nurodyti duomenys nesutampa su asmens duomenimis gyventojų registro duomenų centrinėje bazėje ar jo duomenys neįrašyti į šį registrą.
Duomenys apie pilietį į gyventojų registro duomenų centrinę bazę įrašomi, keičiami ar tikslinami Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministro nustatyta tvarka.
Jeigu asmuo keičia anketinius duomenis (pvz., gimimo datą), išduodant asmens tapatybės kortelę atliekamas papildomas patikrinimas dėl asmens duomenų ir tapatybės. Prireikus asmens, kurio tapatybę reikia nustatyti, nuotrauka kartu su ne mažiau kaip trimis panašių į jį asmenų nuotraukomis pateikiamos atpažinti ne mažiau kaip dviem artimiems giminaičiams arba su juo gyvenusiems, dirbusiems ar jį pažinojusiems žmonėms ir surašomas atpažinimo protokolas.
Piliečio pateiktas asmens tapatybę patvirtinantis dokumentas, sutikrinus duomenis, piliečiui grąžinamas nepažymėtas kaip negaliojantis ir galioja (jei nepasibaigęs galiojimo laikas ar jis kitaip netapęs negaliojančiu) iki jam bus išduota nauja asmens tapatybės kortelė.
Nei ant tapatybes korteles, nei ant vairuotojo pazymejimo gyvenamosios vietos adresas nenurodytas O usa ant non-driver photo ID ir driver license nurodytas