Kad manau nelabai...istatymas jau priimtas , dviguba pilietybe negalima, kas turi ir tures, naujai suteikta nebus... istatymas prasilenkia su konstitucija, tad keiciama ir ji. Maziau pilieciu svetur, maziau valstybei islaidu, maziau atsakomybes. Sakyciau labiausiai lies tuos kurie cia, nori reemigruoti, kazkokios pataisos turi buti...kas uzsidirbineja ES ir toliau ramiai gales ta daryi su LT pasu...
Gal cia ne i tema, bet as susiduriau, kad niekas cia nenori griztanciu lietuviu Nebent jie liko gryni lietuvaiciai ir vaikus pasigimde cia, kitaip nemoku paaiskinti. Situacija tokia, kad dabar kai prasau leidimu pasilikti savo seimai, prasymas gali buti nagrinejamas iki 6 menesiu, taigi po 3 menesiu nuo ivaziavimo jiems tenka isvaziuoti Jokio istatymo leidziancio pasilikti seimu sujungimo atvejais kol lauki dokumentu, nera... Bet jei esi ES pilietis ir padavei toki prasyma - ji isnagrineja per 30 dienu, nesvarbu ar seimoj yra lietuviu ar ne. Taigi, JAV ir kitos neeuropines valstybes like uz borto Bet pasakykit man kaip du su Lietuva nesusije belgai ar kt. leidima gyventi (taip ar ne) gauna per menesi, o as griztu tikra lietuve ir mano seimai tektu isvaziuoti laukti to atsakymo svetur Paguoda ta, kad vaikus sako nenubaustu uz sienos pazeidima jei neisvaziuotu, o vyrui tektu... Tai cia seimos sujungimas vadinasi Amerikieciu prasymus isnagrineja per 3 menesius ir gali nagrineti iki puses metu...
Tai as pagalvojau jau toli i ateiti su tokiais istatymais, kad ir musu vaikai gime svetur neturedami Lietuvos ar net kitos ES salies pilietybes (nes joms visur isimtys), kazin ar nebus prasomi lauk tvarkantis leidimus pasilikti Lietuvoje vos tik jiems sukaks 18 metu Tai kur zmogus privazines laukdamas?!
Tai as pagalvojau jau toli i ateiti su tokiais istatymais, kad ir musu vaikai gime svetur neturedami Lietuvos ar net kitos ES salies pilietybes (nes joms visur isimtys), kazin ar nebus prasomi lauk tvarkantis leidimus pasilikti Lietuvoje vos tik jiems sukaks 18 metu Tai kur zmogus privazines laukdamas?!
QUOTE(baltic*girl @ 2007 01 09, 18:08)
Amerikieciu prasymus isnagrineja per 3 menesius ir gali nagrineti iki puses metu...
balticgirl LT viskas yra imanoma reikia ieskotis pazistamu - kitaip nieko nebus. Juk tau pirmyn/atgal suskraidyti dar daugiau kainuos.
Visi susiduria su tuo - tu kaip is Amerikos,kt.,kaip is uzsienio...EU tada irgi negelbsti,o ir kaip lietuvis (tu gi pati lietuve). Tu,matyt,atpratai nuo kysiu
Ir dar jusu tokia isskirtine situacija - susidaro vaizdas,jog vyras babkiu turi be proto,kad zmonai dovanoja tokia ilga viesnage gimtineje
O nuo 18m. esi pilnametis ir rinksies viena is pilietybiu. Tai po 50m grynu lietuviu (su liet. pilietybe pase) gali ir nelikti
QUOTE(baltic*girl @ 2007 01 09, 10:08)
Paguoda ta, kad vaikus sako nenubaustu uz sienos pazeidima jei neisvaziuotu, o vyrui tektu...
Del sito tai teko man susidurti ir gan labai smarkiai, galiu pasakyti kad susisiekus buvau su visom imanomom instancijom, kalbejau su pasienio tarnybos virsininku, migracijos departamentu prie uzsienio reikalu ministerijos, tiek su musu bylos atstove, visur buvo pasakyta kad jei vaikas neturi paso(kuris irodo lietuvos pilietybe) arba leidimo gyventi lietuvoje, jis yra lygiai toks pats uzsienietis kaip ir visi kiti, todel jis bus deportuotas is LT. norint kad tai neivyktu turit kirsti siena nors i latvija kad nebutu pazeistas istatymas.....
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 01 10, 15:47)
norint kad tai neivyktu turit kirsti siena nors i latvija kad nebutu pazeistas istatymas.....
Negali siaip sau kirsti sienos ir grizti, is 180 dienu fiziskai salyje gali isbuti tik 90, todel isvaziavus tektu buti uz LR ribu 3 menesius arba kol ateis leidimas pasilikti...
QUOTE(aura3 @ 2007 01 10, 14:47)
Visi susiduria su tuo - tu kaip is Amerikos,kt.,kaip is uzsienio...EU tada irgi negelbsti,o ir kaip lietuvis (tu gi pati lietuve). Tu,matyt,atpratai nuo kysiu [/b]
Buvimas ES pilieciu turi daug privalumu Pvz., yra istatymas norint gauti laikina leidima gyventi:
Europos Sąjungos valstybės narės piliečio ir jo šeimos nario prašymas išduoti ar pratęsti EB leidimą gyventi turi būti išnagrinėtas ne vėliau kaip per vieną mėnesį nuo jo gavimo dienos.
Buvimas lietuve cia nepadeda Sis istatymas nepritaikytas lietuviams kurie kiek zinau yra ES pilieciai, jis taikomas tik tiems kurie yra uzsienieciai is Europos. Taigi mano atveju mano seima jokiu privalumu neturi, ju daugiau turi tikri uzsienieciai! Ju prasymas isnagrinejamas per 30 dienu, gavus neigiama atsakyma ji turi laiko apeliuoti budami Lietuvoje, be to ES pilieciams leidziama pasilikti 4 men. vietoj 3 jei jie ieskosi darbo. Amerikietis ne tik jo negali ieskotis be leidimo gyventi, bet ir menesiu ilgiau pabuti negauna... Be to, jo prasymas vidutiniskai isnagrinejamas per 3 menesius, gali buti nagrinejamas iki 6...
Taipogi zmonems is ES netaikomas banko saskaitos parodymas, busto Lietuvoje turejimas, pragyvenimo saltinis, kas mano, lietuves seimai ne is ES, viskas yra taikoma, tik nesenai siek tiek pasvelninta vaikams...
Taip kad privalumu ES tikrai yra, ko nera lietuviams su pasams kaip man Mano drauge dirba su ES susijusia istaiga, ji man aiskino, kad man ES pilietei butu lengva savo seima nusivezt gyvent i Paryziu, Londona, taciau nieks nepaaiskina kodel lietuvis negauna nors tokiu paciu istatymu kaip svetimsalis is ES Ir as nesu net "sena" iseive kuri pamyne savo praeiti ir igyjo kita pilietybe, as visalaik gyvenau svetur legaliai nes ten sukuriau seima, ir grizau 10 metu begyje, kas skaitau nera labai daug...
Papildyta:
QUOTE(aura3 @ 2007 01 10, 14:47)
Ir dar jusu tokia isskirtine situacija - susidaro vaizdas,jog vyras babkiu turi be proto,kad zmonai dovanoja tokia ilga viesnage gimtineje
Nelabai supratau is kur toki vaizda susidarei Mes cia atvaziave gyventi jei tik leis, ne viesnagei...
va va ir man buvo beda buvau grizus i LT 5 men. Vaikas pilietis amerikos o as Vis dar Lietuvos tai isskrendant atgal i Usa mane sulaike ir atskaite paskaita uz pazeidimus,o as sakau manes nieks neiinformavo atskrendant,paskui issikviete menedzere ir ta pataise darbuotoja,sako vaikas gali but cia tiek kiek mama buna nes mama vis dar LT piliete,o vat jau kai tapsiu Usa piliete ne ilgiau 3 men, tai dabar jau visai nesusigaudau ka geriau daryt gal taip ir likt zalia kortininke,kol tie istatymai issispres.Absurdas kazkoks.O vaikui panaikint USa pilietybes,kazkaip visai noro nera,negali zinot kaip bus toliau.
QUOTE(bymba @ 2007 01 11, 14:49)
vaikui panaikint USa pilietybes,kazkaip visai noro nera,negali zinot kaip bus toliau.
To ir nepadarysi uz vaika Siuo metu idomu koks istatymas taikomas igyjant kitos salies pilietybe Nenustebciau, jei automatiskai prarastum LR pilietybe, suzinotum kada gyvenime grizes.
Man sake uz vaikus atsako tevai, bet reiktu issiaiskint kaip is tikro Joms, JAV pilietems, prasyma ziures iki puses metu, kur a jas vesiu trim menesiam pakol ateis istatymas, kad nepazeistu sienu Man tai tokia nesamone, kai zinau isvaziuociau darbo reikalais ar kt. i Latvija, tai vyras ir vaikai susitvarkytu viska be problemu per mane, ES piliete (vienam ES piliecio seimos nariui gavus leidima gyventi, visa seima gauna AUTOMATISKAI), o va grizai i Lietuva tai istatymai sukurti kitu saliu gyventojams, bet ne Lietuvos
Tiesa buvo kalba apie ivaziavimus i sali ir stampus, pamenu kai kuriom ar ju vaikam neidejo kirtus sienas, tai pasirodo jei net nera stampo - sienu kontrolej ivaziavimus pazymi sistemoje, pasai tam pritaikyti. Tai va stampo gali nebuti, bet pazeidus siena jie zino kada negrizai ar buvai uzsilikes, t.t.
Nu idomiai cia viskas, viskas taip supinta ir sunarpliota, kad dabar tikrai net nezinau ko tiketis, atrodo kad viskas priklauso nuo zmogaus pas kuri papulsi reikalu tvarkyti. Jusu (Puiki mamayte ir Baltic Girl) atveju vyrai amerikonai, o jei mano vyras lietuvis as lietuve tik vaikas amerikos pilietis, gal kitaip vel viskas? Tai jei as visam isvaziuoju is jav i Lietuva tai kaip su mano vaiku. Idomus istatymai manes cia (JAV) nenori nors ir mano vaikas cia pilnateisis gyventojas, o lietuvoje mano vaiko, nes nors ir mama pilnateise lietuvos piliete, vaikas amerikonas ir niekam neidomus, tai kur man detis, vaika palikt amerikoj o paciai lietuvoj gyvent ir laiskus rasyti?... siaip nesamone, is kurios puses bepaziuretum.
Matilda, as tau parasysiu i AZ, dabar tik trumpai. Puiki Mamyte gi spejo susitvarkyti su vaiko lietuviska pilietybe tai jai viskas kitaip. O as atvaziavau kai tik pakeite istatyma, todel antros pilietybes nebeduoda.
Atvaziuodama dar Amerikoj pasidaryk vaiko apostile ant gim.liudijimo. Grizusi iskart su vyru prisiregistruokite (deklaruokite savo gyv.vieta) ir nuneskite vaiko gimima (nzn. ar reikes vertimo) i metrikacijos skyriu gauti lietuviska. Tam reikes jos apostiliuoto JAV gim.liudijimo. O paskui - vel i migracines poskyri kur deklaruosi savo gyvenama vieta, tik jau prasyti isduoti vaikui 5 metu leidima gyventi Lietuvoje. Siuo metu kadangi nera pilietybes, yra taikomi keli istatymai kaip ta leidima gauti, tau patars kuris kelias jusu atveju geresnis. Vienas - pagal vaiko lietuviska giminystes rysi, kur reikes visu dokumentu kaip kad butu reikeje LR pilietybei gauti, kur tektu irodyti lietuviskas saknis gimineje ar pries 1940uosius. Kitas kelias - naujas istatymas, kai vaikas gali gauti nuolatini leidima gyventi vien kai vienas tevu - lietuvis. Bet kuriuo atveju jei neklystu teks pasidaryti vaiko pasines nuotraukas ir imoketi 50 litu, del mokescio tiesa nezinau ar jis yra abiem atvejais taikomas. Tai matai nera labai sudetinga, sunkiausia jei neturi apostiles, o pridavus viska sunkiausia laukti, nes JAV pilieciams si prasyma gali nagrineti iki puses metu. O faktiskai legaliai ne LR pilietis salyje gali buti 3 men.nuo ivaziavimo datos. Bet jei viska darysi is karto, manau viska gausi.
Atvaziuodama dar Amerikoj pasidaryk vaiko apostile ant gim.liudijimo. Grizusi iskart su vyru prisiregistruokite (deklaruokite savo gyv.vieta) ir nuneskite vaiko gimima (nzn. ar reikes vertimo) i metrikacijos skyriu gauti lietuviska. Tam reikes jos apostiliuoto JAV gim.liudijimo. O paskui - vel i migracines poskyri kur deklaruosi savo gyvenama vieta, tik jau prasyti isduoti vaikui 5 metu leidima gyventi Lietuvoje. Siuo metu kadangi nera pilietybes, yra taikomi keli istatymai kaip ta leidima gauti, tau patars kuris kelias jusu atveju geresnis. Vienas - pagal vaiko lietuviska giminystes rysi, kur reikes visu dokumentu kaip kad butu reikeje LR pilietybei gauti, kur tektu irodyti lietuviskas saknis gimineje ar pries 1940uosius. Kitas kelias - naujas istatymas, kai vaikas gali gauti nuolatini leidima gyventi vien kai vienas tevu - lietuvis. Bet kuriuo atveju jei neklystu teks pasidaryti vaiko pasines nuotraukas ir imoketi 50 litu, del mokescio tiesa nezinau ar jis yra abiem atvejais taikomas. Tai matai nera labai sudetinga, sunkiausia jei neturi apostiles, o pridavus viska sunkiausia laukti, nes JAV pilieciams si prasyma gali nagrineti iki puses metu. O faktiskai legaliai ne LR pilietis salyje gali buti 3 men.nuo ivaziavimo datos. Bet jei viska darysi is karto, manau viska gausi.
QUOTE(baltic*girl @ 2007 01 13, 11:26)
Matilda, as tau parasysiu i AZ, dabar tik trumpai. Puiki Mamyte gi spejo susitvarkyti su vaiko lietuviska pilietybe tai jai viskas kitaip. O as atvaziavau kai tik pakeite istatyma, todel antros pilietybes nebeduoda.
Aciu, o kur man ta apostile gauti ir kike laiko tai trunka ir kokiu popieriu tam gavimui reik?
Apostile ant liudijimo isduos secretary of the state ofisas, paklausk chikagiskiu jei kuri daresi pasakys kur siusti ar nueiti. Jie siuncia ir pastu, tik reikia ideti liudijima bei ceki (apie $6, bet skiriasi gal pagal valstija) ir sau adresuota apmoketa atgalini voka, atsius atgal greit kiek zinau. Deja isvaziavusi apostiles negausi, ja pasidaryti vistiek teks JAV.
Nebent jau esi registravusi mazosios gimima Lietuvoje?
Del kokiu dokumentu tau reikes Lietuvoje, zinok nepamenu nes labai daug visko reikejo ir kai kas gal susije tik su vyru, tau tiksliau pasakys migracine tarnyba. Tvarkytis reikes per ta poskyri kur deklaruosi savo gyvenama vieta. Gali reiketi rodyti LT banko saskaita (ad turi lesu islaikyti vaika), bet kaip sakau neaisku kuri istatyma jums taikys, be to kol atvaziuosi jie gali vel pasikeisti Pas mane yra lapelis su visais dokumentais kuriuos man teko pristatyti, tai kuria diena as tau nursysiu i AZ.
Nebent jau esi registravusi mazosios gimima Lietuvoje?
Del kokiu dokumentu tau reikes Lietuvoje, zinok nepamenu nes labai daug visko reikejo ir kai kas gal susije tik su vyru, tau tiksliau pasakys migracine tarnyba. Tvarkytis reikes per ta poskyri kur deklaruosi savo gyvenama vieta. Gali reiketi rodyti LT banko saskaita (ad turi lesu islaikyti vaika), bet kaip sakau neaisku kuri istatyma jums taikys, be to kol atvaziuosi jie gali vel pasikeisti Pas mane yra lapelis su visais dokumentais kuriuos man teko pristatyti, tai kuria diena as tau nursysiu i AZ.