Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

QUOTE(Raskyte @ 2006 12 28, 06:00)
Adamkus parsigabeno save, savo zmona ir uoshviene  ax.gif  Bet man irgi gaila jo, jis kaip tarp girnu.. pats suvokia situacijos esme, bet priesh tautiecius pasishakoti negali. Prezidentas juk neturi tokios valdzios.  schmoll.gif  Tam yra seimo "rebiata" nesamonems galvot  doh.gif  O jis nieko negali pakeisti vienas, nors yra buves musu kaily ir zino kas tai yra  unsure.gif

QUOTE(Ode @ 2006 12 28, 06:33)
Mano draugė, dirbanti pasų poskyryje, irgi parašė, kad 'Pilietybės skyrius tikina, kad turėtų kažkas keistis, nes kažkaip viskas neapgalvota - reiks keist konstituciją, bet kol viskas pasikeis- tai bus taip, kaip dabar'.
O prie ko čia Adamkus, tai nesuprantu. Juk Lietuva - parlamentinė, o ne prezidentinė valstybė. Prezidentas jokios valdžios neturi, tik reprezentacinę funkciją atlieka. Jis gali iškelti kažkokius klausimu, gali tvirtinti arba ne kažkokius nutarimus, tačiau iš esmės viską tvarko Seimas ir Ministerijos...

... as cia gal ir per daug per danti Adamku patraukiau,man jis irgi patinka wub.gif ir jis daug padare/dave LT. Cia ne i tema,jau minejau...bet jis kisasi i visa ta reikala (kas yra gerai) ir yra salies prezidentas. Tai kodel LT neimanomas aiskus istatymo pagrindimas...Juk anksciau ar veliau vistiek tures paaiskinti istatymo keitimo priezastis. Man cia daugiau i vaiku zaidima panaseja...uzsienio lietuviai praso nejuokauti - pilietybe zmogui svarbus reikalas,o vyriausybe savo ketinimu net neargumentuoja. Galbut ir yra kokia svarbi priezastis kliudanti vaikui iki 18m. duoti 2-ba pilietybe ????
Ir butent si Adamkaus kalba g.gif siuo momentu unsure.gif ka jis nori tuo pasakyti ? Jis juk diplomatas - reikia taip suprasti,jog bus ne pyragai,siauskite visi i namus dar kol laikas ar kaip doh.gif ...

balticgirl mes irgi advokato neemem,aisku dideli pinigai doh.gif neapsimoka.mums ambasados darbuotoja pasiule mano vyrui su ambasadoriumi pakalbeti. 4u.gif (tevai lietuviai,dukra liet. metrikus turi,bet Vokietijoje gimusi - nedave paso ,ai ten iki,kad vogtas vaikas buvo prieita. blink.gif ) O ar sake per kiek laiko turi susitvarkyti vaiku leidimus?
Atsakyti
Vaiku leidimai sutvarkomi kaip ir visi kiti, iki 6 menesiu nuo pridavimo datos.

Priimtas istatymo papildymas del vaiku leidimo gyventi jei bent vienas tevu - lietuvis drinks_cheers.gif Nzn. dar tiksliai kuo reikalavimai skirsis nuo suaugusiuju uzsienieciu, bet zinau toks jau yra ir piniginiai reikalavimai mazesni ar ju nebus.
Atsakyti
Smagu girdėt. Tau sakė kokioj nors instancijoj, ar išskaitei kur nors?

Aš čia besiknaisiodama radau porą dalykų... Taip ir nepagaunu kampo, kas prie ko...

Iš Konstitucinio teismo pranešimo spaudai:
Nutarime pabrėžta, kad nors antikonstitucinėmis Konstitucijai pripažinta daug Pilietybės įstatymo nuostatų, reguliuojančių dvigubą pilietybę, tai negali būti pagrindu kvestionuoti asmenų, įgijusių Lietuvos Respublikos pilietybę ir neatsisakiusių kitos pilietybės, teises; tokie asmenys ir toliau yra Lietuvos Respublikos piliečiai.

O kito dalyko dabar nerandu... lotuliukas.gif Bet ten irgi buvo rašoma, kad lietuvių kilmės asmenims paliekama pilietybė - puslapio apačioj buvo puslapio redagavimo data: gruodžio 20, 2006.
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2006 12 29, 18:11)
Smagu girdėt. Tau sakė kokioj nors instancijoj, ar išskaitei kur nors?

Man cia is migracines paskambino 4u.gif Kol grisi bus visi keliai pralauzti lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Ode @ 2006 12 29, 18:11)

Iš Konstitucinio teismo pranešimo spaudai:
Nutarime pabrėžta, kad nors antikonstitucinėmis Konstitucijai pripažinta daug Pilietybės įstatymo nuostatų, reguliuojančių dvigubą pilietybę, tai negali būti pagrindu kvestionuoti asmenų, įgijusių Lietuvos Respublikos pilietybę ir neatsisakiusių kitos pilietybės, teises; tokie asmenys ir toliau yra Lietuvos Respublikos piliečiai.

Cia turbut taikoma tiems kas jau turi dviguba pilietybe, kad is ju LR pilietybe nebus atimta net jei priims "vienapilietybes" istatyma. Daug neskaityk, smegenu pusrutuliai apsikeis vietomis lotuliukas.gif
Atsakyti
As tai net nenoriu skaityti visu shiu marazmu, kol nebus rimto tikro tvirto sprendimo/istatymo.. Nes dabar tai kaip diena, taip naujiena unsure.gif Niekas nezino kas ir kaip yra, bus ar turetu buti doh.gif

Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 12 29, 10:21)
Man cia is migracines paskambino 4u.gif Kol grisi bus visi keliai pralauzti lotuliukas.gif
Papildyta:
Cia turbut taikoma tiems kas jau turi dviguba pilietybe, kad is ju LR pilietybe nebus atimta net jei priims "vienapilietybes" istatyma. Daug neskaityk, smegenu pusrutuliai apsikeis vietomis lotuliukas.gif

Tai va mano vyras ir sako, kad nėr ko nervuotis, nes kol mums prisireiks tvarkyti tuos reikalus, dar šimtą kartų viskas pasikeis biggrin.gif

Nu bet mūsų vaikai ir turi dvi pilietybes. biggrin.gif Psio. Daugiau neskaitau. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 12 29, 18:21)

teigiamas naujienas be dideliu mirksiukas.gif pasiaiskinimu priimame thumbup.gif (parlamento veiksmai tai doh.gif ,o gal jau as esu atpratusi nuo tokiu istatymu rutuliojimusi tongue.gif )
Atsakyti
QUOTE(aura3 @ 2006 12 30, 19:22)
teigiamas naujienas be dideliu  mirksiukas.gif pasiaiskinimu priimame  thumbup.gif (parlamento veiksmai tai  doh.gif ,o gal jau as esu atpratusi nuo tokiu istatymu rutuliojimusi  tongue.gif )

Turbut pareigunai musu plepalus skaito mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2006 12 28, 04:33)
Mano draugė, dirbanti pasų poskyryje, irgi parašė, kad 'Pilietybės skyrius tikina, kad turėtų kažkas keistis, nes kažkaip viskas neapgalvota - reiks keist konstituciją, bet kol viskas pasikeis- tai bus taip, kaip dabar'.

Skaiciau skaiciau ir jau nebesuprantu nieko - tai kad konstitucija negali buti keiciama, keiciami gali buti tik istatymai, taciau jie negali priestarauti konstitucijai. O istatymai irgi negali buti taikomi atgaline data - ty, net jei butu nuspresta, kad galima tik viena pilietybe, tai neliecia tu, kurie jau yra igyje dvi... Nu bet LT stebuklu krastas, tai gal logikos desniai cia negalioja blink.gif
Atsakyti
QUOTE(athina @ 2007 01 04, 17:46)
Nu bet LT stebuklu krastas, tai gal logikos desniai cia negalioja  blink.gif

kazkaip tai labai teisingai man sie zodziai nuskambejo... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(athina @ 2007 01 04, 17:46)
Skaiciau skaiciau ir jau nebesuprantu nieko - tai kad konstitucija negali buti keiciama, keiciami gali buti tik istatymai, taciau jie negali priestarauti konstitucijai.  O istatymai irgi negali buti taikomi atgaline data - ty, net jei butu nuspresta, kad galima tik viena pilietybe, tai neliecia tu, kurie jau yra igyje dvi... Nu bet LT stebuklu krastas, tai gal logikos desniai cia negalioja  blink.gif

Gali būti Konstitucija pakeista - referendumo būdu.
O tie kas turi dvi pilietybes, jų nepraras.
Atsakyti
QUOTE(athina @ 2007 01 05, 01:46)
Skaiciau skaiciau ir jau nebesuprantu nieko - tai kad konstitucija negali buti keiciama, keiciami gali buti tik istatymai, taciau jie negali priestarauti konstitucijai.  O istatymai irgi negali buti taikomi atgaline data - ty, net jei butu nuspresta, kad galima tik viena pilietybe, tai neliecia tu, kurie jau yra igyje dvi... Nu bet LT stebuklu krastas, tai gal logikos desniai cia negalioja  blink.gif

4u.gif
As galvojau balticgirl suklydo issireiksdama ....keicia LT Konstitucija doh.gif doh.gif doh.gif
pasidomejau.Ir lab. daug pakeitimu jau buvo blink.gif As irgi neturiu ko pridurti. schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aura3: 05 sausio 2007 - 11:31