QUOTE(Raskyte @ 2006 12 28, 06:00)
Adamkus parsigabeno save, savo zmona ir uoshviene Bet man irgi gaila jo, jis kaip tarp girnu.. pats suvokia situacijos esme, bet priesh tautiecius pasishakoti negali. Prezidentas juk neturi tokios valdzios. Tam yra seimo "rebiata" nesamonems galvot O jis nieko negali pakeisti vienas, nors yra buves musu kaily ir zino kas tai yra
QUOTE(Ode @ 2006 12 28, 06:33)
Mano draugė, dirbanti pasų poskyryje, irgi parašė, kad 'Pilietybės skyrius tikina, kad turėtų kažkas keistis, nes kažkaip viskas neapgalvota - reiks keist konstituciją, bet kol viskas pasikeis- tai bus taip, kaip dabar'.
O prie ko čia Adamkus, tai nesuprantu. Juk Lietuva - parlamentinė, o ne prezidentinė valstybė. Prezidentas jokios valdžios neturi, tik reprezentacinę funkciją atlieka. Jis gali iškelti kažkokius klausimu, gali tvirtinti arba ne kažkokius nutarimus, tačiau iš esmės viską tvarko Seimas ir Ministerijos...
O prie ko čia Adamkus, tai nesuprantu. Juk Lietuva - parlamentinė, o ne prezidentinė valstybė. Prezidentas jokios valdžios neturi, tik reprezentacinę funkciją atlieka. Jis gali iškelti kažkokius klausimu, gali tvirtinti arba ne kažkokius nutarimus, tačiau iš esmės viską tvarko Seimas ir Ministerijos...
... as cia gal ir per daug per danti Adamku patraukiau,man jis irgi patinka ir jis daug padare/dave LT. Cia ne i tema,jau minejau...bet jis kisasi i visa ta reikala (kas yra gerai) ir yra salies prezidentas. Tai kodel LT neimanomas aiskus istatymo pagrindimas...Juk anksciau ar veliau vistiek tures paaiskinti istatymo keitimo priezastis. Man cia daugiau i vaiku zaidima panaseja...uzsienio lietuviai praso nejuokauti - pilietybe zmogui svarbus reikalas,o vyriausybe savo ketinimu net neargumentuoja. Galbut ir yra kokia svarbi priezastis kliudanti vaikui iki 18m. duoti 2-ba pilietybe ????
Ir butent si Adamkaus kalba siuo momentu ka jis nori tuo pasakyti ? Jis juk diplomatas - reikia taip suprasti,jog bus ne pyragai,siauskite visi i namus dar kol laikas ar kaip ...
balticgirl mes irgi advokato neemem,aisku dideli pinigai neapsimoka.mums ambasados darbuotoja pasiule mano vyrui su ambasadoriumi pakalbeti. (tevai lietuviai,dukra liet. metrikus turi,bet Vokietijoje gimusi - nedave paso ,ai ten iki,kad vogtas vaikas buvo prieita. ) O ar sake per kiek laiko turi susitvarkyti vaiku leidimus?