QUOTE(baltic*girl @ 2006 12 20, 14:24)
Labai daug kur skambinau siuo klausimu, girdeti atsakymai - nera buve tokiu atveju,Pats prasymas vaikui nebrangus - prasant 5 metu leidimo gyventi, 50 litu. Bet reikalinga suma banke (7000 vienam zmogui), kad ta leidima patvirtintu - mano seimoje tokiu asmenu yra 3. Vienu zodziu jie reikalauja, kad kiekvienas "uzsienietis" banke turetu metu pragyvenima i prieki, ka abejoju eilinis LR pilietis turi.
Va butent,kad cia reti atvejai. Gerai,jog cia uzklausimas bus,bet kazin ar lietuves mamos,sugrizusios,su tuo susidurusios,cia uzsuka
Viena puse - leidimas nera brangus ,tik tas uzstatas 3zmonems akis bado. O gal nekilnojamu turtu,jei savo turi,gali uzstatyti Bet be advokato cia neapseisi,tikriausiai...
O del 2-ju pilietybiu,matau,jog nemoku paaiskinti
Tu gi galejai vyresniajai irgi lietuviska isimti iki 18m, butu laikinai problema issisprendusi Cia irgi kazkuris 1-masis buvo,kai LT vyriausybei pasake - LT galimos 2 pilietybes,mano vaikas turi vokiska, as esu lietuve- mama, prasau duoti ir lietuviska. Nebuvo,kaip issisukti (tokie istatymai)...bet dave tik iki 18m. Pvz. as,priemusi vokiska,negavau lietuviskos... lietuviska praradau automatiskai -vokiska imdama,grizau i LT,turiu visas gimines saknis iki 1940m.(mama irgi lietuve),galiu prasytis lietuviskos pilietybes,galimos 2 pilietybes salyje,bet nedave... nesamoniu kratinys pasipyle ir tiek. Jie turi sarasa valstybiu,kuriose 1 pilietybe tik yra. Jie tada nusizengtu kt. istatymams. Vaikas iki 18m. negali nei nekilnojamo turto isigyti,nei rinkimuose dalyvauti,sitas atvejis nera nusizengimas pries kt. valstybe.Zodziu,kaip matai,buvo nesamone...tai tu ta pilietybe duodi arba ne.
LT iejus i EU viskas yra tikrinama...as pilnai tikiu,jog cia ne pries mus asmeniskai,gal but dar atras toki istatyma/kompromisa kur atgausime ir liet. pilietybes. Cia tikrai sunkus atvejis. Todel ir LT prezidento tokia reakcija - laikinai viska sustabdyti...
p.s. dukra zyzia pasoneje nera kada mamoms papolitikuoti zmoniskai,nors as kitaip ir nemoku paaiskinti