Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

QUOTE(baltic*girl @ 2006 12 18, 19:45)
Manatrodo gali laimeti tie kurie gimde Lietuvoj ir vaikui suteike antra pilietybe atvaziave i JAV. Lietuva kol kas automatiskai neatima pilietybes jei ji buvo pirma g.gif Aisku to nezinau, nes sakau man atrodo net patys kuriantys istatymus visko nezino doh.gif

taip dare Europa ax.gif atstumai mazesni
QUOTE(mamia @ 2006 12 18, 19:47)
Man atrodo ciia tas istaymas keisis n kartu ypac kai valdziai reikes balsu parlamente ,o likusieji pensininkai LT nebus ju naudai.Tik labai gaila tokiu zmoniu,doru lietuviu kurie nori nors dvasiskai priklausyti savo tautau,savo tevynei savo saliai  lithuania.gif

yra skiltis tautybe. zmones liet. pavardes pasilieka, vardus. Tai,kad ir pensininkai grize i Tevyne gyvena su amerikietiska pilietybe,kad bociu duonai uztektu. unsure.gif Nzn. visu plonybiu,bet puikiai pamenu pries 10m. mazdaug atveji (TV rode),kai viena lietuve susigrazino lietuviska verysad.gif Neliko kelio nei atgal,nei LT ja rupinosi.
QUOTE(wicked @ 2006 12 18, 20:21)
gal ir snekam is asmenines puses, bet esu tikra, kad ir is istatymu puses niekas nesikeicia... nenori JAV pilietybes, prasom - atsisakyk, bet kodel tau turetu jie duoti leidima cia gyvent, kai tevai net nera sios salies pilieciai? kai jie is kitu valstybiu? bet nera ko cia pilstyt is tuscio i kiaura...  ax.gif

bet butu juk logiska mirksiukas.gif ypac,jei pateiki dokumentus,jog laikinai salyje uzsibusi .

Visoms praverstu issiimti dokumenta,irodanti musu liet. saknis nuo 1940m. ,o dar ir anksciau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ode @ 2006 12 18, 21:38)

lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aura3 @ 2006 12 18, 13:51)

nu negi mano akys tokios juokingos... unsure.gif biggrin.gif
Tiesiog dar negirdėjau tokios atomazgos, todėl ir nustebau.
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2006 12 18, 22:00)
nu negi mano akys tokios juokingos...  unsure.gif  biggrin.gif
Tiesiog dar negirdėjau tokios atomazgos, todėl ir nustebau.

man linksma pasidare,kad sugedusi telefona zaisti pradejome biggrin.gif O is kur cia tokie gandai,jog Konstitucija pakeite g.gif

Dabar dar is kt. puses - jus gal nesusidurete,ar tuo nesidomejote,bet ir iki siolei nedave 2-ros pilietybes LT. Cia kaip misle keturgysle uzminiau biggrin.gif Tiktai faina butu,kad visos be dideliu emociju isnarpliotumem...aisku,jei noro yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aura3: 18 gruodžio 2006 - 23:03
Nemanau, kad Konstituciją keistų, nėra taip lengva, o ir plačiai nuskambėtų.
Atsakyti
QUOTE(M & G @ 2006 12 18, 13:29)
Nemanau, kad Konstituciją keistų, nėra taip lengva, o ir plačiai nuskambėtų.

cia istrauka is Delfi.lt , staripsnis buvo pries savaite:
Dvigubos pilietybės klausimas itin aktualus yra užsienyje gyvenantiems lietuviams, todėl šią savaitę Vilniuje posėdžiaujanti Seimo ir JAV lietuvių bendruomenės komisija nutarė parengti rezoliuciją, kuria šalies vadovai būtų prašoma inicijuoti diskusiją dėl referendumo organizavimo, kad Konstitucijoje būtų įtvirtinta galimybė Lietuvos piliečiams turėti dar ir kitos valstybės pilietybę.

Seimo ir JAV lietuvių bendruomenės komisijos pirmininkė, JAV lietuvė Dalia Puškorienė po susitikimo su prezidentu sakė tikinti, kad bus rastas "geras šios problemos sprendimas". "Manau, suprantate, ką reiškia atskirti nuo Lietuvos labai didelę lietuvių, kurie dabar išvažiuoja, ir tų, kurie anksčiau išvažiavo ne savo noru", - pabrėžė D.Puškorienė.

Atsakyti
QUOTE(aura3 @ 2006 12 18, 13:51)
bet butu juk logiska  mirksiukas.gif ypac,jei  pateiki dokumentus,jog laikinai salyje uzsibusi .

Visoms praverstu issiimti dokumenta,irodanti musu liet. saknis nuo 1940m. ,o dar ir anksciau  smile.gif

na gal as ne taip supratau tavo pasisakyma, bet Markas Amerikos pilietybe gavo tik del to, kad cia gime, nes nei as, nei jo tetis nesam sios salies pilieciai, taigi, atsisakius jam sitos pilietybes, nebelieka jokiu rysiu su Amerika, jokio pagrindo jam nebera tada buti sitoj saly ar turet ta leidima gyvent.... g.gif

o dokumentus del mano pacios lietuvisku saknu as turiu... rinkau dokumentus Marko pilietybei tvarkyt, deja nespejau savo paso susitvarkyt, jis buvo pasibaiges, ir kaip tik siandien paskambino is konsulato, kad jau atejo pasas ir vaiko gimimo liudijimas thumbup.gif beliko nuvaziuot pasiimt kada laiko rasiu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(aura3 @ 2006 12 18, 22:28)
man linksma pasidare,kad sugedusi telefona zaisti pradejome  biggrin.gif  O is kur cia tokie gandai,jog Konstitucija pakeite  g.gif

Niekas cia esanciu nesake, kad ja pakeite.
Man migracinej pasake, kad sikart nori pakeisti konstitucijoje esancia skilti del pilietybes, ka ir parasiau. Galutinis balsavimas atidetas (itariu laukia referendumo jei toks bus), bet tokiais atvejais ir be galutinio nutarimo viskas ka sprende prilyginama tarsi galiotu, todel siuo metu visi prasymai del dvigubos pilietybes yra atmetami (net is Prezidento). Kas ateitu tai tik patvirtinimas, kad "taip, jusu vaikas turi teise i LR pilietybe", bet jei vaikas negali atsisakyti kitos turimos pilietybes - antra LR nebus suteikta. Jei referendumas nieko nepakeis, sis istatymas isigalios visam.
Atsakyti
O tai dabar jei mano lialius gims jav, galesim mes reikst pretenzijas i LT pilietybe? g.gif kaip anksciau su ta tvarka budavo? nes as aplamai nesu isitikinus, kad jav pilietybes mums reiks.
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 12 19, 11:34)
Niekas cia esanciu nesake, kad ja pakeite.
Man migracinej pasake, kad sikart nori pakeisti konstitucijoje esancia skilti del pilietybes, ka ir parasiau. Galutinis balsavimas atidetas (itariu laukia referendumo jei toks bus), bet tokiais atvejais ir be galutinio nutarimo viskas ka sprende prilyginama tarsi galiotu, todel siuo metu visi prasymai del dvigubos pilietybes yra atmetami (net is Prezidento). Kas ateitu tai tik patvirtinimas, kad "taip, jusu vaikas turi teise i LR pilietybe", bet jei vaikas negali atsisakyti kitos turimos pilietybes - antra LR nebus suteikta. Jei referendumas nieko nepakeis, sis istatymas isigalios visam.

o gal sake,jog konstitucinis teismas priims istatyma/pakeis ? Tai reiskia,jog sis istatymas (priimtas/pakeistas) atitiks LT Konstitucija. Bet cia nera ta pagrindine musu tema.
Su musu dukterecios pasu apturejome mes dideli lepsusa. doh.gif Yra tikrai vertinga apsikeisti info del pilietybes .Daug plonybiu esama,daug praktiniu patarimu is kitu ,kurie jau praejo si kelia 4u.gif
As uzkliuvau ,jog abu tevai lietuviai,vaikas gimes Amerikoje,negales gauti LT pilietybes nesulaukes 14m. Nes tik tada gales atsisakyti amerikietiskos.
Paskaiciau dabar tuos naujus istatymus... Netiesa,gaus. 22straipsnis,juk,aiskiai, sako - jei abu tevai lietuviai,vaiku pilietybe iki 14m jie nustato. Abu variantai galimi - lietuviska pasiimti arba leidima net iki 5m. galima gauti ir amerikietiska laikytis. Tada reikia dideliu tevu finansu. Bet,juk logiska - pasilikdamas/gaudamas amerikietiska tu turejai naudos.
Ir sakyciau nereikia bijoti Amerikos nusigrezimo (reiktu pasiklausti Ambasados) ,nes tas vaikas jos neatsisakys,o ja praras. Salyse,kurios pripazista tik viena pilietybe, priimant tos salies pilietybe,2-raja (Tevynes) prarandi automatiskai. Butent ir buvo cia ta spraga. Zmones pasiliko LT pasus ir naudojosi abiejais. Gali atsitikti toks atvejis ir su amerikietiskais ax.gif Dideliu vilciu gal nereiktu deti,tokie bajeriai daugiau LT tinka... smile.gif Vokietija dabar suklastoja LT pasa rolleyes.gif
2 pilietybes galimos,jei abi is saliu pripazista dvi pilietybes. Ar kaip Graikijoje aktyvi/pasyvi pilietybe galioja.Antraip nesamone.... ax.gif LT ir nedave lietuviskos schmoll.gif LT vokieciai legaliai 2-ju neturi. O va pokario karta nezinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(aura3 @ 2006 12 19, 21:31)

Ir sakyciau nereikia bijoti Amerikos nusigrezimo (reiktu pasiklausti  Ambasados) ,nes tas vaikas jos neatsisakys,o ja praras. Salyse,kurios pripazista tik viena pilietybe, priimant tos salies pilietybe,2-raja (Tevynes) prarandi automatiskai.

As kai domejausi del vaiku pasu, is pradziu migracinej man liepe is ambasados gauti laiska, kad vaikai pilietybes nebeturi. Vaikams pileitybes atimti jie negali schmoll.gif Ir pats ambasadorius sake, kad jei gimei Amerikoj - niekaip pilietybes neprarasi, tai kaip tavo kraujas. Atsisakyti gali tik pats budamas suauges, kas liecia JAV pilietybe - nera tokio dalyko kaip jos praradimas. JAV leidzia tureti kitu saliu pilietybes ir automatiskai niekas jos neatims schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 12 20, 11:21)
As kai domejausi del vaiku pasu, is pradziu migracinej man liepe is ambasados gauti laiska, kad vaikai pilietybes nebeturi. Vaikams pileitybes atimti jie negali schmoll.gif Ir pats ambasadorius sake, kad jei gimei Amerikoj - niekaip pilietybes neprarasi, tai kaip tavo kraujas. Atsisakyti gali tik pats budamas suauges, kas liecia JAV pilietybe - nera tokio dalyko kaip jos praradimas. JAV leidzia tureti kitu saliu pilietybes ir automatiskai niekas jos neatims schmoll.gif

baltic girl o tu dabar LT? unsure.gif Pas tave gi misri seima,cia visai kt. atvejis. Tikriausiai,neisvengtum susipykimo su Amerika g.gif Tai va,kad neaisku ar yra galimybe LT istatymus apeiti mirksiukas.gif Reikia imti advokata - kas irgi pinigus kainuoja doh.gif Su laiku zmones patys atranda trukumu/neisbaigtumo istatyme. rolleyes.gif Zodziu,kas tave siunte i ta "galera " biggrin.gif ,Amerika gi svajoniu salis lietuviams,ten ir pats zemiausias darbuotojas pasakys - "negalima. nera kelio." O kiek reikes moketi vaikui uz 5m. leidima g.gif
Atsakyti
QUOTE(aura3 @ 2006 12 20, 12:16)
baltic girl o tu dabar LT?  unsure.gif Pas tave gi misri seima,cia visai kt. atvejis. Tikriausiai,neisvengtum susipykimo su Amerika  g.gif Tai va,kad neaisku ar yra galimybe LT istatymus apeiti  mirksiukas.gif Reikia imti advokata - kas irgi pinigus kainuoja  doh.gif Su laiku zmones patys atranda trukumu/neisbaigtumo istatyme.  rolleyes.gif Zodziu,kas tave siunte i ta "galera "  biggrin.gif ,Amerika gi svajoniu salis lietuviams,ten ir pats zemiausias darbuotojas pasakys - "negalima. nera kelio." O kiek reikes moketi vaikui uz 5m. leidima  g.gif

Va tas ir yra, kad jau turimos pilietybes net noredama neatimciau. Bet ir nenoreciau kai zinau pasekmes g.gif Labai daug kur skambinau siuo klausimu, girdeti atsakymai - nera buve tokiu atveju, teoriskai galima atsisakyti jau suaugus, bet praktiskai igyvendinta gal keliais atvejais karo metu, kai buvo isduota tevyne. Tai mums lieka leidimai tiktai.

Del ju velgi - imanoma, tik man keista kai mano, lietuves, vaikams, taikytini tie patys istatymai kaip ir eiliniui uzsienieciui cool.gif Pats prasymas vaikui nebrangus - prasant 5 metu leidimo gyventi, 50 litu. Bet reikalinga suma banke (7000 vienam zmogui), kad ta leidima patvirtintu - mano seimoje tokiu asmenu yra 3. Vienu zodziu jie reikalauja, kad kiekvienas "uzsienietis" banke turetu metu pragyvenima i prieki, ka abejoju eilinis LR pilietis turi. O juk as galiu buti ir lietuve mama grizusi su lietuviu teciu - vistiek tas istatymas yra taikomas, as kaip LR piliete savo seimai jokiu nuolaidu negaunu. Zinoma, man tai atrodo keista, ypac kai istaigose buvau ne karta paklausta, "argi Amerikoj nesusidurete su tuo, cia juk tik popierizmas" cool.gif Tai NE, Amerikoj kiek zinau istatymus netgi imigrantu vaikams tera pildoma paraiska, kuri gali kainuoti, bet visokiu pragyvenimo saltiniu jie vaikui neziuri. Juk vaikas gyvena su tevais ir jam suaugusiojo tarifai nera reikalaujami. As lyginu ne tik su Amerika, turiu pavyzdi - drauge angle, DB piliete, ka tik grizo namo su savo dvimete dukra, kuri gime USA. Ji skyresi su vyru ir grizo basa ir su vaiku, tai jai jokiu problemu pasilikti ta mergaite su savimi Anglijoj nera. Anglija neprase jos, savo pilietes, kad irodytu uz ka vaikas pragyvens kad gauti leidima likti... Vienu zodziu man Lietuvos istatymuose atrodo spraga ir apeiti nera kaip, aisku issprendziama, bet manau daug kam ateityje toks neatsizvelgimas uzklius, juk ne visi grizta piniguoti ir juolab daznai parsiveza "tikrus lietuviukus", kurie tik del tam tikru priezasciu gime svetur.

Beje zinau ir kas Lietuvoj turi "misru" vaika ir nesutvarke LR paso iskart, tvarke kitos salies, tai dabar tam kudikiui irgi reikes kreiptis del leidimu pasilikti gyventi doh.gif Kai jis net noredamas negalejo to LR paso suspeti issiimti, nes gime pries pat istatymo kaita.

Ar misri seima ar ne, ziuriu netaiko jokiu isimciu, ir kas skaudu net jei griz abu tevai lietuviai kuriu vaikai laiko JAV pasus, jie irgi tures tvarkytis popierius kaip kad turi uzsieniecius seimoje...

Papildyta:
Abidniausia, kad valstybe si istatyma tvarko visai ne i mus atsizvelgdama, bet kaip jau kalbejom, bijo, kad zmones susigrazins karo metu prarasta turta.
Atsakyti