QUOTE(aura3 @ 2006 12 20, 12:16)
baltic girl o tu dabar LT?
Pas tave gi misri seima,cia visai kt. atvejis. Tikriausiai,neisvengtum susipykimo su Amerika
Tai va,kad neaisku ar yra galimybe LT istatymus apeiti
Reikia imti advokata - kas irgi pinigus kainuoja
Su laiku zmones patys atranda trukumu/neisbaigtumo istatyme.
Zodziu,kas tave siunte i ta "galera "
,Amerika gi svajoniu salis lietuviams,ten ir pats zemiausias darbuotojas pasakys - "negalima. nera kelio." O kiek reikes moketi vaikui uz 5m. leidima
Va tas ir yra, kad jau turimos pilietybes net noredama neatimciau. Bet ir nenoreciau kai zinau pasekmes
Labai daug kur skambinau siuo klausimu, girdeti atsakymai - nera buve tokiu atveju, teoriskai galima atsisakyti jau suaugus, bet praktiskai igyvendinta gal keliais atvejais karo metu, kai buvo isduota tevyne. Tai mums lieka leidimai tiktai.
Del ju velgi - imanoma, tik man keista kai mano, lietuves, vaikams, taikytini tie patys istatymai kaip ir eiliniui uzsienieciui
Pats prasymas vaikui nebrangus - prasant 5 metu leidimo gyventi, 50 litu. Bet reikalinga suma banke (7000 vienam zmogui), kad ta leidima patvirtintu - mano seimoje tokiu asmenu yra 3. Vienu zodziu jie reikalauja, kad kiekvienas "uzsienietis" banke turetu metu pragyvenima i prieki, ka abejoju eilinis LR pilietis turi. O juk as galiu buti ir lietuve mama grizusi su lietuviu teciu - vistiek tas istatymas yra taikomas, as kaip LR piliete savo seimai jokiu nuolaidu negaunu. Zinoma, man tai atrodo keista, ypac kai istaigose buvau ne karta paklausta, "argi Amerikoj nesusidurete su tuo, cia juk tik popierizmas"
Tai NE, Amerikoj kiek zinau istatymus netgi imigrantu vaikams tera pildoma paraiska, kuri gali kainuoti, bet visokiu pragyvenimo saltiniu jie vaikui neziuri. Juk vaikas gyvena su tevais ir jam suaugusiojo tarifai nera reikalaujami. As lyginu ne tik su Amerika, turiu pavyzdi - drauge angle, DB piliete, ka tik grizo namo su savo dvimete dukra, kuri gime USA. Ji skyresi su vyru ir grizo basa ir su vaiku, tai jai jokiu problemu pasilikti ta mergaite su savimi Anglijoj nera. Anglija neprase jos, savo pilietes, kad irodytu uz ka vaikas pragyvens kad gauti leidima likti... Vienu zodziu man Lietuvos istatymuose atrodo spraga ir apeiti nera kaip, aisku issprendziama, bet manau daug kam ateityje toks neatsizvelgimas uzklius, juk ne visi grizta piniguoti ir juolab daznai parsiveza "tikrus lietuviukus", kurie tik del tam tikru priezasciu gime svetur.
Beje zinau ir kas Lietuvoj turi "misru" vaika ir nesutvarke LR paso iskart, tvarke kitos salies, tai dabar tam kudikiui irgi reikes kreiptis del leidimu pasilikti gyventi
Kai jis net noredamas negalejo to LR paso suspeti issiimti, nes gime pries pat istatymo kaita.
Ar misri seima ar ne, ziuriu netaiko jokiu isimciu, ir kas skaudu net jei griz abu tevai lietuviai kuriu vaikai laiko JAV pasus, jie irgi tures tvarkytis popierius kaip kad turi uzsieniecius seimoje...
Papildyta:
Abidniausia, kad valstybe si istatyma tvarko visai ne i mus atsizvelgdama, bet kaip jau kalbejom, bijo, kad zmones susigrazins karo metu prarasta turta.