Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

QUOTE(mergyca @ 2006 12 18, 11:33)
nu jus tarkim gaudami Green Card'a juk gaunate butent ta leidima gyventi ar cia jau kaip ir pilietybe skaitosi? g.gif Nes as is abieju tevu 'paveldejau' rus.pilietybe, bet ir galimybe tureti LNG g.gif Nu zodziu.. bijau, kad cia jau topic off

Green Card nera pilietybe... schmoll.gif bet kas sake, kad as ta Green Card turiu? tongue.gif mirksiukas.gif bet cia jau tikrai nebe i tema.... mirksiukas.gif
Atsakyti
as ir neskyriau tau asmeniskai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mergyca @ 2006 12 18, 11:35)
as ir neskyriau tau asmeniskai smile.gif

supratau, bet as kalbu is savo pozicijos... pagal savo situacija... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2006 12 18, 19:29)
niekada nesidomejau, bet manau, kad negalima...  g.gif kad nera pagrindo jam gauti leidima gyvent JAV, kai abu tevai lietuviai.... bent jau as taip galvociau....  g.gif jei jau atsisakai pilietybes, tai ir atsisakai.. be jokiu ten leidimu gyvent ar galimybes ja susigrazint ...

Stai butent, kad atsisakes jos tampi tevynes priesas ir nepageidaujamas asmuo, tad apie jokius leidimus pasilikti negali buti net kalbos...
Be to, JAV pilietybe duoda automatiskai nori-nenori vaikui tik gimus jos teritorijoj, ir JAV del Lietuvos savo istatymu tikrai nekeis...

Manatrodo gali laimeti tie kurie gimde Lietuvoj ir vaikui suteike antra pilietybe atvaziave i JAV. Lietuva kol kas automatiskai neatima pilietybes jei ji buvo pirma g.gif Aisku to nezinau, nes sakau man atrodo net patys kuriantys istatymus visko nezino doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mergyca @ 2006 12 18, 13:24)
bet ar neimanoma vaikui, gimusiam USA, bet is tevu su LT pilietybe, gauti LT pilietybe, bet USA leidima nuolat gyventi? g.gif
as turiu leidima nuolat gyventi LT (visiskai tos pacios teises, kaip ir pilieciu, isskyrus balsavimus prezidentu ir kt rinkimuose, ir bevizi ivaziavima i ES salis smile.gif ), bet rusijos pilietybe.. nesijauciu suvarzyta niekuom.. bet turiu vienodas teises gyventi tiek LT, tiek Rusijoj..

rasai ir nusirasi,nieko apie tai nezinodama
visu pirma nieks tau to" leidimo" gyventi US neduos jei tu esi pilietis- juk nesamone,cai kaip vista gaidziu noretu patapti.Antra pilietybe gauni cia pagal saules istatyma,taip kad...
dar kas yra labai ir kartais butina tureti pilietybe tos salies kurioj esi jei nori dirbti valstybiny tarba (goverment jobs)nes jei tu su ZK jo nieks tau neduos.
Man atrodo ciia tas istaymas keisis n kartu ypac kai valdziai reikes balsu parlamente ,o likusieji pensininkai LT nebus ju naudai.Tik labai gaila tokiu zmoniu,doru lietuviu kurie nori nors dvasiskai priklausyti savo tautau,savo tevynei savo saliai lithuania.gif
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 12 18, 19:45)
Stai butent, kad atsisakes jos tampi tevynes priesas ir nepageidaujamas asmuo, tad apie jokius leidimus pasilikti negali buti net kalbos...

cia jus is asmenines puses sakot, o as is istatymines domiuosi..
Papildyta:
QUOTE(mamia @ 2006 12 18, 19:47)
rasai ir nusirasi,nieko apie tai nezinodama

nu jei nepastebejai, kad tai klausimas, o ne teiginys, tai tu skaitai ir nusiskaitai
Atsakyti
QUOTE(mergyca @ 2006 12 18, 13:49)
nu jei nepastebejai, kad tai klausimas, o ne teiginys, tai tu skaitai ir nusiskaitai

na gal nepradesim,paparasciai man juokingai atrodo kai tu cia kalbi apie pilietybe ir pilieciu,o pati svajoji islosti ZK ir vaziuti i JAV.
Ir galiu buti beveik tikra kad ir tu LT pilietybes atsisakytum jei perspektyvos turint ja cia US butu zymai siuaresnes nei su JAV. TAip kad cia beprasmis gincas 4u.gif
Atsakyti
nu bet vistiek nesuprantu, kuo susijes mano noras laimeti ZK ir pokalbis apie pilietybes.. ir juolab kas cia juokingo.. kai net tarp to nera rysio g.gif

gerai.. baigiau...
Atsakyti
QUOTE(mergyca @ 2006 12 18, 11:49)
cia jus is asmenines puses sakot, o as is istatymines domiuosi.. [/color]

gal ir snekam is asmenines puses, bet esu tikra, kad ir is istatymu puses niekas nesikeicia... nenori JAV pilietybes, prasom - atsisakyk, bet kodel tau turetu jie duoti leidima cia gyvent, kai tevai net nera sios salies pilieciai? kai jie is kitu valstybiu? bet nera ko cia pilstyt is tuscio i kiaura... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2006 12 18, 20:21)
gal ir snekam is asmenines puses, bet esu tikra, kad ir is istatymu puses niekas nesikeicia... nenori JAV pilietybes, prasom - atsisakyk, bet kodel tau turetu jie duoti leidima cia gyvent, kai tevai net nera sios salies pilieciai? kai jie is kitu valstybiu? bet nera ko cia pilstyt is tuscio i kiaura...  ax.gif

vat butent del to ir paklausiau.. kad mano tokia situacija, tik ne LT-JAV atzvilgiu, o LT-RU atzvilgiu.. bet jei ne, tai ne..
Atsakyti
QUOTE(mamia @ 2006 12 18, 19:47)
Man atrodo ciia tas istaymas keisis n kartu ypac kai valdziai reikes balsu parlamente ,o likusieji pensininkai LT nebus ju naudai.Tik labai gaila tokiu zmoniu,doru lietuviu kurie nori nors dvasiskai priklausyti savo tautau,savo tevynei savo saliai  lithuania.gif

Matai, sikart keicia ne istatyma o konstitucija, todel patvirtinus taip lengvai nebekaitalios unsure.gif

QUOTE(mergyca @ 2006 12 18, 19:49)
cia jus is asmenines puses sakot, o as is istatymines domiuosi..
Papildyta:

Prie ko cia asmeniskos? Galvoji jei asmeniskai tai istatymu neskaitome? Skaitome ir todel ir pikta, ir matau pati neskaitei istatymu is JAV puses. Gal Rusijoj ir galima atsisakyti Rusijos pilietybes ir toliau sau laisvai vazineti (ta tik speju is komentaru), bet JAV TO NEGALIMA! Po tokio zesto tu tampi tevynes priesas ir tai sakau ne asmeniskai kaip cia teskei, o paskaicius istatymus, deja.
newcitizen.us

Tai kodel tureciau asmeniskai nepergyventi tai zinodama ir linketi to savo vaikams? Juk ju tetis amerikietis ir nezinia kada nores aplankyti sali kurioje gime ir kurioje turi giminiu, tad net pacios atsisakiusios sios privilegijos JAV akyse jos butu isdavikes, ir cia skau visai nehiperbolizuodama.

Papildyta:
Kaip sakiau, neverkiu del antros pilietybes negavimo nors siuo metu ir gyvename tarp dvieju saliu. Kas nesuprantama tai kodel tokiu atveju nera atskiru istatymu griztantiems lietuviams ar/ir ju vaikams? Juk negali kurti tik sau aktualiu istatymu, ir kai patiri tai, kad tokiu nera ir tavo vaikas=uzsienietis, tai zinoma man ne tik skaudu, bet ir... brangu.
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 12 18, 13:22)
Matai, sikart keicia ne istatyma o konstitucija, todel patvirtinus taip lengvai nebekaitalios unsure.gif

Rimtai? blink.gif
Atsakyti