Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

QUOTE(renaldina @ 2006 12 15, 08:37)
Jei lietuviai galetu gyventi ir dirbti Amerikoj turedami TIK Lietuvos pilietybe, galbut si diskusija cia apie dviguba pilietybe nebutu iskilusi .
Tam, kad galetum taip tvirtinti, turetum pirma cia pagyventi pajausti, kas tai yra. tada gal suprastum, kaip tu cia nukalbi i pievas. Vieniems JAV pilietybe yra galimybe gyventi cia su seima,  kitam gal, kad tevai galetu atvykti aplankyti (ne paslaptis kad Amerikos viza nera lengvai gaunama), kitiems dar kitaip.... Aisku, neabejoju, yra ir tokiu, kurie kaip tu sakai "deda " ant LT ir nutraukia bet kokius rysius su LT (bent as tokiu nepazistu).  Kiekvieno situacija kitokia ir kaip yra lengva spresti apie kitus nezinant kaip yra is tikro , ach tapo pilieciu , ach kazkas apsivede, ach kazkas fiktyviai, ach .....  doh.gif  (deja po tuo ach dar daznai buna "ach ir as noreciau, bet..... ")
drinks_cheers.gif
Idomumo delei, Inana, jei nesudetinga bus, gal galetum ivardinti ka tu kaip piliete duodi Lietuvai? Kad zinociau, ka as skolinga  g.gif  As irgi piliete tik gyvenu ne LT  g.gif
tik prasyciau saziningai, o ne is vadoveliu. As rimtai  ax.gif    Kadangi tu isdrisai skirstyti i tuos, kuriu reikia ir kuriu nereikia Lietuvai, tai noreciau zinoti skirtuma

Nu ir ko tu čia taip užsiliepsnojai, juk savo postą aš pradėjau taikiai, prašydama neįsižeistį tų, kurių tai neliečia. Ar tik nebus taip, kaip toje patarlėje " Ant vagies ir kepurė dega".
Kitas dalykas - paryškinai kai kurias mano frazes, ištraukei jas iš konteksto ir pati mali šūdą. Skaityti reikia visą sakinį. Ir ko čia taip pyksti ant žodžio NAUDA, juk žemiau ir pati rašai, juk kiekvienas išvažiavęs siekia JAV pilietybės dėl kažkokios tik jam vienos aiškios priežasties t.y. naudos. Nebūtinai siekti pilietybės, kad galėtum susitikti su tėvais - yra kiti būdai, tačiau tai jau kitas klausimas, ar ne? Naudos siekimas kaip toks - nėra blogai. Mes kiekvienas siekiame geresnio gyvenimo sau ir savo vaikams įvairiais būdais. Nieko čia smerktino. Bet kalba juk ne apie tai. Kaip jau rašiau - TAUTIŠKUMO IR JŪSŲ ŠAKNŲ niekas iš jūsų neatims.
O į tokį klausimą - ką aš duodu LT, net neketinu atsakinėti. Protingas ir mąstantis žmogus tokio neužduotų.
Ai, ką čia rašyti. Gerai LT vyriausybė padarė, kad užkirto kelia dviguvai pilietybei.-

Atsakyti
Man tai liūdna, kad nepripažins dvigubs pilietybės verysad.gif Tai jeigu aš gyvensiu ne Lietuvoj, tai mano vaikai privalės būti būtent tos šalies piliečiai, kurioje gyvens... verysad.gif Pačiai Lietuvai nelabai reikia piliečių...
Atsakyti
QUOTE(Inana @ 2006 12 17, 23:58)
Nu ir ko tu čia taip užsiliepsnojai, juk savo postą aš pradėjau taikiai, prašydama neįsižeistį tų, kurių tai neliečia. Ar tik nebus taip, kaip toje patarlėje " Ant vagies ir kepurė dega".
Kitas dalykas - paryškinai kai kurias mano frazes, ištraukei jas iš konteksto ir pati mali šūdą. Skaityti reikia visą sakinį. Ir ko čia taip pyksti ant žodžio NAUDA, juk žemiau ir pati rašai, juk kiekvienas išvažiavęs siekia JAV pilietybės dėl kažkokios tik jam vienos aiškios priežasties t.y. naudos. Nebūtinai siekti pilietybės, kad galėtum susitikti su tėvais - yra kiti būdai, tačiau tai jau kitas klausimas, ar ne? Naudos siekimas kaip toks - nėra blogai. Mes kiekvienas siekiame geresnio gyvenimo sau ir savo vaikams įvairiais būdais. Nieko čia smerktino. Bet kalba juk ne apie tai. Kaip jau rašiau - TAUTIŠKUMO IR JŪSŲ ŠAKNŲ niekas iš jūsų neatims.
O į tokį klausimą - ką aš duodu LT, net neketinu atsakinėti. Protingas ir mąstantis žmogus tokio neužduotų.
Ai, ką čia rašyti. Gerai LT vyriausybė padarė, kad užkirto kelia dviguvai pilietybei.-

Cia tai tikrai pasisakei , kaip Lietuvos patriote blink.gif
Dziaugiuosi tik, kad dauguma zmoniu Lietuvoje supranta, kad tuo sprendimu didelis skaicius LIETUVIU lieka atkirsti nuo Lietuvos. Ir tie, kurie galvoja apie Lietuvos ateiti (lietuviskos Lietuvos), kalba apie tai ir bando ieskoti kitokiu budu, kaip to isvengti thumbup.gif . Gaila ne visi ta supranta ir iesko tame ne visiems suprantamu dalyku schmoll.gif (Dar suprasciau valdzios sprendima siuo klausimu, jiems rupi islaikyti dabartine sistema kuo ilgiau bet kokiom priemonem doh.gif )
Apie dvigubos pilietybes privalumus ir trukumus daugiau nebediskutuosiu, nematau prasmes gincytis. Tema yra apie leliukus, gimusius uzsienyje, tam ja ir palikime 4u.gif

p.s. tavo "grazus" zodziai ir izeidinejimai manes neuzkabino, manau tai tik parodo tave smile.gif bye1.gif
Atsakyti
QUOTE(M & G @ 2006 12 18, 11:06)
Man tai liūdna, kad nepripažins dvigubs pilietybės  verysad.gif Tai jeigu aš gyvensiu ne Lietuvoj, tai mano vaikai privalės būti būtent tos šalies piliečiai, kurioje gyvens... verysad.gif Pačiai Lietuvai nelabai reikia piliečių...

nu lietuva nors ir turi pilieciu, bet jie is jos bega..

o kas del paryskintos frazes, tai cia biski neteisingai issireiskei.. yra ir kitu legaliu budu gyventi ir dirbti toje salyje, ne tik pilietybe
Atsakyti
QUOTE(mergyca @ 2006 12 18, 19:00)

o kas del paryskintos frazes, tai cia biski neteisingai issireiskei.. yra ir kitu legaliu budu gyventi ir dirbti toje salyje, ne tik pilietybe

Tėtis jei bus ne lietuvis, tai vaikai bus užregistruoti tos šalies piliečiais, kurioje ir gyvensim. Žodžiu, man šansų turėti vaikus lietuvius su dabartiniu vaikinu nebelieka g.gif
Atsakyti
mano vyras lietuvos pilietis, as rusijos.. Kamilei galime daryti arba ta, arba kita.. bet kuriuo atveju ji uzaugusi tures teise pakeisti musu isrinkta ir kita be jokiu problemu..
Atsakyti
QUOTE(mergyca @ 2006 12 18, 11:00)
[color=green]nu lietuva nors ir turi pilieciu, bet jie is jos bega..

tokiam begimui yra ir priezasciu, skirtingos jos visos, bet yra... ax.gif
as dabar vis kuo toliau tuo labiau pagalvoju, kad stai jau tuoj bus penki metai kaip as cia, jau tuoj bus laikas man grizti "namo", nors nenoriu.... schmoll.gif ir kas ten manes laukia? lakstymai po visokias institucijas, kad duotu mano vaikui, kuris gime Amerikoj, leidima gyvent Lietuvoj.... g.gif nesamone... todel nesuprantu tu zmoniu, kurie dziaugiasi del tokio istatymo.... doh.gif nebent jie gyvena LT, ir jiems tai nera aktualu....
nors as tai esu is tu, kur nedaro tragedijos, bet tik todel, kad as kol kas nevaziuoju i LT, ir nezinau kada tas ivyks.. g.gif gal dar kazkas per ta laika pasikeis.... rolleyes.gif
Atsakyti
nu matot.. begam, spjaunam ant tos lietuvos, nusisukam nuo jos, o kai nusisuka jinai, tai piktinames ir verkiam smile.gif norim islaikyti ja tik tam, kad gal kada nors......

Ne pirma ir nepaskutine salis, kuri neleidzia dvigubos pilietybes.. as saviskei ir nieko pries buciau padaryti dviguba pilietybe, bet deja, toks istatymas..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergyca: 18 gruodžio 2006 - 19:16
QUOTE(mergyca @ 2006 12 18, 11:16)
nu matot.. begam, spjaunam ant tos lietuvos, nusisukam nuo jos, o kai nusisuka jinai, tai piktinames ir verkiam smile.gif norim islaikyti ja tik tam, kad gal kada nors......

Ne pirma ir nepaskutine salis, kuri neleidzia dvigubos pilietybes.. as saviskei ir nieko pries buciau padaryti dviguba pilietybe, bet deja, toks istatymas..

as tai nei labai piktinuosi, nei verkiu del to, tik zinau, kad tikrai yra tokiu zmoniu, kuriems yra be galo svarbu jog ju vaikai turetu LT pilietybe, jei jie gime kitoj saly... o del savo vaiko... g.gif as nezadu atimti is jo Amerikos pilietybes, nes net nesu tikra, kad mes ten gyvensim.. tik tiek, kad zmogus gyveni ir niekada nezinai, kaip gyvenimas pasisuks, ir jei jau bus taip, kad busiu priversta gyvent LT, ir jei tik bus sansas islaikyt Amerikos pilietybe, o ten gauti jam leidima gyvent, bet ilgalaiki, o ne kur kas tris menesius prasitesinet, tai net nesuksiu galvos... ir jau kai jis uzaugs, gales rinktis pats, ko jis nori....
Atsakyti
bet ar neimanoma vaikui, gimusiam USA, bet is tevu su LT pilietybe, gauti LT pilietybe, bet USA leidima nuolat gyventi? g.gif

as turiu leidima nuolat gyventi LT (visiskai tos pacios teises, kaip ir pilieciu, isskyrus balsavimus prezidentu ir kt rinkimuose, ir bevizi ivaziavima i ES salis smile.gif ), bet rusijos pilietybe.. nesijauciu suvarzyta niekuom.. bet turiu vienodas teises gyventi tiek LT, tiek Rusijoj..
Atsakyti
QUOTE(mergyca @ 2006 12 18, 11:24)
[color=green]bet ar neimanoma vaikui, gimusiam USA, bet is tevu su LT pilietybe, gauti LT pilietybe, bet USA leidima nuolat gyventi? g.gif

niekada nesidomejau, bet manau, kad negalima... g.gif kad nera pagrindo jam gauti leidima gyvent JAV, kai abu tevai lietuviai.... bent jau as taip galvociau.... g.gif jei jau atsisakai pilietybes, tai ir atsisakai.. be jokiu ten leidimu gyvent ar galimybes ja susigrazint ...
Atsakyti
nu jus tarkim gaudami Green Card'a juk gaunate butent ta leidima gyventi ar cia jau kaip ir pilietybe skaitosi? g.gif Nes as is abieju tevu 'paveldejau' rus.pilietybe, bet ir galimybe tureti LNG g.gif Nu zodziu.. bijau, kad cia jau topic off
Atsakyti