Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

QUOTE(Inana @ 2006 12 13, 15:12)
Kas liečia vaikučius, gimusius svetur, tai visai kitas reikalas. Manau tėveliai turėtų turėti galimybę rinktis ar savo vaikučiui suteikti LT ar šalies, kurioje gimė vaikas, pilietybę.
Tačiau mano postas lietė visai kitus asmenis, nes sujudimas, pagrinde, kilo ne dėl vaikučių, gimusių užsienyje, pilietybės. Kaip jau rašiau, 2-gubos pilietybės reikalauja asmenys, turintys ne pilietinių, o savanaudiškų interesų. Jie jau prieš daug metų apsisprendė, kad jiems LT nereikia - dauguma jų gavo kitų šalių pilietybes. Kiti gi net ryžosi fiktyviom santuokom ir kitom nesąmonėm, kad gautų taip išsvajotą, kitos šalies pilietybę. Pažįstu keletą tokių personų ir galių drąsiai pasakyti - LT tokių nereikia.
Ir dar.Tsakant gal ne į temą. Šiaip jau, kokia JAV ar kt valstybė, galėtų prieš suteikdama pilietybę, paklausti asmens, ką jis mano apie savo tėvynę. Jei jis dėtų ant jos - tokiam pilietybės nesuteikčiau, nes jis nieko vertas "pilietis", o paprasčiausias perėjūnas, negerbiantis savo šaknų.

Kaip tu dristi rasyti,kad dvigubos pilietybes reikalauja asmenys,turintys savanaudisku interesu???As asmeniskai,neturiu tokiu interesu.Tai yra grynai MORALINIS aspektas man,o ir daugeliui lietuviu.Man nesinori grizus i Lietuva,kurioje gimiau ir uzaugau,bet del rimtu priezasciu turejusi palikti Tevyne,jaustis kaip kokiai uzsienietei.Todel nereikia cia mums pamokslauti:tokiu reikia LT,o tokiu- ne.Reikia sudaryti zmonems galimybe pasirinkti,o tada savaime atsisijos,vieni i desine,kiti i kaire.

Tikiuosi,nepersikels Delfio komentarai i skyreli"Mamos uzsienyje" g.gif
Atsakyti
QUOTE(Inana @ 2006 12 13, 01:51)
Sveikos mamos,

nepriimkit to, ką parašysiu, asmeniškai ir neįsižeiskit, bet visgi. Manau, kad gerai LT daro, kad nesuteikia galimybės turėti 2-gubą pilietybes. Įsiklausykit į patį žodį PILIETIS. Jis jums ką nors reiškia? Juk dažniausiai JAV pilietybės siekiama dėl naudos sau, bet ne dėl to, kad galvą atiduotumėt už tą valstybę. Kažkodėl žodis PILIETIS dabar virto tik žodžiu. Nesiruošiu duoti jums pilietiųkumo pamokos, bet... taip ir girdėti, kaip emigravę DEDA ant LT - mol šūdo Lietuva, debilų kraštas, tamsuoliai, niekada negrįšiu, ką ji man davę ir t.t. Ne man jums priminti, kad prieš gaunant, pirmiausiai reikia pačiam duoti. Aukotis dėl LT niekas nenori, bet imti viską iš jos - mielai.  Jei jūs siekiate tapti kitos šalies piliečiu, tai kam tuomet jums LT pilietybė. Šaknų iš jūsų niekas neatims, bet dėl pilietybės jūs turite apsispręsti. Dažnai LT pilietybės nenorima atsisakyti dėl to, kad neprarasti galimybės pirkti žemę ir t.t. Vėl gi dėl naudos, bet ne todėl, kad LT jau tokia brangi jums. Kaip pavyzdys - lotynų amerikos lietuvių, kurie emigravę į ten prieš N metų vaikai. Jie LT pilietyvės siekia vien dėl galimybės išvažiuoti ir legaliai dirbti ES. Ant LT jiems visiškai nusispjaut. Daugelis net kalbos nemoka.
Taigi, mieli emigrantai, nesmerkiu jūsų, gink dieve, kad pasirinkote kitą šalį. Kiekvienas renkasi tai, kas jam geriau, gal pelningiau. Jūs nuprendėte savo potencialą atiduoti kitai šaliai, vaikus gimdyti - kitai šaliai, auklėti - pagal kitos šalies tradicijas... Ai, vienu žodžiu...
Dar kartą prašau, neįsižeiskit, ne visi žodžiai konkrečiai jums taikyti, bet juose yra daug tiesos, kad ir nenorėsite to pripažinti.

Sėkmės jums visoms jūsų pasirinkimuose.

nezinau su kuo bendrauji........... is tu, kuriuos as pazistu cia, nei vienas "nededa" ant Lietuvos doh.gif aisku, nesakau, kad tokiu nera, bet nekabink visiems tokios etiketes doh.gif

netgi neturedamas pilietybes, bet turedamas galva, nusipirksi zeme ir t.t. smile.gif

juk tu nezinai, kaip ir pagal kokias tradicijas auginami lietuviu vaikai kitur, bet tvirtini savo mirksiukas.gif pazistu lietuvius, kurie cia gime ir kuo puikiausiai islaike visas lietuviskas tradicijas, o lietuviskai kalba kur kas graziau nei Lietuvos jaunimas tongue.gif
o kaip del svetimu Lietuvai svenciu ir tradiciju (helovynai ir kt.), kurios puikiai prigyja Lietuvoje - turetum pasmerkti lietuvius Lietuvoje g.gif

jei visi lietuviai uzsienyje gimdytu vaikus "kitai saliai", niekas neprasytu jiems LT pilietybes g.gif

QUOTE(Merguzele @ 2006 12 13, 02:29)
Baltic*girl, dėl kelionėse ar dėl darbo užsienyje gimusių vaikų tu labai teisingai pasakei. Tačiau juk tokių mažuma. Dauguma sujudusių ir yra tie, kurie siekia 2 pilietybių dėl tam tikrų privilegijų. Kažkaip perskaičiau Inanos žinutę ir turiu pasakyti, kad labai jai pritariu. Na karti ta jos teisybė, bet vis dėlto  teisybė. Kai pagalvoji, tikrai labai nemažai išvažiavusių tą Lietuvėlę į šuns dienas deda, bet kai išmokas už vaikus užsienyje gimusius gauti iš Lietuvos, tai kažkaip pirmieji į eilę stoja. Labai jau mums viską apžioti norisi...

negaunu ismoku uz vaika ir nepazistu, kas gautu g.gif.
o kur jus mergaites statistika imate apie "labai nemazai isvaziavusiu", "emigravusiu" g.gif jei jus cia pagal BBS duomenis (turiu omeny BBS-boba bobai sake) , tai jau labai rimta info g.gif
QUOTE(Inana @ 2006 12 13, 05:12)
Kas liečia vaikučius, gimusius svetur, tai visai kitas reikalas. Manau tėveliai turėtų turėti galimybę rinktis ar savo vaikučiui suteikti LT ar šalies, kurioje gimė vaikas, pilietybę.
Tačiau mano postas lietė visai kitus asmenis, nes sujudimas, pagrinde , kilo ne dėl vaikučių, gimusių užsienyje, pilietybės. Kaip jau rašiau, 2-gubos pilietybės reikalauja asmenys, turintys ne pilietinių, o savanaudiškų interesų. Jie jau prieš daug metų apsisprendė, kad jiems LT nereikia - dauguma jų gavo kitų šalių pilietybes. Kiti gi net ryžosi fiktyviom santuokom ir kitom nesąmonėm, kad gautų taip išsvajotą, kitos šalies pilietybę. Pažįstu keletą tokių personų ir galių drąsiai pasakyti - LT tokių nereikia.
Ir dar.Tsakant gal ne į temą. Šiaip jau, kokia JAV ar kt valstybė, galėtų prieš suteikdama pilietybę, paklausti asmens, ką jis mano apie savo tėvynę. Jei jis dėtų ant jos - tokiam pilietybės nesuteikčiau, nes jis nieko vertas "pilietis", o paprasčiausias perėjūnas, negerbiantis savo šaknų.

Jei lietuviai galetu gyventi ir dirbti Amerikoj turedami TIK Lietuvos pilietybe, galbut si diskusija cia apie dviguba pilietybe nebutu iskilusi .
Tam, kad galetum taip tvirtinti, turetum pirma cia pagyventi pajausti, kas tai yra. tada gal suprastum, kaip tu cia nukalbi i pievas. Vieniems JAV pilietybe yra galimybe gyventi cia su seima, kitam gal, kad tevai galetu atvykti aplankyti (ne paslaptis kad Amerikos viza nera lengvai gaunama), kitiems dar kitaip.... Aisku, neabejoju, yra ir tokiu, kurie kaip tu sakai "deda " ant LT ir nutraukia bet kokius rysius su LT (bent as tokiu nepazistu). Kiekvieno situacija kitokia ir kaip yra lengva spresti apie kitus nezinant kaip yra is tikro , ach tapo pilieciu , ach kazkas apsivede, ach kazkas fiktyviai, ach ..... doh.gif (deja po tuo ach dar daznai buna "ach ir as noreciau, bet..... ")

QUOTE(lietuvaite26 @ 2006 12 14, 17:53)
Kaip tu dristi rasyti,kad dvigubos pilietybes reikalauja asmenys,turintys savanaudisku interesu???As asmeniskai,neturiu tokiu interesu.Tai yra grynai MORALINIS aspektas man,o ir daugeliui lietuviu.Man nesinori grizus i Lietuva,kurioje gimiau ir uzaugau,bet del rimtu priezasciu turejusi palikti Tevyne,jaustis kaip kokiai uzsienietei.Todel nereikia cia mums pamokslauti:tokiu reikia LT,o tokiu- ne.Reikia sudaryti zmonems galimybe pasirinkti,o tada savaime atsisijos,vieni i desine,kiti i kaire.

Tikiuosi,nepersikels Delfio komentarai i skyreli"Mamos uzsienyje" g.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(Inana @ 2006 12 13, 01:51)
Sveikos mamos,

Ne man jums priminti, kad prieš gaunant, pirmiausiai reikia pačiam duoti. Aukotis dėl LT niekas nenori, bet imti viską iš jos - mielai.
nevisi žodžiai konkrečiai jums taikyti, bet juose yra daug tiesos, kad ir nenorėsite to pripažinti.

Idomumo delei, Inana, jei nesudetinga bus, gal galetum ivardinti ka tu kaip piliete duodi Lietuvai? Kad zinociau, ka as skolinga g.gif As irgi piliete tik gyvenu ne LT g.gif
tik prasyciau saziningai, o ne is vadoveliu. As rimtai ax.gif Kadangi tu isdrisai skirstyti i tuos, kuriu reikia ir kuriu nereikia Lietuvai, tai noreciau zinoti skirtuma
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif

RENALDINA,SAUNUOLE!:bis bis.gif

Juk niekas geriau uz mus,gyvenancius emigracijoj nesupras kokia brangi mums Lietuvele lithuania.gif heart.gif heart.gif .Cia musu vaikyste,geltonos pieniu pievos,pirmosios zibutes,draugai,tevai,seneliai,pirmos meiles prisiminimai...Mes su tuo suauge.Ir nereikia mums jokiu isskaiciavimu.Kaip kas galim,taip mylim ir padedam Lietuvai.Gal siemet neisigysiu naujos aparaturos masinai,o taip noreciau,bet issiusiu savo artimuju vaikams zaislu,drabuziu,nes zinau,kad jie neistengs to nupirkti.Ir labai skaudu,kad kai kuriu zmoniu supratimas toks ribotas.Inonos mintys ir postringavimai man primena mano buvusio marksizmo-leninizmo destytojo pasisakymus per paskaitas...Svarbu MES zinom kas yra kas...

Mergaites,sveikinu visas su artejanciom Sv.Kaledom ir linkiu visais gyvenimo atvejais islikti sirdyje tikrom lietuvem,aukleti vaikucius lietuviska dvasia,prie Kuciu stalo nors mintyse pabuti su savaisiais,kurie taip toli,pabuti su Lietuva newyear.gif
Atsakyti
QUOTE(lietuvaite26 @ 2006 12 16, 01:36)
Mergaites,sveikinu visas su artejanciom  Sv.Kaledom ir linkiu visais gyvenimo atvejais islikti sirdyje tikrom lietuvem,aukleti vaikucius lietuviska dvasia,prie Kuciu stalo nors mintyse pabuti su savaisiais,kurie taip toli,pabuti su Lietuva newyear.gif

Sveikinam ir mes visas mergaites ir linkim, kad valdzia isgirstu ne inirsusius, dantis galandancius zmones, o tikrus Lietuva mylincius ne zodziais o darbais wub.gif
Visoms laimingu artejanciu Sv. Kaledu wub.gif
Atsakyti
As kasdien galvoju, kokie tie istatymai kvaili. Ir nebutinai ziuriu i "isnaudojimo" pavyzdzius kai zmogus isnaudoja dvi valstybes. Man tai neaktualu ir net nezinau kaip tau daroma unsure.gif

Bet tai dabar apie tokia situacija pagalvojau. Tarkim grizta lietuviu seima su kitos valstybes pilieciu (ju vaiku). Vaikas pilietybes negauna, giminiu gyvu tarkim irgi nera, bet seima nori pasilikti Lietuvoje. Atsitinka nelaime ir tevai mirsta. Tai vaikus valstybe issiuncia i kita sali? Kuri gina savus piliecius? Ar netaip? Na man tai absurdas sita Lietuvele kai kalba apie griztancius ir spjaudo ant ju.
Atsakyti
O as nesuprantu tokios griztamosios reakcijos Inanai Ji juk musu nepazista,mums netaike ten visu eiluciu smile.gif . Paprasciausiai priespastate minti.
Myli ji Lietuva,gyvena joje ir galvoja,jog LT bus geriau,jei 1 pilietybe liks. O tai rodo faktai,nes daugelis saliu panaikino 2-ras pilietybes. Tame tarpe Vokietija. Butent del nekilnojamo turto ir t.t.
lietuvaite 06 tave as irgi puikiai suprantu 4u.gif Lab. gera,kad dar yra islike tokiu zmoniu. Stengiames mes visi kazkuo LT padeti (ne tik giminems), ko anksciau,ten gyvenant nedareme. Bet cia,juk asmeninis reikalas - vienas padeda,kitas ne ,bet myli LT vienodai. I piliecio pareiga ieina meile Tevynei (galbut net 1 punktu), bet yra ir kt. isipareigojimu...
Juk logiska butu,jei Amerika tau ir tavo vaikams duotu 2-ras pilietybes. Ji juk neprisidejo prie tavo studiju ir islaikymo,o su 1-ma diena moki mokescius,vaikai gauna iskart amerikietiska pilietybe be jokiu klausimu. O ir tau neduoda pasirinkimo - nori visam likti,turi imti amerikietiska pilietybe.
Tai tada lieka Tevyne? Bet gal reiktu issiaiskinti kodel 2 pilietybes nera logiska 1 asmeniui ir kodel LT,kaip ir kt. salys, nori pakeisti istatyma ?

O kai mes sugrisime i Tevyne,garantuoju,jog galesime pilietybe susigrazinti. Musu saknys visada leis tai. (pagal pamineta istatyma) Bet vel, kazin kiek zmoniu atsiras,kurie amerikietiska keis i lietuviska g.gif
Papildyta:
QUOTE(baltic*girl @ 2006 12 16, 11:24)
As kasdien galvoju, kokie tie istatymai kvaili. Ir nebutinai ziuriu i "isnaudojimo" pavyzdzius kai zmogus isnaudoja dvi valstybes. Man tai neaktualu ir net nezinau kaip tau daroma unsure.gif

Bet tai dabar apie tokia situacija pagalvojau. Tarkim grizta lietuviu seima su kitos valstybes pilieciu (ju vaiku). Vaikas pilietybes negauna, giminiu gyvu tarkim irgi nera, bet seima nori pasilikti Lietuvoje. Atsitinka nelaime ir tevai mirsta. Tai vaikus valstybe issiuncia i kita sali? Kuri gina savus piliecius? Ar netaip? Na man tai absurdas sita Lietuvele kai kalba apie griztancius ir spjaudo ant ju.

Del vaiku cia didelis lepsusas unsure.gif Turetu pakeisti istatymo isigaliojimo data arba isimtis daryti. Juk,jei butu mamos zinojusios,butu gimdyti i LT sugrizusios.

balticgirl o as netikiu,kad musu laukia sugriztanciu ax.gif Karas kiltu - gal taip mastau.gif Lietuvis - lietuviui draugas butu,o dabar iseivija kazkuo yra nusikaltusi ir viskas. 2-ra gal jie ir teisus rolleyes.gif ,grisime i pensijas iseje...
Atsakyti
QUOTE(aura3 @ 2006 12 16, 12:03)
Bet gal reiktu issiaiskinti kodel 2 pilietybes nera logiska 1 asmeniui ir kodel  LT,kaip ir kt. salys, nori pakeisti istatyma ?

Budama Lietuvoje daznai matau kaip musu valstybe daznai seka kitu saliu pavyzdziu net neisigilindama ar tai aktualu jiems patiems; daroma kazkas nes "taip daroma kitur".

Prie ko cia pilietybe ir turtas? As esu piliete, ar man priklauso kazkas vien uz tai? Gal as kazko nezinau, gal grizus i Lietuva dalinami butai, apsvieskite jei taip yra - buciau labai dekinga. Kodel bijoma tos dbigubos pilietybes dangstanstis del kazkokio turto? Juk kiek tu paciu vokieciu turi sodybas Lietuvoje, o nuolat gyvena Vokietijoje. Ir zinoma moka dvigubai, gerai abiem valstybem. Bet prie ko cia pilietybe? Jei bijoma del griztanciu tremtiniu ar griztancios vyresnes kartos, kuri gal nesutiko su komunistu paziurom ir laimes ieskojo kitur (ar jie isdavikai tikrai nedrisciau kelti klausimo, nemazai iseivijos prisidejo prie atgimimo butent NEBUDAMI LR)., tai jei gris kokia bobute ir pareikalaus jos mamos zemes, kiek tokiu bobuciu bus, ar ju bijoma? Be to, ji turbut ir neatgavusi LR pilietybe ta zeme atsiims. Na man cia atrodo smegenu pudrinimas toks argumentas ir neatitinkants realybes.

Jei visgi kazkokia "gresme" is tokiu turto atvaziavusiu egzistuoja, tegul jiems ir buna kuriami nauji istatymai, o ne bendrai iseivijai. As taip suvokiu, kad visa si diskusija prasidejo del mazumu teisiu, o dabar ju problemos ir sankcijos primestos visiems isimtinai. Nejaugi Lietuva nenori savo pilieciu vaiku? JAV jei ir ziureti istatymus del pilietybes pagal krauja, ne tik pagal saule kai gimsta vaikas, piliecio vaikas, gimes svetur, prilyginamas savam ir jam jokiu kliuciu nesudaroma. Man atrodo ne valstybei spresti ar zmogus kenkia savo izvaziavimu ar ne, nes drabsto purvais tarsi visi mes butume kazkokie isdavikai. Mantai panasu i keliu parlamentaru asmenines paziuras siuo klausimu, kazkokius skaudulius nesiojasi ir bando savo nuomone pateikti kaip "kitu valstybiu pavyzdi". Sunku patiketi, kad kitose valstybese visi iseiviai suplakami i viena grupe neskirstant ju i pabegelius, tremtinius, tevyne keikiancius (dirbusius pries ja), isvaziavusius mokytis ar laikinai esanciu uzsienyje gimusius LR pilieciu vaikus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltic*girl: 16 gruodžio 2006 - 13:06
Noreciau dar paklausti is kur tokia informacija del Vokietijos pilietybes? ZInau mamu forume kuriu vaikai turi dviguba, viena ju - Vokietijos. Pernai domejausi, istatymas kaip tik buvo palengvintas ir pakeistas.

Cia daugiau apie JAVir Vokietijos pilietybes:
http://www.usembassy...ationality.html
Jei sis istatymas butu priimtas tarp JAV-Lietuvos, taip iseina mano vaikai turi teise i dviguba pilietybe,nes "su ja gime" g.gif Juk per krauja turi teises i abi.

Man keista, kai si istatyma sprendzia zmones kurie nera keliave ir gyvene svetur, nezinantys imigrantu duonos ir musu jausmu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltic*girl: 16 gruodžio 2006 - 13:30
QUOTE(aura3 @ 2006 12 16, 04:03)
Del vaiku cia didelis lepsusas  unsure.gif Turetu pakeisti istatymo isigaliojimo data arba isimtis daryti. Juk,jei butu mamos zinojusios,butu gimdyti i LT sugrizusios.

Na nežinau, ar visos grįžtų... Ypač iš JAV - 3 trimestrą skrist nerekomenduojama, reiškia reikia skristi prieš tai (3 mėn), po to lialiuko irgi neveši greitai... Manęs neviliotų tokia galimybė vien dėl pilietybės... unsure.gif
Šiaip tavo mintims pritariu.

QUOTE(baltic*girl @ 2006 12 16, 05:04)
Prie ko cia pilietybe ir turtas?

Čia pagrinde viskas prasidėjo dėl žydų, kurie turi LR pilietybę, neseniai išvažiavo į Izraelį gyvent ir dabar nori susigrąžinti kažkada šeimai priklausiusį turtą. Tarp tų pastatų yra nemaža dalis Vilniaus centre, kur dabar įsikūrusios įmonės, bankai...
Atsakyti
Man asmeniskai nera svarbi ta antra pilietybe, bet norisi lengvesniu istatymu griztanciu lietuviu vaikams. Dabar jie priskiriami uzsienieciams ir viskas, man atrodo vistiek Lietuva turetu i juos ziureti atlaidziau ir bent mane kaip mama kazkiek ginti, manau tokie vaikai visgi lietuviai nors ir neturi lietuvisko paso.
JAV pilietybes is dukru neatimsiu vien todel, kad tai ju sprendimas, be to ir suaugus butu nelengvas zingsnis. Istatymuose raso kaip tai padaryti, taciau paskambinus ambasadoriui isgirsti, kad to niekas nera dares ir kazin ar jie isdristu pasiulyti, vienu zodziu tokios pilietybes kaip JAV atsisake vos keli zmones ir jie buvo nusikalteliai ir pan. Taigi manau cia neteisinga paprasciausiai zmogaus laisvei keliauti, gyventi, nes juk tokie pilietybes atsisake zmones apriboja savo galimybes visam gyvenimui ir tampa priesais tu valstybiu, kuriu buvo pileiciais. Nezinau ar supratot ir ar jums atrodo teisinga. Idomu kaip buna atsisakius Vokietijos pilietybes? Gal jie neziuri taip grieztai ir visgi gali ivaziuoti atgal? O va JAV negali kiek supratau. Mano pyktis tik tame, kad tokiu atveju jei nera dvigubos pilietybes, Lietuvai tektu rimtai pagalvoti apie tuos kurie grizta su ju vaikais, negali tie patys istatymai buti sukurti ir zmogui su LR saknimis, ir be, ir suaugusiam ir kudikiui. Va tame man truksta isbaigtumo.
Atsakyti

QUOTE(baltic*girl @ 2006 12 16, 13:23)
Noreciau dar paklausti is kur tokia informacija del Vokietijos pilietybes? ZInau mamu forume kuriu vaikai turi dviguba, viena ju - Vokietijos. Pernai domejausi, istatymas kaip tik buvo palengvintas ir pakeistas.

Vokietija 2 pilietybiu neleidzia,bet LT iki siolei dave vaikams iki 18m(jei mama lietuviska turi). Logikos irgi nelabai buvo,nes pirmuma turejo vokiska pilietybe,o tik tada lietuviska galejai tvarkytis...atvirkstine tvarka netiko. Vokieciai apie toki dalyka kazin ar zinojo,o gal ju nelabai ir jaudino. Vaiku tevai vokieciai,registruoti vaikai cia,pasalpos jiems priklauso. Cia greiciau LT nuostolio pasidare. Nors tos pasalpos juk simbolines LT. (As net tiksliai nzn. sumu)O 18-metis turi pasilikti viena is ju.
QUOTE(Ode @ 2006 12 16, 17:25)
Na nežinau, ar visos grįžtų... Ypač iš JAV - 3 trimestrą skrist nerekomenduojama, reiškia reikia skristi prieš tai (3 mėn), po to lialiuko irgi neveši greitai...  Manęs neviliotų tokia galimybė vien dėl pilietybės...  unsure.gif
Šiaip tavo mintims pritariu.
Čia pagrinde viskas prasidėjo dėl žydų, kurie turi LR pilietybę, neseniai išvažiavo į Izraelį gyvent ir dabar nori susigrąžinti kažkada šeimai priklausiusį turtą. Tarp tų pastatų yra nemaža dalis Vilniaus centre, kur dabar įsikūrusios įmonės, bankai...

Mano sese plauke...is Vokietijos. Kitos skrido paskutine min. LT del zydu,Vokietijoje del turku. As klausiau ambasados darbuotoju ar neuztenka buti doru salies pilieciu, gaunant priedo vokiska pilietybe. ax.gif Nekilnojama turta isigyti ar ji paveldeti turi tureti turkijos pilietybe (beja,kaip ir LT) Zmones,emigrave ir like Tevyneje igyja nelygias teises.
Isvaziuoti/uzsidirbti gali visi,bet pagal istatyma,o ir moraliska puse iseitu,jog emigruoti (palikti Tevyne,kad ir kuriam laikui) yra net siulytina,o tikri patriotai liktu nuskriausti g.gif
Dar svarbesnis dalykas - Konstitucija. Turkiska lab. skiriasi nuo vokiskos. Kaip pvz. pas mus nera mirties bausmes (beja USA ji irgi yra) Ir kaip gali tas pats asmuo sutikti su skirtingais dalykais unsure.gif
Del nekilnojamo turto isigijimo problemos Mallorkos sala galiu pasiulyti blink.gif Mes neperkam,bet yra tokiu kurie pasinaudoja istatymu. Ten ispanai vokieciu zemese gyvena doh.gif

ir.t.t.,ir t.t. pas mus jau emocijos isblesusios 2-ros pilietybes tema,daugokai laiko jau praejo kai jos nebera ax.gif
Atsakyti
vat per zinias paklausiau, kad visiskai nebeimanoma dviguba pilietybe, butent kas liecia LT ir USA..
Atsakyti