Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

IANANA, tu siek tiek maisai isvaziavusius suaugusius kurie samoningai pasirinko antra pilietybe svetur, ir laikinai del darbo ar mokslo isvykusius lietuvius, kuriu vaikai gime valstybese, kur pilietybe suteikiama automatiskai. Galima kabinetis del visu motyvu, taciau yra zmoniu kurie gyvena ne del naudos, yra kudikiai kurie gimsta kelionese, manau siuos dalykus reiketu labai atskirti ir vertinti atskirai.
Atsakyti
Baltic*girl, dėl kelionėse ar dėl darbo užsienyje gimusių vaikų tu labai teisingai pasakei. Tačiau juk tokių mažuma. Dauguma sujudusių ir yra tie, kurie siekia 2 pilietybių dėl tam tikrų privilegijų. Kažkaip perskaičiau Inanos žinutę ir turiu pasakyti, kad labai jai pritariu. Na karti ta jos teisybė, bet vis dėlto teisybė. Kai pagalvoji, tikrai labai nemažai išvažiavusių tą Lietuvėlę į šuns dienas deda, bet kai išmokas už vaikus užsienyje gimusius gauti iš Lietuvos, tai kažkaip pirmieji į eilę stoja. Labai jau mums viską apžioti norisi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merguzele: 13 gruodžio 2006 - 11:30
Bet tame ir esme, kad valstybese kaip JAV ir Australijoj pasalpu nera. JAV suteikia automatiska pilietybe ir sarkastiska, kad LR ambasada JAV REIKALAUJA vaiko JAV paso, kad issiimti LR pasa doh.gif

Gal as klystu, bet kiek supratau skaitydama foruma, dauguma lietuviu vaiku Britanijoj turi LR pasus ir gauna jos pasalpas, bet jas gauna ir is tos valstybes kurioje gyvena g.gif Manau gerai kai Anglijoj gali gauti LR vaiko pilietybe ir rinktis ar keistis i Britanijos ar ne, bet kaip jei gimei valstybeje kuri to nesuteikia? Na man vistiek atrodo neteisinga, kaip ir nesuprantu KODEL i mano mergaites ziurima istatymiskai kaip i suaugusias uzienietes, o nera istatymo katskiro iseiviu vaikams? Nereiktu man ju dvigubos pilietybes, man tikrai tai nera prestizo reikalas, bet gyvenimo. As nesuvokiu kaip Lietuvoje taip neisdirbti migraciniai klausimai ir nera lengvatu pilieciu vaikams, juk jie nera tie "tikrieji" uzsienieciai. As pvz. jauciuosi diskrimunuojama del tokiu istatymu nebuvimo, o dabar ir pilietybes joms nesuteikia duoti, nors isvykusi buvau visai ne uzsidirbti ir Lietuvos i suns dienas nedejau.
Atsakyti
Kas liečia vaikučius, gimusius svetur, tai visai kitas reikalas. Manau tėveliai turėtų turėti galimybę rinktis ar savo vaikučiui suteikti LT ar šalies, kurioje gimė vaikas, pilietybę.
Tačiau mano postas lietė visai kitus asmenis, nes sujudimas, pagrinde, kilo ne dėl vaikučių, gimusių užsienyje, pilietybės. Kaip jau rašiau, 2-gubos pilietybės reikalauja asmenys, turintys ne pilietinių, o savanaudiškų interesų. Jie jau prieš daug metų apsisprendė, kad jiems LT nereikia - dauguma jų gavo kitų šalių pilietybes. Kiti gi net ryžosi fiktyviom santuokom ir kitom nesąmonėm, kad gautų taip išsvajotą, kitos šalies pilietybę. Pažįstu keletą tokių personų ir galių drąsiai pasakyti - LT tokių nereikia.
Ir dar.Tsakant gal ne į temą. Šiaip jau, kokia JAV ar kt valstybė, galėtų prieš suteikdama pilietybę, paklausti asmens, ką jis mano apie savo tėvynę. Jei jis dėtų ant jos - tokiam pilietybės nesuteikčiau, nes jis nieko vertas "pilietis", o paprasčiausias perėjūnas, negerbiantis savo šaknų.
Atsakyti
Pilnai tau pritariu, bet zinau realiai tai neigyvendinama, nes zmogaus siekiu nepamatuosi. Be to JAV koks skirtumas, ka zmogus galvoja apie tikraja tevyne. Jie vadovaujas savo testu ziniom nustatyti ir tiek. Nors as pati pazistu ne viena asmeni JAV , kuris igyjo pilietybe ir zinau nesupranta nei JAV istatymu sistemos, nei turi noro balsuoti, juolab nejaucia saliai jokiu patriotiniu veiksmu ir tarp saviskiu dar kalba pries...
Atsakyti
QUOTE(Inana @ 2006 12 13, 10:51)
Sveikos mamos,

nepriimkit to, ką parašysiu, asmeniškai ir neįsižeiskit, bet visgi. Manau, kad gerai LT daro, kad nesuteikia galimybės turėti 2-gubą pilietybes. Įsiklausykit į patį žodį PILIETIS. Jis jums ką nors reiškia? Juk dažniausiai JAV pilietybės siekiama dėl naudos sau, bet ne dėl to, kad galvą atiduotumėt už tą valstybę. Kažkodėl žodis PILIETIS dabar virto tik žodžiu. Nesiruošiu duoti jums pilietiųkumo pamokos, bet... taip ir girdėti, kaip emigravę DEDA ant LT - mol šūdo Lietuva, debilų kraštas, tamsuoliai, niekada negrįšiu, ką ji man davę ir t.t. Ne man jums priminti, kad prieš gaunant, pirmiausiai reikia pačiam duoti. Aukotis dėl LT niekas nenori, bet imti viską iš jos - mielai.  Jei jūs siekiate tapti kitos šalies piliečiu, tai kam tuomet jums LT pilietybė. Šaknų iš jūsų niekas neatims, bet dėl pilietybės jūs turite apsispręsti. Dažnai LT pilietybės nenorima atsisakyti dėl to, kad neprarasti galimybės pirkti žemę ir t.t. Vėl gi dėl naudos, bet ne todėl, kad LT jau tokia brangi jums. Kaip pavyzdys - lotynų amerikos lietuvių, kurie emigravę į ten prieš N metų vaikai. Jie LT pilietyvės siekia vien dėl galimybės išvažiuoti ir legaliai dirbti ES. Ant LT jiems visiškai nusispjaut. Daugelis net kalbos nemoka.
Taigi, mieli emigrantai, nesmerkiu jūsų, gink dieve, kad pasirinkote kitą šalį. Kiekvienas renkasi tai, kas jam geriau, gal pelningiau. Jūs nuprendėte savo potencialą atiduoti kitai šaliai, vaikus gimdyti - kitai šaliai, auklėti - pagal kitos šalies tradicijas... Ai, vienu žodžiu...
Dar kartą prašau, neįsižeiskit, ne visi žodžiai konkrečiai jums taikyti, bet juose yra daug tiesos, kad ir nenorėsite to pripažinti.

Sėkmės jums visoms jūsų pasirinkimuose.

Inana,aisku,pritariam. As tik isimtinus atvejus isskyriau.

QUOTE(baltic*girl @ 2006 12 13, 10:55)
IANANA, tu siek tiek maisai isvaziavusius suaugusius kurie samoningai pasirinko antra pilietybe svetur, ir laikinai del darbo ar mokslo isvykusius lietuvius, kuriu vaikai gime valstybese, kur pilietybe suteikiama automatiskai. Galima kabinetis del visu motyvu, taciau yra zmoniu kurie gyvena ne del naudos, yra kudikiai kurie gimsta kelionese, manau siuos dalykus reiketu labai atskirti ir vertinti atskirai.

Man yra nerealu,kai tevai abu lietuviai,o ju vaikas amerikietis unsure.gif Galgi abi salys dar ves derybas siuo klausimu.
QUOTE(Inana @ 2006 12 13, 14:12)
Kas liečia vaikučius, gimusius svetur, tai visai kitas reikalas. Manau tėveliai turėtų turėti galimybę rinktis ar savo vaikučiui suteikti LT ar šalies, kurioje gimė vaikas, pilietybę.
Tačiau mano postas lietė visai kitus asmenis, nes sujudimas, pagrinde, kilo ne dėl vaikučių, gimusių užsienyje, pilietybės. Kaip jau rašiau, 2-gubos pilietybės reikalauja asmenys, turintys ne pilietinių, o savanaudiškų interesų. Jie jau prieš daug metų apsisprendė, kad jiems LT nereikia - dauguma jų gavo kitų šalių pilietybes. Kiti gi net ryžosi fiktyviom santuokom ir kitom nesąmonėm, kad gautų taip išsvajotą, kitos šalies pilietybę. Pažįstu keletą tokių personų ir galių drąsiai pasakyti - LT tokių nereikia.
Ir dar.Tsakant gal ne į temą. Šiaip jau, kokia JAV ar kt valstybė, galėtų prieš suteikdama pilietybę, paklausti asmens, ką jis mano apie savo tėvynę. Jei jis dėtų ant jos - tokiam pilietybės nesuteikčiau, nes jis nieko vertas "pilietis", o paprasčiausias perėjūnas, negerbiantis savo šaknų.

Taip. Ir galiausiai dar jis tau pasako,jog jis yra patriotas blink.gif o tu isdavei Tevyne. Lygiai,kaip nemegau "sveciu" LT anksciau,taip pat noriu jaustis salies seimininke cia. 2-ra - nenoreciau skirtingos pilietybes su savo vaikais buti. Istatymus kuria zmones,o vistik nesam ne vienas idealus...

Laikui begant issispres ir vaiku klausimas. Teise rinktis turime gi visi. Galima bus grizti gimdyti i Tevyne. Butu tik teisinga iki siol gimusius vaikus neivelti i si reikala.
Ir man tik idomu,kaip pasielgs LT vyriausybe - darys svelninancia isimti ar ims pinigus uz islaikyma blink.gif
Atsakyti
QUOTE(aura3 @ 2006 12 13, 15:47)
Laikui begant issispres ir vaiku klausimas. Teise rinktis  turime gi visi. Galima bus grizti gimdyti i Tevyne. Butu tik teisinga iki siol gimusius vaikus neivelti i si reikala.
Ir man tik idomu,kaip pasielgs LT vyriausybe - darys svelninancia isimti ar ims pinigus uz islaikyma  blink.gif

Niekas kitas už jus to nepadarys - tik jūs patys. Čia kaip toje patarlėje "sotus alkano neužjaučia" taip ir valdžia nieko nedaro, nes jų tai neliečia. Todėl ir reikalinga jūsų - emigrantų iniciatyva, sakyčiau spaudimas, kad tokie reikalai pajudėtų iš mirties taško.
Atsakyti
Tai man taip niekas ir nepaaiskins kaip parsivezti savo dukriuka i Lietuvele? verysad.gif As UK dar tik 10men ir kol mazyle buvo pilvukyje jokiu problemu del kelioniu nekilo, o dabar noriu ja parvezti parodyti seneliams ir kitiems giminaiciams, bet kaip tai padaryti? Paso mano pupai neisduoda, nes ji neturi anglijos pilietybes sertifikato kazkokio, o kadangi abu tevai lietuviai tai jie lietuvisku pasu nedaro. Kur man kreiptis, kas mums padeti galetu? Jauciu reikia i LT ambasada kreiptis, gal kas zinot jos tel nr kur skambinti ir pan. Ir dar, ar ta LT ambasada vien tik Londone yra? blush2.gif Na mums iki Londono laaaaabai toli vaziuoti tai galvoju gal kokiam artimesniam mieste butu... Buciau sirdingai dekinga uz pagalba, nes tikrai labai reikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Linuxeee @ 2006 12 13, 08:24)
Tai man taip niekas ir nepaaiskins kaip parsivezti savo dukriuka i Lietuvele?  verysad.gif  As UK dar tik 10men ir kol mazyle buvo pilvukyje jokiu problemu del kelioniu nekilo, o dabar noriu ja parvezti parodyti seneliams ir kitiems giminaiciams, bet kaip tai padaryti? Paso mano pupai neisduoda, nes ji neturi anglijos pilietybes sertifikato kazkokio, o kadangi abu tevai lietuviai tai jie lietuvisku pasu nedaro. Kur man kreiptis, kas mums padeti galetu? Jauciu reikia i LT ambasada kreiptis, gal kas zinot jos tel nr kur skambinti ir pan. Ir dar, ar ta LT ambasada vien tik Londone yra?  blush2.gif  Na mums iki Londono laaaaabai toli vaziuoti tai galvoju gal kokiam artimesniam mieste butu... Buciau sirdingai dekinga uz pagalba, nes tikrai labai reikia  4u.gif

internete yra ambasados info http://www.lithuanianembassy.co.uk/
pasiskambink jiems ir pasikalbek mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Linuxeee @ 2006 12 13, 16:24)
Tai man taip niekas ir nepaaiskins kaip parsivezti savo dukriuka i Lietuvele?  verysad.gif  As UK dar tik 10men ir kol mazyle buvo pilvukyje jokiu problemu del kelioniu nekilo, o dabar noriu ja parvezti parodyti seneliams ir kitiems giminaiciams, bet kaip tai padaryti? Paso mano pupai neisduoda, nes ji neturi anglijos pilietybes sertifikato kazkokio, o kadangi abu tevai lietuviai tai jie lietuvisku pasu nedaro. Kur man kreiptis, kas mums padeti galetu? Jauciu reikia i LT ambasada kreiptis, gal kas zinot jos tel nr kur skambinti ir pan. Ir dar, ar ta LT ambasada vien tik Londone yra?  blush2.gif  Na mums iki Londono laaaaabai toli vaziuoti tai galvoju gal kokiam artimesniam mieste butu... Buciau sirdingai dekinga uz pagalba, nes tikrai labai reikia  4u.gif

Taip ambasada yra tik londone, jei nori tik savo leliu is uk isvest i lt tai ambasada isduos keliones dokumenta gryst i lt, o lt tvarkysites pasa mirksiukas.gif
o jei darysit pasa per ambasada tai reike apostile uzsidet ir i lt isverst gimimo liudijima, pasa sako ambasadoje kad padaro per max 6men, bet mum padare per 2men, na ce kaip pasiseka manau rolleyes.gif
Atsakyti
Aciu mamytes uz pagalba 4u.gif Labai padejot tikrai, buvau visiskai pasimetusi del to paso buvau, galvojau nebegrisiu i LT blush2.gif na reikes teirautis to keliones rasto kazkokio nes jei galima be paso grizti tai as ji ir lietuvoj susitvarkysiu man svarbu ja dabar is UK issivezt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Linuxeee @ 2006 12 13, 15:24)

sveikute.musu dukra gime airijoj,mes ir negavom sios salies paso,todel pirmiausiai reik kreiptis i Lietuvos ambasada del laikino isvykimo dokumento iLietuva,zinoma galit darytis pasa vaikui ir per ambasada bet tai uztrunka berods 6men.maziausia.Lietuvoj ir nebuvo lengva susitvarkyt dokumentus reikejo vaiko gim.liudijimo su apostile is Airijos.paskui vertimu Liet.pirmiausia reikejo issiimt liet.gim.liud.kas butu uztruke3sav.bet skambinant ivilniu pvyko gaut per1sav.paskui vaiko gyv.vietos deklaravimas,kur ir biurokratija,net nesinori prisimint,na bet pavyko per6sav.padaryt pasa.o draugai beje po 50lt.visose istaigose kaisiojo ir per3sav.pasidare.sekmes.jei kas neaisku klausk
Atsakyti