Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

QUOTE(Merguzele @ 2006 12 02, 00:37)
Noriu ir aš pasisakyti. Taigi, US piliete patapau lygiai prieš metus - 11.30.05. Tuo metu galiojo įstatymas, kad norint atstatyti LT pilietybę, reikia priduoti krūvą popierių ir prašimą LT prezidentui. Na aš delsiau ir galiausiai šią vasarą spaudoje pasirodė pranešimai, kad nieko nei pranešinėti, nei atstatinėti nebereikia, nes LT pilietybė yra automatiškai paliekama. Aš, savaime aišku, labai apsidžiaugiau, kad nereiks gaišt laiko dokumentų rinkimui. Bet štai atėjo lapkritis ir vėl naujiena! Na kaip suprantu pagal šitą Izadoros žinutę, aš turiu šansą turėti 2 pilietybes. Bet AR MAN REIKIA TĄ PARAIŠKĄ DĖL ATSTATYMO PRIDUOTI, AR NEREIKIA, man vis tiek neaišku...  doh.gif

Merguzele,

Tikrai nuosirdus patarimas susitvarkyti dokumentus formaliai ir tureti aisku dokumenta, t.y. "Sprendima", kuris irodo, kad Jums tikrai yra palikta LR pilietybe ir esate LR piliete neziurint i tai, kad esate ir kitos valstybes piliete. Turedama toki dokumenta, veliau nebereikes jaudintis del LR Pilietybes Istatymo pakeitimu ar pataisu. O ju as manau dar bus ir bus.

Del vaikuciams, gimusiems kitose valstybese, LR pilietybes suteikimo kol kas prasoma palaukti, nes nera dar tikslaus sprendimo siuo klausimu. Taigi, raginimas tiems, kas turi galimybe, susitvarkyti LR pilietybes palikimo dokumentus. Nes velgi... kas zino: kada, kam, ka... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(izadora @ 2006 12 01, 11:38)

Puiki_mamyte,

Jeigu dar nesi igijusi JAV pilietybes iki 2006-11-13, tai tau tada ateityje pries igyjant JAV pilietybe reiktu rimtai apsispresti, nes tie LR pilieciai, kurie igijo ar igis kitos valstybes pilietybe, pagal paskutini LR Konstitucinio Teismo nutarima, netenka LR pilietybes ir neturi teises prasyti, kad ja grazintu kol neatsisakys igytos valstybes pilietybes.

Tikrai rimtai apgalvosiu nes zinau kiek del prarastos LT pilietybes tureciau problemu, turiu ZK pakolkas man jos pakanka nes gryzus i usa maniau jau paduosiu dokumentus del pilietybes bet dabar susilaikysiu....

QUOTE(MAMA2T&T @ 2006 12 01, 22:28)
Puiki mamyte, palauk iki rinkimu, ir vel pakeis istatymus  lotuliukas.gif  Galesi ir tu su dviem pilietybem buti  lotuliukas.gif

Oi cia tie istatymai tai tikrai... kazkam susisuks bus nepalanku ir vel padarys doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Na stai todel ir siulau tiems, kas turi galimybe, susitvarkyti dokumentus ir gauti LR pilietybes palikimo irodanti dokumenta "Sprendimas".

p.s. as nesiruosiau tapti ateityje JAV piliete, bet reikejo del vyro "aukotis" bigsmile.gif , tai ir priemiau ta JAV pilietybe ir nesijauciu, kad kas butu pasikeite mano gyvenime, nei buvau "zaliakortininke".
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif

Gavau laiska is "AmerikosLietuvio" redakcijos.Pasirodo JAV Lietuviu Bendruomene ruosia peticija Lietuvos valdziai ir rinks parasus. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Pasirodo cia labai jau uzkliude stipriai JAV lietuvius tas dvigubos pilietybes klausimas.Taigi,sio laikrascio redakcija praso visus,neabejingus siam reikalui,parasyti jiems savo nuomone,tegul ir trumpai.kad tie zmogeliai Lietuvoje suprastu kuo mes cia kvepuojam...Sekit "Amerikos Lietuvio"publikacijas siuo klausimu ir svarbiausiai NETYLEKIM!!!Pasisakykim kas ka galvoja.Kuo daugiau pasisakys,tuo didesni sansai kad kazkas pasikeis.Laikrascio koordinates jai kas neturi:www.alietuvis.com 4u.gif
Atsakyti
Del tos pilietybes toli gyvendama neimciau i galva, nes tikiu istatyma bent iseiviu vaikams reikia pakeisti, bet kai siuo metu su vaikais esu lietuvoje tai isgyvenu tikra nesamone doh.gif

Visu pirma migracijos tarnyboj man ta naujiena pasake, kad vaikai te gyvena tipo su leidimais, o jei labai noresiu jiems LT pilietybes tai turiu gauti rasta is ambasados apie JAV pilietybes atsisakyma. Dar paklause ar as turiu kitos valstijos pasa ir kai atsakiau NE, man toks jausmas buvo, kad jei buciau atsakiusi TAIp, taip viena mano pasiu vietoje butu suplese doh.gif (aisku cia hiperbolizacija)

Jei kas nezino, tai esu tikra LT piliete su visom lietuviskom istakom, o vaikai gime JAV ir turi tos salies pilietybe ne tik pagal gimimo vieta, o ir pagal teva.

Atsakant i Puikios Mamytes parasyma apie registravimasi poliklinikoje, tai as suprantu is mano vaiku ta teise yra atimta, nes gyv.vieta deklaruoti gali tik pilieciai arba turintys leidimus gyventi salies teritorijoje, t.y. negali pirma deklaruoti vietos o paskui gauti leidima pasilikti. Mano seimai vieta deklaruos tik kai isduos leidima pasilikti. Leidimui gauti reikia pristatyti ir dokumenta, rodanti, kad turi medicinini draudima LT teritorijoje, kad man sako kainuos bent kelis simtus vienam asmeniui ir tokiu atveju vaikai poliklinikoje nesilankys, nes kaip ne pilieciai tokios privilegijos netures...

Dar palyginimui man kas pikta, kad leidimas gyventi vaikui kainuoja 125litai, plius draudimas, saskaita banke (bent suaugusiam ji yra 7000), palyginimui - LR paso issemimas tera 30 litu plius foto kaina.

Absurdiskiausia man yra tai, kad tokios kaip JAV pilietybes atisakyti neimanoma, nebent suaugus ir tokiu atveju tampi tevynes priesas, JAV tokie atvejai uzfiksuoti gal tik karo metu ar tarp snipu ir jos pilietybes atsisake asmenys niekada niekada gyvenime nebus ileidziami i JAV. Tai negana to, kad lietuviai nori neimanomo - kad atsakyciau kitos salies pilietybe savo vieneriu ir dveju metu vaikui, net suaugus as joms nelinkeciau rinktis nes pasirinkus Lietuva jos niekada nebeivaziuos i JAV. Tai ar tinka tokius klausimus spresti sulaukus 18 metu unsure.gif

Vyras skambino i ambasada ir ten ji nuramino, kad antra pilietybe isduos, sake jiems daznai tenka priminti LT pareigunams, kad JAV pilietybes vaikui niekas negali atimti o jis pats tam per mazas, o LT pilietybes negali nesuteikti jei vaikas turi kraujo rysi - tai yra jo kaip zmogaus teise ta pilietybe gauti.

Na gerai blogiausiu atveju gausiu vaikams leidimus pasilikti, bet visgi pikta kai esu 100% lietuve ir turbut butu dar pikciau, jei grizciau i Lietuva viena ar su vyru lietuviu ir vaikai butu priimami kaip uzsienieciai doh.gif Tai cia musu tevyne deda visus uzraktus iseivijai kuri pasigime vaikus uz Lietuvos ribu ir nores sugrizti kaip lietuviai. Vaikai vadinasi negales grizti arba tevai lietuviai privales rodyti ju islaikymo saskaitas ir kitokias nesamones, mano nuomone lietuviu vaikams tai neturetu buti taikoma.
Pabaigai dar tokia parodija pagalvojimui - tarkim pagimdziau salyje kaip JAV ir nutariu, kad vaikui imsiu LT pilietybe vietoj JAV nes grisiu i Lietuva visam. Per ambasada tvarkantis LR paso vaikas negaus, nes vienas reikalavimu yra parodyti JAV pasa. Tai net norintis pilietis del tam tikru priezasciu pagimdes salyje kur pilietybe pagal saule, LT pilietybes vaikui gauti negales doh.gif Man cia tikra komedija jei nebutu graudu.

Bet sakau as neimu i galva ir bandysiu viska tvarkytis per JAV (deja) ambasada ir jei reiks parasysiu i Strasbura hihihi.gif Dar pastebejimas, kad ne tik istatymu leidejai kalti, o ir tie kurie juos skaito, nes as tvarkaus provincijoje tai jei viskuo tiket tai doh.gif
Atsakyti
Tiesa pasakius kai pati skaitau ta istatyma, tai niekur nematau, kad nebegalima dviguba pilietybe, o is kur visas sis surmulys ir kodel migracijos tarnyboj kitaip perskaite, as nesuprantu...
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 12 05, 15:20)
Tiesa pasakius kai pati skaitau ta istatyma, tai niekur nematau, kad nebegalima dviguba pilietybe, o is kur visas sis surmulys ir kodel migracijos tarnyboj kitaip perskaite, as nesuprantu...

Įstatymas dar nepakeistas, yra tik nuorodos į Konstitucinio teismo sprendimą, kad tie punktai dėl dvigubos pilietybės neatitinka Konstitucijos, o Konstitucija yra aukščiausias teisinis dokumentas, jam prieštarauti negalima. Užtat dabar tie pilietybės dalinimai 'sustabdyti'. Visi kažko laukia... Turbūt 'niemco'.. g.gif biggrin.gif

Pabaigai dar tokia parodija pagalvojimui - tarkim pagimdziau salyje kaip JAV ir nutariu, kad vaikui imsiu LT pilietybe vietoj JAV nes grisiu i Lietuva visam. Per ambasada tvarkantis LR paso vaikas negaus, nes vienas reikalavimu yra parodyti JAV pasa. Tai net norintis pilietis del tam tikru priezasciu pagimdes salyje kur pilietybe pagal saule, LT pilietybes vaikui gauti negales doh.gif Man cia tikra komedija jei nebutu graudu.

Aš tą patį pagalvojau. Parodija ir ne kitaip. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 06 gruodžio 2006 - 00:02
As tai isvis verkti noriu, nes tvarkysiu per vieta kuria nezinau ar tiketi, pati paskaiciau istatymus tai neradau nei ju nurodytu kainu, nei istatymu. Man net liepe atnesti irodymus, kd JAV gyvenome kaip seima kai tvarkysiu leidima doh.gif 6 metu santuokos liudijimas ir du vaikai nera idorymas jiems doh.gif
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 12 05, 14:55)

Atsakant i Puikios Mamytes parasyma apie registravimasi poliklinikoje, tai as suprantu is mano vaiku ta teise yra atimta, nes gyv.vieta deklaruoti gali tik pilieciai arba turintys leidimus gyventi salies teritorijoje, t.y. negali pirma deklaruoti vietos o paskui gauti leidima pasilikti. Mano seimai vieta deklaruos tik kai isduos leidima pasilikti. Leidimui gauti reikia pristatyti ir dokumenta, rodanti, kad turi medicinini draudima LT teritorijoje, kad man sako kainuos bent kelis simtus vienam asmeniui ir tokiu atveju vaikai poliklinikoje nesilankys, nes kaip ne pilieciai tokios privilegijos netures...

Kad deklaruoti gyvenamaja vieta nieko nereikia, reikia tavo mamos arba tevo(kieno vardu bustas pvz namas ar butas kur tu deklaruosies savo gyv. vieta), taves su tavo LT pasu(kad irodytum savo asmenybe) ir vaiku lietuvisku gimimu liudijimu kuriuos be jokiu problemu gali isimti nes esi lietuve nesvarbu kad tevas amerikos pilietis ir kad tavo vaikai amerikos pilieciai, tu kaip lietuve registruoji vaiku gimima lietuvoje kaip santuokinius savo vaikus, pakol jie neregistruoti LT faktiskai lietuvoje tu esi neturinti santuokiniu vaiku. Del pilietybes del situ peripetiju jau kita kalba kas liecia vaikus, kad deklaruot gyvenamaj vieta taves NIEKAS NEPRASO NEI LEIDIMO NEI LT PASO(vaikams)zinoma jei turi puiku, jei ne tik gim.liudijimo kad vaiko gimimas yra uzfiksuotas metriku knygoje ! vaikam uztenka tik gimimo liudijimu lietuvisku, lygiai taip pat ir poliklinikoj, o gim . liudijimus tau isduos be jokiu sunkumu...tik dabar jau reikes amerikietiskus issiverst ant anu gaut apostiles ir pan... nezinau ar tu ta turi su savimi ir tiek. 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(baltic*girl @ 2006 12 05, 16:06)
As tai isvis verkti noriu, nes tvarkysiu per vieta kuria nezinau ar tiketi, pati paskaiciau istatymus tai neradau nei ju nurodytu kainu, nei istatymu. Man net liepe atnesti irodymus, kd JAV gyvenome kaip seima kai tvarkysiu leidima doh.gif 6 metu santuokos liudijimas ir du vaikai nera idorymas jiems doh.gif

Zinai delko taip yra? ogi delto jeigu nesi registravus santuokos lietuvoje, kaip be abejones ir vaiku lietuvoje tai jie neturi jokiu irodymu kad jus esat seima ir pan... jiem visai dzin kas ten toj amerikoj nes jie negali to patikrinti doh.gif doh.gif Praso lietuvisku dokumentu.... as tai patarciau tau susitvarkyt visa sita dalyka nes tikrai nera ten tiek daug ceremonijos 4u.gif jeigu ko reikes klausk bandysiu pagelbet. 4u.gif
Atsakyti

Papildyta:
Zinai delko taip yra? ogi delto jeigu nesi registravus santuokos lietuvoje, kaip be abejones ir vaiku lietuvoje tai jie neturi jokiu irodymu kad jus esat seima ir pan... jiem visai dzin kas ten toj amerikoj nes jie negali to patikrinti doh.gif doh.gif Praso lietuvisku dokumentu.... as tai
[/quote]

As turiu visa tai pasidarius du metai atgal, jie kai nuejau zinojo mano vyro varda ir kt., ko neturiu tik mazutes liet.gim.liudijimo pakolkas. Jie paprasciausiai nezino kaip tokius reikalus tvakyti, isivaizduok MANES neregistravo pakol kazkas is auksciau paskambino ir liepe tai padaryti, ju pasakymas buvo "butina registruotis kartu su seima jei nori jiems gauti leidima gyventi" doh.gif Taip kad as viska suprantu bent pusetinai ir visus dokumentus turiu, kaip sakau tvarkausi provincijoje tai ziuresiu ar imanoma sudeti visus dokumentus paciai ir siustis be ju "pagalbos".
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 12 06, 03:51)

As turiu visa tai pasidarius du metai atgal, jie kai nuejau zinojo mano vyro varda ir kt., ko neturiu tik mazutes liet.gim.liudijimo pakolkas. Jie paprasciausiai nezino kaip tokius reikalus tvakyti, isivaizduok MANES neregistravo pakol kazkas is auksciau paskambino ir liepe tai padaryti, ju pasakymas buvo "butina registruotis kartu su seima jei nori jiems gauti leidima gyventi" doh.gif Taip kad as viska suprantu bent pusetinai ir visus dokumentus turiu, kaip sakau tvarkausi provincijoje tai ziuresiu ar imanoma sudeti visus dokumentus paciai ir siustis be ju "pagalbos".

Durni jie tikrai stupid.gif doh.gif Tu pasakyk ok, o ka daryt tokiu atveju mes neissiskyre bet vyras gyvena usa, o as LT busiu tarkim metus, tau juk reikes ir eiti i poliklinikas ir siaip jau ismokos istatymiskai uz vaikus tau priklauso ka tada daryt? blink.gif doh.gif Manes irgi klause kam deklaruojuos vieta jeigu busiu tik metus, sakau ne jusu reikalas ok! dirbk savo darba.... niekas man negali uzdrausti daryti tai kas man priklauso.... nusikaltimo nedarau....aisku suprato kad noriu gauti ismokas uz vaika, bet kodelgi ne jei tai istatymiskai jam priklauso?! g.gif juolab kad man tai kompensuoja jo darzeli pilnai nereikia moketi is savo kisenes nei cnt schmoll.gif uztenka tu beveik 100LT ir darzui ir pamperiu pakuotei... cool.gif
Atsakyti
JAV Lietuviu bendromenes pirmininke Regina Narusiene antradieni isvyksta i Vilniu ir Seime sakys kalba siuo klausimu. Mums reikia pateikti kiek imanoma daugiau nuomoniu apie dviguba pilietybes istatima. Sios nuomones bus pateiktos seime. Adresas jusu nuomonem aviv@iconnect.net
Papildyta:
Nuomones labai laukiamos net tik is JAV gyvenanciu lietuviu, bet ir is viso pasaulio.
Atsakyti