Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

QUOTE(izadora @ 2006 11 29, 20:53)
Taip su tais istatymais Lietuvoje: isleidzia ir galioja tik ta laiko tarpa, kol "saviskiai" susitvarko, o susitvarkius - uzraukia ir i kitus visiskai nusispjaut...

Tiesa pasakius del sito dar girdejau toki pletka anot kazko ten zydai nori susigrazint turtus kazkokius zemes lietuvoj, tai tipo tapkit lietuvos pilieciais bus ir turtai, o cia sast ir nebera dvieju pilietybiu istatymo... zodziu ten politika viskas.....
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2006 11 30, 00:34)
Tiesa pasakius del sito dar girdejau toki pletka anot kazko ten zydai nori susigrazint turtus kazkokius zemes lietuvoj, tai tipo tapkit lietuvos pilieciais bus ir turtai, o cia sast ir nebera dvieju pilietybiu istatymo... zodziu ten politika viskas.....

Tai čia anokis pletkas - juk sakau, kad viskas prasidėjo nuo to, kad pradėjo aiškintis, ką reiškia žodis 'repatriavo' - grįžimas gyventi į etninę tėvynę ar kitaip. Tai va čia tie žydai ir įsipaišo... Aišku politika...
Atsakyti
Labas damackos!!! smile.gif

Turiu siokiu tokiu naujienu is LR Generalinio konsulato Cikagoje:

Lietuvos Respublikos Konstituciniam Teismui š. m. lapkričio 13 d. pripažinus, kad Lietuvos Respublikos pilietybės įstatymo nuostatos dėl dvigubos pilietybės prieštarauja Lietuvos Respublikos Konstitucijai, šiuo metu asmenims, kurie yra kitos valstybės piliečiai, negali būti sprendžiamas Lietuvos Respublikos pilietybės klausimas pagal Pilietybės įstatymo 1 straipsnio 1 punktą, negali būti įgyvendinta teisė į Lietuvos Respublikos pilietybę pagal Pilietybės įstatymo 17 straipsnio 3 dalį ar grąžinta Lietuvos Respublikos pilietybė pagal Pilietybės įstatymo 20 straipsnio 2 dalį.

Pilietybės įstatymo 18 straipsnio 2 dalyje nurodyti Lietuvos Respublikos piliečiai, kurie įgijo kitos valstybės pilietybę po šio Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo nutarimo įsigaliojimo, bus laikomi netekusiais Lietuvos Respublikos pilietybės vadovaujantis Pilietybės įstatymo 18 straipsnio 1 dalies 2 punktu ir 21 straipsnio 3 dalimi.

Lietuvos Respublikos Konstitucinis Teismas savo nutarime akcentavo, kad nors Pilietybės įstatymo nuostatos, reguliuojančios dvigubą pilietybę, pripažintos prieštaraujančiomis Lietuvos Respublikos Konstitucijai, tai negali būti pagrindas kvestionuoti asmenų, įgijusių Lietuvos Respublikos pilietybę ir neatsisakiusių kitos valstybės pilietybės, teises; tokie asmenys ir toliau yra Lietuvos Respublikos piliečiai.

Vykdant minėtą Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo nutarimą asmenų, kurie yra kitos valstybės piliečiai, prašymai dėl Lietuvos Respublikos pilietybės pagal 1 straipsnio 1 punktą, teisės į Lietuvos Respublikos pilietybę įgyvendinimo bei Lietuvos Respublikos pilietybės grąžinimo pagal Pilietybės įstatymo 20 straipsnio 2 dalį Lietuvos Respublikos generaliniame konsulate Čikagoje bus priimami, jeigu asmuo, suprasdamas teisinę situaciją, vis tiek pageidaus, kad jo prašymas bei dokumentai būtų priimti. Tokiais atvejais Migracijos departamentas prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos negalės spręsti asmens Lietuvos Respublikos pilietybės klausimo arba priims neigiamą sprendimą jo atžvilgiu, kol asmuo neatsisakys turimos užsienio valstybės pilietybės.

Atsakyti
Del pensijos - tikra tiesa, kad zaliakorciams ji priklauso, taciau tam, kad ja gauti, teks gyventi JAV (arba islaikyti statusa: vazineti pirmyn atgal kas 3 men, arba puse metu cia, puse - ten). Turint dviguba pilietybe viskas butu daug paprasciau. Nezinau kaip jus, o as esu skriaga: man beprotiskai gaila USA padovanoti savo suriu prakaitu uzdirbta pensijele...
Taigi, kas svajojot apie aprupinta senatve Lietuvoje gaunant Amerikoje uzsidirbta pensija, galit pradeti pratintis prie minties, kad, ko gero, neisdegs. Kita vertus, gal taip ir geriau: esi priverstas galu gale rimtai pergalvoti kas tave sieja su Lietuva ir kiek sansu yra, kad po daugybes metu pragyventu JAV mes sugebesim susitaikyti su Lietuvos realijomis ... ir, sudejus taskus ant "i", pradeti is pagrindu kurtis svetimoje salyje.

As irgi viena is tu, kuriuos dvigubos pilietybes panaikinimas ivare i kampa ir priverte koreguoti ateities planus. unsure.gif Siaip, idomi detale, istatyma pakeite butent tuomet, kai pirma kart per pora metu galutinai prisiruosiau ir radusi laisva minute, uzpildziau aplikacija pilietybei. Bebuvo like tik susirasti ankstesniu darbovieciu adresus... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2006 11 30, 09:34)

net geriau paliko,kad prakalbot apie tai, man seniai ant liezuvio kybojo,bet nenorejau but apkaltinta rasistiniu paziuru.sutinku visu 100%,kad tai nepletkas.

netgi 'delfi" komentaruose skaiciau- zydeliai laikinai atsisakys savosios piliet. priims LT,tada atsiims zemes ir t.t ir vel susigrazins ankstesniaja piliet.gal ten buvo juokaujama,nezinau,bet pilnai tikiu,kad is to tas istatymas ir galejo ishplaukti.
na tikiuos,kad viskas susiformuluos daug protingiau.
Atsakyti
gal ne į temą paklausiu, bet man visada labai įdomu buvo, kodėl taip tos Amerikos pilietybės reikia? Negi vien žalios kortos nepakanka? Na išskyrus, tai, kad negali dirbt JAV valstybės tarnyboj, koks dar pliusas? Dar balsuot ir būt išrinkta negali smile.gif
Man atrodo, kad idealiausias variantas turėt ŽK - gyveni ir dirbi betkur JAV, turi gražų žalią pasą - keliauji laisvai po ES, darbinies ES.

Pas mus Meine miške nėra perdaug užsieniečių, bet, tie, su kuriais teko susipažint (vokiečiai ir kanadiečiai) po 30-40 metų su ŽK gyvena, nes nemato reikalo prašyt Amerikos.

Gal kažko nežinau, gal galit kurinors apšviest...
Atsakyti
QUOTE(mamaLina @ 2006 11 30, 15:32)
gal ne į temą paklausiu, bet man visada labai įdomu buvo, kodėl taip tos Amerikos pilietybės reikia? Negi vien žalios kortos nepakanka? Na išskyrus, tai, kad negali dirbt JAV valstybės tarnyboj, koks dar pliusas? Dar balsuot ir būt išrinkta negali  smile.gif
Man atrodo, kad idealiausias variantas turėt ŽK - gyveni ir dirbi betkur JAV, turi gražų žalią pasą - keliauji laisvai po ES, darbinies ES.

Pas mus Meine miške nėra perdaug užsieniečių, bet, tie, su kuriais teko susipažint (vokiečiai ir kanadiečiai) po 30-40 metų su ŽK gyvena, nes nemato reikalo prašyt Amerikos.

As lygiai taip pat mastau - man tikrai jos nereikia. kai labai uzsireiks - paprasysiu smile.gif Uosviene mano baisiausiai pergyvena, kaip as taip "ilgai galvoju" ar man ja imti blush2.gif O be to, dabar jei paimciau, tai prarasciau Lietuvos, ko nesiruosiu daryti. Tai va, kai galejau tureti dvi - neemiau, o dabar ir negaliu - atkrenta galvos skausmas tongue.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad dauguma, kurios 'pasipiktino' šituo reikalu, galvoja apie vaikus. O gal aš tik iš savo varpinės taip matau? smile.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaLina @ 2006 11 30, 21:32)
gal ne į temą paklausiu, bet man visada labai įdomu buvo, kodėl taip tos Amerikos pilietybės reikia? Negi vien žalios kortos nepakanka? ..

Man jos 100 metu nereikia, man ZK pakaktu, bet va vaikas gime, dave pilietybe "uz dyka", tai ir turim dabar, o del LT pilietybes net nepagalvojau, kad gali taip atsitikti doh.gif
Aktualu tiem, kas dar svyruoja, masto - kur....
Atsakyti
QUOTE(Foxenas @ 2006 11 30, 19:20)
Del pensijos - tikra tiesa, kad zaliakorciams ji priklauso, taciau tam, kad ja gauti,  teks gyventi JAV (arba islaikyti statusa: vazineti pirmyn atgal kas 3 men, arba puse metu cia, puse - ten). Turint dviguba pilietybe viskas butu daug paprasciau. Nezinau kaip jus, o as esu skriaga: man beprotiskai gaila USA padovanoti savo suriu prakaitu uzdirbta pensijele...
Taigi, kas svajojot apie aprupinta senatve Lietuvoje gaunant Amerikoje uzsidirbta pensija, galit pradeti pratintis prie minties, kad, ko gero, neisdegs. Kita vertus, gal taip ir geriau: esi priverstas galu gale rimtai pergalvoti kas tave sieja su Lietuva ir kiek sansu yra, kad po daugybes metu pragyventu JAV mes sugebesim susitaikyti su Lietuvos realijomis ... ir, sudejus taskus ant "i",  pradeti is pagrindu kurtis svetimoje salyje.

Tikrai? g.gif Domejausi siuo klausimu, nes buvo galimybe keliems metas /neribotam laikui isvaziuoti i USA (vyro darbas). Kiek skaiciau (bent jau Vokietijos atveju), tai mano darbo stazas butu iskaiciuotas dirbant USA ir atvirksciai. (dvisaliai susitarimai tarp valsytbiu). O USA pensija galeciau gauti ir Vokietijoje. Didesnis klausimas buvo, kaip ir kur ta pensija apmokestinti.

Atsakyti
QUOTE(Schnecke @ 2006 11 30, 15:55)
Tikrai? g.gif Domejausi siuo klausimu, nes buvo galimybe keliems metas /neribotam laikui isvaziuoti i USA (vyro darbas). Kiek skaiciau (bent jau Vokietijos atveju), tai mano darbo stazas butu iskaiciuotas dirbant USA ir atvirksciai. (dvisaliai susitarimai tarp valsytbiu). O USA pensija galeciau gauti ir Vokietijoje. Didesnis klausimas buvo, kaip ir kur ta pensija apmokestinti.

clap.gif drinks_cheers.gif Kaip laikotes 4u.gif Tai neatvaziuojat i musu kranta mirksiukas.gif

Ode, mane irgi tik del vaiku sunervino...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMA2T&T: 30 lapkričio 2006 - 21:59
QUOTE(MAMA2T&T @ 2006 11 30, 22:01)
clap.gif  drinks_cheers.gif  Kaip laikotes  4u.gif Tai neatvaziuojat i musu kranta  mirksiukas.gif
Ode, mane irgi tik del vaiku sunervino...

Neee, kol kas nenorim arba, tiksliau, tingim uzpakalius judinti. biggrin.gif Dirbu labai liuks darba su tarptautiniu nekilnojamo turto finansavimu.

Ir as Lietuvos pilietybe turiu, Vokietijos man nereikia. O vaikas turi Vokietijos, o lietuviskos net netvarkiau. Nesureiksminu as tu pilietybiu.
Atsakyti