Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

QUOTE(OTA @ 2006 11 27, 20:33)
as kiek supratau,vaikui esi ishemusi liet. gim. liudijima,taigi idomu,kas jame parasyta,nes vaikas tai gimes USA?jis laikinas?ar as cia kazka i pievas?

Ode teisingai parase 4u.gif

Tik as kaip dariau savo vaikui gim.liudijima lietuviska, kadangi musu tevelis turi dvi pilietybes tai rodem amerikietiska pasa, tai ten irasytas amerikietiskas asmens kodas ir pan...zodziu info pagal amerikietiska pasa, ne pagal lietuviska mirksiukas.gif Cia del to kad as buciau vyriska pavarde niekur nerodziau jo lietuvisko paso blush2.gif todel mane paliko -is galune lietuviskam mano pase. O vaikui gim.liudijima isdave su w (p.s. vardas matthew) raide kaip amerikietiskam, taip pat lietuviska pasa mano vaikui isdave irgi su w raide. Cia toks pastebejimas kad as norejau vienodu dokumentu identisku tiek lietuvisku tiek amerikietisku ir ta gavau smile.gif O lietuviskajam gimimo liudijime parasyta kad vaikiukas gimes Niujurko valstijoje Jav ir tiek. 4u.gif lietuviska pasa isdave tik 2 metam, nes jeigu jis butu 3 metuku tada butu isdave 5-keriems, dabar teks per konsulata mum ji prasitesti, bet del pilietybiu klausimo problemu mum jau neiskils, nes jam LR pilietybe suteikta jei gerai pamenu(nerandu to nutarimo kazkur nukisau doh.gif ) 2006 metu geguze, o pati nutarima gavau i NY viena diena pries mum isskrendant i lietuva tai buvo liepos 12-ta 2006 4u.gif Zodziu as gudravau siek tiek, ir mano gudravimas pavyko doh.gif tongue.gif nors New Yorke oi kaip tos bobeles karsciavosi, kad as nezinau ko noriu busiu -iene, ir vaikui raide vietoj w bus v ir pan... sakau siuskit taip kaip uzpildziau AS, man neidomu ka jus manot kaip bus, atmes tai atmes, bet kazkodel neatmete bigsmile.gif jos pacios ten nieko nezino tos konsulate sedincios.....

As pagalvojau kad tie poto skirtingi dokumentai -iene, -is, matthev, matthew ----- man net lietuvoj tvirtino kad bus delto problemu( pasak ju tai dvi skirtingos tapatybes jeigu pakeista bent viena raide tiek varde tiek pavardeje), jeigu turesit palikimus tvarkytis ir pan, dokumentai turi buti VIENODI tiek uzsienietiski tiek lietuviski, cia taip man tvirtino kaunas ir vilnius.
Atsakyti
Puiki mamyte:

http://www.migracija...MD/dok_leid.htm

3) jis atvyko gyventi į Lietuvos Respubliką kartu su Lietuvos Respublikos piliečiu kaip jo šeimos narys;

Nu nesuprantu, ko jus parinates. Juk i Lietuva nei viena nenori grizti, tai velniop jum ta pilietybe? g.gif O jeigu sugalvosit grizti, tai ja galesit gauti.
Juk Lietuva ne pirma ir ne paskutine valstybe pasaulyje, neleidzianti tureti dvigubos pilietybes.
Atsakyti
QUOTE(Schnecke @ 2006 11 28, 01:12)
Puiki mamyte:

3) jis atvyko gyventi į Lietuvos Respubliką kartu su Lietuvos Respublikos piliečiu kaip jo šeimos narys;

Nu nesuprantu, ko jus parinates. Juk i Lietuva nei viena nenori grizti, tai velniop jum ta pilietybe? g.gif O jeigu sugalvosit grizti, tai ja galesit gauti.
Juk Lietuva ne pirma ir ne paskutine valstybe pasaulyje, neleidzianti tureti dvigubos pilietybes.

As tai nesiparinu visai mirksiukas.gif Tik del to leidimo labai daug domejausi, bet tipo neuztenka to punkto kaip seimos narys, ten dar ir teva liecia kazkaip... man ten aiskino bet as jau nebesigilinau, daug popierizmo tipo ir t.t.t Faktas kad imanoma viskas, tik reikia susirinkti visus popieriukus ir kantriai laukti sprendimo, o isduot leidima vistiek tures jei tarkim mama lietuvos piliete ir butinai turi buti ilgiau nei 3 menesius lt su vaikiuku 4u.gif vaikas be mamos niekur schmoll.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Schnecke @ 2006 11 28, 01:12)
Puiki mamyte:

Aš noriu ir grįžtu. Užtat ir manau, kad truputį absurdiška, kad teks mano sūnui prašyti leidimo gyventi savo tėvynėje, nes pilietybės jis negaus iki 14 m., kol neatsisakys JAV. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2006 11 28, 06:40)
Aš noriu ir grįžtu. Užtat ir manau, kad truputį absurdiška, kad teks mano sūnui prašyti leidimo gyventi savo tėvynėje, nes pilietybės jis negaus iki 14 m., kol neatsisakys JAV. smile.gif

Manyčiau visgi, kad dėl vaikų turi būti kažkokaip kitaip, nes dabar situacija yra daugiau negu absurdiška, ypač grįštančių į LT atžvilgiu. Nežinau, man tai čia kaipo ir žmogaus teisių pažeidimu "kvepia". Visgi LT piliečių vaikai savo gimimu įgija LT pilietybę (neprkilausomai nuo gim vietos), o kad šalis, kurioj jis gimė suteikia savo pilietybę, tai vaikas gi to nepasirinko doh.gif Vaikas dar sprendimo negali daryti, tėvai šiuo atveju už jį negali daryti - užburtas ratas doh.gif
O kaip jei kokia moterytė, praskrisdama pro Ameriką, lėktuve pasigimdys? lotuliukas.gif vaikas juk gautu Amerikos pilietybę ? g.gif
Atsakyti

Sveikos merginos 4u.gif

Ir as noreciau prisijungti prie sios diskusijos jei priimsit.
Gyvenu JAV jau 15 metu,siuo metu Cikagoje,todel ir musu seima labai paliete dvigubos pilietybes klausimas.
Esu ziauriai pasipiktinus del tokios neteisybes!Cia tikrai yra lietuviu tautos naikinimas ir skaldymas.Dauguma planuoja grizti i LT sulauke ir uzsidirbe pensijas.bet jei atsisakysi JAV pilietybes gausi vietoje pensijos spyga.Tai kas gi nores atsisakyti???Tada ir nuspres nebevaziuoti.Kitas variantas,atsisakius turesi prasyti JAV vizos noredamas aplankyti cia likusius vaikus ir anukus,o jei neduos?Zodziu,tik paskutiniai debilai arba nuosirdziai trokstantys,kad Lietuva kuo greiciau isnyktu is zemelapio gali priimineti tokius sprendimus.Tokie nesamoningi sprendimai suluosins daugelio zmoniu gyvenimus.Todel nemanau,kad reikia susitaikyti ir tyleti su tokia neteisybe.As pati jau parasiau laiska Adamkui,nes kazkada uz ji balsavau.Labai jusu visu prasau,kas tam neabejingas,PARASYKITE IR JUS.Tai galite padaryti saite:www.prezidentas.lt. Kur tai matyta kada tiek nedaug lietuviu ant sios zemes ir tais paciais nori atsikratyti.Tai nenormalu kada vaikas turintis gryna lietuviska krauja tures prasyti leidimo gyventi LT.

Merginos,atleiskit man,bet tikrai negalima tyleti siuo atveju! Gerai butu ir parasus surinkti didziuosiuose JAV miestuose.Kokia jusu nuomone?
Atsakyti
QUOTE(lietuvaite26 @ 2006 11 28, 09:02)
Sveikos merginos 4u.gif

Merginos,atleiskit man,bet tikrai negalima tyleti siuo atveju! Gerai butu ir parasus surinkti didziuosiuose JAV miestuose.Kokia jusu nuomone?

4u.gif
Pritariu 100 % 4u.gif
Atsakyti
lietuvaite 26, mielu noru parašysiu laišką, tik nežinau kaip suformuluoti, niekada nerašiau prezidentui doh.gif

Aš baisiai pikta, nusiminusi tokiu Lietuvos sprendimu. Amerikos pilietybės tikrai neatsisakysim, su protu dar nesusipykom, bet kas jiems užėjo, kad lietuvių vaikams nebeduoda ??? Mes su vyru lietuviai, o vaikui teisė į Lietuvos pilietybę atimta sad.gif
Papildyta:
Tiesa, vyras skambino į konsulatą, tai jie ten dar nežino kaip toliau dirnbti, atsakyti į klausimus irgi negali blink.gif
Papildyta:
Lietuvos pliečiai kurie gaus Amerikos pilietybę, tai tie ir džiaugsis dviem, o vaikams negalima. Kažkoks absurdas ir diskriminacija verysad.gif
Atsakyti
Nu jau tikrai virshune blink.gif
Ten debilai sedi ar kas umn.gif
Kaip ir lietuvaite26 minejo.....cia ryskus bus Lietuvos tautybes isnykimas unsure.gif
Tikrai reikia ar Adamkui laiska rasyt ar koki velnia.....
Bet Adamkus ir geras doh.gif Kai ji liete toks pats klausimas del dvieju pilietybiu tai staigiai padare,kad Lt butu galima turet dvi pilietybes,o daba kai jau dzin tai keicia viska blink.gif
Atsakyti
gerai,kad neissiunciau Justui tvarkyt popieriu, laukdama antrojo vaiko..man kol kas nereikia tos LT pilietybes ir jei liksiu cia gyvent tikrai nereikes unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2006 11 29, 00:01)
lietuvaite 26, mielu noru parašysiu laišką, tik nežinau kaip suformuluoti, niekada nerašiau prezidentui  doh.gif

Aš baisiai pikta, nusiminusi tokiu Lietuvos sprendimu. Amerikos pilietybės tikrai neatsisakysim, su protu dar nesusipykom, bet kas jiems užėjo, kad lietuvių vaikams nebeduoda ??? Mes su vyru lietuviai, o vaikui teisė į Lietuvos pilietybę atimta sad.gif
Papildyta:
Tiesa, vyras skambino į konsulatą, tai jie ten dar nežino kaip toliau dirnbti, atsakyti į klausimus irgi negali  blink.gif
Papildyta:
Lietuvos pliečiai kurie gaus Amerikos pilietybę, tai tie ir džiaugsis dviem, o vaikams negalima. Kažkoks absurdas ir diskriminacija  verysad.gif

Tie,kurie dabar gaus JAV pilietybe,automatiskai praras Lietuvos ir NETURES DVIGUBOS pilietybes verysad.gif

Laiskas Prezidentui turetu buti mandagus,bet reiklus,manau reiketu paaiskinti,kad taip yra nepadoru elgtis Lietuviu,gyvenanciu svetur atzvilgiu,nes dauguma svajoja grizti,bent senatveje.Juk Lietuva neaprupina normaliais darbais,todel zmones ir isvaziuoja UZSIDIRBTI,susitvarkyti buiti,pagaliau nusipirkti kazkokia pastoge LT,kad nereiketu isikinkius visa gyvenima bankui arti doh.gif Tai yra normalu.Kazkur skaiciau,kad ir airiai masiskai buvo isvaziave,bet dauguma sugrizo praturteje ir nuo to Airijai buvo tik geriau.Bet jie nestate sienu tarp isvaziavusiu ir likusiu gimtinej,kaip kad bando daryti musu "proto bokstai"...

Gal reikia paskambinti "Amerikos Lietuvio"redakcijai,kad pradetu diskusija sia tema g.gif Jei nuleisim rankas tai taip viskas ir liks,deja,ne musu naudai.
Atsakyti
QUOTE(lietuvaite26 @ 2006 11 28, 17:00)
Tie,kurie dabar gaus JAV pilietybe,automatiskai praras Lietuvos ir NETURES DVIGUBOS pilietybes verysad.gif

Laiskas Prezidentui turetu buti mandagus,bet reiklus,manau reiketu paaiskinti,kad taip yra nepadoru elgtis Lietuviu,gyvenanciu svetur atzvilgiu,nes dauguma svajoja grizti,bent senatveje.Juk Lietuva neaprupina normaliais darbais,todel zmones ir isvaziuoja UZSIDIRBTI,susitvarkyti buiti,pagaliau nusipirkti kazkokia pastoge LT,kad nereiketu isikinkius visa gyvenima bankui arti doh.gif Tai yra normalu.Kazkur skaiciau,kad ir airiai masiskai buvo isvaziave,bet dauguma sugrizo praturteje ir nuo to Airijai buvo tik geriau.Bet jie nestate sienu tarp isvaziavusiu ir likusiu gimtinej,kaip kad bando daryti musu "proto bokstai"...

Gal reikia paskambinti "Amerikos Lietuvio"redakcijai,kad pradetu diskusija sia tema g.gif Jei nuleisim rankas tai taip viskas ir liks,deja,ne musu naudai.

o jei imt, susitikt visoms norincioms, parengt normalios dikusijos plana ir paskammbint i Alietuvi, kad tai parashyt laikrashty? tuo paciu ir laishka Adamkui sukurpt, padaugint ir ishsiuntinet, kad visi pasirashytu ax.gif
Atsakyti