QUOTE(OTA @ 2006 11 27, 20:33)
as kiek supratau,vaikui esi ishemusi liet. gim. liudijima,taigi idomu,kas jame parasyta,nes vaikas tai gimes USA?jis laikinas?ar as cia kazka i pievas?
Ode teisingai parase
Tik as kaip dariau savo vaikui gim.liudijima lietuviska, kadangi musu tevelis turi dvi pilietybes tai rodem amerikietiska pasa, tai ten irasytas amerikietiskas asmens kodas ir pan...zodziu info pagal amerikietiska pasa, ne pagal lietuviska Cia del to kad as buciau vyriska pavarde niekur nerodziau jo lietuvisko paso todel mane paliko -is galune lietuviskam mano pase. O vaikui gim.liudijima isdave su w (p.s. vardas matthew) raide kaip amerikietiskam, taip pat lietuviska pasa mano vaikui isdave irgi su w raide. Cia toks pastebejimas kad as norejau vienodu dokumentu identisku tiek lietuvisku tiek amerikietisku ir ta gavau O lietuviskajam gimimo liudijime parasyta kad vaikiukas gimes Niujurko valstijoje Jav ir tiek. lietuviska pasa isdave tik 2 metam, nes jeigu jis butu 3 metuku tada butu isdave 5-keriems, dabar teks per konsulata mum ji prasitesti, bet del pilietybiu klausimo problemu mum jau neiskils, nes jam LR pilietybe suteikta jei gerai pamenu(nerandu to nutarimo kazkur nukisau ) 2006 metu geguze, o pati nutarima gavau i NY viena diena pries mum isskrendant i lietuva tai buvo liepos 12-ta 2006 Zodziu as gudravau siek tiek, ir mano gudravimas pavyko nors New Yorke oi kaip tos bobeles karsciavosi, kad as nezinau ko noriu busiu -iene, ir vaikui raide vietoj w bus v ir pan... sakau siuskit taip kaip uzpildziau AS, man neidomu ka jus manot kaip bus, atmes tai atmes, bet kazkodel neatmete jos pacios ten nieko nezino tos konsulate sedincios.....
As pagalvojau kad tie poto skirtingi dokumentai -iene, -is, matthev, matthew ----- man net lietuvoj tvirtino kad bus delto problemu( pasak ju tai dvi skirtingos tapatybes jeigu pakeista bent viena raide tiek varde tiek pavardeje), jeigu turesit palikimus tvarkytis ir pan, dokumentai turi buti VIENODI tiek uzsienietiski tiek lietuviski, cia taip man tvirtino kaunas ir vilnius.