Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

QUOTE(OTA @ 2006 11 27, 21:43)
nugi dekui,kad apshvietei.

ale leidimas gyventi ne tas pats kas Lietuvos pilietis(bent man).

svarstai,diskutuoji,pasiginciji taip ir gimsta tiesa.taigi forumas.nejaugi atrodo,kad uzsiplieskiau.

biggrin.gif

Kiek zinau, skirtumas tik tas, kad balsuoti negali. Bet vaikai iki 18 metu seip ar taip tokios teises neturi. Daugiau skirtumu lyg ir nelabai zinau (pati gyvenu Vokietijoje su LR pilietybe,- ir nesiruosiu jos atsidakyti tam kad priimciau Vokietijoes). Sukakus 18 vaikas gali priimti Lietuvos pilietybe (jeigu nori).
Papildyta:
QUOTE(Schnecke @ 2006 11 27, 21:46)
biggrin.gif

Kiek zinau, skirtumas tik tas, kad balsuoti negali. Bet  vaikai iki 18 metu seip ar taip tokios teises neturi. Daugiau skirtumu lyg ir nelabai zinau (pati gyvenu Vokietijoje su LR pilietybe,- ir nesiruosiu jos atsidakyti tam kad priimciau Vokietijoes). Sukakus 18 vaikas gali priimti Lietuvos pilietybe (jeigu nori).

Atsiprasau uz klaidas smile.gif Kazkaip pirstai pinasi. Reikia i miknaicius dumti.
Atsakyti
QUOTE(OTA @ 2006 11 27, 14:43)
nugi dekui,kad apshvietei.

ale leidimas gyventi ne tas pats kas Lietuvos pilietis(bent man).

svarstai,diskutuoji,pasiginciji taip ir gimsta tiesa.taigi forumas.nejaugi atrodo,kad uzsiplieskiau.

Leidimas gyventi LR tai tas pats kaip "pastovaus gyventojo kortele" JAV. Tos pacios teises, tik neturi teises balsuoti ir tiek... Analogiski palyginimai - JAV ir LR.
Atsakyti
QUOTE(OTA @ 2006 11 27, 12:05)
Puiki Mamyte,tai tavo vaikas gali buti neribota laika LT? o tai man idomu,kas parasyta vaiko gimimo liudijime?ar cia is anksciau spejai susitvarkyti?

Taip neribota nes jis jau pilietis ir turi pasa.o susitvarkiau labai laiku kai sako.

QUOTE(Ode @ 2006 11 27, 12:23)
Kiek žinau, jos vyrukas turi LR pilietybę.
Gim. liudijime parašyta vaiko gimimo vieta.

Labai teisingai ode parasei, gim vieta Niujorko valstija smile.gif

Prirasiau daug bet istikro ne esme ten...
pataisau dar klaida pirmojo posto:
musu poliklinikoj kur vedu savo matt prase tik gim.liudijima parodyt ir viskas,bent jau man tikrai nereikejo rodyt LR pilietybes(nei poliklinikoj nei del ismoku uz vaika), va kad gauti ismokas prasys deklaracijos, kur jo pastovioji gyvenamoji vieta, o deklaruot tai 1 minute darbo ir tekainuoja 2lt tas malonumas mirksiukas.gif

baltic*girl galetu susitvarkyt va ji lietuvoje lyg turetu buti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puiki_mamyte: 27 lapkričio 2006 - 22:40
QUOTE(Schnecke @ 2006 11 27, 13:13)
Nugi migracijos istatyme aiskiai juodu ant balto parasyta, kad vaikui isduodamas leidimas gybenti neribota laika (jeigu kiti seimos nariai turi LR pilietybe ir t.t.). Viskas aisku "kaip 2 kapeikos". Juk jusu zalios kortos JAV yra lygiai tas pats variantas.

Va patvirtino Puiki mamyte mano pamastymus ir istatymu/nuostatu interpretacijas.

Nera cia nieko baisaus su tom pilietybem. Tik pradzioje logiskai pamastyti, o ne uzsiplieksti smile.gif

Cia sutinku tikrai ji isduoda drinks_cheers.gif tik del neriboto laiko negarantuoju, ji isduoda jei neklystu ribojamajam laiko tarpui su konkrecia priezastim del kurios jam tikrai butina buti lietuvoje ilgiau nei priklauso uzsienieciui,beja jo isdavimas irgi netrunka diena ar dvi svarsto ten ilgokai. 4u.gif Na cia man taip sake uzsienio reikalu ministerijoj...
Atsakyti
Ehhh Lietuva, lyg joje piličių perdaug ...
Atsakyti
Dėkui, Schnecke, už info. Matai, kiek galima prisiplyšauti, nežinant visko iki galo. biggrin.gif Nu bet naujiena šviežia, reikalų tvarkymas dar kol kas nedega, tai ir nebuvo progos giliau pasidomėti... blush2.gif

Tačiau, kai pagalvoji, kažkaip vis tiek durnai, kad lietuvių vaikas turi prašytis leidimo gyventi tėvynėje... unsure.gif Maža dėl kokių priežasčių tėvai išvažiavo ir pasigimdė jį užsienyje...

Ir šiaip 'abydna', kad vienas vaikas turės dvi pilietybes, o kitam teks rinktis. Nu bet kam dabar lengva... biggrin.gif
Atsakyti
niu idomu, ka po metu ar triju sugalvos doh.gif durniu slenis... stupid.gif
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2006 11 27, 23:41)
Cia sutinku tikrai ji isduoda  drinks_cheers.gif  tik del neriboto laiko negarantuoju, ji isduoda jei neklystu ribojamajam laiko tarpui su konkrecia priezastim del kurios jam tikrai butina buti lietuvoje ilgiau nei priklauso uzsienieciui,beja jo isdavimas irgi netrunka diena ar dvi svarsto ten ilgokai. 4u.gif Na cia man taip sake uzsienio reikalu ministerijoj...

tai vat ir gaunasi,kad turi mushtis i krutine ir saukti kad mes ir musu vaikai lietuviai,praverti desimtis duru irodynedamas savo liet. krauja,ir daug shansu,kad gausi shpyga.nors atrodo visiems viskas savaime aishku...

as kiek supratau,vaikui esi ishemusi liet. gim. liudijima,taigi idomu,kas jame parasyta,nes vaikas tai gimes USA?jis laikinas?ar as cia kazka i pievas?

kazkaip keista,niekad nebuvau sureikshminus lietuvishkumo,o va dabar dar ir kaip parupo,turbut nostalgija.
Atsakyti
QUOTE(MAMA2T&T @ 2006 11 27, 19:57)
niu idomu, ka po metu ar triju sugalvos  doh.gif durniu slenis...  stupid.gif

tai matyt kad per daug, jei is savu LR pilieciu pilietybes atimineja. Tikrai kad durniu slenis doh.gif
Kreipsimes del diskriminacijos, kaip taip gali buti, kad vieniems leista dvi pilietybes tureti, o kitiems ne, kou mes prastesni bigsmile.gif Neuztenka kad lietuvos varda kitoje salyje garsiname save vadindami LR pilieciais. Ale dabar taip iseitu kad kaip ir negalime niekam sakyti kad esu LR pilietis, nes is teisines puses tai butu netiesa lotuliukas.gif Absurdas doh.gif Neturi kuo uzsiimti kolektyvas, sugalvojo istatymus pakeisti. Ziurek ateis diena kai ir konstitucija sugalvos perrasyti, va tada tai bus stebuklas smile.gif O musu saly tokie stebuklai tikrai nenustebintu lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(OTA @ 2006 11 27, 20:33)
as kiek supratau,vaikui esi ishemusi liet. gim. liudijima,taigi idomu,kas jame parasyta,nes vaikas tai gimes USA?jis laikinas?ar as cia kazka i pievas?

Klausimas ne man, tad tikiuosi nei tu, nei Puiki_mamytė nesupyksite, kad parašysiu - vis tiek SM sedžiu. biggrin.gif Žodžiu, gimimo liudijimas - toks pats kaip ir LT gimusių vaikų. Jame nurodomas vaiko asmens kodas (kaip suprantu, tai išduodami liudijimą jį ir suteikia, ir jis ir liks visiems laikams... g.gif ), vardas, pavardė, gimimo data, tautybė (galima ir nerašyti), gimimo vieta (pas mus: miestas, JAV), tėvų vardai ir asmens kodai ir gimimo įregistravimo vietos: JAV (pas mus apygardą nurodė) ir LT (Klaipėdos CMS).

QUOTE(vikodema @ 2006 11 27, 21:24)
Kreipsimes del diskriminacijos, kaip taip gali buti, kad vieniems leista dvi pilietybes tureti, o kitiems ne, kou mes prastesni  bigsmile.gif Neuztenka kad lietuvos varda kitoje salyje garsiname save vadindami LR pilieciais. Ale dabar taip iseitu kad kaip ir negalime niekam sakyti kad esu LR pilietis, nes is teisines puses tai butu netiesa  lotuliukas.gif Absurdas  doh.gif Neturi kuo uzsiimti kolektyvas, sugalvojo istatymus pakeisti. Ziurek ateis diena kai ir konstitucija sugalvos perrasyti, va tada tai bus stebuklas smile.gif O musu saly tokie stebuklai tikrai nenustebintu  lotuliukas.gif  doh.gif

lotuliukas.gif Ale tikrai kad... Ale žinai, jei gerai garsini Lietuvą, tai tuomet pilietybę duoda. wink.gif Taip kad labai pasistengus nereiks ir dėl diskriminacijos kreiptis. lotuliukas.gif
Konstituciją, kaip sakiau, gali perrašyti, bet tik referendumo pagalba.
Atsakyti
QUOTE(izadora @ 2006 11 27, 14:01)
Leidimas gyventi LR tai tas pats kaip "pastovaus gyventojo kortele" JAV. Tos pacios teises, tik neturi teises balsuoti ir tiek...

jei kartais nuspresim grizti ir gyventi LT, tai uzteks mums tada ir to leidimo jam gyvent ten... aisku, skamba absurdiskai, bet kai zmogus neturi is ko rinktis, kas belieka... g.gif o nores, uzauges pasirinks pats kokios pilietybes nores... kas ten zino, kaip pasauly reikalai pasisuks iki to laiko, ir kas toj pacioj LT ivyks... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2006 11 27, 21:54)
Ale tikrai kad... Ale žinai, jei gerai garsini Lietuvą, tai tuomet pilietybę duoda. wink.gif Taip kad labai pasistengus nereiks ir dėl diskriminacijos kreiptis.  lotuliukas.gif
Konstituciją, kaip sakiau, gali perrašyti, bet tik referendumo pagalba.

Anekdotas, turiu lietuviska pasa, gimimo liudijima ale LR piliete vadintis negaliu.
Man labai idomu kai priemi JAV pilietybe, ir prisizadi kad atsisakai visu kitu, ar jie siuncia kur dokumentus ar ne I lietuvos migracija ir panasiai. Jei ne... tai nuskridai sau ramiausiai i kokia vokietija su JAV pasu, o is ten su lietuvisku i Lietuva, ir tegul pabuciuoja i ten kur nesusieina lotuliukas.gif

Tik jus ant manes nesupykite, kaip sakoma pardon my french lotuliukas.gif
Atsakyti