Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

Deja, bet nusiteikim koki pora meteliu tokiu istatymu gyventi...
Atsakyti
Manau, kad nemokamai privalomuoju sveikatos draudimu yra apdrausti visi vaikai iki 18 metu 8ne tik LR pilieciai), jeigu ju nuolatine gyvenamoji vieta yra Lietuvoje:

http://www.vilniaustlk.lt/IG_apdr.html.

Titia, man baisiai idomu pasidare. Kuriame istatyme parasyta, kad LR pilietybe turinciam vaikui, nepriklausomai nuo jo nuolatines gyvenamosios vietos, suteikiama nemokama medicinine prieziura (nekalbu apie pirmaja pagalba ekstra atvejais)?

Ota, o plietybe su gyvenamaja vieta NIEKO bendro neturi. Kaip LR piliete gali gyventi kur tik nori.
Atsakyti
QUOTE(Schnecke @ 2006 11 27, 05:05)
Manau, kad nemokamai privalomuoju sveikatos draudimu yra apdrausti visi vaikai iki 18 metu 8ne tik LR pilieciai), jeigu ju nuolatine gyvenamoji vieta yra Lietuvoje:

http://www.vilniaustlk.lt/IG_apdr.html.

Titia, man baisiai idomu pasidare. Kuriame istatyme parasyta, kad LR pilietybe turinciam vaikui, nepriklausomai nuo jo nuolatines gyvenamosios vietos,  suteikiama nemokama medicinine prieziura (nekalbu apie pirmaja pagalba ekstra atvejais)?

Ota, o plietybe su gyvenamaja vieta NIEKO bendro neturi. Kaip LR piliete  gali gyventi kur tik nori.

Mano ankstesniam poste buvo parasyta, kad mane domina situacija grizus gyventi i LT. smile.gif Kol as cia mano vaikas turi draudima cia. Bet jei as grisciau, dirbciau LT, mokeciau mokescius LT ir mano vaikas vistiek liktu be sveikatos draudimo nes jis ne LT pilietis doh.gif
Atsakyti
Nu ir as apie ta pati - gyvenima Lietuvoje. Nugi mano paskutineje nuorodoje niekur neparasyta, kad TIK LR pilietybe turintiems vaikams suteikiamas nemokama med. pagalba. Kiek as supratau, jeigu to vaiko nuolatine gyvenamoji vieta yra Lietuvoje, jam ir priklauso ta paslauga.
Beje, kiek zinau, mano brolis uz savo sunu moka kazkoki draudima (matyt papildomai privaciai apdraudes).
Atsakyti
QUOTE(Schnecke @ 2006 11 27, 09:11)
Nu ir as apie ta pati - gyvenima Lietuvoje. Nugi mano paskutineje nuorodoje niekur neparasyta, kad TIK LR pilietybe turintiems vaikams suteikiamas nemokama med. pagalba. Kiek as supratau, jeigu to vaiko nuolatine gyvenamoji vieta yra Lietuvoje, jam ir priklauso ta paslauga.
Beje, kiek zinau, mano brolis uz savo sunu moka kazkoki draudima (matyt papildomai privaciai apdraudes).

Cia reiketu paklausti istatymu zinovu, siandien neturiu laiko pati ieskoti. Bet kai buvau LT ir vaikas susirgo, registruojant pas daktara buvau apklausta ar vaikas turi LT gimimo liudijima g.gif
Isadora, gal tu zinai kaip ten tiksliai butu su medicina?
Atsakyti
Mano pusseseres vaikas, nera LT pilietis, jis Kanados pilietis. Ir gyvena LT jau 5 metai. Uz medicina puske moka, bet vaikas eina i darzeli, darzelis kaip ir visiem vaikam, tikriausiai ir su mokykla bus tas pats g.gif Tiesa jis dabar sali kaip ir nelegaliai, nes ji jam nesutvarke dokumentus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo olloza: 27 lapkričio 2006 - 16:46
QUOTE(Schnecke @ 2006 11 27, 03:05)

QUOTE(Titia @ 2006 11 27, 07:15)
Bet kai buvau LT ir vaikas susirgo, registruojant pas daktara buvau apklausta ar vaikas turi LT gimimo liudijima  g.gif

QUOTE(olloza @ 2006 11 27, 08:45)
Mano pusseseres vaikas, nera LT pilietis, jis Kanados pilietis.  Ir gyvena LT jau 5 metai. Uz medicina puske moka..........

Del medicinos mergaites visiskai vienodai ar jis amerikos pilietis ar kieno, bet jeigu jo gyvanamoji vieta deklaruota LT! jis uz medicina nemoka nei cento! pati ta patyriau savo kailiu,net ismokas uz vaika gaunu kurios mum priklauso iki 3 metu poto nuo 5-7 ir nuo 7-18! Tik su vienakrtine pasalpa pavelavau del 1000lt uz vaika(del kurios vaikuciai turi kreiptis iki metu nuo gimimo dienos), o visa kita jam priklauso istatymiskai... deklaruokit vieta ir tiek.... o gimimo liudijimus visos galit isimti, pilietybes tam nereikia schmoll.gif as dar siuliau rodyt vaiko pilietybe sako mum NEREIKIA!uztenka deklaracijos, gim liudijimo.
Einam gydomes kuo puikiausiai tiek vaikas tiek as(nes as siuo metu studente ir vieta deklaravau vos tik atvykus,kaip ir vaiko). 4u.gif

P.S. aisku jeigu atvykstat dviem sav, tai neapsimoka ten zaist, nuejai susimokejai ir viskas baigta, bet vaiku ismokas galit susitvarkyt visos kurios vazinejat i LT smile.gif 4u.gif Tik anglijoj gimusiem vaikuciam ju nemoka, jeigu mamos gauna pasalpas ten, nes tai jau europos sajunga, ir duoda uzklausimus del ismoku vaikams, kad nebutu ismokama dvigubai, o kas yra amerikoj tik paklausia ar negaunat uz vaika ismoku usa, jus pasakot NE ir viskas tuombaigta, bet va kas menesi po beveik 100 lituku(97.30Lt) kapsi keli metai nemazai prikapset gali i vaiko saskaita mirksiukas.gif kodel neimt jei istatymiskai tai priklauso. ax.gif Ir dar ka spavelavot, beja kaip ir as pati, tai uz paskutinius paveluotus 12-ka menesiu taip pat ismokas grazina, va 1167.6lt, aisku atrodo kapeikos, bet vistiek. As ir sakau mano vaikas dirba tongue.gif i jo saskaitele tegu kaupiasi jam skirti pinigeliai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puiki_mamyte: 27 lapkričio 2006 - 17:21
QUOTE(Schnecke @ 2006 11 27, 12:05)

Ota, o plietybe su gyvenamaja vieta NIEKO bendro neturi. Kaip LR piliete  gali gyventi kur tik nori.

na taip as tai galiu,bet mano vaikai Lietuvelej bus tik turistai,su teise gyventi 3men. i puse metu.
gal as klystu,nes prisipazinsiu-smulkmenishkai tikrai nesidomejau.

o jei rimtai,tai as tikrai nemanau,kad prispyrus reikalui,budama Lietuvoj as nesutvarkyciau vaikams dokumentus.cia tikrai kazkas ne to,negali buti tokio istatymo,arba jis bus laikinas,arba su pataisom,o gal su kazkokiom salygom,kaip jeigu jus....taip ir taip....na nzn. man taip atrodo.
Atsakyti
Puiki Mamyte,tai tavo vaikas gali buti neribota laika LT? o tai man idomu,kas parasyta vaiko gimimo liudijime?ar cia is anksciau spejai susitvarkyti?
Atsakyti
QUOTE(OTA @ 2006 11 27, 12:05)
Puiki Mamyte,tai tavo vaikas gali buti neribota laika LT? o tai man idomu,kas parasyta vaiko gimimo liudijime?ar cia is anksciau spejai susitvarkyti?

Kiek žinau, jos vyrukas turi LR pilietybę.
Gim. liudijime parašyta vaiko gimimo vieta.

Dėl to leidimo gyventi šalyje tai gera idėja. Nebuvau pagalvojusi. Reikės turėti omenyje. Nes nesinori tiesiog imti ir numesti į šiukšlių dėžę JAV pilietybės, jei jau ji yra... Noriu, kad vaikai būtų lietuviai (visapusiškai), bet jei jau tokie dalykai dedasi... Gal užteks gyventi Lietuvoje, o kai subręs, tegu pats pasirenka. Mat jei jo pasirinkimas bus mokslai arba darbas JAV - tam neturės jokių kliučių. O jei pasirinks Lietuvą - pats atsisakys JAV pilietybės ir galės tapti LR piliečiu. Manyčiau taip... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(OTA @ 2006 11 27, 19:48)
na taip as tai galiu,bet mano vaikai Lietuvelej bus tik turistai,su teise gyventi 3men. i puse metu.
gal as klystu,nes prisipazinsiu-smulkmenishkai tikrai nesidomejau.

o jei rimtai,tai as tikrai nemanau,kad prispyrus reikalui,budama Lietuvoj as nesutvarkyciau vaikams dokumentus.cia tikrai kazkas ne to,negali buti tokio istatymo,arba jis bus laikinas,arba su pataisom,o gal su kazkokiom salygom,kaip jeigu jus....taip ir taip....na nzn. man taip atrodo.

Nugi migracijos istatyme aiskiai juodu ant balto parasyta, kad vaikui isduodamas leidimas gybenti neribota laika (jeigu kiti seimos nariai turi LR pilietybe ir t.t.). Viskas aisku "kaip 2 kapeikos". Juk jusu zalios kortos JAV yra lygiai tas pats variantas.

Va patvirtino Puiki mamyte mano pamastymus ir istatymu/nuostatu interpretacijas.

Nera cia nieko baisaus su tom pilietybem. Tik pradzioje logiskai pamastyti, o ne uzsiplieksti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Schnecke @ 2006 11 27, 22:13)
Nugi migracijos istatyme aiskiai juodu ant balto parasyta, kad vaikui isduodamas leidimas gybenti neribota laika (jeigu kiti seimos nariai turi LR pilietybe ir t.t.). Viskas aisku "kaip 2 kapeikos". Juk jusu zalios kortos JAV yra lygiai tas pats variantas.

Va patvirtino Puiki mamyte mano pamastymus ir istatymu/nuostatu interpretacijas.

Nera cia nieko baisaus su tom pilietybem. Tik pradzioje logiskai pamastyti, o ne uzsiplieksti smile.gif

nugi dekui,kad apshvietei.

ale leidimas gyventi ne tas pats kas Lietuvos pilietis(bent man).

svarstai,diskutuoji,pasiginciji taip ir gimsta tiesa.taigi forumas.nejaugi atrodo,kad uzsiplieskiau.
Atsakyti