Įkraunama...
Įkraunama...

TV serialas "Twin Peaks"

QUOTE(Monteverte @ 2017 08 30, 09:16)
Kas per velnias? Pirma serija kažkokia tragedija verysad.gif

doh.gif
Stipriai matosi, kad nesate mačiusi nieko kito Lyncho kūrybos.
Šis kūrėjas toks yra ir pirmuosiuose TP sezonuose dar tv kišosi į jo kūrybą, dėl reitingų, o dabar buvo susitarimas, kad nesikiš niekas ir niekas nenurodinės. Ir išėjo šedevras mano požiūriu biggrin.gif
TP gerbėjai, žiūrėdami 3 dalį, susiskaldė į stovyklas - vieniems labai patinka, kiti nieko nebesupranta ir širsta, kad nusivažiavo serialas biggrin.gif
O kad niekas neaišku iš pirmos serijos, tai kaip tik faina ;) negi norit, kad viskas iš karto būtų paaiškinta, pateikta ant lėkštutės, net sukramtyta, kaip kokiam McDonalds smile.gif Lynchas kaip tik yra to lėto filmo kūrėjas, einantis prieš visuomenės skubėjimą, suteikianttis progą pamąstyti, lėtai pamąstyti, todėl ir nuostabus.

Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2017 08 30, 10:13)
doh.gif
Stipriai matosi, kad nesate mačiusi nieko kito Lyncho kūrybos.
Šis kūrėjas toks yra ir pirmuosiuose TP sezonuose dar tv kišosi į jo kūrybą, dėl reitingų, o dabar buvo susitarimas, kad nesikiš niekas ir niekas nenurodinės. Ir išėjo šedevras mano požiūriu biggrin.gif
TP gerbėjai, žiūrėdami 3 dalį, susiskaldė į stovyklas - vieniems labai patinka, kiti nieko nebesupranta ir širsta, kad nusivažiavo serialas biggrin.gif
O kad niekas neaišku iš pirmos serijos, tai kaip tik faina ;) negi norit, kad viskas iš karto būtų paaiškinta, pateikta ant lėkštutės, net sukramtyta, kaip kokiam McDonalds smile.gif Lynchas kaip tik yra to lėto filmo kūrėjas, einantis prieš visuomenės skubėjimą, suteikianttis progą pamąstyti, lėtai pamąstyti, todėl ir nuostabus.

Bandžiau žiūrėti kažkada Makholando (ar kaip jis ten) kelias. Tai įsijungiau, irgi pamačiau tą lėtapėdiškumą ir išjungiau. Aš labai mėgstu psichologinius filmus, psich. trilerius, nu bet nesu ameba. Aš sukramtyčiau ir greitesnį vaizdą. Svarbu, kad suprasčiau kiekvieną žodį, o kai suburba ten kažką puse burnos, tai... Rusiškai reikėjo gal ieškotis, bet dabar jau pozna kaip sakoma, nebenorėčiau gaišti laiko ir iš naujo rusiškai žiūrėti tą pačią pirmą seriją.
Vadinasi, mano skoniui buvo nuostabu, kai kažkas kišosi. Buvo super filmas tiems laikams, neįprastas, o paties Lynčo kūryba, vadinasi man svetima. Pažiūrėsiu gal dar antrą seriją, bet jei vėl tik tiek veiksmo bus, tai unsure.gif
Atsakyti
Monteverte, aš tada patarčiau toliau nežiūrėt, nes Lynch'o kūryba (jei esat mačius kitus jo filmus) būtent tokia yra smile.gif Šitas naujas TP yra grynas Lynch'as visame kame. Reiškia tiesiog ne jūsų tai režisierius mirksiukas.gif Tikrai geriau pataupykit laiką ir nebežiūrėkit. Ir be to nereikia norėt, kad iš pat pirmos serijos viskas būtų aišku. Kuo toliau, tuo bus klaidžiau. Lynch'as pats sakė, tame interve, kurį buvau įmetus, jog jam neįdomu, kai viskas aišku iš karto:

"– Ar neatrodo, kad šiuolaikiniai žmonės, įpratę visą informaciją rasti internete, yra nekantrūs medžiagai, kuri neturi aiškaus atsakymo?

– Nemanau, taip tik įdomiau. Jei iš karto gauni atsakymą, pamiršti klausimą, atsakymo paieškas. Paslaptis – štai kas verčia dar kartą ir dar kartą mintimis, o gal net fiziškai, grįžti prie filmo. Man asmeniškai nėra įdomu sužinoti visą tiesą – įdomiau, kai pats galiu būti detektyvas, tyrėjas."

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt...-tiesa-4-803762

Man tik biškį keista, kad Lrt neparodė dviejų serijų iš karto (kaip tai darė viso televizijos), nes ta pirma šiaip tokia kaip ir dviguba serija skaitosi.

Carp diem, kiek jau serijų matėt? Man labai gaila, kad liko tik dvi paskutinės serijos, kurias irgi turėtų parodyti kaip dvigubą. Aš tai per visą serialą nei karto nenusivyliau. Nors buvo viena serija, kuri žiauriai nustebino (turbūt žinot apie kurią aš biggrin.gif ), na bet vistiek man buvo labai įdomu ją žiūrėt.
Atsakyti
Aš jau pažiūrėjus 16 serijų originalo kalba.
Kuo toliau, tuo viskas bus painiau ir nesąmoningiau (čia jei žiūrėti iš paprastumo ir aiškumo pozicijų) biggrin.gif
Šiaip gerbėjai vieną seriją žiūri min. porą kartų, kad suprasti, o paskui renkasi diskutuoti, kas, kaip ir kodėl galėjo būti smile.gif yra grupė fb. Tai jei tokia mistika ne prie širdies, reiškia ir žiūrėti neverta.
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2017 08 30, 14:40)
Kuo toliau, tuo viskas bus painiau ir nesąmoningiau (čia jei žiūrėti iš paprastumo ir aiškumo pozicijų) biggrin.gif
---
paskui renkasi diskutuoti, kas, kaip ir kodėl galėjo būti smile.gif yra grupė fb. Tai jei tokia mistika ne prie širdies, reiškia ir žiūrėti neverta.

Būtent biggrin.gif
---
Tame ir fainumas. Aš tai užsienio forumuose paklaidžioju ir kiek įvairių teorijų ir spėlionių prisiskaitau. Iš tikrųjų, tai labai įdomu. Kai kas pasitvirtina, kai kas - visai ne į temą būna biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(tuktuk @ 2017 08 30, 13:28)
Monteverte, aš tada patarčiau toliau nežiūrėt, nes Lynch'o kūryba (jei esat mačius kitus jo filmus) būtent tokia yra smile.gif Šitas naujas TP yra grynas Lynch'as visame kame. Reiškia tiesiog ne jūsų tai režisierius mirksiukas.gif Tikrai geriau pataupykit laiką ir nebežiūrėkit. Ir be to nereikia norėt, kad iš pat pirmos serijos viskas būtų aišku. Kuo toliau, tuo bus klaidžiau. Lynch'as pats sakė, tame interve, kurį buvau įmetus, jog jam neįdomu, kai viskas aišku iš karto:

"– Ar neatrodo, kad šiuolaikiniai žmonės, įpratę visą informaciją rasti internete, yra nekantrūs medžiagai, kuri neturi aiškaus atsakymo?

– Nemanau, taip tik įdomiau. Jei iš karto gauni atsakymą, pamiršti klausimą, atsakymo paieškas. Paslaptis – štai kas verčia dar kartą ir dar kartą mintimis, o gal net fiziškai, grįžti prie filmo. Man asmeniškai nėra įdomu sužinoti visą tiesą – įdomiau, kai pats galiu būti detektyvas, tyrėjas."

Bet anose serijose juk irgi nebuvo ant lėkštutės. Juk niekas iš pradžių Lylando neįtarėm regis ax.gif
Ir viskas taip gražiai, spalvingai, įdomiai pateikta, išreikšta per būrį įdomių žmonių, iš karto tas filmas lipo, siejosi, įtraukė.
O ši pirma serija tai kaip ir sakau, pasėdėt, pamiegot suspėji. Vienintelis pliusas Kuperio plaukai ir pastambėjimas, tinka jam, nes jis toks smulkaus veido buvo, labai matytųsi susenimas. Blogai dar, kad pastoviai didmiesčius rodo, netinka šiam filmui, koks jau čia be 'miestelis'? Ir kodėl įvedė kažkokią ateivinę dvasią? Nu nesąmonė. Bobas buvo kaip realus žmogus, tame ir buvo visas fainumas, o ne dvaselė plevenanti kažkokia.

Atsakyti
QUOTE(tuktuk @ 2017 08 30, 13:28)
Carp diem, kiek jau serijų matėt? Man labai gaila, kad liko tik dvi paskutinės serijos, kurias irgi turėtų parodyti kaip dvigubą. Aš tai per visą serialą nei karto nenusivyliau. Nors buvo viena serija, kuri žiauriai nustebino (turbūt žinot apie kurią aš biggrin.gif ), na bet vistiek man buvo labai įdomu ją žiūrėt.

Žinau, apie kurią čia seriją. Man visos labai patiko ir kuo toliau, tuo labiau patinka, nerealus serialas! Dar nei vienas nepaveikė taip, kad lįsčiau į internetą ir net užsienio grupėse diskutuočiau apie mistinius išgalvotus veikėjus biggrin.gif aš, toks racionalus ir arti žemės žmogus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 08 30, 14:55)
Bet anose serijose juk irgi nebuvo ant lėkštutės. Juk niekas iš pradžių Lylando neįtarėm regis ax.gif

Nu ten šiaip gana greit atskleidė viską. Esmė ta, kad jei ne televizijos spaudimas, tai kažin dar kaip ten būtų užsibaigę su tuo pakankamai greitu nusikaltimo atskleidimu. Televizijos vadovai pradėjo spausti Lynch'ą, kad greičiau atskleistų žudiką. O jis norėjo, kad nebūtų iki pat pabaigos tai paaiškėję. Sename Lynch'as neturėjo visiškos laisvės. Televizija vistiek norėjo pritempti siužetą priimtinesnį masiniam žiūrovo skoniui, todėl atsirado ir šiek tiek "muilo operos" elementų (tos visos meilės scenos).
O va naujame jau Lynch'as turėjo visišką savo kūrybos laisvę. Turiu pripažint, kad šitas jau nebe tam masiniam žiūrovui. Toks truputį jau kaip meno kūrinys.
Be to, šitas sezonas sukurtas kaip filmas, kuris suskaidytas į 18 dalių. Dėl to gaunasi taip, kad vienoje serijoje veiksmo daugiau, o kitoje - mažiau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Carpe diem @ 2017 08 30, 15:04)
Man visos labai patiko ir kuo toliau, tuo labiau patinka, nerealus serialas! Dar nei vienas nepaveikė taip, kad lįsčiau į internetą ir net užsienio grupėse diskutuočiau apie mistinius išgalvotus veikėjus biggrin.gif aš, toks racionalus ir arti žemės žmogus biggrin.gif

Man taip pat drinks_cheers.gif biggrin.gif Žiauriai įtraukia, atrodo tik prisėdu - prašvilpia laikas kaip koks dešimt minučių. Su nei vienu serialu taip nėra buvę. Man užtektinai ir tų personažų įdomių yra, ir humoras super. Ir garso takelis (Na, šiaip pirmoj serijoj, man atrodo, jokios muzikos nebuvo, tik garsai).
Po 16 serijos kieeek visokių emocijų virė smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tuktuk: 30 rugpjūčio 2017 - 13:11
Paskaičiau ir supratau, kad nieko nesupratau. Gal mano anglų kalbos žinios prastos, bet nu... Vien dvasios ir ipostasės kažkokios biggrin.gif https://en.wikipedia..._8_(Twin_Peaks)
Atsakyti
Monteverte, nespoilinkit biggrin.gif Aš specialiai nei žodžio nesakau, jei netyčia kas užklystų paskaitinėt nematęs smile.gif
Papildyta:
Beje, sename TP man asmeniškai vienos įdomiausių būtent ir buvo tos siurrealistinės scenos vykstančios Black Lodge. Gal tiesiog nebepamenat, kad ir sename buvo daug įvairių keistų dalykų mirksiukas.gif Dėl to ir patartina peržiūrėt 1 ir 2 + filmą prieš trečią sezoną.
Atsakyti
QUOTE(tuktuk @ 2017 08 30, 14:31)
Monteverte, nespoilinkit biggrin.gif Aš specialiai nei žodžio nesakau, jei netyčia kas užklystų paskaitinėt nematęs smile.gif
Papildyta:
Beje, sename TP man asmeniškai vienos įdomiausių būtent ir buvo tos siurrealistinės scenos vykstančios Black Lodge. Gal tiesiog nebepamenat, kad ir sename buvo daug įvairių keistų dalykų mirksiukas.gif Dėl to ir patartina peržiūrėt 1 ir 2 + filmą prieš trečią sezoną.

Ai, nesupratau iš karto, kad čia tiesiog 8 dalis. Kažkaip blogai Wikipedijoje supratau, pamaniau, kad čia visas jau tas filmas. Nes prie naujų serijų tik ši dalis įdėta, netvarkingas linkas.
Radau trumpą aprašą kitur, tai perskaičiau tą pirmą dalį, kas norėta parodyti ir antrą perskaičiau. Tai antroje jau matau bus nesąmonės, tipo įvykęs įvykis atgal grąžinamas? Ko tas Kupas ten įkris? biggrin.gif

Vat būtent, kad visas tas Raudonas Kambarys, Bobas, Windomas, mažas žmogelis, dar tas su kirviu paskui žmoną lakstęs, tas atsiskyrėlis gėles auginęs ir buvo visas fainumas. Tie Lylando šokiai, Loros mamos vizijos, boba su rąstu, tie medžiai ant vėjo, kriokliai, pelėdos...
Bet viskas taip logiškai ir gerai sudėliota buvo, gražiai į gyvenimą įpiešta.
O dabar nebe tas...
Atsakyti
Monteverte, negaliu spoilint laugh.gif tongue.gif Jeigu nuspręsit žiūrėt antrą seriją, pamatysit kaip ten kas bus biggrin.gif

QUOTE(Monteverte @ 2017 08 30, 15:40)
Vat būtent, kad visas tas Raudonas Kambarys, Bobas, Windomas, mažas žmogelis, dar tas su kirviu paskui žmoną lakstęs, tas atsiskyrėlis gėles auginęs ir buvo visas fainumas. Tie Lylando šokiai, Loros mamos vizijos, boba su rąstu, tie medžiai ant vėjo, kriokliai, pelėdos...
Bet viskas taip logiškai ir gerai sudėliota buvo, gražiai į gyvenimą įpiešta.
O dabar nebe tas...

Nu šiaip yra ir kitų įdomių personažų, ir seni turbūt beveik visi ;) Log Lady su savo vizijom irgi smile.gif Bet yra ir naujų gerų (šiaip nemažai gerai žinomų aktorių vaidina). Ir daug gyvenimiškų situacijų įterpta taip pat.

O vien iš pirmos serijos neįmanoma nuspręst apie visą serialą smile.gif Bet nesiginčiju, kad naujasis kitoks. Tik va man visai neprastesnis - anaiptol smile.gif Nu sakau, čia skonio reikalas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tuktuk: 30 rugpjūčio 2017 - 14:01