Įkraunama...
Įkraunama...

TV serialas "Twin Peaks"

QUOTE(kavenska @ 2017 08 17, 08:19)
Jau 14 serijų pražiūrėjau. Tikėjausi, kad bus gerai, bet kad TAIP GERAI - nesitikėjau biggrin.gif  Lynčas genijus, be jokių kalbų yahoo.gif

Įdomus vertinimas. Vienarekšmiškas..

Peržiūrėjau ir aš, įspūdžiai dviprasmiški. Man vietomis trūksta tos Twin peaks' inės pirmų sezonų atmoferos, per daug privelta siužetinių linijų, per daug menkaverčių veikėjų, per mažai stiprių, ryškių charakterių. Numanoma, kad viskas susipins, bet mano skoniui, saiko trūksta. Iš kitos pusės-serialas kabina, ir labai nustebino gerąja prasme paties Lynčo vaidyba, iš jo spinduliuoja nuoširdumas, emocijos, akių negaliu atitraukt.
Nekurie senieji aktoriai nuvylė - pirmuosiuose sezonuose buvę stiprūs charakteriai nuduso, subanalėjo.
Mano vertinimu, serialas įsimenantis, bet kol kas silpnesnis, negu pirmieji.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilnera: 19 rugpjūčio 2017 - 08:39
QUOTE(kavenska @ 2017 08 17, 08:19)
Jau 14 serijų pražiūrėjau. Tikėjausi, kad bus gerai, bet kad TAIP GERAI - nesitikėjau biggrin.gif  Lynčas genijus, be jokių kalbų yahoo.gif

Aš jau tai ir anksčiau sakiau, ir dabar sakau peržiūrėjus 15 serijų. Liko tik trys.. smile.gif Tiksliau, du kartai, nes paskutinė serija bus dviguba. O norėtųsi, kad gerokai žymiai daugiau serijų būtų.

Aišku, yra ir silpnesnių epizodų, ir stipresnių, bet aš neatsimenu tokio serialo, kuris mane būtų tiek įtraukęs. Serija man prašvilpia kaip 10 minučių biggrin.gif Atrodo, tik prisėdu žiūrėt - ir jau baigiasi. Myliu ir senąjį TP, ir naująjį. Man net sunku juos sulygint, nes jie gana skirtingi, kas man nėra minusas. Kažkaip Lych'as viską sulipdė kaip tik mano skoniui.
O jo paties vaidinamas Gordono Cole'o personažas tikrai superinis smile.gif Prijuokina kaip reikalas biggrin.gif
Bet vistik laurus atiduodu Kupui už tai ką jis išdarinėja šitame sezone. Man jis dabar žymiai stipresnis kaip aktorius nei sename TP.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tuktuk: 25 rugpjūčio 2017 - 22:30
Na ką, teko peržiūrėti du senuosius sezonus ir filmą, kad prisiminti, kas įvyko, kad suprasti, kas vyksta trečiame sezone.
Atsakyti
Dar galima Frosto knygą perskaityti ir pažiūrėti The missing peaces ;)
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2017 08 27, 17:40)
Dar galima Frosto knygą perskaityti ir pažiūrėti The missing peaces ;)

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lux @ 2017 08 27, 17:50)
Na ką, teko peržiūrėti du senuosius sezonus ir filmą, kad prisiminti, kas įvyko, kad suprasti, kas vyksta trečiame sezone.

Tsakant, namų darbai padaryti biggrin.gif Jau pradėjot trečią sezoną žiūrėt? Jei ne, tai nuo šio antradienio 23:10 per Lrt televiziją prasidės smile.gif
Anonsas:
https://www.youtube....h?v=bvOqpLElJ0w

Lynch'o instrukcija kaip reikia žiūrėti TP biggrin.gif

"Delikatus „Tvin Pykso“ pasaulis reikalauja išjungti šviesas, didžiulio televizoriaus ekrano, puikios garso sistemos. Jokiu būdu niekas neturi žiūrovo trukdyti. Tik taip jis galės įsijausti. Jeigu serija žiūrima per kompiuterį ar netgi planšetę, reikėtų bent jau naudotis ausinėmis."

O čia visas interviu. Gal kam bus įdomu paskaityt:
https://www.15min.lt...-tiesa-4-803762
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tuktuk: 27 rugpjūčio 2017 - 17:42
QUOTE(tuktuk @ 2017 08 27, 18:31)
Tsakant, namų darbai padaryti biggrin.gif Jau pradėjot trečią sezoną žiūrėt? Jei ne, tai nuo šio antradienio 23:10 per Lrt televiziją prasidės smile.gif
Anonsas:

Man labai patinka žiūrėti angliškai su angliškais titrais. Kai kurie personažai naudoja labai turtingą kalbą ir nuostabius išsireiškimus. Trečią sezoną dabar žiūriu antrą kartą, nes pirmą nieko nesupratau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tuktuk @ 2017 08 27, 18:31)
Anonsas:

Bet kaip įdomiai, nerandu, kad kartotų kada dar dieną pvz. per visą savaitę. Teks antradienius tam skirti ir ne kitaip. Nes neaišku kada atsiras ir ar atsiras kažkur mediatekoje.
Tikiuosi, kad viską suprasiu, nes užsimiršo jau. Jūs tikros fanatės, jei peržiūrėjote viską iš naujo, aš kažkaip nenoriu tiek laiko skirti ax.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lux @ 2017 08 27, 20:49)
Man labai patinka žiūrėti angliškai su angliškais titrais. Kai kurie personažai naudoja labai turtingą kalbą ir nuostabius išsireiškimus. Trečią sezoną dabar žiūriu antrą kartą, nes pirmą nieko nesupratau biggrin.gif

drinks_cheers.gif Bet kokį serialą ar filmą geriausia žiūrėt originalo kalba.

QUOTE(Monteverte @ 2017 08 27, 23:54)
Bet kaip įdomiai, nerandu, kad kartotų kada dar dieną pvz. per visą savaitę. Teks antradienius tam skirti ir ne kitaip. Nes neaišku kada atsiras ir ar atsiras kažkur mediatekoje.
---
Tikiuosi, kad viską suprasiu, nes užsimiršo jau. Jūs tikros fanatės, jei peržiūrėjote viską iš naujo, aš kažkaip nenoriu tiek laiko skirti ax.gif  smile.gif

Jaučiu, kad nekartos.. Nebent po to per kokį LRT kultūra kanalą g.gif
---
Beveik garantuota, kad nepavyks visko suprast laugh.gif Bet tame ir įdomumas - tada kyla visokios spėlionės, interpretacijos ir pan. Aš senąjį mačiau prieš kokius tris metus, tai truputį pasigailėjau, kad nepažiūrėjau šviežiai prieš pradėdama žiūrėti trečią sezoną, nes labai daug dalykų siejasi su senu TP ir filmu. Po kiekvienos serijos paskaitinėju užsienio forumus, tai va ten tai fanatikai renkasi - jie iki smulkmenų išanalizuoja ir išinterpretuoja kiekvieną epizodą. Net keista, kiek įvairių detalių aš bežiūrėdama pražioplinu ir nesusieju, nors atrodo tikrai atidžiai žiūriu.
Atsakyti
QUOTE(tuktuk @ 2017 08 27, 23:45)
drinks_cheers.gif Bet kokį serialą ar filmą geriausia žiūrėt originalo kalba.
Jaučiu, kad nekartos.. Nebent po to per kokį LRT kultūra kanalą g.gif
---
Beveik garantuota, kad nepavyks visko suprast laugh.gif Bet tame ir įdomumas - tada kyla visokios spėlionės, interpretacijos ir pan. Aš senąjį mačiau prieš kokius tris metus, tai truputį pasigailėjau, kad nepažiūrėjau šviežiai prieš pradėdama žiūrėti trečią sezoną, nes labai daug dalykų siejasi su senu TP ir filmu. Po kiekvienos serijos paskaitinėju užsienio forumus, tai va ten tai fanatikai renkasi - jie iki smulkmenų išanalizuoja ir išinterpretuoja kiekvieną epizodą. Net keista, kiek įvairių detalių aš bežiūrėdama pražioplinu ir nesusieju, nors atrodo tikrai atidžiai žiūriu.

Tai jūs visai neseniai žiūrėjote. Aš TP žiūrėjau prieš 20 metų, tai visai nieko neatsiminiau, o žiūrint trečią sezoną tikrai svarbu atsiminti senus du ir filmą.
Atsakyti
Dar viena ypač graži daina iš naujojo TP garso takelio:
https://www.youtube....t=RDVI-Lukyr4UY

Iš pirmo žvilgsnio tokia nelabai tvinpyksiška, bet man labai patinka tai, jog naujame sezone turi kuo pasidžiaugt įvairių muzikos žanrų gerbėjai. Lynch'as ne tik kaip režisierius, bet ir kaip garso dizaineris - nuostabus smile.gif Mano ausims visas parinktas TP garso takelis - tobulas. Daug gerų dainų vienoj vietoj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tuktuk: 29 rugpjūčio 2017 - 16:09
Kas per velnias? Pirma serija kažkokia tragedija verysad.gif Labai nuvylė. Ateivius įvedė? Suprantu, kad NASA slepia, nu bet... Vien nauji žmonės, visai ne iš miestelio, nu nesąmonė. Neišversta, rimtesnių dialogų nesuprasi. Kas tie du jaunuoliai, kuriuos Kupas išsivedė? Prie ko tie skirtingi nužudymai skirtingose vietose? Veiksmo visai nėra. Kai anksčiau vos spėdavai žiūrėt, tai dabar per tokį lėtumą ir nusnaust gali.
Nu žodžiu, senatvė yra baisus dalykas verysad.gif Sugedo kūrėjas neatpažįstamai. Čia kaip ir su lietuvių kultinėmis "Giminėmis". Reikia prisipažinti sau, kad jau esi nupirdęs senis ir eiti į šešėlį...
Atsakyti