Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmieji vaisiaus judesiai

As pirmus judesius ko gero apie 18 sav. pajutau, o gal ir siek tiek anksciau, bet nelabai supratau kas tai yra, kazkas labai silpnai kripsteldavo, bet turbut galvodavau kad cia mano pilvas smile.gif

O kada suprasti kad lelius zaksi, man niekada nepasirode judesiai kokie isskirtiniai?
Atsakyti
Na, aš irgi pirmuosius judesiukus pajutau 18 savaite. Iš karto atpažinau, kad tai lelius - su niekuo negali supainioti šito jausmo...Dabar mums jau 20 savaičiu.Judesiukai stipresni, bet negalėčiau pasakyti, kad reguliarūs.Kažin ar viskas gerai? Būna, kad parą ar dvi nieko nejaučiu, po to vėl pasijaučia....Ir maniškis niekada ilgai nesispardo..bakst bakst kelis kartus ir viskas....Gal šiaip tinginiukas...nors kai darė echo 13 savaitę, tai taip melėsi, kad atrodo nerealu, kad nieko nejaučiu..o kur dabar tas aktyvumas pradingo?
Atsakyti
Sveikutes nestuke.gif ir mamytes.

Turiu tokia bedele. Mums 19 savaiciu. Leliuko krebzdejima pradejau jausti kazkur 16-17 savaite. Paskutiniu metu judesiukus jausdavau kasdien po kelis kartus, taciau pries kelias dienas jie pasidare retesni. O dabar jau daugiau nei dvi paras nejauciu kad leliukas judetu cry.gif Pas gydytoja pakliusiu tik antradieni, o dabar labai labai neramu unsure.gif . Noreciau paklausti, gal cia normalu, kad tokiame nestume yra keliu dienu pretrauka tarp judesiuku, o gal jau kazhkas blogai verysad.gif ? Jei ir siandien nesujudes - tai mirsiu is baimes blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2005 03 19, 09:17)
Sveikutes  nestuke.gif  ir mamytes.

Turiu tokia bedele. Mums 19 savaiciu. Leliuko krebzdejima pradejau jausti kazkur 16-17 savaite. Paskutiniu metu judesiukus jausdavau kasdien po kelis kartus, taciau pries kelias dienas jie pasidare retesni. O dabar jau daugiau nei dvi paras nejauciu kad leliukas judetu  cry.gif Pas gydytoja pakliusiu tik antradieni, o dabar labai labai neramu unsure.gif . Noreciau paklausti, gal cia normalu, kad tokiame nestume yra keliu dienu pretrauka tarp judesiuku, o gal jau kazhkas blogai  verysad.gif ? Jei ir siandien nesujudes - tai mirsiu is baimes blink.gif

Manau, kad tau visiskai nereikia panikuoti. Man irgi taip budavo. Dar net didesniame nestume. Tik pastaraja savaite kazkaip vos ne nuolat pradejo judet.
Kad butu ramiau, pabandyk atsigulus pagulet ramiai kokiu 15-20min. ir pilvuka pasiklausyt su stetoskopu (kur gydytojos sirdi, plaucius klauso). As taip nusiramindavau, nes ,,pagaudavau" vaikucio plaukiojima, toki kaip vandenuko ciurlenima. O kelis kartus pavyko lyg ir sirdutes plakima pagaut. Na, pajunti ten gyvybe.
Tiesiog vaikutis dar nera toks didelis ir stiprus. Kazkur girdejau, kad kai jis nusisuka i mamytes nugara-judesiuku gali nejaust.
Atsakyti
QUOTE(dark @ 2005 03 19, 09:39)
Manau, kad tau visiskai nereikia panikuoti. Man irgi taip budavo. Dar net didesniame nestume. Tik pastaraja savaite kazkaip vos ne nuolat pradejo judet.
Kad butu ramiau, pabandyk atsigulus pagulet ramiai kokiu 15-20min. ir pilvuka pasiklausyt su stetoskopu (kur gydytojos sirdi, plaucius klauso). As taip nusiramindavau, nes ,,pagaudavau" vaikucio plaukiojima, toki kaip vandenuko ciurlenima. O kelis kartus pavyko lyg ir sirdutes plakima pagaut. Na, pajunti ten gyvybe.
Tiesiog vaikutis dar nera toks didelis ir stiprus. Kazkur girdejau, kad kai jis nusisuka i mamytes nugara-judesiuku gali nejaust.

MAn gydytoja nei karto neklause dar vaikelio, o su fonendoskopu as nieko negirdziu ir vyras negirdi - nes gal nezinom, ka ten girdeti reikia. Tikiuosi, kad cia normalu, kad nejauciu mazhiaus, bet visvien jau supanikavusi esu, net nakti beveik nemiegojau.
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2005 03 19, 10:02)
MAn gydytoja nei karto neklause dar vaikelio, o su fonendoskopu as nieko negirdziu ir vyras negirdi - nes gal nezinom, ka ten girdeti reikia. Tikiuosi, kad cia normalu, kad nejauciu mazhiaus, bet visvien jau supanikavusi esu, net nakti beveik nemiegojau.

Na matai, tu nervuojies, o tai persiduoda vaikui. Patikek, man buvo lygiai tas pats. Nepanikuok. Manau, kad jei butu jam kas nors blogai-pajustus butum per tas kelias dienas.
Dar kad tave nuramint galiu pasakyt viena dalyka is savo patirties. Mano mazius sujudejo tik 20sav. +2 dienos (pagal menesines). Galvoji nejau is proto, kai kitos pajunta nuo 17-18sav.? Ir po to jis judejo nereguliariai. Pastebejau sti ka. Kai jis nustoja judet ar judesiai sureteja, po kokiu keliu dienu pajuntu, kad mano pilvukas gerokai paaugo, tada jis vel juda.
O del girdejimo.......visu pirma jis labai mazutis, kad vos uzdejus isgirstum. Tai uzima laiko ir ne visada pavyksta. Gal jis tuo metu miega? Pabandyk svelniai pamasazuot pilvuka, gal nubudinsi? Ir siaip pridedavau vienoj vietoj, palaukiu, jei tyla-dedu kitoje. Dazniausiai isgirsdavau bambos srityje.
Klausydavau su stetoskopu, o tu rasai fonendoskopu. Nors gal cia tas pats.
Atsakyti
Ir dar, Onora. Tau tik 19 sav., as tokiu metu is viso nieko nejauciau, tik burbuliavima girdedavau su stetoskopu. Zinai, gal ten net netikri judesiai buvo, o koks nors spaudziamo zarnyno veiksmas?
Man 27 sav., o kai akuserei pasakiau, kad nesuprantu kada vaikutis apsivercia, man pasake, kad tokiame laike judesiai nieko neparodo. Jais domimasi tik nuo 32 sav. ir skaiciuot reguliaruma reikia tik nuo tokio laiko.
Atsakyti
Man irgi taip buvo. Dažnesni judesiai prasidėjo tik kažkur 4 mėn. gale. Nesijaudink ir ramiai laukis vaikelio mirksiukas.gif .
Atsakyti
Aciu uz paguodima, na, jau ramiau. Lauksiu judesiuku, gal as is baimes ju nejauciu, o gal pripratau ir tai labai neatkreipiu demesio. Aciu
Atsakyti
Onora, tu tik nepergyvenk 4u.gif
Visoms nestuke.gif buna, kad nejauciu judesiuku (ir po kelias dienas) ypac jei tau dar tik 19 sav..
Jau kazkur minejau, kad viena mano drauge visa nestuma nejaute judesiuku- reiskias ir taip gali buti mirksiukas.gif . Ir pritariu Dark nuomonei, kad vaikiukas gali buti nusisukes i nugara, tada tu nieko nejauti g.gif
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Ir dar... Mano pilvas truputi kietokas, jo neskauda, taciau jis kilnojasi nuo mano sirdies plakimo, atrodo, kad sirdis i pilva nukrito. Ir dar kakle vena tvinksi. Ir smilkinius spaudzia. Gal cia ir yra vien priezasciu, ko tas leliukas nejuda. Tik nuo ko man taip pasidare - tai irgi nezinau.
Atsakyti
Onora, nepergyvenk, pagulek truputi, pailsek.kad pilvas kietokas nera gerai,jis per diena gali tik kelis kartus sukietet g.gif tu pergyveni per daug ir todel nelabai junti judesiuku, manau jei atsipalaiduotum , nusiramintum tai tikrai pajustum juos smile.gif
Atsakyti