Mamos, o kur jus jaučiat tuos judesiukus? Man 20 sav. judesiukus jau kurį laiką jaučiu, bet iš pradžių jausdavau pilve kiek žemiau bambos. O dabar jaučiu visai visai žemai (žemiau nei apendicitas) ir kažkur giliai. Kažkaip svarstau ar jau bėgti pas gydytoją, ar tiesiog leliukas į apačią spardosi...
QUOTE(dobiliukai @ 2007 10 17, 11:26)
Mamos, o kur jus jaučiat tuos judesiukus? Man 20 sav. judesiukus jau kurį laiką jaučiu, bet iš pradžių jausdavau pilve kiek žemiau bambos. O dabar jaučiu visai visai žemai (žemiau nei apendicitas) ir kažkur giliai. Kažkaip svarstau ar jau bėgti pas gydytoją, ar tiesiog leliukas į apačią spardosi...
As savo stebukla jauciu nuo 18 savaites ir, zinok, panasiai kaip tu is pradziu jausdavau pilve, o dabar ir viename sone ir kitame. Kartais po kelias dienas nieko nejauciu, o kartais taip duodasi, kokie 20 kartu per valanda
Gydytoja su echoskopu ziurejo, sake, kad lelius labai aktyvus, plaukioje ir spardosi kur jam patinka, tai i bamba duoda, o tai i sonus Taigi nesinervink, tikriausiai tavo irgi nuplauke kazkur zemiau, ten ir spardosi
Ką tik užkrimtau prie kompo, tai mano lelius sureagavo net kelis kartus: valio, maisto padavė Pradėjau jausti švelnius bet atkaklius judesius prieš kelias dienas, nors mano ginė sako, kad gal dar ankstoka (gal ne pagal vadovėli? ) Nors dar ti 16 sav., bet 2 , tai jau žinau, kaip atrodo judesiukai
sveikos mamytes.norejau paklausti ar normalu,ar taip ir turi buti ,kad desnej pusej,apacioj jau galejau justi pirmuosius vaikeio judesius?kazkaip isivaizdavau,kad turetu but siek tiek auksciau .tarsi toki patuksenimai nesmarkus.pirmas nestumas net neisivaizduoju koks tai jausmas turetu but dabar man 18 sav
sveikute meskute literatūroje rašo kad pirmuosius judesius pradedi jausti nuo 20 savaitės. nors manau yra ir išimčių. man pačiai dabar 21 savaitė ir irgi pirmas nėštumas ir tik dabar galiu jau drąsiai pasakyti kad tikrai jaučiu. prieš tai tai buvo didelis klausimas ar ten vaikas juda, ar tai tiesiog raumenis susitraukinėja ar dar kas nors. dabar jaučiu pastuksenimus tai dešinėj tai kairėj pusėje ypač kai guliu ant šono. o kad jauti žemai tai manau čia nuo vaiko padėties priklauso. gal kaip tik kojytės apačioj jis jom tau ir stuksena žemiau bambos. kaip bebutų neskubėk, vaikiukas paaugs, pilvas pradės į visus šonus vaikščioti, ten jau ne bus abėjonių, kad čia vaikas juda.
QUOTE(meskute23 @ 2007 10 31, 21:19)
sveikos mamytes.norejau paklausti ar normalu,ar taip ir turi buti ,kad desnej pusej,apacioj jau galejau justi pirmuosius vaikeio judesius?kazkaip isivaizdavau,kad turetu but siek tiek auksciau .tarsi toki patuksenimai nesmarkus.pirmas nestumas net neisivaizduoju koks tai jausmas turetu but dabar man 18 sav
Sveikutės, nors tas jausmas buvo jau senokai bet atsiminsiu jį visada Pirmus pakutenimus, oi kaip gera tada buvo, pajutau 16 savaičių. Pati stebėjaus, taigi ir buvo pirmas nėštumas, o pasiskaičius literatūroj apie 20-21 savaites pasimečiau. Bet gydytoja tik patvirtino, kad čia pirmi judesiukai Kai žinai, kad laukiesi, tai tikrai nesumaišysi pirmų jūdesiukų su niekuo O po to kuo tuoliau tuo linksmiau
QUOTE(meskute23 @ 2007 10 31, 20:19)
Aš pirmuosius judesius pajutau 19 sav., pilvo apačioje. Pradžioj irgi netikėjau, kad tai jie (nes galvojau, kad judėti turėtų auksčiau kažkur), bet kai dar sykį pasikartojo - nebeabejojau
Sveikinu
kai man buvo 21 savaite,bet buvo nerealus jausmas ,ir ne siaip pakutenimas,o daug pakutenimu ir pora h.
As pajauciau apie 20 savaite, nors jie buvo silpnuciai bet jausmas nerealus
As taip pat pradejau jausti judesius nuo 16 savaites pradzioj silpnus ,o veliau vis stiprejo
as irgi jau galiu tvirtai pasakyti,kad vakar tikrai pajauciau savo maziuko judesius,man 20 sav,nors kazka panasaus jauciau ir apie 16 sav,bet labai trumpai ir nesupratau ar tai mazylis juda ar siaip pilve susitraukineja kazkas,nes pirmas nestumas ir suprasti kaip tie judesiai atrodo nelengva