QUOTE(inguteee @ 2007 07 31, 13:31)
As jau galiu pasidziaugti siandien pirma karta pajutau kaip lelius spardosi
tai as irgi galiu buti rami, ir mano leliukas ims spardytis, o tai taip bijau, kad jau praziopsojau juos ar nesupratau tu pirmu judesiuku ar sumaisysiu juos su kokiais kitais gurguliavimasi pilve
Reik dar paluketi ir viskas bus
Pajutau judesius 16 sav. Dabar jau 18 sav., bet tie judesiai labai reti, gal viena karta per para. Kartais visa para nieko nejauciu. Kaip buvo su pirmu vaiku net neprisimenu. Turbut viskas normaliai, kad tokiu klausimu neiskilo... Ar tai normalu. Kaip jums?
mums 27sav ir 2dienos, antra diena jauciu tik silpnus judesiukus , pradedu pergyvent, vakar jutau daugiau nei siandien, jis niekad nebuvo pas mus makalaika,retai belsdavosi, bet va del siandien as labai nerimauju , kazin ar normalu , spyriu net nebuvo, gal 2 kart is viso bet toks jusmas, kad spiria kazkur giliai , jauciu kaip lyg is vienos vietos i kita nujuda, bet labai silpnai
mums 25 savaites, praeita savaite net i ligonine atsigulem del mamytes panikos , nesujudejo mazylis 1 diena, tai ir nulekiau i poliklinika, o gyd. sako, negirdziu sirdutes, oi strioko buvo visa asarom apsipylusi i ligonine nulekiau, aciu Dievui viskas gerai, sako juda kruta:), gyd. sako, nestumas dar nera didelis, neturi judeti kaip patrakes. Va, kad ir siandien nejauciau judesiu, aisku baugu truputi, jei ryt nepajusiu turbut vel eisiu pas gine, gal ir ikyresiu, bet geriau nepaveluoti
QUOTE(koneliux @ 2007 09 12, 20:41)
mums 25 savaites, praeita savaite net i ligonine atsigulem del mamytes panikos , nesujudejo mazylis 1 diena, tai ir nulekiau i poliklinika, o gyd. sako, negirdziu sirdutes, oi strioko buvo visa asarom apsipylusi i ligonine nulekiau, aciu Dievui viskas gerai, sako juda kruta:), gyd. sako, nestumas dar nera didelis, neturi judeti kaip patrakes. Va, kad ir siandien nejauciau judesiu, aisku baugu truputi, jei ryt nepajusiu turbut vel eisiu pas gine, gal ir ikyresiu, bet geriau nepaveluoti
zinok mums 24 savaites,.judesiuku stripriu taip pat nejauciu,..ginekologe paaiskino kad mano placenta priekineje sienoje,.todel galiu nejausti stripriu judesiu,.paklause tonusu,sake gerai,.tai tikiuosi kad mano kleckas ramus,arba tiesiog del placentos cia taip man.
Gali buti, kad cia del placentos, bet man gine del to nieko neaiskino, is viso poliklinikoj kai pasakiau jog nejauciu judesiu, ji klausyti tonu su tuo vamzdeliu ar kaip jis tenai vadinasi pradejo ir nieko nepajuto, as tai manau, kad del mano priaugto svorio cia taip viskas , mazylis per mamos lasinukus nepraspiria , todel ir smarkiai nesijaucia
Pirmą kartą besilaukiančios judesiukus paprastai aiškiai pradeda jausti apie dvidešimtą savaitę. Dažnai tai priklauso nuo riebalinio mamytės sluoksnio - stipriai apkūnios mamytes gali pajusti ir vėliau.
Antro vaikelio besilaukiančios judesiukus pajunta keliomis savaitėmis anksčiau, nes jos jau lengvai atpažįsta.
Aš pati lengvą tuksenimą pajutau kažkur septynioliktos savaitės viduryje. Paskui jau su niekuo nebesumaišysi. Tuo metu tuksendavo tikrai ne dažnai, kiek pamenu - dažniausiai stipriai susinervinus, kai ir patį pilvuką gerokai "sutraukdavo".
Paskui tuksenimai virto į gerus smūgius, o dar vėliau - į smarkius apsistumdymus.
Klausiau gydytojo, kada verta sunerimti dėl judesių. Atsakymas paprastas: taip kaip judėjo vakar, turi judėti ir šiandien, ir rytoj. Judesiukai kartais pakinta keičiant vietą, keliaujant. Bet paskui vėl grįžta į savo ritmą. Svarbiausia, kad leliukas judėtų vakarais, maždaug prieš miegą.
O dėl judesiukų nepastovumo nėštumo viduryje (neseniai pajutus juos) nereikia labai išgyventi, būna, kad ir kokia dienelę jų nepajauti - nes leliukas dar mažiukas, kad ir juda, gali nejausti, ypač jei kojytės kažkur vidun baksnoja.
Sėkmės visoms
Antro vaikelio besilaukiančios judesiukus pajunta keliomis savaitėmis anksčiau, nes jos jau lengvai atpažįsta.
Aš pati lengvą tuksenimą pajutau kažkur septynioliktos savaitės viduryje. Paskui jau su niekuo nebesumaišysi. Tuo metu tuksendavo tikrai ne dažnai, kiek pamenu - dažniausiai stipriai susinervinus, kai ir patį pilvuką gerokai "sutraukdavo".
Paskui tuksenimai virto į gerus smūgius, o dar vėliau - į smarkius apsistumdymus.
Klausiau gydytojo, kada verta sunerimti dėl judesių. Atsakymas paprastas: taip kaip judėjo vakar, turi judėti ir šiandien, ir rytoj. Judesiukai kartais pakinta keičiant vietą, keliaujant. Bet paskui vėl grįžta į savo ritmą. Svarbiausia, kad leliukas judėtų vakarais, maždaug prieš miegą.
O dėl judesiukų nepastovumo nėštumo viduryje (neseniai pajutus juos) nereikia labai išgyventi, būna, kad ir kokia dienelę jų nepajauti - nes leliukas dar mažiukas, kad ir juda, gali nejausti, ypač jei kojytės kažkur vidun baksnoja.
Sėkmės visoms
Zhani, mane nuraminai siek tiek nes pajutau lb anksti judesiukus...o dbr jau trecia diena jie kazkokie silpnuciai na tikrai jauciu kad jis ten pilvelyje zemai veikia kazka...bet jausdavau ir stipriau...ir dazniau...o gal man jau cia paranoja
o mes pradejom krebzdeti kazkur 18 sav ir labai ilgai krebzdejom tik pilvuko apacioje o dabar tai jau isdarinejam visokius triukus kartais net susirieciu kai gaunu koki spyri i sonkauli
vajei, kaip laukiu spyriu, kad greiciau galeciau pajausti, kad mano pilvelyje tikrai kazkas gyvena