Įkraunama...
Įkraunama...

Kriaušės

QUOTE(regna @ 2011 09 03, 20:20)
L* A* K*M*I*

    labai skanu tiesiog labai tinka šventėms 4u.gif

mum nepasiteisino unsure.gif neskani su šokoladu
Atsakyti
KRIAUŠIŲ-BRUKNIŲ UOGIENĖ
Sudėtinės dalys:
Kriaušės, nuluptos ir supjaustytos, 6 litrai
Bruknės, 1 litras
Cukrus, pagal skonį, gvazdikėliai, 10 vienetų
Gaminimas:
Kriaušes nulupkite ir, pašalinę sėklas, supjaustykite. Užpilkite cukrumi ir laikykite vėsesnėje vietoje parą. Taip pastovėjusios su cukrumi, kriaušės verdant "nepliupsės" (nesitaškys) ir mažiau ištiš. Bruknes palaikykite vandenyje pusę paros, tuomet jos nebus karstelėjusios. Į puodą sudėkite kriaušes su cukrumi, bruknes, gvazdikėlius ir virkite ant silpnos ugnies apie pusvalandį. Sukrėskite uogienę į sterilius stiklainius ir užsukę palaikykite apverstus kol atvės. Pastaba. Cukraus nereikia labai daug, kadangi saldžios kriaušės. Tinka prie paukštienos patiekalų.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Modeen: 11 spalio 2013 - 10:33
QUOTE(regna @ 2011 09 03, 19:20)
L* A* K*M*I*

    labai skanu tiesiog labai tinka šventėms 4u.gif


Aha, as pritariu, sitas uogienes receptas dievisko skonio. Pati atradau ji pries pora metu tame paciame zurnale, ir du metus is eiles dariau. Tai pirma karta uogiene gavosi skanesne, bet vien del to kad naudojau gera juodaji sakolada, tai tokia super super buvo skonis, o kai antrus metu dariau, truputi pataupiau ir pirkau kepiniams skirta sokolada, tai skonis truputi atsiliepe. Geriau nepagaileti geru ingridientu, ir siulyciau kuo kietesnes kriauses pjaustyti, tada uogieneje islieka tokie gabaliukai, ploni griezineliai.
Mes visi labai megstam ypac su ledais valgyti, dievisko skonio thumbup.gif
Atsakyti