Įkraunama...
Įkraunama...

Kriaušės

QUOTE(regna @ 2011 08 14, 23:09)
Šiandiena aš užbaigiau virti kriaušių ir apelsinų džemą

    jam reikia :
    kg.kriaušių
apelsino,
500g.cukraus,

100g.šokolado,
v.šcitrinų sulčių,

  paruoštas kriaušias supjaustome skersai plonomis plokštelėmis.

  nutarkuojame apelsino žievelę,išspaudžiame sultis.

    Sudedame į puodą kriaušias,apesino žieveles ir cukrų.

    SUPILAME APELSINŲ ,CITRINŲ SULTIS.

Kaitiname,kol užvirs,tada nukeliame puodą nuo ugnies.

  Šokoladą sulaužome mažais gabaliukais ,sudedame į džemą.
  Puodą uždenkite ir parą palaikome šiltoje vietoj.

Kitą dieną džema vel užvirkite ir maišykite virkite-15min.

  Verdantį supilkite į paruoštą stiklainį,uždarykite apverskite ir palaiykite,kol atvės.

    Aš,nuo savęs viriau 25min.

    šaltinis žurnaliukas"darbštuolė"


ar skanu,nes receptas skamba labaaaai jau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(L*A*K*Š*M*I @ 2011 09 03, 17:41)
ar skanu,nes receptas skamba labaaaai jau thumbup.gif



L* A* K*M*I*

labai skanu tiesiog labai tinka šventėms 4u.gif
Atsakyti
Labutis smile.gif

O gal turit koki recepteli dzemo is kriausiu ir apelsinu bet be sokolado..mama nenori kad deciau sokolado, nes ir taip uogienes kaloriju bomba biggrin.gif o as taip noreciau gausiai apelsininio kriausinio dzemo...labai laukiu jusu pasiulymu! smile.gif
Atsakyti
Kriaušių džemas su gervuogėmisir riešutais


500g gervuogių,
500g. kriaušių,

500g.cukraus,
100g graikinių riešutų,

200g.žėlės cukraus{aš jo ruošdama nenaudojau}

v.š. citrinų sulčių,

Paruošiame gervuoges{perenkame,nuplauname,nuvarviname}

Kriaušias nulupame,išimame sėklas ,sutarkuojame.

Sumaišome su gervuogėmis,suberiame cukrų ir paliekame mažiausiai porai valandų.
Pasiruošiame riešutus{nuplikau,nulupu,sukapoju}


Nupilame nuo vaisių ir uogų susidariusį syrupą ir užverdame.

Gervuoges ir kriaušias sumaišome su žėlės cukrumi ir verdame penketą min.{as nenaudojus,viriau ilgėliau}

Suberiame riešutus,įpilame citrinų sulčių ir verdame dar penketą minučių

Kriaušių džemą supilti į stiklainius, užsukti ir penketą min.palaikyti apvertus.


P.S.,jeigu susiruošėte virti kriaušių džemą,jam naudokite tik sveikas,tvirtas kriaušias.

jeigu,jos yra krituoklės,pjaustydamos išpjaukite sumušimus,nes kriaušė yra toks vaisius,kurį reikia gerai apdoroti,nes jų gaminiai mėgsta turi tokią savybę-rūgimą.{tai sakau iš savo patirties}

R_tina, 4u.gif kas liečia kriaušių apelsinų džemą,patarčiau apelsinus{sumalti mėsmale,išimant sėklas}
O,kriaušias pjaustyti kūbeliais.
Užpylus cukrumi,palikti,kad atsirastų sirupas jį nupylus užvirti ir tik tuomet supilti vaisius.
Nugraibyti putas.
Reguliuoti kaitrą{iš pradžių virti ant nedidelės kaitros,veliau ją didinti,tik maišyti,kad neprisviltų.

Karštą džemą supilti į itin sterilius stiklainius[nes kriaušės mėgsta rūgimą}apverstiir palaikyti.
.


Atsakyti
o kazin kiek deti cukraus...?
Atsakyti
QUOTE(r_tina @ 2011 09 17, 18:28)
o kazin kiek deti cukraus...?


R_tina,visa tai priklauso nuo kriaušių saldumo.o,taip pat{citrusiniai vaisiai mėgsta cukrų,jio stokojant jie rūgsta}

Daryk ,proporcingai,lygiomis dalimis,tai geriausiai vieni vaisiai papildo kitus.

O,cukraus kiekį paskaičiuok pagal tai,koks bendras yra vaisių kiekis.

Aš,tikiu,kad parašiau aiškiai.
Atsakyti

Рассказываю самый вкусный рецепт http://www.youtube.c...h?v=7jDyxX3DKxo

Берем немного меда доводим до кипения, НА ВОДЯНОЙ БАНЕ, лучше
В это время порезанные кубиками груши опускаем и бланшируем (ну так 2-3 мин) порциями в меду
В банки и т.д
Atsakyti
na as jau versu kriausiu apelsinu uogiene. Dejau 2 kg kriausiu, 900 g apelsinu ir beveik 2 kg cukraus. Dar imeciau vaniles lazdele o pries baigiant manau desiu kokia 2 sauksteliu citrinu r. kazin kas cia man gausis...kvepia tai skaniai, bet ar neissaus...
Atsakyti
QUOTE(r_tina @ 2011 09 18, 12:40)
na as jau versu kriausiu apelsinu uogiene. Dejau 2 kg kriausiu, 900 g apelsinu ir beveik 2 kg cukraus. Dar imeciau vaniles lazdele o pries baigiant manau desiu kokia 2 sauksteliu citrinu r. kazin kas cia man gausis...kvepia tai skaniai, bet ar neissaus...


R_tina,aš,tikiu,kad tavo džemas jau stiklainiuose,ir jis pavyko{reikia pasitikėti savo atliktu darbu 4u.gif }

Pasidalink,savo darbo rezultatais 4u.gif iš,anksto didelis DĖKUI 4u.gif
Atsakyti
Mielos šeimininkutės, patarkit, kaip daryti. Mano kriaušės (patys vaisiai) pažeisti rauplių, nesutrūkę, bet su dėmelėm. Verdant kriaušes, odelė nulupama, o kaip pasielgt, norint daryti kompotą. Lupti neišeis, nes mažos. Ar nepakenks tos dėmelės? Gal kas nors darėte, pasidalinkit patirtim :-)
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2013 08 08, 10:19)
Mielos šeimininkutės, patarkit, kaip daryti. Mano kriaušės (patys vaisiai) pažeisti rauplių, nesutrūkę, bet su dėmelėm. Verdant kriaušes, odelė nulupama, o kaip pasielgt, norint daryti kompotą. Lupti neišeis, nes mažos. Ar nepakenks tos dėmelės? Gal kas nors darėte, pasidalinkit patirtim :-)

As esu kazkada dariusi is tokiu kriausiu.Reikia gerai nuplauti,man geras gavosi.Kartais buna kai labai gilios,tai del tokiu nezinau.
Atsakyti
apie džiovinimą: liuxiškiausias būdas (kriaušes esam taip džiovinę) ant skardų ar kepimo popieriaus ir į mašiną ant palangių, panelių, sėdynių. Mašiną pastatyt saulėkaitoj. Dabar taip karšta-išdžius ant smūgio. Iš karto išdžiovinama daug ir be jokių sąnaudų elektrai ar dujoms.
Atsakyti