Sveikos,
Vėl kriaušes prisimenam,maniškės jau dera,paukščiai jas lesa
,reiks kažką daryti.Planuoju džiovinti ir pasinaidoti šiuo receptu:
QUOTE
1 kg kriaušių - 1,2 kg cukraus ir 2 mažos citrinos.
Nulupti ir perpjauti kriauses ir supjaustyti plonomis riekėmis. Be emalio indą deti cukraus sluoksnį, nedideli sluoksni kriaušių, isspausti citrinos sulčių. Vėlgi, cukraus, kriaušių, citrinų sultys ir tt.. paskutinis sluoksnis - cukraus. Uždenkite dangčiu ir palikite kambario temperatūroje parą. Kitą dieną atsiras sirupas ir tada nupilti sirupa bei ji uzvirti, tik kai atsiras putele, ja reikia nugriebti, sirupui uzvirus sudeti kriauses ir virti ant vid. karstumo ugnies kol mase igaus tirstumo. Tada sudeti i stiklainiukus.
Toks klausimas,noriu pakeisti citrinas citrinos rūgštimi,koks būtų maždaug atitikmuo
-2 citrinos ,kieg gramų rūgštelės?
Ačiū.