Įkraunama...
Įkraunama...

Kriaušės

QUOTE(9kristina @ 2009 08 09, 15:57)
as noreciau sudeti cielas kriauses, jos tokios maziukes tai issimciau sekliukes, bet nezinau jokio receptuko? sakau gal pilna stiklainy tu kriausiukiu ir cia kaip rase kitos uzpilti toky sirupa vanduo-cukrus-citrinos r. kazi tiktu ?
ei
eisiu ir as pabandyt
Atsakyti
Sveiki!
Siulau Jums isbandyti sias pikantiska kriauses:)

Reikia: 1 kg nedideliu kriausiu
150 g aitriosios paprikos
rozmarino
0.5 stiklines cukraus
vanilines lazdeles arba vanilinio cukraus
acto

kaip pagaminti:
Kriauses nuplaukite, nulupkite, odeles pavirkite su 2 stiklinemis vandens 10 min. pakui isimkite odeles. Jei kriauses dideles-perpjaukite perpus. Suberkite i vandeni, kur buvo kriausiu odeles, cukru, idekite vanilina, kriauses aitriaja paprika ir virkite, kol kriauses pasidarys skaidrios. Kriauses su aitriaja paprika sudekite i stiklainius, idekite rozmarino. Sirupa perkosikite. I sirupa ipilkite vandens su actu (santykiu 1:10). Sio skyscio turetu buti tiek, kie sirupo. Uzvirinkite, uzpilkite kriauses, uzdarykite. Skanaus!
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
Sveiki.
Gal kas galėtumėte pasakyti, kodėl kriaušės lapai masiškai pajuoduoja ir trupa?
Dėkoju verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(marinaap @ 2009 11 19, 12:36)
Sveiki!
Siulau Jums isbandyti sias pikantiska kriauses:)

Reikia: 1 kg nedideliu kriausiu
150 g aitriosios paprikos
rozmarino
0.5 stiklines cukraus
vanilines lazdeles arba vanilinio cukraus
acto

kaip pagaminti:
Kriauses nuplaukite, nulupkite, odeles pavirkite su 2 stiklinemis vandens 10 min. pakui isimkite odeles. Jei kriauses dideles-perpjaukite perpus. Suberkite i vandeni, kur buvo kriausiu odeles, cukru, idekite vanilina, kriauses aitriaja paprika ir virkite, kol kriauses pasidarys skaidrios. Kriauses su aitriaja paprika sudekite i stiklainius, idekite rozmarino. Sirupa perkosikite. I sirupa ipilkite vandens su actu (santykiu 1:10). Sio skyscio turetu buti tiek, kie sirupo. Uzvirinkite, uzpilkite kriauses, uzdarykite. Skanaus!


O tai kam uždaryti, jei skirtos valgyti? smile.gif
Atsakyti
Gal vis dėlto ką nors galima padaryt iš vasarinių kriaušių žiemai? Daugybė bus, tikrai nesuvalgysim.
Atsakyti
1 kg kriaušių - 1,2 kg cukraus ir 2 mažos citrinos.

Nulupti ir perpjauti kriauses ir supjaustyti plonomis riekėmis. Be emalio indą deti cukraus sluoksnį, nedideli sluoksni kriaušių, isspausti citrinos sulčių. Vėlgi, cukraus, kriaušių, citrinų sultys ir tt.. paskutinis sluoksnis - cukraus. Uždenkite dangčiu ir palikite kambario temperatūroje parą. Kitą dieną atsiras sirupas ir tada nupilti sirupa bei ji uzvirti, tik kai atsiras putele, ja reikia nugriebti, sirupui uzvirus sudeti kriauses ir virti ant vid. karstumo ugnies kol mase igaus tirstumo. Tada sudeti i stiklainiukus.
Atsakyti
QUOTE(marinaap @ 2009 11 19, 12:36)

Reikia: 1 kg nedideliu kriausiu
150 g aitriosios paprikos
rozmarino
0.5 stiklines cukraus
vanilines lazdeles arba vanilinio cukraus
acto

kaip pagaminti:
Kriauses nuplaukite, nulupkite, odeles pavirkite su 2 stiklinemis vandens 10 min. pakui isimkite odeles. Jei kriauses dideles-perpjaukite perpus. Suberkite i vandeni, kur buvo kriausiu odeles, cukru, idekite vanilina, kriauses aitriaja paprika ir virkite, kol kriauses pasidarys skaidrios. Kriauses su aitriaja paprika sudekite i stiklainius, idekite rozmarino. Sirupa perkosikite. I sirupa ipilkite vandens su actu (santykiu 1:10). Sio skyscio turetu buti tiek, kie sirupo. Uzvirinkite, uzpilkite kriauses, uzdarykite. Skanaus!

Šitame recepte mane trikdo vienas ingredientas -- actas g.gif Gal galima keisti citrinos rūgštimi?
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 07 27, 17:43)
Šitame recepte mane trikdo vienas ingredientas -- actas g.gif Gal galima keisti citrinos rūgštimi?

jatau taip dedasi citrina isspausta, atsiprasau Labai, Labai blush2.gif
Atsakyti
Sveikos,
Vėl kriaušes prisimenam,maniškės jau dera,paukščiai jas lesa smile.gif ,reiks kažką daryti.Planuoju džiovinti ir pasinaidoti šiuo receptu:
QUOTE
1 kg kriaušių - 1,2 kg cukraus ir 2 mažos citrinos.

Nulupti ir perpjauti kriauses ir supjaustyti plonomis riekėmis. Be emalio indą deti cukraus sluoksnį, nedideli sluoksni kriaušių, isspausti citrinos sulčių. Vėlgi, cukraus, kriaušių, citrinų sultys ir tt.. paskutinis sluoksnis - cukraus. Uždenkite dangčiu ir palikite kambario temperatūroje parą. Kitą dieną atsiras sirupas ir tada nupilti sirupa bei ji uzvirti, tik kai atsiras putele, ja reikia nugriebti, sirupui uzvirus sudeti kriauses ir virti ant vid. karstumo ugnies kol mase igaus tirstumo. Tada sudeti i stiklainiukus.

Toks klausimas,noriu pakeisti citrinas citrinos rūgštimi,koks būtų maždaug atitikmuo
-2 citrinos ,kieg gramų rūgštelės?
Ačiū.
Atsakyti
baigiant virt-plytelė šokolado... Ojeeeeee... nėr nieko skaniau... citrinos ir geltoną odelę reik plonai nupjovus sudėt. Pasaka. Ir kvapas, ir skonis... galima šaukštu kabint...
Atsakyti
QUOTE(Ingada @ 2009 08 25, 22:34)
KRIAUŠIŲ, OBUOLIŲ, BRUKNIŲ IR BANANŲ UOGIENĖ
1 kriaušių
1 kg obuolių
1 kg bruknių
1 kg bananų
1 kg cukraus

Į puodą suberti bruknes, cukrų ir maišant kaitinti ant silpnos ugnies. Kai atsiras sulčių, sudėti griežinėliais supjaustytus bananus, nuluptus bei kubeliais supjaustytus obuolius ir kriaušes. Virti, kol suminkštės.

O kažin kuo būtų galima bruknes pakeisti? O jeigu daryti be jų g.gif
Atsakyti
Šiandiena aš užbaigiau virti kriaušių ir apelsinų džemą

jam reikia :


kg.kriaušių
apelsino,
500g.cukraus,

100g.šokolado,
v.šcitrinų sulčių,

paruoštas kriaušias supjaustome skersai plonomis plokštelėmis.

nutarkuojame apelsino žievelę,išspaudžiame sultis.

Sudedame į puodą kriaušias,apesino žieveles ir cukrų.

SUPILAME APELSINŲ ,CITRINŲ SULTIS.

Kaitiname,kol užvirs,tada nukeliame puodą nuo ugnies.

Šokoladą sulaužome mažais gabaliukais ,sudedame į džemą.
Puodą uždenkite ir parą palaikome šiltoje vietoj.

Kitą dieną džema vel užvirkite ir maišykite virkite-15min.

Verdantį supilkite į paruoštą stiklainį,uždarykite apverskite ir palaiykite,kol atvės.

Aš,nuo savęs viriau 25min.

šaltinis žurnaliukas"darbštuolė"
Atsakyti