KRIAUŠIŲ GABALĖLIAI KRIAUŠIŲ TYRĖJE
2 kg kriaušių
1 stiklinė svarainių sukčių
500g cukraus
Iš 1 kg kriaušių ir cukraus paruošti tyrę. Likusias kriaušes supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su tyre bei sultimis. Viską supilstyti į 0,5 l stiklainius ir 25 min. pasterizuoti.
KRIAUŠIŲ, OBUOLIŲ, BRUKNIŲ IR BANANŲ UOGIENĖ
1 kriaušių
1 kg obuolių
1 kg bruknių
1 kg bananų
1 kg cukraus
Į puodą suberti bruknes, cukrų ir maišant kaitinti ant silpnos ugnies. Kai atsiras sulčių, sudėti griežinėliais supjaustytus bananus, nuluptus bei kubeliais supjaustytus obuolius ir kriaušes. Virti, kol suminkštės.
O kokioj tempoj orkaitej dziovinat kriauses
QUOTE(juleta @ 2006 09 17, 21:39)
sveikos,turiu kašę kriaušių saldžios,dideles,bet sausos
Norečiau kompotą pasidaryt,bet nežinau kaip
Prašau parašykit receptuką
kol jos dar sveikos
Norečiau kompotą pasidaryt,bet nežinau kaip
Prašau parašykit receptuką
kol jos dar sveikos
Papildyta:
QUOTE(AlbaRiva @ 2009 08 26, 23:42)
Sveiki.as kriausiu kompota darau labai paprastai.trecdali stiklainio pridedu nuplautu kriausiu,isverdu sirupa-cukraus -kad butu pakankamai saldu, bet ne per daug.sirupu uzpilu kriauses ir uzdarau stiklaini.laikosi puikiai.
Aš,viriau kriaušes su slyvomis.
Savaitgali parsiveziau virs dvieju kibiru kriausiu. Tai pasidariau ju trim budais. Labiausiai patiko kriausiu puseles pavirtos sirupe su trupuciu citrinos rugsteles ir cinamono lazdelemis
QUOTE(bumbasi @ 2009 08 31, 22:53)
Savaitgali parsiveziau virs dvieju kibiru kriausiu. Tai pasidariau ju trim budais. Labiausiai patiko kriausiu puseles pavirtos sirupe su trupuciu citrinos rugsteles ir cinamono lazdelemis
Ar kriauses nulupai?
Galvoju, kaip cia geriau butu
QUOTE(neaiski @ 2009 09 01, 18:29)
dviem variantam lupau, kitam ne. i kompotus juk neluptas deda. tik reik pora kartu uzpilt sirupu
QUOTE(bumbasi @ 2009 09 01, 20:43)
dviem variantam lupau, kitam ne. i kompotus juk neluptas deda. tik reik pora kartu uzpilt sirupu
nulupau , tik man gavosi ne kompotas, o greiciau jau-kriauses sirupe
cukraus taip nepagailejau prikrauti.
Darydama kriaušių džemus,lupau kriaušes,odeles sudžiovinau išdžiūvusias odeles susmulkinau kombainu{truputelį strigo],bet pasidariau žievelių natūralios arbatos,bus žiemai.
QUOTE(regna @ 2009 09 04, 16:33)
Darydama kriaušių džemus,lupau kriaušes,odeles sudžiovinau išdžiūvusias odeles susmulkinau kombainu{truputelį strigo],bet pasidariau žievelių natūralios arbatos,bus žiemai.
o skani arbata gaunas? ir kaip dziovinat odeles?
man kriauses per nakti pastovejo parsiveztos is kaimo, tai priviso museliu.neaisku is kur. niekaip nebeisnaikinu
QUOTE(bumbasi @ 2009 09 04, 16:51)
o skani arbata gaunas? ir kaip dziovinat odeles?
man kriauses per nakti pastovejo parsiveztos is kaimo, tai priviso museliu.neaisku is kur. niekaip nebeisnaikinu
Odeles kriašių džiovinu paprastai orkaitėje.
Tai truputėlį ilgas procesas,bet rezultatai yra.
Kriaušių arbata žievelių yra efektinga,gerai geriasi žiemą{geras natūralus vaistas nuo peršalimo}
Taip kriaušes reikia slėpti nuo musiukių.
Bet yra būdų,jas greit pašalinti.
QUOTE(regna @ 2009 09 04, 17:34)
Odeles kriašių džiovinu paprastai orkaitėje.
Kriaušių arbata žievelių yra efektinga,gerai geriasi žiemą{geras natūralus vaistas nuo peršalimo}
kokie tie budai?
o kaip tik i kaima turbut vaziuosiu, tai rewiks kriausiu vel prisireinkt.buciau zinojus apie zieveliu naudinduma , tai jau kiek arbatos tureciau