matau,mažoka čia receptukų kriaušių tema.
Pasiūlysiu,mergaitės ,jums desertines.
Rudeninių veislių kriaušes reikia nulupti,perpjauti per pusę ir išimti sėklas.Galima daryti 2-iem būdais :
1 būdas,kas nemėgsta per saldžiai : nuluptas kriaušes užpilti cukrum-na,tiek ,kiek patinka,kad apsiveltų-ir palikti nakčiai.Kitą dieną atsiradusiam skystyje kriaušes virti nuo užvirimo 10-15 min,karštas dėti po antklode ir vėl palikti pernakt.
2 būdas-saldumynų mėgėjoms.Sirupas-1ltr vandens,1 stiklinė cukraus.Verdantį sirupą pilti ant kriaušių,pavirti 10-15 min-ir vėlgi-slėpti po kaldra.Sirupo tereikia,kad kriaušes apsemtų.
Prieskoniai-kas ką mėgsta-gvazdikėliai,cinamono lazdelės,vanilė.
Labai skanu su ledais,o ir šiaip vienos,kai norisi ko nors saldaus.
Vasarinių veislių kriaušės konservavimui netinka,o taviškės,9kristina,kaip supratau-kaip tik tokios.
Dar kažkas klausė,ar laikosi kriaušių sultys-laikosi puikiausiai ir dar šiltoj patalpoj,tik reikia gerai iškaitint buteliuose ar stiklainiuose.Jokios rūgšties dėti nereikia.
QUOTE(lututė @ 2009 08 18, 15:44)
matau,mažoka čia receptukų kriaušių tema.
Pasiūlysiu,mergaitės ,jums desertines.
Rudeninių veislių kriaušes reikia nulupti,perpjauti per pusę ir išimti sėklas.Galima daryti 2-iem būdais :
1 būdas,kas nemėgsta per saldžiai : nuluptas kriaušes užpilti cukrum-na,tiek ,kiek patinka,kad apsiveltų-ir palikti nakčiai.Kitą dieną atsiradusiam skystyje kriaušes virti nuo užvirimo 10-15 min,karštas dėti po antklode ir vėl palikti pernakt.
2 būdas-saldumynų mėgėjoms.Sirupas-1ltr vandens,1 stiklinė cukraus.Verdantį sirupą pilti ant kriaušių,pavirti 10-15 min-ir vėlgi-slėpti po kaldra.Sirupo tereikia,kad kriaušes apsemtų.
Pasiūlysiu,mergaitės ,jums desertines.
Rudeninių veislių kriaušes reikia nulupti,perpjauti per pusę ir išimti sėklas.Galima daryti 2-iem būdais :
1 būdas,kas nemėgsta per saldžiai : nuluptas kriaušes užpilti cukrum-na,tiek ,kiek patinka,kad apsiveltų-ir palikti nakčiai.Kitą dieną atsiradusiam skystyje kriaušes virti nuo užvirimo 10-15 min,karštas dėti po antklode ir vėl palikti pernakt.
2 būdas-saldumynų mėgėjoms.Sirupas-1ltr vandens,1 stiklinė cukraus.Verdantį sirupą pilti ant kriaušių,pavirti 10-15 min-ir vėlgi-slėpti po kaldra.Sirupo tereikia,kad kriaušes apsemtų.
Atsikrapštau už kvailą klausimą Po antklode dėti, tai jau stiklainiuose? Ar nereikia kriaušėms citrinų rūgšties, jei neturiu obuolių? Turiu tik kelis svarainius. Ir dar - kriaušės dar lb kietos, tai ar tokios tinka, ar laukt rudenio?
QUOTE(Greta77 @ 2009 08 19, 07:44)
Atsikrapštau už kvailą klausimą Po antklode dėti, tai jau stiklainiuose? Ar nereikia kriaušėms citrinų rūgšties, jei neturiu obuolių? Turiu tik kelis svarainius. Ir dar - kriaušės dar lb kietos, tai ar tokios tinka, ar laukt rudenio?
Dėl kriaušių,joms nereikia citrinos rūgšties,ir nebedėk svarainių.
Kriaušės yra sunkesnis vaisius{dėl virimo,jos dažnai pagauna rūgimą,reikia labai gerų kriašių,kad jos ilgiau išsilaikyų}
Bet,šis receptas yra tuo ir ypatingas,kad kruopščiai ruošiama.
QUOTE(Greta77 @ 2009 08 19, 07:44)
Atsikrapštau už kvailą klausimą Po antklode dėti, tai jau stiklainiuose? Ar nereikia kriaušėms citrinų rūgšties, jei neturiu obuolių? Turiu tik kelis svarainius. Ir dar - kriaušės dar lb kietos, tai ar tokios tinka, ar laukt rudenio?
taip,stiklainiuose
citrinų rūgšties-na,nebūtina,bet gali kiek įdėt.O kriaušės turi būti dar kietokos,bet jau prinokę
QUOTE(lututė @ 2009 08 19, 14:02)
taip,stiklainiuose
citrinų rūgšties-na,nebūtina,bet gali kiek įdėt.O kriaušės turi būti dar kietokos,bet jau prinokę
citrinų rūgšties-na,nebūtina,bet gali kiek įdėt.O kriaušės turi būti dar kietokos,bet jau prinokę
Noriu tavęs paklausti,ką priduoda citrinos rūgštis kriaušėms?
AČIUKAS
QUOTE(regna @ 2009 08 19, 23:02)
na,visos konservavimo knygos rašo,kad rūgštelė kriaušėms reikalinga dėl skonio-na jos saldžios,ir tiek.Nors man asmeniškai skaniau,kas visiškai natūralu
Dar rūgštelė kiek "pagražina" vaisius,nes pastarieji būna šviesesni.
Slyvų,obuolių ir kriaušių tyrė
2kg. obuolių,
1kg.kriausiu,
1kg. slyvu,
1kg,cukraus,
Prinokusius vaisius nuplauti ,nulupti,isimti seklas.kauliukus,stambiai supjaustyti. I puda ipilti apie ltr. vandens,uzvirinti,sudeti kriauses,po 10min.obuolius ,slyvas.Pamazu virt uzdengtam puode,kol vaisiai pasidarys minksti.
Kiek pravesusia mase sutrinti elektriniu maisikliu subert cukru,virti dar apie 10-15mi.
Tyre supilti i stiklainius uzsukti.
2kg. obuolių,
1kg.kriausiu,
1kg. slyvu,
1kg,cukraus,
Prinokusius vaisius nuplauti ,nulupti,isimti seklas.kauliukus,stambiai supjaustyti. I puda ipilti apie ltr. vandens,uzvirinti,sudeti kriauses,po 10min.obuolius ,slyvas.Pamazu virt uzdengtam puode,kol vaisiai pasidarys minksti.
Kiek pravesusia mase sutrinti elektriniu maisikliu subert cukru,virti dar apie 10-15mi.
Tyre supilti i stiklainius uzsukti.
Turėtų būti skani tyrė. Aš norėčiau džiovintų kriaušių, gal man jas orkaitėje padžiovint, tik neaišku ar kas išeis. Vaikystėje labai skanu būdavo.
QUOTE(Betė @ 2009 08 20, 23:11)
Turėtų būti skani tyrė. Aš norėčiau džiovintų kriaušių, gal man jas orkaitėje padžiovint, tik neaišku ar kas išeis. Vaikystėje labai skanu būdavo.
Kriauses reikia dziovinti po truputi{ta prasme is leto ,palaipsniui,nes jos greit suskysteja,istyzta}
Bet manau tau pavyks,tik pjaustyk stambiau.
QUOTE(Betė @ 2009 08 21, 00:11)
Turėtų būti skani tyrė. Aš norėčiau džiovintų kriaušių, gal man jas orkaitėje padžiovint, tik neaišku ar kas išeis. Vaikystėje labai skanu būdavo.
Man MB vakar partempė elektrinį vaisių džiovintuvą, tai savaitgalį bandysiu kriaušių pasidžiovint Pernai džiovinau orkaitėje, bet niekas man nesigavo
QUOTE(Greta77 @ 2009 08 21, 10:42)
Man MB vakar partempė elektrinį vaisių džiovintuvą, tai savaitgalį bandysiu kriaušių pasidžiovint Pernai džiovinau orkaitėje, bet niekas man nesigavo
gal veislė netiko? Vasarinės veislės dažniausiai sutyžta.Tinkamos tik "tam kartui" pavalgyt...
QUOTE(lututė @ 2009 08 21, 12:38)
gal veislė netiko? Vasarinės veislės dažniausiai sutyžta.Tinkamos tik "tam kartui" pavalgyt...
Aš tiesiog nemoku orkaitėje džiovinti ir neturiu kantrybės