Įkraunama...
Įkraunama...

Kriaušės

matau,mažoka čia receptukų kriaušių tema.
Pasiūlysiu,mergaitės ,jums desertines. 4u.gif
Rudeninių veislių kriaušes reikia nulupti,perpjauti per pusę ir išimti sėklas.Galima daryti 2-iem būdais :
1 būdas,kas nemėgsta per saldžiai : nuluptas kriaušes užpilti cukrum-na,tiek ,kiek patinka,kad apsiveltų-ir palikti nakčiai.Kitą dieną atsiradusiam skystyje kriaušes virti nuo užvirimo 10-15 min,karštas dėti po antklode ir vėl palikti pernakt.
2 būdas-saldumynų mėgėjoms.Sirupas-1ltr vandens,1 stiklinė cukraus.Verdantį sirupą pilti ant kriaušių,pavirti 10-15 min-ir vėlgi-slėpti po kaldra.Sirupo tereikia,kad kriaušes apsemtų.
Prieskoniai-kas ką mėgsta-gvazdikėliai,cinamono lazdelės,vanilė.
Labai skanu su ledais,o ir šiaip vienos,kai norisi ko nors saldaus.
Vasarinių veislių kriaušės konservavimui netinka,o taviškės,9kristina,kaip supratau-kaip tik tokios.
Dar kažkas klausė,ar laikosi kriaušių sultys-laikosi puikiausiai ir dar šiltoj patalpoj,tik reikia gerai iškaitint buteliuose ar stiklainiuose.Jokios rūgšties dėti nereikia.
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2009 08 18, 15:44)
matau,mažoka čia receptukų kriaušių tema.
Pasiūlysiu,mergaitės ,jums desertines. 4u.gif
Rudeninių veislių kriaušes reikia nulupti,perpjauti per pusę ir išimti sėklas.Galima daryti 2-iem būdais :
1 būdas,kas nemėgsta per saldžiai : nuluptas kriaušes užpilti cukrum-na,tiek ,kiek patinka,kad apsiveltų-ir palikti nakčiai.Kitą dieną atsiradusiam skystyje kriaušes virti nuo užvirimo 10-15 min,karštas dėti po antklode ir vėl palikti pernakt.
2 būdas-saldumynų mėgėjoms.Sirupas-1ltr vandens,1 stiklinė cukraus.Verdantį sirupą pilti ant kriaušių,pavirti 10-15 min-ir vėlgi-slėpti po kaldra.Sirupo tereikia,kad kriaušes apsemtų.


Atsikrapštau už kvailą klausimą blush2.gif Po antklode dėti, tai jau stiklainiuose? g.gif Ar nereikia kriaušėms citrinų rūgšties, jei neturiu obuolių? Turiu tik kelis svarainius. Ir dar - kriaušės dar lb kietos, tai ar tokios tinka, ar laukt rudenio?
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2009 08 19, 07:44)
Atsikrapštau už kvailą klausimą  blush2.gif  Po antklode dėti, tai jau stiklainiuose?  g.gif  Ar nereikia kriaušėms citrinų rūgšties, jei neturiu obuolių? Turiu tik kelis svarainius. Ir dar - kriaušės dar lb kietos, tai ar tokios tinka, ar laukt rudenio?

Dėl kriaušių,joms nereikia citrinos rūgšties,ir nebedėk svarainių.
Kriaušės yra sunkesnis vaisius{dėl virimo,jos dažnai pagauna rūgimą,reikia labai gerų kriašių,kad jos ilgiau išsilaikyų}
Bet,šis receptas yra tuo ir ypatingas,kad kruopščiai ruošiama.
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2009 08 19, 07:44)
Atsikrapštau už kvailą klausimą  blush2.gif  Po antklode dėti, tai jau stiklainiuose?  g.gif  Ar nereikia kriaušėms citrinų rūgšties, jei neturiu obuolių? Turiu tik kelis svarainius. Ir dar - kriaušės dar lb kietos, tai ar tokios tinka, ar laukt rudenio?

taip,stiklainiuose smile.gif
citrinų rūgšties-na,nebūtina,bet gali kiek įdėt.O kriaušės turi būti dar kietokos,bet jau prinokę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2009 08 19, 14:02)
taip,stiklainiuose smile.gif
citrinų rūgšties-na,nebūtina,bet gali kiek įdėt.O kriaušės turi būti dar kietokos,bet jau prinokę  4u.gif

Noriu tavęs paklausti,ką priduoda citrinos rūgštis kriaušėms?
AČIUKAS 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 08 19, 23:02)
Noriu tavęs paklausti,ką priduoda citrinos rūgštis kriaušėms?
AČIUKAS 4u.gif

na,visos konservavimo knygos rašo,kad rūgštelė kriaušėms reikalinga dėl skonio-na jos saldžios,ir tiek.Nors man asmeniškai skaniau,kas visiškai natūralu smile.gif
Dar rūgštelė kiek "pagražina" vaisius,nes pastarieji būna šviesesni.
Atsakyti
Slyvų,obuolių ir kriaušių tyrė
2kg. obuolių,
1kg.kriausiu,
1kg. slyvu,
1kg,cukraus,
Prinokusius vaisius nuplauti ,nulupti,isimti seklas.kauliukus,stambiai supjaustyti. I puda ipilti apie ltr. vandens,uzvirinti,sudeti kriauses,po 10min.obuolius ,slyvas.Pamazu virt uzdengtam puode,kol vaisiai pasidarys minksti.
Kiek pravesusia mase sutrinti elektriniu maisikliu subert cukru,virti dar apie 10-15mi.
Tyre supilti i stiklainius uzsukti.
Atsakyti
Turėtų būti skani tyrė. Aš norėčiau džiovintų kriaušių, gal man jas orkaitėje padžiovint, tik neaišku ar kas išeis. Vaikystėje labai skanu būdavo.
Atsakyti
QUOTE(Betė @ 2009 08 20, 23:11)
Turėtų būti skani tyrė. Aš norėčiau džiovintų kriaušių, gal man jas orkaitėje padžiovint, tik neaišku ar kas išeis. Vaikystėje labai skanu būdavo.

Kriauses reikia dziovinti po truputi{ta prasme is leto ,palaipsniui,nes jos greit suskysteja,istyzta}
Bet manau tau pavyks,tik pjaustyk stambiau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Betė @ 2009 08 21, 00:11)
Turėtų būti skani tyrė. Aš norėčiau džiovintų kriaušių, gal man jas orkaitėje padžiovint, tik neaišku ar kas išeis. Vaikystėje labai skanu būdavo.


Man MB vakar partempė elektrinį vaisių džiovintuvą, tai savaitgalį bandysiu kriaušių pasidžiovint thumbup.gif Pernai džiovinau orkaitėje, bet niekas man nesigavo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2009 08 21, 10:42)
Man MB vakar partempė elektrinį vaisių džiovintuvą, tai savaitgalį bandysiu kriaušių pasidžiovint  thumbup.gif  Pernai džiovinau orkaitėje, bet niekas man nesigavo  doh.gif

gal veislė netiko? Vasarinės veislės dažniausiai sutyžta.Tinkamos tik "tam kartui" pavalgyt...
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2009 08 21, 12:38)
gal veislė netiko? Vasarinės veislės dažniausiai sutyžta.Tinkamos tik "tam kartui" pavalgyt...


Aš tiesiog nemoku orkaitėje džiovinti ir neturiu kantrybės lotuliukas.gif
Atsakyti