Įkraunama...
Įkraunama...

Kriaušės

O tai ka rugstele duoda ?
O galima spaust is tokiu "pavargusiu" kriausiu, nes valgyt jau nebelabai skanios ?
Atsakyti
QUOTE(žalia @ 2006 09 05, 17:14)
O tai ka rugstele duoda ?
O galima spaust is tokiu "pavargusiu" kriausiu, nes valgyt jau nebelabai skanios ?

Manau,kad iš "pavargusių"jau nelabai schmoll.gif
Kriaušių sultys yra saldžio,totėl vien tik jos nestovės-pradės rūgti,kaip ir kompotas vienų kriaušių nestovi.Vat kam reikalinga rūgštelė mirksiukas.gif
Atsakyti
labas, gal galit pasiulyti ka daryti su rudeninem kriausem, nuluzo saka su kriausem, kriausiu apie 2 kibirus, ka daryti, jos dar neprinoke. gal zinot kokiu receptu ir kad daug laiko neuzimtu, jei kokia uogiene, kazin ar skanu is nelabai prinokusiu kriausiu???? o gal galim asultys isspausti???
cia kazkas buvo minejes su bruknem, reiks pasidaryti truputi, bet vel galvoju jei nelabai prinoke ar geras skonis bus???Laukiu patarimu
Atsakyti
geriausia tai spausti is nesudauzytu "pensininkiu" kriausiu. ir geriau maisyti ar su obuoliais ar svarainiu sultymis.
man vakar vyras irgi sudejo 25 l obuoliu sulciu. gaila ziureti buvo kaip po kiekvienos vejuotos nakties pilna obuoliu ant zemes. nu tiek net as nesuvalgau. biggrin.gif
Atsakyti
o kokios proporsijos turi bui??? ar puse ant puses kriauses su obuoliais???bet nusu kraises yra ziemines man atrodo nes dabar jos dar neprinoke, bet labai daug prikrite ir dar saka nuluzo su daug kriausiu.ka siulot padaryti???
Atsakyti
puse ant puses butu gerai,mes bent jau taip darydavom.
Atsakyti
sveikos,turiu kašę kriaušių saldžios,dideles,bet sausos doh.gif
Norečiau kompotą pasidaryt,bet nežinau kaip doh.gif
Prašau parašykit receptuką
kol jos dar sveikos biggrin.gif
Atsakyti
Aš kriaušiu kompotą darau pagal šį receptą :

Sirupas: 1 litras vandens - 150 g cukraus, 3 g citrinos rūgštelės. Galima dėti pjaustytą citriną arba išspausti citrinos sulčių.
Kriaušės perpjaunamos per pusę, sudedamos į stiklainius. Kriaušes užpylus verdančiu sirupu, stiklainiai uždengiami steriliais dangteliais, paliekami 6-8 min. pastovėti. Po to sirupas nupilamas, vėl užverdamas. Pridėjus citrinos rūgštelės, sirupas pilamas ant kriaušių iki pat stiklainio viršaus. Tada stiklainiai hermetiškai uždaromi, verčiami dugnu aukštyn ir paliekami atvėsti. smile.gif

Atsakyti
Kadangi turiu ir obuolių ir kriaušių daugiau negu pakankamai,kriaušių kompotą ruošiu taip -obuolių sultis ~1litrą užverdu ir užpilu ant kriaušių puselių, suguldytų į stiklainį,po 10-15min nupilu ir dar kartą užverdu.Užpilu,uždarau.Dėti cukraus ar ne priklauso nuo vaisių saldumo ir jūsų skonio. tongue.gif
Atsakyti
mano receptėlis :
kriaušias sudedu į 0,5 stiklainį ant viršaus griežinėlį citrinos ir pilu verdanti pasaldinta vandeni ir uždarau užsukamais dangteliais po to pakaitinu .arba galima kaip kitos rašė galima ir du kartus užpilinėt.
skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš kriaušes visada vakuoju su obuoliais, puse trilitrinio stiklainio pridedu obuolių ir kriaušių, iš vaisių išimu sėklytes, cukraus 1kg padalinu 3 trilitriniams stiklainiams, verdantį sirupą užpilu 2 kartus.
Atsakyti
as noreciau sudeti cielas kriauses, jos tokios maziukes tai issimciau sekliukes, bet nezinau jokio receptuko? sakau gal pilna stiklainy tu kriausiukiu ir cia kaip rase kitos uzpilti toky sirupa vanduo-cukrus-citrinos r. kazi tiktu ?
Atsakyti