gal kas žinot, kaip išsaugoti žalius svogūnų laiškus žiemai?
QUOTE(labanaktukee @ 2012 05 06, 08:47)
gal kas žinot, kaip išsaugoti žalius svogūnų laiškus žiemai?
Dekit i saldikli
QUOTE(patrakusi @ 2011 08 17, 19:30)
Tema apmirusi, tad prikelsim..
Ar marinavote jau kuri nors pagal temoje duotus receptus?..Kalbu apie mažų svogūnėlių marinavimą žiemai..
P.S. Kai kurios nelabai suprato temos pavadinimo, ir rašo kaip marinuoti svogūnus prie šašlo..Mergaitės tema ne apie tai..
Papildyta:
Šis receptas domina, tik kokiam kiekiui svogūnėlių?..
Ar marinavote jau kuri nors pagal temoje duotus receptus?..Kalbu apie mažų svogūnėlių marinavimą žiemai..
P.S. Kai kurios nelabai suprato temos pavadinimo, ir rašo kaip marinuoti svogūnus prie šašlo..Mergaitės tema ne apie tai..
Papildyta:
Šis receptas domina, tik kokiam kiekiui svogūnėlių?..
Išbandžiau praeitą sezoną šį receptą..Tik sugadinau svogūnėlius..
Mano ( na ne visai tiesa - radau kažkur, tik prisiderinau sau) mėgstamas svogunėlių receptas:
500 g svogūnėlių
25 g druskos
2 šaukštai cukraus
130 ml vandens
100 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
250 ml obuolių acto
saujelė razinų, keletas gvazdikelių, gabaliukas cinamono lazdelės ( jei nera - nubrauktas arbatinis šaukštelis cinamono miltelių) - bet visuso šiuos prieskonius galite dėti kaip Jums skaniau
Nuvalytus nuplautus svogūnėlius sumaišyti su druska ir palikti 5-6 val. Po to nuplauti svogūnėlius ir nuvarvinti. Iš vandens, sulčių, acto, cukraus ir prieskonių išvirti marinatą, į marinatą sudėti svogūnėlius ir pavirti pora minučių. Svogūnėlius sudėti į sterilius stiklainėlius ( aš dedu į mažus) ir užpilti iš naujo užvirtu marinatu, stiklainėlius uždaryti ir į rūsį.
500 g svogūnėlių
25 g druskos
2 šaukštai cukraus
130 ml vandens
100 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
250 ml obuolių acto
saujelė razinų, keletas gvazdikelių, gabaliukas cinamono lazdelės ( jei nera - nubrauktas arbatinis šaukštelis cinamono miltelių) - bet visuso šiuos prieskonius galite dėti kaip Jums skaniau
Nuvalytus nuplautus svogūnėlius sumaišyti su druska ir palikti 5-6 val. Po to nuplauti svogūnėlius ir nuvarvinti. Iš vandens, sulčių, acto, cukraus ir prieskonių išvirti marinatą, į marinatą sudėti svogūnėlius ir pavirti pora minučių. Svogūnėlius sudėti į sterilius stiklainėlius ( aš dedu į mažus) ir užpilti iš naujo užvirtu marinatu, stiklainėlius uždaryti ir į rūsį.