Įkraunama...
Įkraunama...

Marinuoti svogūnėliai

Sveikutes 4u.gif
Skaitineju as cia visokiausius skanumynus ziemai, bet gal kas nors esate marinavusi mazucius svogunelius? Idomu butu pabandyti g.gif
Atsakyti

Radau internete, pabandysiu, o tada parasysiu kaip gavos, nes ant picu tokie svoguneliai labai skanu niam niam


MARINUOTI SVOGŪNAI


Ingridientai: 4 kg mažų svogūnų ropučių
180 g cukraus
105 g druskos
520 g 9% acto
1,5 g cinamono
lauro lapų
1,5 l vandens


Aprašymas: Geriausiai marinuoti puslitriniuose stiklainiuose. Pirmiausia reikia išvirti marinatą. Į emaliuotą puodą supilti vandenį, suberti cukrų ir druską, virinti 12-15 min. Tuomet tirpalą perkošti ir vėl užvirinti. Kai užvirs supilti actą. Svogūnus nuvalyti nuo lūkštų, nuplauti ir blanširuoti verdančiame vandenyje 2-3 min. Į sausus stiklainius ant dugno sudėti 3-4 kvepiančius pipirus, 1 nedidelį gabalėlį cinamono, 2-3 gvazdikėlius, 1 lauro lapą. Ant viršaus sudėti svogūnus ir užpilti šiltu marinatu. pasterizuoti verdančiame vandenyje 5 minutes, tada užsukti dangtelius ir atvėsinti.

essen.gif
Atsakyti
labas, o is kur gauti tu mazu svoguneliu marinavimui?
Atsakyti
Man irgi įdomu pasidarė, iš kur imt tuos svogūnėlius, negi sodinukus marinuot blink.gif
Atsakyti
Mano draugė kažkaip marinuoja(irgi turbūt viskas taip pat, tik cinamono neminėjo) ne mažus svogūnėlius, o labai labai plonai supjaustytus paprastus svogūnus. Prie šašlų labai gerai. valandėlę - kitą pamarinuoja ir užtenak jiems.
Atsakyti
QUOTE(Jucy @ 2008 05 27, 12:07)
Man irgi įdomu pasidarė, iš kur imt tuos svogūnėlius, negi sodinukus marinuot  blink.gif


Pas mus tai kiekvienais metais savaime mazi svoguneliai uzauga tokie, tai reikes abandyt, bus kaip tik marinavimui blush2.gif
Atsakyti
mes, prie saslo irgi patys marinuojame. receptas toks: supjaustyti svoguna iberti druskos, pipiru (aisku pg skoni), ipilti vandens, kad apsemtu svogunus dubenelyje ir ispausti 1 citrinos sulciu, valandele palaikom, skanaus!
Atsakyti
QUOTE(sraiges @ 2006 09 01, 19:31)
Radau internete, pabandysiu, o tada parasysiu kaip gavos, nes ant picu tokie svoguneliai labai skanu niam niam
MARINUOTI SVOGŪNAI


Ingridientai: 4 kg mažų svogūnų ropučių
180 g cukraus
105 g druskos
520 g 9% acto
1,5 g cinamono
lauro lapų
1,5 l vandens


Aprašymas: Geriausiai marinuoti puslitriniuose stiklainiuose. Pirmiausia reikia išvirti marinatą. Į emaliuotą puodą supilti vandenį, suberti cukrų ir druską, virinti 12-15 min. Tuomet tirpalą perkošti ir vėl užvirinti. Kai užvirs supilti actą. Svogūnus nuvalyti nuo lūkštų, nuplauti ir blanširuoti verdančiame vandenyje 2-3 min. Į sausus stiklainius ant dugno sudėti 3-4 kvepiančius pipirus, 1 nedidelį gabalėlį cinamono, 2-3 gvazdikėlius, 1 lauro lapą. Ant viršaus sudėti svogūnus ir užpilti šiltu marinatu. pasterizuoti verdančiame vandenyje 5 minutes, tada užsukti dangtelius ir atvėsinti.

essen.gif


Papildyta:
QUOTE(sraiges @ 2006 09 01, 19:31)
Radau internete, pabandysiu, o tada parasysiu kaip gavos, nes ant picu tokie svoguneliai labai skanu niam niam
MARINUOTI SVOGŪNAI


Ingridientai: 4 kg mažų svogūnų ropučių
180 g cukraus
105 g druskos
520 g 9% acto
1,5 g cinamono
lauro lapų
1,5 l vandens


Aprašymas: Geriausiai marinuoti puslitriniuose stiklainiuose. Pirmiausia reikia išvirti marinatą. Į emaliuotą puodą supilti vandenį, suberti cukrų ir druską, virinti 12-15 min. Tuomet tirpalą perkošti ir vėl užvirinti. Kai užvirs supilti actą. Svogūnus nuvalyti nuo lūkštų, nuplauti ir blanširuoti verdančiame vandenyje 2-3 min. Į sausus stiklainius ant dugno sudėti 3-4 kvepiančius pipirus, 1 nedidelį gabalėlį cinamono, 2-3 gvazdikėlius, 1 lauro lapą. Ant viršaus sudėti svogūnus ir užpilti šiltu marinatu. pasterizuoti verdančiame vandenyje 5 minutes, tada užsukti dangtelius ir atvėsinti.

essen.gif

Atsakyti
Marinuoti svogūnėliai
Marinatui:
1 l vandens,
1 šaukštas cukraus,
1 šaukštas druskos,
6 šaukštai acto.
Svogūnėlius nulupame ir 2-3 min. palaikome karštame vandenyje. Tada sudedame į stiklainius ir užpylę marinatu pasterizuojame 0,5 l stiklainius - 15 min.
Atsakyti
Aš taip pat prie šašlykų pamarinuoju grežinėliais supjaustyto svogūno ax.gif
Super skanu, greita, patogu ir be jokio didelio vargo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
Ir radau naujam zurnale kaip mariniot svoguniukus,tai ten parasyta,kad sodinukus biggrin.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti