Įkraunama...
Įkraunama...

Pokalbiai su Kolibriuke

QUOTE (Kolibriukė @ 2004 09 10, 19:39)
QUOTE (lapukas @ 2004 09 10, 22:31)
Kolibriuke, man kilo klausimėlis -po paskutinių dviejų inseminacijų ir IVF (viskas vyko pusmečio bėgyje) pastebėjau, kad pradėjau plaukuotis. Atsirado juodi plaukeliai ant pirštų, kelių ir blauzdos pradėjo vis aukštyn apaugti unsure.gif
Ar tik neebus čia man kas nors išsiderinę -problemėlės su vyriškų hormonų pertekliumi (moteriški gal priprato būti stimuliuojami -patys neatsigauna) sad.gif
Šiuo metu lyg ir apmažėjo, bet prieš kiek laiko buvau rimtai susirūpinus.

Gali būti testosterono perteklius. Ir mes kai kalbam apie vyriškus hormonus, tai visų pirma kažkodėl galvojam apiet estosteroną. Iš tikrųjų - tai androgenai, kurių tik vienas atstovas yra testosteronas. IVF labai išbalansuoja visą hormoninę veiklą, todėl gali būti, kad po visų procedūrų atsirado testosterono per daug. Jo turime kiekviena, bet labai ribotą kiekį.
Pasidaryk tyrimą - testosterono kiekį kraujuje ir matysi. Jei bus padidėjęs - didelė rizika, kad būtent jis neleidžia pastoti. Dėl jo pertekliaus nevyksta ovuliacija.

Daugiau apie testosteroną gali pasiskaityti čia:
Testosteronas

Ir dar - pagalvojau, kad stimuliacijos ir inseminacijos pačios neturėtų sąlygoti testosterono padidėjimo. Čia greičiausiai IVF darbeliai, nes vistiek procedūra žymiai agresyvesnė. Jau vien diferelinas ko vertas blink.gif

Na aš irgi Tai pastebėjau. Visada buvau plaukuotesnė nei kitos moterys, bet po inseminacijų ir man tas pats - padidėjo tikrai plaukuotumas. Bet kas iš to testosternas - norma.
Kolibriuke, o kokie dar yra vyriški hormonai be testosterono? Ar tiria juos moteriai?
Atsakyti
QUOTE (vilte @ 2004 09 11, 13:51)
Na aš irgi Tai pastebėjau. Visada buvau plaukuotesnė nei kitos moterys, bet po inseminacijų ir man tas pats - padidėjo tikrai plaukuotumas. Bet kas iš to testosternas - norma.
Kolibriuke, o kokie dar yra vyriški hormonai be testosterono? Ar tiria juos moteriai?

Esant būtinybei, tiriamas testosteronas (T, moters organizme didžiąją dalį pagamina kiaušidės). DHEAS – dehidroepiandrostendionas gaminamas antinksčiuose, skydliaukės hormonai. Skaičiuojamas laisvas androgenų indeksas.

Čia aš tokią mintį radau www.vaisingumas.lt

O apie padidėjusį plaukuotumą galima pasiskaityti čia:
Hirsutizmas
Atsakyti
QUOTE (Laiminga @ 2004 09 10, 10:22)
Didžiai gerbiama gydytoja Kolibriuke,  biggrin.gif

jei žinotum, kur internete galima plačiai pasiskaityt apie cistas (lietuviškai, angliškai, rusiškai, prancūziškai), būčiau be galo dėkinga už nuorodas.

P.S.: ir ką mes be tavęs darytume?  wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kolibriukė: 11 rugsėjo 2004 - 21:43
QUOTE (Kolibriukė @ 2004 09 11, 19:24)

Esant būtinybei, tiriamas testosteronas (T, moters organizme didžiąją dalį pagamina kiaušidės). DHEAS – dehidroepiandrostendionas gaminamas antinksčiuose, skydliaukės hormonai. Skaičiuojamas laisvas androgenų indeksas.

Hirsutizmas

Ačiū Kolibriuk.
Matai DHEAS, TTH, TEST man daryti, bet norma. Nors ten aprašyti Hirsutizmas požymiai man yra, riebalų apuykaitos sutrikimas, plaukuotumas ant spenelių, ant užpakalio ir pan. Bet kodėl tada hormonai norma, jeigu aiškiai matosi padidėjęs plaukuotumas? Man nei ginekologai nei endokrinologai nesugeba atsakyti į šį klausimą. Plaukuotumas visada buvo didesnis, bet su metais vis didėja.
Atsakyti
QUOTE (vilte @ 2004 09 12, 11:15)
QUOTE (Kolibriukė @ 2004 09 11, 19:24)

Hirsutizmas

Ačiū Kolibriuk.
Matai DHEAS, TTH, TEST man daryti, bet norma. Nors ten aprašyti Hirsutizmas požymiai man yra, riebalų apuykaitos sutrikimas, plaukuotumas ant spenelių, ant užpakalio ir pan. Bet kodėl tada hormonai norma, jeigu aiškiai matosi padidėjęs plaukuotumas? Man nei ginekologai nei endokrinologai nesugeba atsakyti į šį klausimą. Plaukuotumas visada buvo didesnis, bet su metais vis didėja.

Matai, juk tie tau tikrti DHEAS ir TEST nėra vieninteliai androgenai. Kitų juk netiria. Jeigu yra kažkur sintezės pagyvėjimas, kurio mūsų laboratoriniais metodais netiria,.tai ir bus hormonai norma, o plaukuotumas padidėjęs.

Na bet aš čia spekuliuoju truputį laugh.gif

Prie progos pažiūrėsiu inete, gal bus kokios medžiagytės dar wink.gif
Atsakyti
Ačiū tau labai už viską. Žiūriu tu labai greita, dirbi ir savaitgaliais pas mus. biggrin.gif
Mums tikrai pasisekė, kad tu čia prisijungei. Aš manau, kad per daug nesiparinsiu dėl to plaukuotumo, nes man ginekologinių nukrypimų dėl to kol kas nėra, tik estetinės, labai jau nervina. Na pati supranti, kaip toms moterims pakanka rūpesčių su kūnu, o čia dar papildomai. Raunu su vašku pas kosmetologes, tai kainuoja. Bet svarbiausias anekdotas, kad visa plaukuota, o ant galvos plaukų visai mažai, labai ploni. Visada tokie buvo. Nors mama ir kirpėja, bet jau viskas išbandyta, kažkokia nepusiausvyra, net ant veido plaukų daugiau. laugh.gif
Atsakyti
QUOTE (vilte @ 2004 09 12, 11:31)
Ačiū tau labai už viską. Žiūriu tu labai greita, dirbi ir savaitgaliais pas mus. biggrin.gif
Mums tikrai pasisekė, kad tu čia prisijungei. Aš manau, kad per daug nesiparinsiu dėl to plaukuotumo, nes man ginekologinių nukrypimų dėl to kol kas nėra, tik estetinės, labai jau nervina. Na pati supranti, kaip toms moterims pakanka rūpesčių su kūnu, o čia dar papildomai. Raunu su vašku pas kosmetologes, tai kainuoja. Bet svarbiausias anekdotas, kad visa plaukuota, o ant galvos plaukų visai mažai, labai ploni. Visada tokie buvo. Nors mama ir kirpėja, bet jau viskas išbandyta, kažkokia nepusiausvyra, net ant veido plaukų daugiau. laugh.gif

Nu tai tada visai idomu g.gif

Mano palukuotumas irgi kiek padidėjęs, bet neturiu spuoguotos odos ir kitų požymių. Hormonai netirti, bet Klimas sako, kad tikrai nereikia, nes bus norma. Bet ir ant mano galvelės plaukų miškas - tankūs tankūs, stori stori smile.gif Man plaukuotumas padidėjo paauglystėj, bet po to sustojo, dabar tam paciam lygmeny....ir ne tokio lygio, kad vargintų...įsivaizduoju, kaip tai užknisa, liaudiškai tariant huh.gif

Ačiū už man skirtus gerus žodžius wub.gif
Atsakyti
kolibriuke, tik man labai keista, kad tu nenori su mumis susitikti. Tiesa su manimi tai mateisi, bet nejai i "kontakta": as tau syptelejau, o tu nieko. Tai net pagalvojau , kad apsirinku. Bet neapsirikau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (mallena @ 2004 09 12, 14:37)
kolibriuke, tik man labai keista, kad tu nenori su mumis susitikti. Tiesa su manimi tai mateisi, bet nejai i "kontakta": as tau syptelejau, o tu nieko. Tai net pagalvojau , kad apsirinku. Bet neapsirikau biggrin.gif

Mallena - ten tikrai buvau aš - tik kažkaip suabejojau, ar ten tave mačiau. Tik po to gydytojo kabinete mačiau tavo kortelę, tai supratau, kad ten tikrai tu buvai smile.gif Būčiau tikrai nusišypsojusi ir mirktelėjusi wink.gif

O dėl susitikimų, tai yra kelios priežastys, dėl kurių man niekaip neišeina susitikti. Vienas dalykas - aš daug dirbu ir retai kada tokiu metu būnu atsipalaidavusi nuo tos dienos darbų. Kita vertus, bijau, kad mano nuomonė stipriai išsiskirs iš daugumos nuomonės, todėl tiesiog nedrumsiu ramybės smile.gif Pasiskaityk forume paskutinių dienų įvykius, tada pasidarys aiškiau smile.gif Bet noriu patikinti, kad širdimi aš su jumis.

Atsakyti
QUOTE (Kolibriukė @ 2004 09 10, 16:41)

Esu pardavusi sielą neurologijai smile.gif

Ginekologijos nemėgau kaip velnias kryžiaus laugh.gif

V tai tau ir atradimas... clap.gif vietini gydytoja turim thumbup.gif o gal dar ir Klaipedoje Kolibriuke gyveni smile.gif
Atsakyti
QUOTE (karamelė @ 2004 09 12, 20:47)
QUOTE (Kolibriukė @ 2004 09 10, 16:41)

Esu pardavusi sielą neurologijai smile.gif

Ginekologijos nemėgau kaip velnias kryžiaus  laugh.gif

V tai tau ir atradimas... clap.gif vietini gydytoja turim thumbup.gif o gal dar ir Klaipedoje Kolibriuke gyveni smile.gif

Nea. Gyvenu Vilniuje rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (Kolibriukė @ 2004 09 10, 16:28)
Klostilbegytas yra antiestrogenas, o tai IVF metu absoliučiai netinka

dėkui už atsakymą smile.gif , o aš jau čia sugalvojau, kad galima būtų sutaupyti laugh.gif
Atsakyti