QUOTE (muska @ 2004 10 25, 14:40) |
Sveika gyva Kolibriuke, tu tikras stebuklas siame skyrekyje. Visada atsakai i klausimus issamiai ir suprantamai, o mums tai labai daug reiskia. Jei nesupyksi, tai noreciau ir as tau islieti savo bedas. Zodziu pusantru metu mes planavo leliuka, ir pastojau rugpjuti. As su vyru labai dziaugemes musu naujiena, bet neilgai. Pries pora savaiciu man buvo nustatytas nesivystantis nestumas ir buvo padaryta abrazija. Buvo siaubingos dienos mano gyvenime, bet po truputi jau pradedu nusiraminti ir toliau dziaugtis gyvenimu. O klausimu as turiu begale, bet nenoriu taves kankinti tik paklausiu tai kas man labiausiai dabar rupi. Mane operavusi gydytoja patare su vyru nesimyleti iki menesiniu atsiradimo ir leliuko planavima atideti pusei metu. Bet as galvoju ar tikrai verta sitiek daug laukti, juk ir taip ilgai nepastojau, o be to mano leliukas nustojo vystytis kokia penkta -sesta nestumo sav.., nors nestumas tada buvo 11 sav.,tai nebuvo nieko matyti per echoskopa tik tuscia puslyte, tai gimda dar neturejo smarkiai persitvarkyti del nestumo. Na as net nezinau ka ir begalvoti. Padek man jei gali. Gal yra kokiu nuorodu inete. Is anksto aciu. |
Sveikutė,
ačiū už šiltus žodžius
Visų pirma, noriu nuoširdžiai užjausti dėl jūsų nelaimės - žinau kaip būna sunku netekti to, ko taip ilgai laukei.
Manau, kad gydytoja pataria visiškai teisingai - dabar reikia saugotis maždaug pusę metų, kad organizmas atsigautų. Nesivystantis nėštumas ir po to sekanti jo pašalinimo procedūra - didelis krūvis moters organizmui. Hormonai turi grįžti į savas vietas ir tt. gimdos dydis čia mažiausiai lemia. Per tą laiką reikia tau pasidaryti daug tyrimų ir išsiaiškinti, kodėl vaikiukas nustojo vystytis. Yra tokia tema forume "Nesivystantis nėštumas". Pasiskaitinėk tenai. Jei bus kas nors neaišku, drąsiai klausk
Linkiu dabar daug daug kantrybės
Papildyta @ [mergetime]1098731356[/mergetime]
Gerokai sušilau, kol visus klausimus atsakiau
QUOTE (Kolibriukė @ 2004 10 25, 22:04) |
Bet kokiu atveju - padarius histerosopiją - vaikiuko gamyba nesusitrukdo. Tai moderniau nei paprasta abrazija. Vilniuje ją daro tik Antakalnio klinikose. |
Jeigu kalba eina apie histeroskopiją, tai ji atliekama ir Raudonajame Kryžiuje. Tiklsiai tai žinau, nes esu ruošiama tai procedūrai būtent ten, man buvo rekomenduoti net 5 skirtingi gydytojai Raudonajame Kryžiuje atliekantys tą procedūrą.
QUOTE (Daiva @ 2004 10 25, 22:17) |
Jeigu kalba eina apie histeroskopiją, tai ji atliekama ir Raudonajame Kryžiuje. Tiklsiai tai žinau, nes esu ruošiama tai procedūrai būtent ten, man buvo rekomenduoti net 5 skirtingi gydytojai Raudonajame Kryžiuje atliekantys tą procedūrą. |
Na, aš pateikiu Klimo informaciją. Jei klydo jis, klystu ir aš.
QUOTE (Magi @ 2004 10 25, 22:26) |
Žinai, Kolibriuke, tu čia "pilnu etatu" dirbi. Žaviuosi tavo katrybe ir noru visoms padėti, viską paaiškinti. Tikrai tu - šaunuolė. reikėtų atlyginimą už konsultacijas tau mokėti, kaip kad mūsų gydytojams |
Atlyginimą aš gaunu už darbą Santariškėse. Atidirbu "po polnoj programe"
O čia laisvalaikio skaitiniai
QUOTE (Magi @ 2004 10 25, 22:33) | ||
Nieko sau laisvalaikis: cistos, polipai, histeroskopija, amenorėja... liežuvį galima nusilaužti |
Ne, mano tikrasis laisvalaiksi ne cistos ir polipai, o šoninė amiotrofinė sklerozė, posthipoksinė encefalopatija, vėlyvoji smegenėlių degeneracija Geriau??
laba diena Kolibriuke,
noreciau informacijos...
spalio 20d. man dare IUI ir ta pacia diena po proceduros paeme is venos krauja, prolaktinui nustatyti. Vakar gavau tyrimu atsakyma, prolaktino kiekis per didelis ( 750 kazkokiu tai dalaliu) , gydytoja liepe nusipirkti parlodeli ir gerti kasdien po 1/2 tabletes...
1.Tai, is viso to, isplaukia, kad pastoti po sios IUI negaliu, nes prolaktinas per didelis?
2.Kada nustatinejamas prolaktinas, man buvo 13 c.d., neaisku ar jau buvo ivykusi ovuliacija? O gal tai neitakoja?
3.Prolaktinas buvo padidejes ir pries 3 metus, bet 2 men geriau parlodeli ir viskas normalizavosi, o dabar vel... Gal rektu dar kazka man issitiri (su skydlaiuke ir krutine viskas tvarkoje pries menesi tyriausi ir siaip kas puse metu tyriuosi)?
Labai Aciu.
Laukiu atsakymo...
noreciau informacijos...
spalio 20d. man dare IUI ir ta pacia diena po proceduros paeme is venos krauja, prolaktinui nustatyti. Vakar gavau tyrimu atsakyma, prolaktino kiekis per didelis ( 750 kazkokiu tai dalaliu) , gydytoja liepe nusipirkti parlodeli ir gerti kasdien po 1/2 tabletes...
1.Tai, is viso to, isplaukia, kad pastoti po sios IUI negaliu, nes prolaktinas per didelis?
2.Kada nustatinejamas prolaktinas, man buvo 13 c.d., neaisku ar jau buvo ivykusi ovuliacija? O gal tai neitakoja?
3.Prolaktinas buvo padidejes ir pries 3 metus, bet 2 men geriau parlodeli ir viskas normalizavosi, o dabar vel... Gal rektu dar kazka man issitiri (su skydlaiuke ir krutine viskas tvarkoje pries menesi tyriausi ir siaip kas puse metu tyriuosi)?
Labai Aciu.
Laukiu atsakymo...
Ačiū Kolibriukei už atsakymus.
Jei Kolibriukė nesupyks įkišiu trigrašį.
Tax,
prolaktiną galima daryti bet kokią ciklo dieną (tai sakė man ginekologė) Atsimink, kad per didelis prolaktino kiekis slopina ovuliaciją, ji gali iš viso nevykti. Keista, kad neištyrus hormonų tau darė IUI. Gaila pinigėlių, jei nepavyktų. Tačiau su vaistukais viską patvarkysi. Nesuprantu, jei darė IUI, tai turėjo stebėti echoskopiškai ir matyti, ar auga folikulai, ar sprogo. Be to stebuklų visada būna. Papildys Kolibriukė.
Jei Kolibriukė nesupyks įkišiu trigrašį.
Tax,
prolaktiną galima daryti bet kokią ciklo dieną (tai sakė man ginekologė) Atsimink, kad per didelis prolaktino kiekis slopina ovuliaciją, ji gali iš viso nevykti. Keista, kad neištyrus hormonų tau darė IUI. Gaila pinigėlių, jei nepavyktų. Tačiau su vaistukais viską patvarkysi. Nesuprantu, jei darė IUI, tai turėjo stebėti echoskopiškai ir matyti, ar auga folikulai, ar sprogo. Be to stebuklų visada būna. Papildys Kolibriukė.
Labas Kolibriuke,
Noriu paklaust, nes vel pasimeciau... Mums su vyru padare kariotipo tyrimus. Mano atsakymas geras. O vyrui reikes pakartot, nes nepvyko padaryt tyrimo.Pries darant siuos tyrimus mus buvo ispeje, kad kartais nepavyksta padaryt sio tyrimo ir gali reiket kartot. Jei vyras turetu ne 46 chromosomas, kokia tikimybe mums turet bendru sveiku vaiku. Nieko neismanau as toj genetikoj.
Noriu paklaust, nes vel pasimeciau... Mums su vyru padare kariotipo tyrimus. Mano atsakymas geras. O vyrui reikes pakartot, nes nepvyko padaryt tyrimo.Pries darant siuos tyrimus mus buvo ispeje, kad kartais nepavyksta padaryt sio tyrimo ir gali reiket kartot. Jei vyras turetu ne 46 chromosomas, kokia tikimybe mums turet bendru sveiku vaiku. Nieko neismanau as toj genetikoj.
Aciu Vilte uz paaiskinima. Tik as jau dabar visai nieko nesuprantu, 12c.d. man dare echoskopija, folikulas buvo 21, taigi ovuliacija lyg ir vyksta, liepe susileisti Pregnyl ir po to 13c.d. IUI, atrodytu viskas OK, bet ta pacia diena paimtas kraujas rodo per dideli prolaktino kieki
Prolaktinas man buvo tirtas vasario men., rezultatai buvo l.geri, 40 kazkokiu tai vienetu. Visai nieko nesuprantu
Siandien mano 20c.d, siaip tai labai jautri krutine, tiesiog prisiliest negaliu, o gal ivyks stebuklas... Bijau net svajot
Prolaktinas man buvo tirtas vasario men., rezultatai buvo l.geri, 40 kazkokiu tai vienetu. Visai nieko nesuprantu
Siandien mano 20c.d, siaip tai labai jautri krutine, tiesiog prisiliest negaliu, o gal ivyks stebuklas... Bijau net svajot