QUOTE (bonda @ 2004 10 11, 14:38) |
laiminga, o koks plauciu uzdegimas negali but? man taip buvo, kai delsiau kosuli gydyt... bet tada ir temperatura pasirodo... |
Jaaazau, negąsdink....
Na temperatūros tai neturiu, normos ribose. Šiaip mano gerklė yra silpna vieta, tai po kiekvieno skersvėjo ir krenkščiu. Bet šį kartą tai jau kaip reikalas prispaudė.
Laiminga, visu pirma nuvaziuok i Geromeda ir pasidaryk Mikoplazma Pneumonia tyrima (kaina - 25 lt jei neklystu... ) jei ras micoplazmu, tuomet pirk Summameda, nors norma iki50, bet vaistus tikslinga gerti tik jei mikoplazmu randama virs 130. Kiekvienas geras terapeutas pradeda nuo micoplazma pneumonia, kadangi tik sumamedas ja uzmusa, o kiti antibiotikai- gerk negeres, nepades, o si bakterija labai labai paplitusi siuo metu...ir ypac didele rizika ja pagauti jei dirbi su vaikais ar paaugliais. Jei neras sios bakterijos, manau paprasciausias Doxy-M uz 5 lt kuo puikiausiai gali padeti, tai doksiciklino grupes antibiotikas turintis viena gera pliusa - jis magnio apvalkalo deka nedirgina skrandzio ir jo ne tik gera kaina bet ir poveikis, ypac gidant stipruji bronhita. Aisku, gali ir claritromicino grupes ka nors pagerti, bet jis ziauriai pazeidzia imuniteta, jei po Doxy -M atsistato po kokiu 6 men, tai po eri- ir klari-tromicinu atsistato tik po kokiu 2 metu, beje...ir kaina jo ispudinga - kursas kokio Klacido - apie 120 lt...
QUOTE (sim-a @ 2004 10 11, 14:57) |
Laiminga, visu pirma nuvaziuok i Geromeda ir pasidaryk Mikoplazma Pneumonia tyrima (kaina - 25 lt jei neklystu... ) jei ras micoplazmu, tuomet pirk Summameda, nors norma iki50, bet vaistus tikslinga gerti tik jei mikoplazmu randama virs 130. Kiekvienas geras terapeutas pradeda nuo micoplazma pneumonia, kadangi tik sumamedas ja uzmusa, o kiti antibiotikai- gerk negeres, nepades, o si bakterija labai labai paplitusi siuo metu...ir ypac didele rizika ja pagauti jei dirbi su vaikais ar paaugliais. Jei neras sios bakterijos, manau paprasciausias Doxy-M uz 5 lt kuo puikiausiai gali padeti, tai doksiciklino grupes antibiotikas turintis viena gera pliusa - jis magnio apvalkalo deka nedirgina skrandzio ir jo ne tik gera kaina bet ir poveikis, ypac gidant stipruji bronhita. Aisku, gali ir claritromicino grupes ka nors pagerti, bet jis ziauriai pazeidzia imuniteta, jei po Doxy -M atsistato po kokiu 6 men, tai po eri- ir klari-tromicinu atsistato tik po kokiu 2 metu. |
Va, atsiprintuosiu viską ir važiuosiu.
Ačiū
QUOTE (Laiminga @ 2004 10 11, 14:42) |
Jaaazau, negąsdink.... Na temperatūros tai neturiu, normos ribose. Šiaip mano gerklė yra silpna vieta, tai po kiekvieno skersvėjo ir krenkščiu. Bet šį kartą tai jau kaip reikalas prispaudė. |
laiminga, nenorejau as taves cia isgasdint... sorry... sakau is patirties... tik kad man atsirado ir auksta temp.
Kolibriuke, gal galėčiau ir aš paklausti?
Paėmus pasėlį pas mane rado Escherichia žarnyno lazdelių (berods taip vadinasi). Atrado jų labai daug ir gydytoja išrašė UNASYN antibiotikus (vėliau reiks pakartot tyrimą ir jei nebus ptraėję, vėl skirs antibiotikų). Pasakė, kad tai gali būti viena iš nepastojimų pas mane priežaščių, bet pasakė, kad jei vyras nieko nejaučia, tai jam jokio gydymo ir nereikia. Na tikriausiai šį mėnesį mano planavimas atidedamas.
kaip tavo nuomone, ar tinkamas gydymas ir ar nieko vyrukui mano nereikia, ar visgi pasidaryt tyrimus ir jam???
Dėkui
Paėmus pasėlį pas mane rado Escherichia žarnyno lazdelių (berods taip vadinasi). Atrado jų labai daug ir gydytoja išrašė UNASYN antibiotikus (vėliau reiks pakartot tyrimą ir jei nebus ptraėję, vėl skirs antibiotikų). Pasakė, kad tai gali būti viena iš nepastojimų pas mane priežaščių, bet pasakė, kad jei vyras nieko nejaučia, tai jam jokio gydymo ir nereikia. Na tikriausiai šį mėnesį mano planavimas atidedamas.
kaip tavo nuomone, ar tinkamas gydymas ir ar nieko vyrukui mano nereikia, ar visgi pasidaryt tyrimus ir jam???
Dėkui
QUOTE (Laiminga @ 2004 10 11, 15:32) |
Kolibriuke, prašyčiau pagal galimybes man padėti informacija: ką galėčiau gerti nuo klaikaus, siaubingo, košmariško kosulio, kuris baigia išdraskyt mano gerklę ir visa kita? Jau prisigėriau ir pertusino, ir kažkokio dar robitusino, ir bromcheksino, žodžiu, išbandžiau visus vaistininkių siūlytus vaistelius, o kaip kosėjau, taip kosčiu. Beje, nepadeda ir konjakas+alijošius+medus... Beje, kitos merginos gal irgi ką nors veiksmingo žinote? |
nu jezus marija, ar baigsit liaudis nesąmones daryt. Prasideda viena siūlo iškart lėkt mikoplazmų tyrimą daryt ir antibiotikus pirkti, kita antibiotikus siūlo. Susinervinau juodai....
NIEKAS NEPRADEDA GYDYTI KOSULIO NUO MIKOPLAZMŲ TYRIMO. IR NIEKAS NEPRADEDA GERTI ANTIBIOTIKŲ NEPAKLAUSIUS, KAS PLAUČIUOS DAROSI.
Nesąmones visokias gėrei, tai ir nepraeina. Tas kosulys greičiausiai tracheitinis, laringitinis, nu max bronchitinis. kokios dar mikoplazmos, koks dar doxyciklinas ar klaritromicinas. Nu rankos man su jumis svyra.....jezus marija.....pusė lietuvos dabar kosti, tai gal visi pradės lėkti į geromedą tyrimų daryt? gal visi antibiotikus gers. Nesąmonių visokių prigėrei, tai ir nepadeda. Ne tuos vaistus vaistininkės rekomenduoja....koks dar pertusinas, koks dar bromheksinas....
vienu žodžiu....
Visų pirma, reikia žinot, koks tas kosulys, gerklinis, ar plautinis....ar yra temperatūra ar ne. Kaip gerklė atrodo. Kas plaučiuos girdisi...mne nuo antibiotikų reikia pradėti. O gal ir slogą antibiotikais gydot?
Nu rimtai labai supykau.
Nusipirk ambroxolio arba ACC vaistinėj ir gerk. Dabar kosulį ne slopint, o skatint reikia - drėkint. Gerk daug skysčių, nelakstyk išsižiojus, kad šalto oro neprisikvėpuotum. Išvis į darbą eit nereikėtų. Jeigu labai neramu ir būklė negerėtų, tada reikia gydytojo, kad plaučius pažiūrėtų. Jeigu kosti iš giliai, tai jau dabar reikia gydytojo, kad plaučius paklausytų. Jeigu nenori į polikliniką, atvažiuok pas mane į santariškes, paklausysiu, pažiūrėsim gerklę. TIK NEPRADEDAM LAKSTYT Į GEROMEDĄ IR DARYTIS BEREIKALINGŲ TYRIMŲ. Spėsi dar išsitirsi tu tas mikoplazmas.....
QUOTE (sim-a @ 2004 10 11, 15:57) |
Laiminga, visu pirma nuvaziuok i Geromeda ir pasidaryk Mikoplazma Pneumonia tyrima (kaina - 25 lt jei neklystu... ) jei ras micoplazmu, tuomet pirk Summameda, nors norma iki50, bet vaistus tikslinga gerti tik jei mikoplazmu randama virs 130. Kiekvienas geras terapeutas pradeda nuo micoplazma pneumonia, kadangi tik sumamedas ja uzmusa, o kiti antibiotikai- gerk negeres, nepades, o si bakterija labai labai paplitusi siuo metu...ir ypac didele rizika ja pagauti jei dirbi su vaikais ar paaugliais. Jei neras sios bakterijos, manau paprasciausias Doxy-M uz 5 lt kuo puikiausiai gali padeti, tai doksiciklino grupes antibiotikas turintis viena gera pliusa - jis magnio apvalkalo deka nedirgina skrandzio ir jo ne tik gera kaina bet ir poveikis, ypac gidant stipruji bronhita. Aisku, gali ir claritromicino grupes ka nors pagerti, bet jis ziauriai pazeidzia imuniteta, jei po Doxy -M atsistato po kokiu 6 men, tai po eri- ir klari-tromicinu atsistato tik po kokiu 2 metu, beje...ir kaina jo ispudinga - kursas kokio Klacido - apie 120 lt... |
Jeigu dar bent kartą bus parašytos tokios nesąmonės - pradėsiu garsiai klykti.....
Sim-a, aš tave labai labai gerbiu , bet nedirbk gydytojos darbo, kurio tiesiog neišmanai.
Atsiprašau už replikas, bet daugiau nebegaliu
QUOTE (Joanna @ 2004 10 11, 16:17) |
Kolibriuke, gal galėčiau ir aš paklausti? Paėmus pasėlį pas mane rado Escherichia žarnyno lazdelių (berods taip vadinasi). Atrado jų labai daug ir gydytoja išrašė UNASYN antibiotikus (vėliau reiks pakartot tyrimą ir jei nebus ptraėję, vėl skirs antibiotikų). Pasakė, kad tai gali būti viena iš nepastojimų pas mane priežaščių, bet pasakė, kad jei vyras nieko nejaučia, tai jam jokio gydymo ir nereikia. Na tikriausiai šį mėnesį mano planavimas atidedamas. kaip tavo nuomone, ar tinkamas gydymas ir ar nieko vyrukui mano nereikia, ar visgi pasidaryt tyrimus ir jam??? Dėkui |
Jei pasėlyje randa E.coli, vyrui nieko daryt nereikia, nes tai ne lytiniu keliu plintanti infekcija. Aišku dėl visa ko, gali ir vyrui padaryt tyrimus, bet jei nėra uretrito požymių, tada tirkai atsakymas bus neigiamas. Bet dėl šventos ramybės - galit pasidaryt, kad laikas taupytųsi.
O planavimą mėnesiui teks atidėt. Unasyn vaistas plataus spektro, geriau jo vaikiuką pradedant nenaudot. O paskirtas jis teisingai, jei kartu su pasėliu darė ir antibiotikogramą - konkrertaus mikrobo atsparumą ar jautrumą daugeliui antibiotikų. Jei mikrobas jam jautrus - tada paskirta teisingai. Jei antibiotikograma nedaryta, vistiek manau, kad paskirta teisingai ,nes Unasyn veikia daugumą E.coli.
Medikai įspėja apie kiberchondriją (2004.10.07)
Po medicinos svetaines internete naršantiems žmonėms gali prasidėti kiberchondrija - tokia būsena, kai neteisingai savo ligą diagnozavę internautai pradeda gydymosi kursą, kurio jiems visiškai nereikia.Didžiosios Britanijos Derbio universiteto mokslininkai 18 mėnesių tyrė sveikatai skirtus interneto svetaines, kuriuose aprašomos įvairios ligos ir patariama, kaip nuo jų gydytis. Tyrėjai išsiaiškino, kad dėl neaiškios ar klaidinančios informacijos žmonės neteisingai gali nusistatyti savo negalavimų diagnozę. Medicinoje buvo įvestas terminas "kiberchondrija", apibūdinantis žmones, kurie naudojasi internetu savo ligos diagnozei nustatyti ir vėliau šią dezinformaciją pateikia savo bendros praktikos gydytojui. Nors daugumoje sveikatos priežiūros institucijų, draugijų ar labdaros organizacijų svetainių pateikiama teisinga ir patikima informacija, tyrėjai nurodė, kad asmeninėse interneto svetainėse pasitaiko akivaizdžių netikslumų.Pagal www.news.com
Labas, Kolibriuke. as irgi turiu tau klausima. gal tu kartais zinai, kokie yra gimdosarba kiausidziu uzdegimo pozymiai? man pradejo keistai skaudeti pilvo apacia. slapimo testas neparode jokios infekcijos. bijau, kad nebutu kas labai blogai. ryt einu pas gydytoja. nesijaudinkit, merginos, pati sau diagnozes nenustatinesiu
Mergaitės,
aš labai atsiprašau, jeigu kažkas įsižeidė, bet aš tikrai nenorėjau nieko įžeisti. Visas jus labai myliu
Pakartosiu daug daug kartų, galiu ir didžiosiomis raidėmis parašyti, kad geriau į galveles įlįstų....
Mano specializacija yra neurologija. Iki tos neurologijos kasiausi per eilę metų terapijos - vidaus ligų mokslo. Todėl patikėkit, turiu pakankamai kvalifikacijos, kad sugebėčiau gydyti kvėpavimo takų ligas. Čia toms, kurios suabejojo....
Toms, kurios vistiek tiki, kad pagrindinis kosulio sukėlėjas yra Micoplasma pneumoniae, galiu pabrėžti, kad taip nėra. Jei kosulys užsitęsia, eiga vangi, tada galima įtarti mikoplazmą. Bet šiuo atveju, iki įtarimų dar toloka. Tik komplikuotas bronchitas gydomas antibiotikais, nes šiaip jis dažniausiai virusinės kilmės. O šiuo atveju manau, kad iki bronchito dar toloka. Nors aklai teigti nemačius - negaliu.
Dėl antibiotikų.....nė vienas save gerbiantis medikas nepuls staiga rašyti antibiotikų, jei nėra tam konkretaus pagrindo. Jei su tokiu susidūrėte, reikia jį keisti. antibiotikai skatina imuninės sistemos silpnumą, ne tik padeda kovoti su mikrobais, bet ir šiek tiek žaloja patį organizmą, todėl juos reiktų vartoti būtiniausiu reikalu ir tik išimtinai retais atvejais profilaktiškai - prieš operacijas ir pan. - esant tam tikroms indikacijoms.
O dabar toms, kurios išgirsta medicines tiesas, pradeda ginčytis ir kaltinti tolerancijos stoka....kviečiu neklausti manęs jokių medicininių klausimų, jei tikitės išgirsti saldų melą. Aš nemeluosiu, o sakysiu, kaip yra - tiesiai, šviesiai. Forume nebuvo dar tokio atvejo, kad nebūčiau suteikusi vilties, jei jos nebūtų buvę. Visos sužinote man žinomas alternatyvas, ką galima, ką reiktų padaryti, o ko negalima, o ko nereiktų. Šitas skyrelis skirtas visoms, kurioms kyla klausimų, kurios dėl kažko būgštauja, kurios nori sužinoti nuomonę žmogaus, kuris yra medikas, daktaras, gydytojas - kaip norit.