QUOTE (Daiva @ 2004 10 07, 20:25) |
Kolibriuke, dėkui už visus patarimus. Šiandien iki vaistinės jau nenušuoliavau, et...kaip visada...nespėjau... Nusprendžiau pradžiai gydytis taip - nusipirksiu tavo rekomenduotų vitaminų ir galgi pabandysiu tos NEURO arbatos...bijau prasidėti su tabletėm, nuo valerijonų lašiukų vaikštau apsinešusi kaip narkomanas...Jei nepadės, tuomet prašysiu receptuko...Su spaudimu nežinau...Nelabai man išeina jo pasimatuoti...Tiesiog dabar, kai galvą įsiskausta "kalu" tabletę ir padeda kokiam pusdieniui (ar nakčiai), tik labai miegas ima. Geriu vaistus Enarenal (5mg), kaip manai galiu saviveikliauti su jais? Kiek laiko galima gerti, reikia reguliariai ar galima prireikus? |
Gerai, pradėk nuo žolyčių, nuo vitaminų....
Beje, nuo vitB grupės gali berti. Jei atsiras bėrimas, nutrauk gerti.
Enarenal - geras vaistas, bet jį kaip ir bet kuriuos vaistus nuo arterinės hipertenzijos reikia gerti pastoviai. 5 mg - maža dozė - ji padeda ir tikrai nepakenks. Savivaliauti galima, bet ar reikia? Gal galvos skausmo priežastis visai ne spaudimas? Be to, manau, kad yra Tavo, Daiva, amžiui ir tinkamesnių ir naujesnių vaistų. Enalaprilis (Enarenal) jau gerokai pasenęs. Jis veiklus, geras, bet senstelėjęs
Kolibriuke matau kad esi, buk gerute paskaityk mano paskutine zinute skyrelyje IUI. Kaip manai del to aspirino?
Kolibriuk as pasikartosiu su savo klausimu,nes praslydau pro tavo akis Ar viskas gerai jei mano normali temperatura36.3-36.4 o tariamos ovuliacijos metu pakyla iki36,8(panasiai)ta prasme 37 nesiekia.Gal ir kvailas klausimas bet idomu pasidare.Kazkada ankstesnis gydytojas sake,kad nebutinai turi siekti37,turi pakilti 0.4laipsnio.
QUOTE (Kolibriukė @ 2004 10 07, 21:13) | ||
Akivaizdžiai susidūrei su gydytoja, kuri net nesiruošia su pacientėmis gilintis ir aiškina viską bendrom frazėm. Į imunologinių tyrimų sąvoką įeina daug tyrimų, kurie gali būti daromi po nesivystančių nėštumo, daugybinių persileidimų ir pan. Daug reiktų čia vardinti. Dabar kyla klausimas, ar tavo gydytoja viską vardina savais vardais, ar tikrai darė imunologinius tyrimus, ar tieisog taip vadina viską ką galėjo daryti.... Jei tikrai darė imunologinius tyrimus, tada gali tik pasidžiagti, kad jie normalūs |
Esme ta, kad as kalbejau telefonu, tai uztat jis man ir neaiskino issamiai, kas tie imunologiniai tyrimai. O siaip tai gydytojas pakankamai demesingas ir labai daug girdejau apie ji geru atsiliepimu (gyd. Abraitis). As vaziuosiu i Kauna po dvieju savaiciu, tada jis manau man viska isaiskins, kas tai per tyrimai. Bet as labai nekantri ir noriu greiciau viska suzinot.
Blobd69 , o tu pas ji lankeisi ar tik tyrimus imunologinius darai?
QUOTE (mallena @ 2004 10 08, 11:27) |
Blobd69 , o tu pas ji lankeisi ar tik tyrimus imunologinius darai? |
As pas Abraiti buvau konsultuotis po antro nesivystancio. Jis nesivystanciu nestumu specas. Tai jis man ir tyrimus padare. Dar vaziuosiu pas ji po poros savaiciu. O tai kokie tie imunologiniai tyrimai? Ar pasakys man kas nors ar ne?
gal galite kas nors priminti, kelintom ciklo dienom reikia daryti hormonu tyrimus?
QUOTE (ryte @ 2004 10 08, 14:42) |
gal galite kas nors priminti, kelintom ciklo dienom reikia daryti hormonu tyrimus? |
Pagrindiniai tyrimai yra daromi 3 - 5 c.d. - tai FSH, LH. Dažniausiai tomis ciklo dienomis rekomenduojama tirtis ir TTH, LT4, prolaktiną, testosteroną. Estradioliui tirti - galima rekomenduoti tiek šias dienas, tiek 21 - 22c.d. - priklausomai nuo tikslo, vertinamo dalyko. Pregesteronas yra vertinamas tik 21 - 22 ciklo dienomis.
Noriu priminti, kad tokios dienos galioja tik tuomet, jei ciklas yra maždaug 28 dienos. Jei jis ilgesnis ar trumpesnis reikia atitinkamai pastumti. Atsiminkit - antroji ciklo fazė visada būna nekintamo ilgumo - 12 - 14 dienų. Pirmoji ciklo fazė moterims labai įvairuoja. Tradiciniu atveju - 14 dienų, kai kurioms tik 7-8, o kai kurioms net 21 ir daugiau.
labutis, turiu tokia problemele: maudzia pilva jau antra savaite. istorija mano tokia: birzelio menesi nuejau pas ginekologe. rado cista 26mm. priskyre gerti 'Mirelle'. kadangi su vyru labai norime leliuko, tai po triju menesiu gerti nustojau. pilvo maudimas budavo ir anksciau, bet paskutiniaja savaite jis beveik pastovus. gyvenu uk. nuejau pas seimos gydytoja, nes kiek zinau, tik jis gali israsyti siuntima pas ginekologa. tai jis pamaige pilva ir dave siuntima tyrimams, kurie bus daromi ne anksciau kaip uz triju savaiciu.
tai va. dabar ivairiausios mintys lenda i galva. kas galetu buti: ar tai nuo cistos? gal tai koks uzdegimas? o gal tai nestumo pozymis (juk buna stebuklu)?
beje, gydytojui maigant pilva jokio skausmo nejutau. jokiu isskyru, vercianciu sunerimti, irgi nera . gal kiek dazniau nei iprasta lakstau i tualeta...
zinau, kad be tyrimu nieko tikslaus nesuzinosiu, bet... tas tris savaites reikia kaip nors islaukti. jei ne tos visos kvailos mintys...
tai va. dabar ivairiausios mintys lenda i galva. kas galetu buti: ar tai nuo cistos? gal tai koks uzdegimas? o gal tai nestumo pozymis (juk buna stebuklu)?
beje, gydytojui maigant pilva jokio skausmo nejutau. jokiu isskyru, vercianciu sunerimti, irgi nera . gal kiek dazniau nei iprasta lakstau i tualeta...
zinau, kad be tyrimu nieko tikslaus nesuzinosiu, bet... tas tris savaites reikia kaip nors islaukti. jei ne tos visos kvailos mintys...
ciklo diena 19. tad nestumo testo dar nedarau. o ir toks variantas mazai tikimybes, nes laime bandom tik pirmas menuo, tad kazkaip nenoriu saves apgaudineti ir tiketis, kad pirma menesi ir pavyks tas mazas stebuklas. mazylio tikrai labai norim ir laukiam.
dar viena priezastis, mane vercianti nerimauti, kad kazkada turejau gimdos uzdegima. bet geda pasakyti, kad apie ji man pasake ginekologas, o ir tik tada, kai jis buvo jau pasibaiges negydomas. geda, nes atrodo, kad visai nesirupinu savo sveikata, bet tikrai nejutau, kada jis buvo. o gal gydytojas klysta? zodziu, jo patarimas buvo saugotis, kad dar karta to nebutu, nes gali buti pasekmiu. tad dabar ir net nezinau ka ir galvoti. gal zinote kokiegimdos uzdegimo pozymiai? net pati nesuprantu, ar gali nepastebetai tas uzdegimas praeiti...
dar viena priezastis, mane vercianti nerimauti, kad kazkada turejau gimdos uzdegima. bet geda pasakyti, kad apie ji man pasake ginekologas, o ir tik tada, kai jis buvo jau pasibaiges negydomas. geda, nes atrodo, kad visai nesirupinu savo sveikata, bet tikrai nejutau, kada jis buvo. o gal gydytojas klysta? zodziu, jo patarimas buvo saugotis, kad dar karta to nebutu, nes gali buti pasekmiu. tad dabar ir net nezinau ka ir galvoti. gal zinote kokiegimdos uzdegimo pozymiai? net pati nesuprantu, ar gali nepastebetai tas uzdegimas praeiti...
QUOTE (mallena @ 2004 10 07, 22:38) |
Kolibriuke matau kad esi, buk gerute paskaityk mano paskutine zinute skyrelyje IUI. Kaip manai del to aspirino? |
Kolibriukė nebuvo gerutė ir neperskaitė tavo žiniuko vakar - kažkaip prasprūdo....
Aspirinas gali dirgitni skrandį. Tas tai jau vienareikšmiškai - kokį bebūtum pirkus - jie visi daugiau ar mažiau dirgina skrandį.
Mano galva, jau jeigu labai trokšti gerti toliau aspiriną, gali kartu gerti Ranitidiną. Tik va nežinau, ar jis su nėštumu suderinamas, jei pastotum tą ciklą. Jeigu nenori gerti priedangai Ranitidino, teks arba kentėti skrandžio graužimą, arba nutraukti jį gerti. Kita vertus, gali užgert kokio Renie ar panašaus.