Įkraunama...
Įkraunama...

Pokalbiai su Kolibriuke

A, as va irgi prisidesiu.
O tai ka tie neurologai konkreciai gydo? Isskyrus epilepsija ir insulta???? laugh.gif

Miau
Atsakyti
QUOTE (Algirda @ 2004 09 10, 14:19)
Kolibriuke as irgi kreipiuosi i tave su klausimu:kas itakoja prolaktino padidejima.Man tiesio idomu.O gal tiesiog as visada su tokiu prolaktino kiekiu.Butu idomu suzinoti. rolleyes.gif

Manau pakankamai suprantamos info yra čia:

Prolaktinas
Atsakyti
QUOTE (Mew @ 2004 09 10, 17:42)
A, as va irgi prisidesiu.
O tai ka tie neurologai konkreciai gydo? Isskyrus epilepsija ir insulta???? laugh.gif

Miau

Neurologai gydo nervų sistemos ligas - insultus, epilepsijas, radikulitus, išsėtines sklerozes, parkinsono ligą, Alzheimerio ligą, galvos svaigimus, neuralgijas ir tt ir pp.
wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Kolibriukė @ 2004 09 10, 16:40)
Na matai, vėlgi tavo situacija yra kiek kitokia. Juk ir prieš valymus ir operacijas kiek pamenu pas tave buvo didelis folikulas. Dar stebėjomės, kad čia kažkas netaip , pameni?

Veliau paaiskejo, kad ten buvo ne folikulas, o geltonkunis. Si cikla subrendo kitoj pusej folikulas, bet puikiai suprantu, kad mano situacija nestandartine. Na nelabai si cikla ir tikiuosi, visgi organizmas siek tiek issibalansaves. Paprastai 17 mm folikulas pas mane buna 11-12 c.d., o tuomet ir gleivine 8 mm. Siandien gerai jauciu vaisingas gleives (per du planavimo metus turbut pirma karta taip jauciu), kogero sis ciklas bus trumpesnis ir kaip bebutu gaila gleivine nespes uzaugti iki reikiamo dydzio. Na bet tikiuosi organizmas vis tiek neuzilgo atsistatys smile.gif.
Atsakyti
QUOTE (Slyvute @ 2004 09 10, 21:51)
Veliau paaiskejo, kad ten buvo ne folikulas, o geltonkunis. Si cikla subrendo kitoj pusej folikulas, bet puikiai suprantu, kad mano situacija nestandartine. Na nelabai si cikla ir tikiuosi, visgi organizmas siek tiek issibalansaves. Paprastai 17 mm folikulas pas mane buna 11-12 c.d., o tuomet ir gleivine 8 mm. Siandien gerai jauciu vaisingas gleives (per du planavimo metus turbut pirma karta taip jauciu), kogero sis ciklas bus trumpesnis ir kaip bebutu gaila gleivine nespes uzaugti iki reikiamo dydzio. Na bet tikiuosi organizmas vis tiek neuzilgo atsistatys smile.gif.

Gleivinė tokia nedidukė dėl abrazijos. Ir šiaip po abrazijos jinai kurį laiką, o gal ir visam gali likti mažiau auganti. Tiesiog sutrukdoma gimdos gleivinės trofika. Tada gimdos gleivinė auga ne taip intensyviai. Bet čia daugiau išimtis negu taisyklė, kad po abrazijų auga mažiau.

O dėl to geltonkūnio palaikyto folikulu aš jau tada sakiau - koks čia įdomus gydytojas taip mato?
Atsakyti
QUOTE (Kolibriukė @ 2004 09 10, 20:55)
Gleivinė tokia nedidukė dėl abrazijos. Ir šiaip po abrazijos jinai kurį laiką, o gal ir visam gali likti mažiau auganti. Tiesiog sutrukdoma gimdos gleivinės trofika. Tada gimdos gleivinė auga ne taip intensyviai. Bet čia daugiau išimtis negu taisyklė, kad po abrazijų auga mažiau.

O dėl to geltonkūnio palaikyto folikulu aš jau tada sakiau - koks čia įdomus gydytojas taip mato?

To labiausiai ir bijau, kad po abrazijos bus problemu su gleivines augimu. Net gydytoja nusistebejo, kodel man dare abrazija sad.gif. Ech, bet viliuosi geriausio.

Na o siaip tai du gydytojai geltonkuni folikulu palaike, bet zinoma kai HCG buvo teigiamas, tai folikulas virto geltonkuniu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Slyvute: 10 rugsėjo 2004 - 20:59
QUOTE (Slyvute @ 2004 09 10, 22:00)
To labiausiai ir bijau, kad po abrazijos bus problemu su gleivines augimu. Net gydytoja nusistebejo, kodel man dare abrazija sad.gif. Ech, bet viliuosi geriausio.

Slyvute, aš palaikau tuos gydytojus, kurie tau abraziją darė. Negimdinį nėštumą organizmas priima savotiškai - vyksta gimdos decidualinė reakcija. Yra toks terminas. Tokia reakcija vyksta ir normalaus nėštumo metu. Tada gimdos gleivinė išbujoja, pasikeičia jos struktūra. Kai pradedi tepliot ir kraujuot - tai ta gleivinė atsidalina. Pati neišsikraujuotum niekada, vistiek anksčiau ar vėliau reiktų valyt. Tada ir infekcinės komplikacijos visokios gresia. Todėl manau, kad viskas buvo padaryta teisingai.

Tikėkimės, kad gleivinė atsigaus, nes juk dar tik pirmas ciklas po didelio streso organizmui. Beje, manau, kad ginekologai žino įvarių "prijomų" kaip tą gleivinę priversti geriau augti smile.gif
Atsakyti
Kolibriuke, man kilo klausimėlis -po paskutinių dviejų inseminacijų ir IVF (viskas vyko pusmečio bėgyje) pastebėjau, kad pradėjau plaukuotis. Atsirado juodi plaukeliai ant pirštų, kelių ir blauzdos pradėjo vis aukštyn apaugti unsure.gif
Ar tik neebus čia man kas nors išsiderinę -problemėlės su vyriškų hormonų pertekliumi (moteriški gal priprato būti stimuliuojami -patys neatsigauna) sad.gif
Šiuo metu lyg ir apmažėjo, bet prieš kiek laiko buvau rimtai susirūpinus.
Atsakyti
QUOTE (lapukas @ 2004 09 10, 22:31)
Kolibriuke, man kilo klausimėlis -po paskutinių dviejų inseminacijų ir IVF (viskas vyko pusmečio bėgyje) pastebėjau, kad pradėjau plaukuotis. Atsirado juodi plaukeliai ant pirštų, kelių ir blauzdos pradėjo vis aukštyn apaugti unsure.gif
Ar tik neebus čia man kas nors išsiderinę -problemėlės su vyriškų hormonų pertekliumi (moteriški gal priprato būti stimuliuojami -patys neatsigauna) sad.gif
Šiuo metu lyg ir apmažėjo, bet prieš kiek laiko buvau rimtai susirūpinus.

Gali būti testosterono perteklius. Ir mes kai kalbam apie vyriškus hormonus, tai visų pirma kažkodėl galvojam apiet estosteroną. Iš tikrųjų - tai androgenai, kurių tik vienas atstovas yra testosteronas. IVF labai išbalansuoja visą hormoninę veiklą, todėl gali būti, kad po visų procedūrų atsirado testosterono per daug. Jo turime kiekviena, bet labai ribotą kiekį.
Pasidaryk tyrimą - testosterono kiekį kraujuje ir matysi. Jei bus padidėjęs - didelė rizika, kad būtent jis neleidžia pastoti. Dėl jo pertekliaus nevyksta ovuliacija.

Daugiau apie testosteroną gali pasiskaityti čia:
Testosteronas

Ir dar - pagalvojau, kad stimuliacijos ir inseminacijos pačios neturėtų sąlygoti testosterono padidėjimo. Čia greičiausiai IVF darbeliai, nes vistiek procedūra žymiai agresyvesnė. Jau vien diferelinas ko vertas blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kolibriukė: 10 rugsėjo 2004 - 21:40
Kolibriuke, visada sirgau kas 29-30dienu. Abrazija del nesivystancio nestumo dare 2003-11men. Po to vel sirgau kas 29-30d. (tik po abrazijos susirgau 26d.). Nepastoju. Rugpjuti susirgau tik po 35 dienu, o dabar jau 37 bet dar nesergu. Padariau testa-neigiamas. Kas dar gali buti, kad taip issiderino menesines?
Atsakyti
QUOTE (kristina.z @ 2004 09 11, 07:52)
Kolibriuke, visada sirgau kas 29-30dienu. Abrazija del nesivystancio nestumo dare 2003-11men. Po to vel sirgau kas 29-30d. (tik po abrazijos susirgau 26d.). Nepastoju. Rugpjuti susirgau tik po 35 dienu, o dabar jau 37 bet dar nesergu. Padariau testa-neigiamas. Kas dar gali buti, kad taip issiderino menesines?

Miela Kristina,
greičiausiai išsireguliavo mėnesinių ciklas. Nepatinka mūsų smegeninei, kad lendama prie gimdos gleivinės. Tada sutrinka atgalinis ryšys ir pradeda streikuoti hormonų išskyrimas. Čia taip liaudiškai aiškinant.
Galiu pasiūlyti keletą išeičių - arba nueiti pas ginekologą, kuris turi galimybę padaryti vaginalinę echoskopiją ir pažiūrėti, koks yra gleivinės storis, ar šį ciklą įvyko ovuliacija. Pagal tam tikrus požymius jis pasakys, kada maždaug turėtum susirgti, ar išvis susirgsi natūraliai, ar reiks padėti. Būtų neblogai bent vieną ciklą stebėti, kaip auga folikulai ir gimdos gleivinė, pasidaryti homoninius tyrimus, jei dar yra ir nepastojimo problema.

Vienas pastebėjimas, jei dabar neužilgo susirgtum, ar praėjus daugiau nei 40 dienų po buvusių mėnesinių, yra galimybė, kad atsirado cista, kuri sukelia hiperestrogeneminius kraujavimus. Tas kraujavimas gali tęstis ilgai, daug ilgiau nei mėnesinės normaliai trunka. Yra ir dar kelios galimybės, kurios susiveda į vieną - mėnesinių ciklo išsiderinimą.
Jeigu nėštumo testas neigiamas, tai peršasi tik tokia išvada. TEstai kartais būna neigiami, nors nėštumas ir yra. Galutiniam atmetimui gerai būtų, kad pasidarytum HCG tyrimą arba nueitum pas ginekologą.

Jeigu man reiktų rinktis - aš eičiau pas kvalifikuotą ginekologą, kuris nutuokia nevaisingume, kad nemėtytum pinigų vėjais eidama pas bet kokį gydytoją.
Atsakyti
Dekui Kolibriukei uz atsakyma wub.gif
Atsakyti