Įkraunama...
Įkraunama...

Pokalbiai su Kolibriuke

QUOTE (ricija @ 2004 09 27, 22:53)
neee as apie tai turbut ne i tema, o dar sumaliau viska, as apie ta kur kaune ir vilniuje tera. toks didelis ir baisiai urzgia, juokauju, bet pirma karta jis man baisus buvo. na tas magnetinis rezonansas, klausiu nes neurologe esi, tai tikrai susidurusi esi. nors tarp kitko kiti sako jog tas pats kaip ir echoskopija, nu bet nejaugi tikrai nekenksminga. ot kabinejuosi, net paciai nesmagu

Magnetinis rezonansas arba tiksliau kalbant tai magnetinio rezonanso tomografija yra mažai kenksmingas tyrimas. Jo principas yra kiek kitoks nei echoskopijos. Echoskopija - tai ultragarso dėka išgautas vaizdas, o MRT - magnetinio lauko poveikiu.

Kompiuterinės tomografijos be skaičiaus darytis negalima, nes principas kaip ir rentgenogramų - perdozuosi ir gausi spindulinę ligą. Rezonanso principas yra ne rentgeno spindulių, o magnetinio lauko, todėl spindulinės ligos negausi. Pašalinio poveikio nėra žinoma, bet jis juk neseniai naudojamas, gal dar išlįs kas nors. Tačiau kol kas laikomasi nuomonės, kad MRT nekenksmingas.
Atsakyti
dekui uz atsakyma, labiau geriau palengvejo. kazkaip jau jis man nepatikimai atrodo clap_1.gif
Papildyta @ [mergetime]1096315420[/mergetime]
tai taip iseina geriau rezonansas, nei kompiuterine tomografija?
Atsakyti
QUOTE (ricija @ 2004 09 27, 23:02)
tai taip iseina geriau rezonansas, nei kompiuterine tomografija?

Negalima sakyti, kad geriau MRT, negu KT, nes yra daug ligų, kai pirmenybė teikiama vienam tyrimui, nes kitu blogiau matosi. Arba atvirkščiai. Todėl MRT nėra absoliučiai vienintelis ir geriausias.
Atsakyti
na gerai bandysiu paklausti kitaip, po neurinomos(neuromos kiti vadina) pasalinimo, po metu reikia darytis ta vadinama kontroline. mano gydytojai (vietiniai, nenoriu nieko sakyti ant gydytoju, nes butent susiduriau ir su tokiais kurie nustate kazkokia ateroskleroze, jei gerai pamenu vadinasi, bet zinau kad kalbejo apie kazkokius randus ausy, nors as aiskiai jutau kad reikalas rimtesnis) nesutaria ar kompiuterines uztenka ar siusti i kauna ir daryti rezonansa, as pasimetus, nes nezinau ka sakyti. galeciau paklausti savo gydytojo kaune bet kazkaip nesinori trukdyti jis ir taip uzsiemes.
nu cia visai ne i tema bet kazkaip labai jau dabar kai arteja tas terminas, sunerimau
Atsakyti
QUOTE (ricija @ 2004 09 27, 23:13)
na gerai bandysiu paklausti kitaip, po neurinomos(neuromos kiti vadina) pasalinimo, po metu reikia darytis ta vadinama kontroline. mano gydytojai (vietiniai, nenoriu nieko sakyti ant gydytoju, nes butent susiduriau ir su tokiais kurie nustate kazkokia ateroskleroze, jei gerai pamenu vadinasi, bet zinau kad kalbejo apie kazkokius randus ausy, nors as aiskiai jutau kad reikalas rimtesnis) nesutaria ar kompiuterines uztenka ar siusti i kauna ir daryti rezonansa, as pasimetus, nes nezinau ka sakyti. galeciau paklausti savo gydytojo kaune bet kazkaip nesinori trukdyti jis ir taip uzsiemes.
nu cia visai ne i tema bet kazkaip labai jau dabar kai arteja tas terminas, sunerimau

Aš tai siūlyčiau darytis tą tyrimą, kuris buvo darytas prieš operaciją, kad būtų galima palyginti, kaip ten viskas dabar. Nes MRT vistiek kitoks tyrimas, vaizdai tą patį atspindi, bet atrodo kitaip. O šiaip neurinomoms vienodai rekomenduojamas tiek KT, tiek MRT. O su neurochirurgais pasitarti negali, kurie operavo, juk jie dinamiką vertins?
Atsakyti
tai va kad kaunietis gydytojas sake jog jei jau bus kokiu nusiskundimu, tai tada atvaziuoti pas ji,nu as kaip ir labai nesiskundziu. o saulieciai bijo ,siuncia i kauna . nors dabar pagalvojau kad gal ir sake atvaziuoti gydytojas, tokia euforija buvo pagavusi, kad viskas gerai baigesi, tai nelabai ir pamenu ka sake iseinant.
manau sutiksiu su siaulieciais, pirma karta, ir vaziuosiu i kauna. gal ir gerai kad uzsiminei apie tai, ka sake gydytojas. kazkaip visai pamirsau g.gif
o cia dabar vel keiciu tema, skaiciau apie prolaktina, kad daresi 5 6 c.d. tai kaip cia iseina?
Atsakyti
QUOTE (ricija @ 2004 09 27, 23:25)
o cia dabar vel keiciu tema, skaiciau apie prolaktina, kad daresi 5 6 c.d. tai kaip cia iseina?

Prolaktiną galima darytis bet kada, tik šiaip jis susitarimo tvarka daromas 3 - 5 c.d. , bet literatūroj nurodoma viena norma, vadinasi nėr skirtumo kada darysi.

Daugiau galima pasiskaityti čia
Prolaktino gerbėjoms
Atsakyti
nu ten jau labai sudetinga, kaip greitai keiciasi, ypac maziems. o ir visokiu ten tu ligu gali prisigalvot. svarbiausia kad jokio skirtumo, o tas gerai, lauksim rezultatu. labai jau suabejojau, kad vel gal kas ne taip. nu ir kaip rasti ta gera ginekologa, va kad taip pasisektu kaip su neurologu, saunus kaune tie gydytojai. kas labiausiai nustebino, kad kai vaziavau visi gasdino nu dabar tai mokesit, ot ir nieko nemokejau, isvare kai pradejau kalbeti apie pinigus. bet ir vel blogai, niekas netiki, na cia ju problema. o kaip rupinosi, siaubas net nejauku buvo, neprate mes prie tokio aptarnavimo. thumbup.gif
Papildyta @ [mergetime]1096317894[/mergetime]
labai aciu uz konsultacija. clap.gif
Atsakyti
Ziuriu sneka pradejote apie proloktina,man labai idomu kiek laiko reikia negerti vaistu ,norint atlikti tyrimus.
Atsakyti
QUOTE (Kolibriukė @ 2004 09 27, 21:37)

3) gimdos kaklelio gleivių stebėjimas - tiek pačiai, tiek kai gydytojas stebi.

5) Arbor aparatėlis - mano galva kartais iš mistikos srities

Dėl Arbor gal nelabai norėčiau sutikti, nes iš tikrųjų, kai rodydavo kristalizaciją, glevės būdavo kaip per vaisingas dienas (maždaug 12-14 c.d.), o temp. pakyla 16-18 c.d. Vadinasi ovuliacija ir vyksta 12-14, tik temp pakyla vėliau? Beje, su Arbor galima ir seiles ir gleives stebėti, tik nelabai įsivaizduoju, kaip pačiai iš ten pakraštyti biggrin.gif O sistema tai lyg ir ta pati, tik tiek kad aparatėlis mažiukas, didina iki 100 kartų. Kaip ir nebesistebim mažais mobiliakais ar kišeniniais kompiuteriais biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Aš manau jis visai patikimas reikaslas, tik reikia sistemą įsikirsti. Juk yra ir toks MAYBE BABY, viskas taip pat, tik kitaip vadinasi rolleyes.gif
Tik va su tuo vėlyvu temp pakilimu kažkaip nelabai aišku sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linka: 28 rugsėjo 2004 - 09:01
QUOTE (Linka @ 2004 09 28, 10:01)

Tik va su tuo vėlyvu temp pakilimu kažkaip nelabai aišku sad.gif

o su progesteronu viskas gerai pas Tave?
Atsakyti
Dėl progesterono nžn, gydytoja sakė tipo gerai, bet aš abejoju, nes ta laborantė, kur darė, tai sakė kad kažkuris parodymas didelis, bet jau nepamenu kuris, todėl ir eisiu darytis dar kartą, ir su visais atsakymais pas kitą gydytoją.
Atsakyti