Įkraunama...
Įkraunama...

Pokalbiai su Kolibriuke

QUOTE (Kolibriukė @ 2004 09 27, 15:46)

Gali būti, kad skydliaukės patologija įtariama kliniškai - tai yra nesant jokių echoskopinių pakitimų įtaria, kad gali būti skydliaukės funkcijos sutrikimas. Aš jau buvau tokią temą užvedusi - vadinasi berods "skydliaukė ir nevaisingumas". Ten jau rašiau apie požymius.
TTH atspindi skydliaukės ir hipofizės ryšį. Tai yra skydliaukės ryšį su smegenimis.
FT4 - jau pačios skydliaukės gaminamas hormonas. Mažėjant TTH, FT4 didėja ir atvirkščiai. Ligų skryningui (atrankai) plačiau naudojamas TTH. Jei jis norma - FT4 galima net nedaryti, nes jis nėra labai tikslus, nors ir informatyvus.
Ir šiaip - nevaisingumo tyrimus darant būtina pradėti nuo FSH ir LH. TTH ir FT4 - tik konkrečiai įtariant. Būtinai pasidaryk FSH ir LH, jei seniai daryti arba išvis nedaryti.

taip maciau ta tema, reiks paskaityneti wink.gif FSH ir LH ir dar kruva kitu hormonu buvo daryta, bet labai jau senai pries 5 m... nes ir tada skundziausi ciklo sutrikimu, kai sirgdavau, tai kas menesi, ati kas tris ir pan. O dabar nutraukus KT - tas pats... Tada man ta pati endokrinologe itare policistines, ir ginekologui paziurejus su vaginaliniu - patvirtino ir kadangi leliu nenorejau tada, paskyre Diane 35... tai ir geriau as juos, nes liepe gert tol, kol 2.gif uznoresiu.

tai patari man pasidaryt visus tuos hormonus, taip? siaip daktare sake, kad kai daris ta prolaktina, tai tada Kaune ir tuos visus kitus (jei as gerai supratau...) g.gif
Atsakyti
QUOTE (Titti @ 2004 09 27, 13:12)
Kolibriuke ir aš noriu Tavęs paklausti.Man po abiejų persileidimų buvo darytos abrazijos.Skaičiau,kad po abrazijų gimdos gleivinėje gali susidaryti sąaugos ir randai,kurie gali būti nepastojimo ir persileidimo priežastimi.Kaip dėl šventos ramybės išsitirti ar pas mane gimdoje jų nėra?Mano ginekologė man ne kartą darė echoskopiją per pilvuką,ne vaginalinę.Gal dėl to nieko ir nepastebėjo?Ar tik per vaginalinę echoskopiją galima tai pastebėti?

jau čia berods Rimanta buvo įmetus linką, kur mano daug prikalbėta apie histeroskopijas. Bene vienintelė procedūra, kur sąaugos matytųsi yra histeroskopija. Vaginalinė echoskopija gali tik įtarti, bet kadangi tai šešėlių mokslas, tai labai gali suklaidinti.
Kitas tyrimas, kuris gali parodyti kažkokius gimdos defektus yra vadinamoji gimdos nuotrauka. Ten matytųsi kontrasto pildymosi defektai.

Jei man reiktų rinktis, aš pasirinkčiau histeroskopiją.

Bet vėlgi, ar reikia tau išvis kažką daryt, nes tik tikimybė didesnė, kad sąaugos susidarė. O gal pas tave nieko nėr? Bet kadangi buvo du persileidimai, tai manau, kad reiktų pasitart su gydytoja dėl histeroskopijos. Ir priklausomai nuo visko, kas lydėjo tuos persileidimus, gal ir kitus tyrimus - infekcinius, gal ir genetinius.
Atsakyti
QUOTE (bonda @ 2004 09 27, 17:01)
tai patari man pasidaryt visus tuos hormonus, taip? siaip daktare sake, kad kai daris ta prolaktina, tai tada Kaune ir tuos visus kitus (jei as gerai supratau...) g.gif

Taip, aš manau, kad pasidaryk ir tuos visus, kurie reikalingi. Prieš 5 metusd aryti - tai labai seniai.

P.S. Labai tavo ciucius gražus smile.gif Mes irgi vilkšunį auginam, tai labai smagu į "giminaičius" pasižiūrėt smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Kolibriukė @ 2004 09 27, 16:04)
Taip, aš manau, kad pasidaryk ir tuos visus, kurie reikalingi. Prieš 5 metusd aryti - tai labai seniai.

P.S. Labai tavo ciucius gražus smile.gif Mes irgi vilkšunį auginam, tai labai smagu į "giminaičius" pasižiūrėt smile.gif

aciu, kolibriuke, uz visus paaiskinimus ir patarimus wink.gif tad prasysiu, kad man padarytu visus tuos hormonus. wink.gif
kai vel turesiu klausimu, klausiu...smile.gif

o ciusius - jo - manekenas musu thumbup.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (viltis @ 2004 09 27, 10:26)
supratau, tiesiog turbūt gerų gaunasi mažiau. Bet patvirtink, ar tikrai niekas (be manęs su Tavim) forume nėra daręsi ilgos schemos

Daiva, Viltie, man irgi dare ilga schema su visais nuslopinimais pradzioje ir stimuliavimais po to. subrendo astuoni folikulai. is astuoniu tik keturis paeme ir tik du apvaisino. gali buti, kad su trumpa schema priaugtu ir daugiau, bet as galvoju, kad noreciau ne kiekybes, o kokybes. turint omenyje, kad folikulai augo tik vienoje kiausideje, ju skaicius kiekybes prasme tikrai pakankamas. merginos, man rodos su sia tema mums reiketu persikelti i IVF skyreli. smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Kolibriukė @ 2004 09 27, 15:36)

3- 5 ciklo dieną reikia darytis FSH, LH, TTH, prolaktiną. Dar kai kada reikia pasidaryti estradiolį ir testosteroną. Tačiau čia jau nuo konkrečios situacijos priklauso.

7 dienos po ovuliacijos daromas progesteronas. Jeigu ciklas yra 28-nių dienų - tada teoriškai reiktų daryti 7 dienos po ovuliacijos, o tai būtų maždaug 7 dienos prieš mėnesines.

O kaip apskaičiuoti 7 d. po ovuliacijos, jei pas mane paskutinės mmm nereguliarios, 26, 30, 27 d. (įtariu dėl streso), o šį mėn. tikriausiai visai jokios ovuliacijos nėr, nes temp. nekyla, ir su Arbor kristalizacija lygi 0 ?
Jei skaičiuoti pagal ankstesnes reguliarias, tai spalio 1 turėtų būti 21 c.d., bet pagal dabartinę situaciją visai nebeaišku blink.gif
Atsakyti
nu siaip temperatura ir arbor turetu parodyti kada pas tave ovuliacija, bet jei jos nera tai nera ir progesterono laugh.gif
Net nezinau ka protingiau patarti. Cia jau musu speces turetu isaiskinti kas kaip.
Atsakyti
man irgi iskilo klausimas, kaip nustatyti ta ovuliacija?
nu tai juk jei nereguliarus tas ciklas, tai vis tiek reikia darytis 21 c.d.?
o jei ji veliau ivyks o gal neivyks?
nieko nebesuprantu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE (ricija @ 2004 09 27, 22:31)
man irgi iskilo klausimas, kaip nustatyti ta ovuliacija?
nu tai juk jei nereguliarus tas ciklas, tai vis tiek reikia darytis 21 c.d.?
o jei ji veliau ivyks o gal neivyks?
nieko nebesuprantu unsure.gif

Ovuliacija galima nustatyti keliais būdais - tiksliau ar jinai vyksta ar ne.

1) Pats patikimiausias - echoskopu kelis kartus žiūrint matosi, kaip auga folikulas, kuris galiausiai plyšta ir toj vietoj susidaro geltonkūnis, kuris gamina progesteroną.
2) Bazalinė temperatūra ir jos matavimas - antroj ciklo fazėj temperatūra pakyla bent 0,2 laipsnio ir laikosi 12 - 16 dienų.
3) gimdos kaklelio gleivių stebėjimas - tiek pačiai, tiek kai gydytojas stebi.
4) Progesterono koncentracijos nustatymas 22 - 23 ciklo dieną. Irgi pakankamai patikima.
5) Arbor aparatėlis - mano galva kartais iš mistikos srities
6) Ovuliacijos testai, kuriais nustatoni LH pikai. Brangus malonumas, vienam ciklui jų reikia daug. Tai nėr populiaru.

Jeigu ciklai yra neovuliaciniai, tai kurią dieną link ciklo pabaigos darytmėt, vistiek ta progesterono koncentracija būtų labai žema. Todėl jei įtariama, kad ciklas neovuliacinis nėr prasmės progesterono tirtis.
Atsakyti
nu va tai dabar belieka laukti, gal bu o gal ne. bazaline t. tai visai nesamones rodo, nors tiesa pasakius nelabai ir turejau galimybiu matuotis tuo paciu laiku, kol dirbau. tai teks spausti kad ziuretu tuo echoskopu, nu tai nejaugi beprasmiskai darysies tuos tyrimus
bet man gydytoja nepasake kad laukti butent tos ovuliacijos, pasake kad 21 d ir viskas, nors aiskiai pasakiau kad mano ciklas kaip ir kiek sugalvoja tiek ir tesiasi. dabar jau galvoju kad tikrai reikia vaziuoti i vaisingumo klinika
o tikrai rezonansu kiek norima tiek galima tirtis/ o jis nekenkia sveikatai?
Atsakyti
QUOTE (ricija @ 2004 09 27, 22:44)

o tikrai rezonansu kiek norima tiek galima tirtis/ o jis nekenkia sveikatai?

kokiu dar rezonansu? gal ultragarsu? laugh.gif

Vaginalinis ultragarsas nekenkia moters sveikatai. Galima darytis neribotai. Tik nėštumo metu - ypač pačioj pradžioj nereikia per daug leistis, bet tik dėl mechaninio poveikio, kad per daug ten nesimakaluoti. Bet yra situacijų, kai reikia žiūrėt, kaip ten viskas vyksta. Tada žiūri, bet per stipriai nesimala. Vaikiukui toks ultragarsas saikingai jį taikant kenkti neturėtų.
Atsakyti
neee as apie tai turbut ne i tema, o dar sumaliau viska, as apie ta kur kaune ir vilniuje tera. toks didelis ir baisiai urzgia, juokauju, bet pirma karta jis man baisus buvo. na tas magnetinis rezonansas, klausiu nes neurologe esi, tai tikrai susidurusi esi. nors tarp kitko kiti sako jog tas pats kaip ir echoskopija, nu bet nejaugi tikrai nekenksminga. ot kabinejuosi, net paciai nesmagu
Atsakyti