Merginos Vilte teisi, tikrai daro toki tyrima. Labai skaudus vyrams. Net rekia. Spermos paselis tai palyginti juokai ( turiu omeny procedura)
QUOTE (viltis @ 2004 09 27, 11:08) |
man Bogdanskienė sakė, kad ilgoj schemoje daugiau kiaušialąsčių užauga |
Ne visai taip - ilgoj schemoj folikulai auga tolygiau, todėl praktiškai visi išstimuliuoti gali būti tinkami apvaisinimui, otrumpoj schemoj jie gali augti netolygiai - tai yra punkcijos metu vieni gali būti dar nepriaugę, o kiti jau peraugę...Bet paprastai jų būna daugiau nei ilgoje schemoje...
QUOTE (vilte @ 2004 09 27, 11:10) |
ir vyrams tepinėlį daro. O čia juokiasi iš manęs. |
o ką, kas nors galvoja, kad tepinėlio vyrams neima
ima ima
QUOTE (Daiva_B. @ 2004 09 27, 10:18) |
Ne visai taip - ilgoj schemoj folikulai auga tolygiau, todėl praktiškai visi išstimuliuoti gali būti tinkami apvaisinimui, otrumpoj schemoj jie gali augti netolygiai - tai yra punkcijos metu vieni gali būti dar nepriaugę, o kiti jau peraugę...Bet paprastai jų būna daugiau nei ilgoje schemoje... |
supratau, tiesiog turbūt gerų gaunasi mažiau. Bet patvirtink, ar tikrai niekas (be manęs su Tavim) forume nėra daręsi ilgos schemos
Tikrai jau tie gydytojai nesupranta, kaip tos moterys vargsta su tais peršuliais.
QUOTE (vilte @ 2004 09 27, 11:27) |
Tikrai jau tie gydytojai nesupranta, kaip tos moterys vargsta su tais peršuliais. |
ką jie supras. jiems, matyt, niekada neperšėjo nors Bičkauskienė iš karto pasakė, kad tas paprastų paprasčiausias grybelis yra didelė psichologinė ir fiziologinė, ir šeimos problema.
Kolibriuke ir aš noriu Tavęs paklausti.Man po abiejų persileidimų buvo darytos abrazijos.Skaičiau,kad po abrazijų gimdos gleivinėje gali susidaryti sąaugos ir randai,kurie gali būti nepastojimo ir persileidimo priežastimi.Kaip dėl šventos ramybės išsitirti ar pas mane gimdoje jų nėra?Mano ginekologė man ne kartą darė echoskopiją per pilvuką,ne vaginalinę.Gal dėl to nieko ir nepastebėjo?Ar tik per vaginalinę echoskopiją galima tai pastebėti?
QUOTE (Titti @ 2004 09 27, 13:12) |
Kolibriuke ir aš noriu Tavęs paklausti.Man po abiejų persileidimų buvo darytos abrazijos.Skaičiau,kad po abrazijų gimdos gleivinėje gali susidaryti sąaugos ir randai,kurie gali būti nepastojimo ir persileidimo priežastimi.Kaip dėl šventos ramybės išsitirti ar pas mane gimdoje jų nėra?Mano ginekologė man ne kartą darė echoskopiją per pilvuką,ne vaginalinę.Gal dėl to nieko ir nepastebėjo?Ar tik per vaginalinę echoskopiją galima tai pastebėti? |
Tau tikriausiai naudinga būtų pasiskaityti apie histeroskopiją :
http://www.supermama...showtopic=10218
Kolibriuke,
gal gali medicininiais terminais parašyti, kokius hormoninius tyrimus ir kokiomis ciklo dienomis reikia darytis, nes aš eisiu savarankiškai, be siuntimo, tai nemokėsiu pati paaiškinti seselei.
gal gali medicininiais terminais parašyti, kokius hormoninius tyrimus ir kokiomis ciklo dienomis reikia darytis, nes aš eisiu savarankiškai, be siuntimo, tai nemokėsiu pati paaiškinti seselei.
QUOTE (Linka @ 2004 09 27, 16:21) |
Kolibriuke, gal gali medicininiais terminais parašyti, kokius hormoninius tyrimus ir kokiomis ciklo dienomis reikia darytis, nes aš eisiu savarankiškai, be siuntimo, tai nemokėsiu pati paaiškinti seselei. |
3- 5 ciklo dieną reikia darytis FSH, LH, TTH, prolaktiną. Dar kai kada reikia pasidaryti estradiolį ir testosteroną. Tačiau čia jau nuo konkrečios situacijos priklauso.
7 dienos po ovuliacijos daromas progesteronas. Jeigu ciklas yra 28-nių dienų - tada teoriškai reiktų daryti 7 dienos po ovuliacijos, o tai būtų maždaug 7 dienos prieš mėnesines.
Kolibriuke, siandien man dare hormonu tyrima... nusprende daryt TTH ir FT4... sake dar prolaktina darys, bet cia kai i kauna nuvaziuosiu, nes pas mus nedaro. Kaip suprantu pirmieji du hormonai su skydliauke susije - o ka jie rodo? Man idomu, kodel butent nuo ju pradejo? Nes lyg apziurejus (ir echoskopu) skydliaukej jokiu pakitimu nemate. (Pas mane policistines buvo pries 5 m. nustatytos).
QUOTE (bonda @ 2004 09 27, 16:39) |
Kolibriuke, siandien man dare hormonu tyrima... nusprende daryt TTH ir FT4... sake dar prolaktina darys, bet cia kai i kauna nuvaziuosiu, nes pas mus nedaro. Kaip suprantu pirmieji du hormonai su skydliauke susije - o ka jie rodo? Man idomu, kodel butent nuo ju pradejo? Nes lyg apziurejus (ir echoskopu) skydliaukej jokiu pakitimu nemate. (Pas mane policistines buvo pries 5 m. nustatytos). |
Gali būti, kad skydliaukės patologija įtariama kliniškai - tai yra nesant jokių echoskopinių pakitimų įtaria, kad gali būti skydliaukės funkcijos sutrikimas. Aš jau buvau tokią temą užvedusi - vadinasi berods "skydliaukė ir nevaisingumas". Ten jau rašiau apie požymius.
TTH atspindi skydliaukės ir hipofizės ryšį. Tai yra skydliaukės ryšį su smegenimis.
FT4 - jau pačios skydliaukės gaminamas hormonas. Mažėjant TTH, FT4 didėja ir atvirkščiai. Ligų skryningui (atrankai) plačiau naudojamas TTH. Jei jis norma - FT4 galima net nedaryti, nes jis nėra labai tikslus, nors ir informatyvus.
Ir šiaip - nevaisingumo tyrimus darant būtina pradėti nuo FSH ir LH. TTH ir FT4 - tik konkrečiai įtariant. Būtinai pasidaryk FSH ir LH, jei seniai daryti arba išvis nedaryti.