QUOTE(naure @ 2007 09 06, 17:02)
dekui tau uz issamia informacija
aciu uz informacija liuks kaip padejo viska suzinoti
Aciu uz informacija as jau ir pasiskambinau i savo miesto Socialiniu paslaugu poskiri ir suzinaujau smulkiau viska ir netgi uzsiregistravau pirmadieniui, eisiu tvarkytis dokumentus
QUOTE(melissa @ 2007 06 19, 19:32)
Perskaiciau laikrastyje, kad nuo siu metu liepos menesio mokes vaiko pinigus iki 12m. (52 lt) .
bliamba,kaimyne dirba savivaldybej,pastoviai tvarkau dokumentus pas ja ir negalejo pasakyti kadreik prasitesti kad gauciau tuos 52litus.
QUOTE(Saja @ 2007 07 25, 14:59)
Čia rašo, kad dėl išmokų mokėjimo pratęsimo reikia kreiptis, jei 7 metai suėjo iki 2006-09-01, o maniškėms 7 metai suėjo šiais 2007 m., ir iš karto nutraukė mokėjimą . Paskambinau ir pasakė, kad nesvarbu, kada suėjo, vis vien reikia iš naujo rašyti prašymą. Teks gaišti laiką. Ir kam jiems tie popieriai papildomi?
tai man irgi reiks tvarkyti dokumentus.nes mano dukrai jau 8metai.gerai kad cia yra tokiu temu kur gali bent kazka suzinoti.o taip viskas. nu sakes.
QUOTE(paola @ 2007 09 21, 17:26)
tai man irgi reiks tvarkyti dokumentus.nes mano dukrai jau 8metai.gerai kad cia yra tokiu temu kur gali bent kazka suzinoti.o taip viskas. nu sakes.
Už 12 pražiopsotų mėnesių pinigus grąžina . Bet jei taviškei jau 8 metai, tai reiškia praleidai daugiau, negu 12 mėnesių, o atgausi tik už 12 . Bet ir tai gerai
Papasakosiu kuo baigėsi mano bandymas susitvarkyti popierius Kaune. Atsiprašiau anksčiau iš darbo ir 16 val. buvau reikalingoje vietoje, nes kaip ir dauguma dirbančių valdiškoje įstaigoje negali sėdėti visą dieną už durų ir laukti kol tave priims. O pasirodo buvo klaida. Mano trumpas pokalbis su darbuotoja buvo toks. Man pasakė: "Nestovėkite ir nelaukite mes dirbam iki 17 val. ir tikrai nepriimsime, (už durų gal 6 žmonės), nęs ilgiau kaip iki 17 nedirbsiu, manęs pačios lauke namie vaikai. O ar jum čia taip svarbu dabar tuos popierius susitvarkyti. Nuo naujų metų iškels popierių tvarkymą į seniūnijas ir viską susitvarkysite, o dabar iš viso miesto važiuoja ir mes nespėjame. Na, jei labai norite tai laukite- bet nepriimsiu. O tai negalima buvo iš karto popierių tvarkymo perduoti seniūnijoms. Gal yra žmonių, kuriems ir tie keli litai svarbu??? Įdomu kaip kitiems sekėsi tvarkytis?
QUOTE(Miriam @ 2007 09 25, 09:12)
Papasakosiu kuo baigėsi mano bandymas susitvarkyti popierius Kaune. Atsiprašiau anksčiau iš darbo ir 16 val. buvau reikalingoje vietoje, nes kaip ir dauguma dirbančių valdiškoje įstaigoje negali sėdėti visą dieną už durų ir laukti kol tave priims. O pasirodo buvo klaida. Mano trumpas pokalbis su darbuotoja buvo toks. Man pasakė: "Nestovėkite ir nelaukite mes dirbam iki 17 val. ir tikrai nepriimsime, (už durų gal 6 žmonės), nęs ilgiau kaip iki 17 nedirbsiu, manęs pačios lauke namie vaikai. O ar jum čia taip svarbu dabar tuos popierius susitvarkyti. Nuo naujų metų iškels popierių tvarkymą į seniūnijas ir viską susitvarkysite, o dabar iš viso miesto važiuoja ir mes nespėjame. Na, jei labai norite tai laukite- bet nepriimsiu. O tai negalima buvo iš karto popierių tvarkymo perduoti seniūnijoms. Gal yra žmonių, kuriems ir tie keli litai svarbu??? Įdomu kaip kitiems sekėsi tvarkytis?
Taip, situacija "gera", man panasiai buvo irgi tik jau seniau. I kabineta iejau 16.45 val. ir man pasake, kad nieko negali paziureti, nes kompas jau isjungtas. Tiesa, dokumentus leido uzpildyti. bet is kitos puses, gaudama 800 lt ir as ilgiau nesedeciau. Be to, pas mus darbe net neleidzia ilgiau sedeti
Nu va pasiskambinau.
Pratęsimas būtinas todėl, kad labai daug emigravusių iš šalies, be to pakeitusių gyvenamąją vietą. Nors gi kaip pagalvoji, juk emigrantai grįžta laiks nuo laiko pasisvečiuot, gi nueit gali ir susitvarkyt bei toliau sėkmingai gauti tuos pinigėlius į kortelę, beje numanau, kad dauguma taip ir daro . Susirenka visas pašalpas čia, po to ten ir liuks . Taigi lieka bereikalingas tėvų ir darbuotojų laiko švaistymas pratęsinėjant tuos terminus
Pratęsimas būtinas todėl, kad labai daug emigravusių iš šalies, be to pakeitusių gyvenamąją vietą. Nors gi kaip pagalvoji, juk emigrantai grįžta laiks nuo laiko pasisvečiuot, gi nueit gali ir susitvarkyt bei toliau sėkmingai gauti tuos pinigėlius į kortelę, beje numanau, kad dauguma taip ir daro . Susirenka visas pašalpas čia, po to ten ir liuks . Taigi lieka bereikalingas tėvų ir darbuotojų laiko švaistymas pratęsinėjant tuos terminus
Aš irgi manau, kad nesąmonė vis lakstyt į seniūniją ir naujus popierius pildyti. Galėtų gaut info iš Sodros ar pan. , kad tėvai Lietuvoj dirba, tai ir vaikas čia, kur jis dings ir nevaikyt dirbančių tėvų... Esu baisiai pikta, nes maniškė vis ant to pratęsimo bangos patenka. Šį pavasarį buvau dėl mažosios išmokos, sakau :užsižymėkit" (paimkit prašymą ir dėl vyresniosios, pasidėkit į stalčių ir kai patvirtins iki 9 m., įsegsit į bylą - NEPAĖMĖ, nes moterškės kaip automatai dirba, jokio lankstumo). Tai dabareiti teks vėl į soc. pašalžū skyrių seniūnijoje. geriausia tai, kad talonėlių nėra, tai teks eit po dviejų savaičių vidury darbo dienos, o pinigus gausiu tiks gruodžio mėn.
O aš vakar buvau Nemuno gatvėje ir viską susitvarkiau , kuo puikiausiai ,ir ilgai laukti nereikėjo ,mano vaikui bus sausi 8 metai ,o dokumentai netvarkyti buvo beveik metus ,dabar bus ramu kol sueis 12 metu ,bet geriau ,kad prasitestu automatiškai,nes ne labai malonus tie lakstymai ,nu ką darysi tvarka yra tvarka ir nieko čia nepadarysi .
Ir pinigėlius tik gausim gruodžio 10 diena.
Ir pinigėlius tik gausim gruodžio 10 diena.
O ar tiesa, kad nuo Naujų Metų pinigus mokes ir vyresniems negu 12 metų vaikams?