Įkraunama...
Įkraunama...

"Vaiko pinigai", mokami vaikams iki 18 metų

QUOTE(dairina @ 2010 10 20, 21:54)
Tai kad nebutinai, nemokamas maitinimas skiriamas netik daugiavaikem seimom, neklaidinkit zmoniu. Skiriama ir tiems kuriems neisnesa lesos, turi buti 1 asmeniui 500 lt  mirksiukas.gif

pati klystate. Jeigu šeimoje auga vienas arba du vaikai nemokamas maitinimas skiriamas jeigu vienam šeimos nariui neišeina 525 lt. jeigu šeimoje auga 3 ir daugiau vaikų, nemokamam maitinimui gauti turi vienam šeimos nariui neišeiti daugiau kaip 700 lt. mirksiukas.gif tagi čia taip ir parašiau. Kur čia klaidinimas?

500 lt aplamai nežinau kur yra nurodyta kokia kompensacijai gauti. kam čia taip skiriama gal galima būtų nuorodėlę gauti ax.gif Gal kas nors keitėsi g.gif
Atsakyti
Ar gerai supratau, kad nuo 2011 metu "vaiko pinigu" negaus tevai auginantys 3 vaikus. Nes rasoma, kad "0,4 BSI dydzio 52 litai tevams, auginantiems vaikus nuo 2 iki 7 metu, butu mokami, jeigu vidutines seimos ar bendrai gyvenanciuju pajamos vienam asmeniui per menesi nesiekia 525 litu (1,5 VRP dydzio). Tokio paties dydzio „vaiko pinigu“ gales tiketis ir seimos, auginancios daugiau negu tris vaikus nuo 7 iki 18 metu."

http://www.lrytas.lt...apribojimus.htm

Atsakyti
QUOTE(Sulico @ 2010 12 31, 21:46)
Ar gerai supratau, kad nuo 2011 metu "vaiko pinigu" negaus tevai auginantys 3 vaikus. Nes rasoma, kad "0,4 BSI dydzio 52 litai tevams, auginantiems vaikus nuo 2 iki 7 metu, butu mokami, jeigu vidutines seimos ar bendrai gyvenanciuju pajamos vienam asmeniui per menesi nesiekia 525 litu (1,5 VRP dydzio). Tokio paties dydzio „vaiko pinigu“ gales tiketis ir seimos, auginancios daugiau negu tris vaikus nuo 7 iki 18 metu."

http://www.lrytas.lt...apribojimus.htm

tvarka lieka tokia pati mirksiukas.gif
Atsakyti
O 525 Lt suma imama paskutinių 3 mėn ? g.gif
Mane ko gero suklaidino, kad skaičiuoja už visus metus doh.gif
Tai jei vaikui 7 metai, pajamos neviršyja 525 Lt asmeniui ar galiu susigrąžinti ir už ankstesnį laikotarpį pinigėlius ? (Nesitvarkiau anksčiau) ax.gif
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Luna* @ 2011 02 11, 12:24)
O 525 Lt suma imama paskutinių 3 mėn ?  g.gif
Mane ko gero suklaidino, kad skaičiuoja už visus metus  doh.gif
Tai jei vaikui 7 metai, pajamos neviršyja 525 Lt asmeniui ar galiu susigrąžinti ir už ankstesnį laikotarpį pinigėlius ? (Nesitvarkiau anksčiau)  ax.gif
Ačiū  4u.gif

Jei per metus nevirsijo vienam asmeniui 525lt tai tada gautumet ismoka,bet jei virsijo tai turesit grazinti pinigelius smile.gif
Atsakyti
Sakykit, norejau pasitikslinti del vaiko pinigu, seimoje auga trys vaikai mazameciai, nesikreipem gauti siuos pinigelius, bet nusprendziau, kad reiktu. Jei noriu susigrazinti uz metus, pvz 2010, tai uz siuos metus (2010.01-2010.12) skaiciuoti gautas pajamas?
O jei noriu, kad man butu mokami sie pinigeliai, tai skaiciuoti pajamas nuo 2010.08 iki 2011.08, nes kreipsiuos jau 08men?
Bet i spcentra kreipiantis del ismoku, pazymu apie darbo uzmokesti nesti nereikia?
Kazkaip viskas man susipainiojo.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(swelnute @ 2011 08 03, 16:59)
Sakykit, norejau pasitikslinti del vaiko pinigu, seimoje auga trys vaikai mazameciai, nesikreipem gauti siuos pinigelius, bet nusprendziau, kad reiktu. Jei noriu susigrazinti uz metus, pvz 2010, tai uz siuos metus (2010.01-2010.12) skaiciuoti gautas pajamas?
O jei noriu, kad man butu mokami sie pinigeliai, tai skaiciuoti pajamas nuo 2010.08 iki 2011.08, nes kreipsiuos jau 08men?
Bet i spcentra kreipiantis del ismoku, pazymu apie darbo uzmokesti nesti nereikia?
Kazkaip viskas man susipainiojo....  doh.gif

Tikslaus atsakymo nežinau blush2.gif Pasiteiraukite šioje temoje ir Jums atsakys tiksliai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Niktė @ 2011 08 03, 20:11)
Tikslaus atsakymo nežinau  blush2.gif Pasiteiraukite šioje temoje ir Jums atsakys tiksliai  4u.gif

Aciu 4u.gif paklausiu.
Atsakyti
52 lt mokami tik iki 7 metu. nesvarbu ar seima daugiavaike.
Atsakyti
QUOTE(migliugum1 @ 2011 08 10, 14:52)

Išmoka vaikui

1. Šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui nuo gimimo dienos iki 2 metų yra skiriama ir mokama 0,75 bazinės socialinės išmokos dydžio (97,5 Lt) išmoka per mėnesį, jeigu vaiko tėvai ar globėjai pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymą už tą vaiką negauna socialinio draudimo motinystės (tėvystės) pašalpos arba ją gauna, tačiau ši pašalpa yra mažesnė negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (525 Lt).

2. Šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui yra skiriama ir mokama 0,4 bazinės socialinės išmokos dydžio (52 Lt) išmoka per mėnesį, jeigu vidutinės pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (525 Lt):

- kai vaikas yra nuo 2 iki 7 metų;

- kai vaikas yra nuo 7 iki 18 metų, jeigu šeima ar bendrai gyvenantys asmenys augina ir (ar) globoja tris ar daugiau vaikų. Išmoka vaikui mokama, kol kiekvienam vaikui sukaks 18 metų, jei vyresni kaip 18 metų vaikai mokosi, bet ne ilgiau kaip iki jiems sukaks 24 metai.
Atsakyti
QUOTE(migliugum1 @ 2011 08 10, 14:52)

Iš kur tokios žinios? Esu daugiavaikė mama ir už vyresnėlį kuriam greitai bus 8 metai gaunu po 52 lt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Niktė @ 2010 09 04, 08:10)
Taip, jeigu šeima yra daugiavaikė tai nemokamas maitinimas skiriamas jei vienam šeimos nariui mažiau kaip 700 lt  mirksiukas.gif

schmoll.gif
pati esu daugiavaike ir suzinuojau kad tie isimtis yra gaisras, kita nelaime..ir nemok maitinimas skiriamas tik jei pajamos neisnesa vienam zm 525 lt . vo taip liudna ir nieko cia nepadarysi verysad.gif cool.gif cia Vilniaus raj savivaldybei pasake..nors kitur zinau atvejus ima tuos 700 lt ir priskaiciuoja nemokama maitinima tai nezinau ir ka galvoti g.gif
Atsakyti