Tai va,jau padejo
QUOTE(cheekygirl @ 2009 02 20, 00:06)
Tai va,jau padejo
Taip
Papildyta:
QUOTE(Nebijoklė @ 2009 02 18, 20:54)
Tikrai niekam tų pinigų nebuvo per daug. Mes paskaičiavome, jei nuo pradinės mokyklos į vaiko sąskaitą pinigėliai eitų, tai, baigus mokyklą, jam užtektų pinigų studijoms. Galima sakyti, kad valstybė padėtų vaiką išleisti į gyvenimą. Tačiau rytoj Seimo posėdyje, matyt, padės galutinį tašką.
kazin, iki to laiko jie labai nuvertetu, as studijoms ju netaupau
QUOTE(ČIČI @ 2009 02 20, 10:01)
Čia tik paprasta aritmetika , o kur juos padėti, kiekvieno asmeninis reikalas. Neverta ir diskutuoti, jų jau nėra.
pagal paskutines žinias, pinigus mokės visom daugiavaikėm šeimom, nepriklausomai nuo pajamų.
vis šis tas...
vis šis tas...
QUOTE(Rustė @ 2009 02 20, 23:12)
pagal paskutines žinias, pinigus mokės visom daugiavaikėm šeimom, nepriklausomai nuo pajamų.
vis šis tas...
vis šis tas...
Daugiavaikėms nedrįso panaikint.
valio
Bendru choru su Natuke ir Ruste galiu saukti "Valio", bet man kazkaip nesisaukia... Ne vaiko pinigus moketi reikia (plius, tokius...), o duoti zmonems mokesciu lengvata, priklausomai nuo vaiku skaiciaus. Na, bet yra kaip yra.
Mano dukrai mokykloje jau "gerieji zmones" pasako, kad sita ubage is daugiavaikes seimos, kur is pasalpu gyvena (manau, kad paklauso teveliu pokalbiu tie "geruciai vaikuciai"). Bijau, kad po tokiu pasalpu mokejimo tvarkos pakeitimu daugiavaikiu laukia dar daugiau pasaipeliu...
Mano dukrai mokykloje jau "gerieji zmones" pasako, kad sita ubage is daugiavaikes seimos, kur is pasalpu gyvena (manau, kad paklauso teveliu pokalbiu tie "geruciai vaikuciai"). Bijau, kad po tokiu pasalpu mokejimo tvarkos pakeitimu daugiavaikiu laukia dar daugiau pasaipeliu...
Nieko sau...
lyg tai yra mokėsčių lengvata kažkokia
alfa, kažkaip negaliu patikėt, kad jums gali taip sakyt - man atrodė, kad jūsų vaikai juk yra super prižiurėti ir visą kitą.... ar iš tikrųjų pas mus apie šeimos gerbuvi sprendžia pagal vaikų skaičų
alfa, kažkaip negaliu patikėt, kad jums gali taip sakyt - man atrodė, kad jūsų vaikai juk yra super prižiurėti ir visą kitą.... ar iš tikrųjų pas mus apie šeimos gerbuvi sprendžia pagal vaikų skaičų
QUOTE(Natuke @ 2009 02 23, 11:37)
Nieko sau...
Yra- ar ne 28 litai uz vaika dideja neapmokestinamas minimumas.
Priziureti tie mano vaikai , ir, manau, zino tos "gerosios mergaites", kad ir be ismoku neismirtume, bet kai nori izeisti, tai ir kabinasi uz sito. O dar kai dukra broli ir sese labai myli, tai jai to uztenka, kad uzsidegtu kaip degtukas arba apsiverktu.... Is kitos puses- gal ir gerai, vis indikacija, kad nelabai daugiau prie ko prikibti gali.... Tik is kur tie vaikai tokiu fraziu prisigraibo? Laikrasciu tai dar neskaito, manau. Tik is teveliu. Stai jums ir visuomenes poziuris i daugiavaikes. O kai po 50 litu valdzia ateme, tai tik kad nesuzveretu nekurie.....
QUOTE(alfa159 @ 2009 02 23, 11:50)
Yra- ar ne 28 litai uz vaika dideja neapmokestinamas minimumas.
Priziureti tie mano vaikai , ir, manau, zino tos "gerosios mergaites", kad ir be ismoku neismirtume, bet kai nori izeisti, tai ir kabinasi uz sito. O dar kai dukra broli ir sese labai myli, tai jai to uztenka, kad uzsidegtu kaip degtukas arba apsiverktu.... Is kitos puses- gal ir gerai, vis indikacija, kad nelabai daugiau prie ko prikibti gali.... Tik is kur tie vaikai tokiu fraziu prisigraibo? Laikrasciu tai dar neskaito, manau. Tik is teveliu. Stai jums ir visuomenes poziuris i daugiavaikes. O kai po 50 litu valdzia ateme, tai tik kad nesuzveretu nekurie.....
Valdžia prisideda prie netinkamo požiūrio formavimo nuo pat ankstyvos vaikystės - aš pati girdėjau kaip nedideli vaikai reiškė pyktį dėl tų 50 Lt "iš jų atėmimo". Todėl daugiavaikių šeimų vaikai turi atlaikyti papildomą spaudimą iš nepatenkintųjų Paskui visi stebisi, kodėl jaunimas toks piktas, net žiaurus užauga...(Pabandykime iš vaiko atimti žaislą - jis ilgai to negalės pamiršti, O ČIA PINIGAI )
Net nustebau... Niekada nei aš, nei mano vaikai negirdėjom nei vieno blogo žodžio apie daugiavaikes šeimas... ( nu nekalbu apie tas tik iš pašalpų už vaikus gyvenančias ir dėl to juos gimdančias). Netgi kai klasės auklėtoja per susirinkimą rinko ten kažkokią informaciją apie pilnas ir nepilnas šeimas ir vaikų skaičių šeimose, tai netgi jautėsi pasididžiavimas iš visų, kad klasėj tiek daugiavaikių... beja, visos iki vienos tos šeimos pilnos...
QUOTE(brasta @ 2009 02 23, 14:45)
Net nustebau... Niekada nei aš, nei mano vaikai negirdėjom nei vieno blogo žodžio apie daugiavaikes šeimas... ( nu nekalbu apie tas tik iš pašalpų už vaikus gyvenančias ir dėl to juos gimdančias). Netgi kai klasės auklėtoja per susirinkimą rinko ten kažkokią informaciją apie pilnas ir nepilnas šeimas ir vaikų skaičių šeimose, tai netgi jautėsi pasididžiavimas iš visų, kad klasėj tiek daugiavaikių... beja, visos iki vienos tos šeimos pilnos...
Pasidziavima jaucia ir maniske mergina. Gal del to ir issirinko "gerosios mergaites" butent sita vieta, kad skaudziau ikirsti. Nekvailos tos "gerietes", mato, kad vaikas ne is skurdzios seimos, svelniai snekant. Bet kai nori izeisti, tai ar tai svarbu?Aisku, mes saviskei neleidziam puikuotis teveliu verslais ar pinigais. O broliu ir sese - kaip nepasipuikuoti.
Esme, kad vaikai sneka tokiu zargonu, koki isgirsi tik piktu suaugusiu buityje. Cia ne kasdienis atvejis. Tiesiog vakar kaip tik su dukra kalbejom "apie gyvenima". Ir islido...
Mes su vyru tai nesam girdeje apie "gyvenima is pasalpu", labai juokinga butu...
Man tos ismokos/asaros- nei plius, nei minus. O normali mokesciu lengvata- kitas reikalas butu.