Įkraunama...
Įkraunama...

"Vaiko pinigai", mokami vaikams iki 18 metų

QUOTE(ČIČI @ 2008 11 26, 09:01)
Kiek zinau dar tokio sprendimo nera

Anksciau mama, auginanti vaika,  drausta budavo, kol vaikui sueis 3 metai, o dabar net nebezinau  blush2.gif

jei po naujų nepakeis įstatymo taip yra ir dabar, tik dekretines išmokas mama gauna iki 2 metų o iki 3 eina stažas
Atsakyti
QUOTE(ČIČI @ 2008 11 14, 09:38)
tame ir esme, kad tiems, kurie patys kabinasi ir NORI geriau gyventi, neduos  unsure.gif  o juk man tas 100lt per men irgi pinigas

man irgi kiekvienas centas brangus , kai tiek burnu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 11 25, 10:41)
ir kas žinot iki kada mama drausta kaip auginanti vaiką? iki 7 - rių metų?

Daug kas nežino, bet sveikatos draudimu valstybės lėšomis yra draudžiamas vienas iš tėvų, kol vaikui sueis 8 metai, o jeigu yra du vaikai, tai kol vyriausiam sueis 18 metų. Tai reiškia, kad gali nemokamai lankytis poliklinikose ir gultis į ligoninę. Tiesiog pasiimi pasą, vaiko (-ų) gimimo liudijimą ir nušuoliuoji į ligonių kasą. Jie savo sistemoje kažką pasižymi ir viskas.

Tai aktualu tiems, kas gauna vien tik autorinį atlyginimą.
Atsakyti
pažiūrėjau pas mane sodroj parašyta kad drausta iki 2010 reiškia iki kol vaikui sueis 8 metai .. nors tai gerai ..

o kaip ten su tom pažymom jau reikėtu pristatyt kiek kas iš tėvų gauna ar kaip? na dėl tu 50 lt išmokų?
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 12 02, 11:32)
pažiūrėjau pas mane sodroj parašyta kad drausta iki 2010 reiškia iki kol vaikui sueis 8 metai .. nors tai gerai ..

o kaip ten su tom pažymom jau reikėtu pristatyt kiek kas iš tėvų gauna ar kaip? na dėl tu 50 lt išmokų?

nereikia jokių pažymų kolkas, nes dar nepatvirtinta nauja tvarka, t.y. piningus gauna visi vaikai mirksiukas.gif ar tu negauni g.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rutaa: 02 gruodžio 2008 - 14:56
QUOTE(rutaa @ 2008 12 02, 14:56)
nereikia jokių pažymų kolkas, nes dar nepatvirtinta nauja tvarka, t.y. piningus gauna visi vaikai mirksiukas.gif  ar tu negauni g.gif ?

nu lig ir gaunu tik šį mėnesį kažko labai vėlavo įmokos , bet gavau .
Atsakyti
tai dabar dar gavom ir sausį už gruodžio mėn turbūt gausim, o paskui tai jau neaišku... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 12 02, 16:23)
nu lig ir gaunu tik šį mėnesį kažko labai vėlavo įmokos , bet gavau .

O aš susitvarkiau dokumentus, kad kol galioja dar pervestų kiek priklauso, bet nėra jau koks1,5 mėnesio. g.gif O kur jūs teiraujatės? Ar ten pat kur pridavėt dokumentus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(omoroka 38 @ 2008 12 03, 09:07)
O aš susitvarkiau dokumentus, kad kol galioja dar pervestų kiek priklauso, bet nėra jau koks1,5 mėnesio. g.gif  O kur jūs teiraujatės? Ar ten pat kur pridavėt dokumentus?  g.gif

jo reikia skambint ten kur pridavei dokumentus , jei vilniui tai į kauno 3 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 12 03, 13:07)
jo reikia skambint ten kur pridavei dokumentus , jei vilniui tai į kauno 3  smile.gif

Ačiū, aš kaunietė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(omoroka 38 @ 2008 12 03, 12:50)
Ačiū, aš kaunietė  ax.gif

Kaune dėja nežinau , bet bus į kažkoki spec.rūpybos skyrių na ten kur nešei dokus dėl pašalpų wink.gif
Atsakyti
QUOTE(omoroka 38 @ 2008 12 03, 10:07)
O aš susitvarkiau dokumentus, kad kol galioja dar pervestų kiek priklauso, bet nėra jau koks1,5 mėnesio. g.gif  O kur jūs teiraujatės? Ar ten pat kur pridavėt dokumentus?  g.gif

Siandien nuejau ir viska susitvarkaiu per 10 minuciu. Labai maloniai aptarnavo (Kaune, Silainiu seniunijoje). Tikejausi daugiau biurokratijos, bet net savo kopijavimo aparata turi, o kai pasakiau, kad as lyg ir turiu kai kurias kopijas, pasake: ka jus, cia mums reikia, mes ir pasidarysim patys bigsmile.gif tai net issiziojau, nes pamenu pries metus del vienos kopijos laksciau belekiek doh.gif
O del pinigu tai sake teks palaukt, si menesi tikrai ne, kita gal, bet tikriausiai irgi ne, tai sake nepergyvent, jei tik vasario menesi gausim blink.gif
Taip kad kantrybes lieka palinket rolleyes.gif
Atsakyti