Įkraunama...
Įkraunama...

"Vaiko pinigai", mokami vaikams iki 18 metų

o tai čia tuos pinigėlius reikės vaikams duoti ar tėvams pasilaikyti? blink.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mumiukas005 @ 2008 01 18, 19:09)
o tai čia tuos pinigėlius reikės vaikams duoti ar tėvams pasilaikyti?  blink.gif  smile.gif

Mokama vaikams nuo 3 metų, tai įtariu, kad šiaip ne vaikams duoti skirta lotuliukas.gif. O vėliau jau kaip kas nori mirksiukas.gif.
Atsakyti
o aš sugaišau daug laiko,kol gavau taloną sausio 25,
ir nesuprantu,kodėl negalima padaryti tokios sistemos,kaip mokesčių inspekcijoje,kad nebutų eilių,kad viską kompų galima butu sutvarkyti.juk nunešusi visus popierius,vėl teks laukti,kol darbuotoja suves i kompa.
Atsakyti
Nuo 2008 m. sausio 1 d. išmokos vaikams - „vaiko pinigai“ (52 Lt) - mokami vaikams iki 18 metų ir vyresniems, besimokantiems dieninėje bendrojo lavinimo mokykloje. O šeimose, kur auga trys ir daugiau vaikų – „vaiko pinigai“ mokami iki 24 metų, jei vaikas mokosi profesinės, aukštesniosios ar aukštosios mokyklos dieniniame skyriuje.

Išmoka vaikui skiriama ir mokama nuo teisės gauti išmoką atsiradimo dienos, t.y. nuo 2008 metų sausio 1 dienos, tačiau ne daugiau kaip už 12 praėjusių mėnesių nuo visų reikalingų dokumentų pateikimo dienos. Dėl šios priežasties galima neskubėti pateikti prašymą išmokai gauti. Pavyzdžiui, jeigu prašymas gauti „vaiko pinigus“ pateikiamas 2008 metų kovo mėnesį, vaikas iš karto gaus 156 litus, t.y. išmoką už 3 mėnesius, kai atsirado teisė gauti „vaiko pinigus“.

Kreipiantis dėl išmokos, būtina pateikti prašymą ją gauti, pareiškėjo asmens tapatybės dokumentą, vaiko gimimo liudijimą, mokyklos pažymą, jeigu vyresnis kaip 18 metų asmuo mokosi, asmeninės sąskaitos banke numerį.

Dėl išmokos gali kreiptis bet kuris iš vaiką (vaikus) auginančių tėvų arba jų įgaliotas asmuo.

Kreiptis dėl šios išmokos reikia į deklaruotos gyvenamosios vietos savivaldybės administracijos socialinės paramos skyrių.

Numatoma, kad nuo šių metų sausio 1 dienos vidutiniškai per mėnesį teisę į išmoką turės apie 700 tūkst. vaikų.

Šiuo metu Socialinės apsaugos ir darbo ministerija rengia Išmokų vaikams įstatymo pakeitimus, kuriais planuojama didinti paramą šeimoms, auginančioms 3 ir daugiau vaikų, bei tėvų globos netekusiems vaikams.

Ministrės patarėja ryšiams su visuomene Aida Žemaitytė, tel.nr. 2664204
http://www.socmin.lt...php?-1741354633

P.S. TAI KAIP SUPRANTU,JEI MAN 22 IR ESU UNIVERSITETO STUDENTE, TAI TUOS PINIGUS GAUCIAU TIK TUO ATVEJU,JEI SEIMOJ YRA 3 IR DAUGIAU VAIKU? AR TEISINGAI?
Atsakyti
per kiek laiko kažin perveda pinigėlius? susitvarkiau dokumentus gal lapkričio vidury, bet pinigėlių dar negavau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lolija @ 2008 01 22, 15:03)
per kiek laiko kažin perveda pinigėlius? susitvarkiau dokumentus gal lapkričio vidury, bet pinigėlių dar negavau g.gif

Turejai gauti jau gruodzio menesi. Jei dar iki siol negavai, tai reikia pasiskambinti ar kas negerai.
Atsakyti
taip tik jei seimoje 3 ar daugiau vaiku gautumete ismoka ta iki 24 metu 4u.gif

QUOTE(dreamere @ 2008 01 19, 19:50)
Nuo 2008 m. sausio 1 d. išmokos vaikams - „vaiko pinigai“ (52 Lt) - mokami vaikams iki 18 metų ir vyresniems, besimokantiems dieninėje bendrojo lavinimo mokykloje. O šeimose, kur auga trys ir daugiau vaikų – „vaiko pinigai“ mokami iki 24 metų, jei vaikas mokosi profesinės, aukštesniosios ar aukštosios mokyklos dieniniame skyriuje.

Išmoka vaikui skiriama ir mokama nuo teisės gauti išmoką atsiradimo dienos, t.y. nuo 2008 metų sausio 1 dienos, tačiau ne daugiau kaip už 12 praėjusių mėnesių nuo visų reikalingų dokumentų pateikimo dienos. Dėl šios priežasties galima neskubėti pateikti prašymą išmokai gauti. Pavyzdžiui, jeigu prašymas gauti „vaiko pinigus“ pateikiamas 2008 metų kovo mėnesį, vaikas iš karto gaus 156 litus, t.y. išmoką už 3 mėnesius, kai atsirado teisė gauti „vaiko pinigus“.

Kreipiantis dėl išmokos, būtina pateikti prašymą ją gauti, pareiškėjo asmens tapatybės dokumentą, vaiko gimimo liudijimą, mokyklos pažymą, jeigu vyresnis kaip 18 metų asmuo mokosi, asmeninės sąskaitos  banke numerį.

Dėl išmokos gali kreiptis bet kuris iš vaiką (vaikus) auginančių tėvų arba jų įgaliotas asmuo.

Kreiptis dėl šios išmokos reikia į deklaruotos gyvenamosios vietos savivaldybės administracijos socialinės paramos skyrių.

Numatoma, kad nuo šių metų sausio 1 dienos vidutiniškai per mėnesį teisę į išmoką turės apie 700 tūkst. vaikų.

Šiuo metu Socialinės apsaugos ir darbo ministerija rengia Išmokų vaikams įstatymo pakeitimus, kuriais planuojama didinti paramą šeimoms, auginančioms 3 ir daugiau vaikų, bei tėvų globos netekusiems vaikams.

Ministrės patarėja ryšiams su visuomene Aida Žemaitytė, tel.nr. 2664204
http://www.socmin.lt...php?-1741354633
P.S. TAI KAIP SUPRANTU,JEI MAN 22 IR ESU UNIVERSITETO STUDENTE, TAI TUOS PINIGUS GAUCIAU TIK TUO ATVEJU,JEI SEIMOJ YRA 3 IR DAUGIAU VAIKU? AR TEISINGAI?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MajaLi: 24 sausio 2008 - 23:07
QUOTE(MajaLi @ 2008 01 25, 00:07)
taip tik jei seimoje 3 ar daugiau vaiku gautumete ismoka ta iki 24 metu  4u.gif

dekui uz reakcija;) o tu gal tuo asmeniskai domejais,ar tiesiog pagal ta istatyma kaip parasyta supratai?wink.gif
Atsakyti
o man visdar neaisku... mano mama turi dukras(mane) ir sese. sesei 20 metu, ji mokosi universitete, tai ar ji gai gaut tuos pinigus 52 lt, ar ne... man tas parasymas istatymo toks neaiskus, svestas sviestuotas... skaitau skaitau ir man vis kazkas priestarauja vienas kitam... cia raso kad tik iki 18 metu, jei seimoj trys ir daugiau vaiku ir vyresniems, arba jei du vaikai, tai iki 18 ir VYRESNIEMS. tai kas tie vyresni tada.. nu gal as ziopla, bet man neaisku...
Papildyta:
dar geriau, ka tik skambinau i savivaldybe, ir klausiau siuo klausimu del 52 lt ismokos...nieko nesupratau, sako ja gali gaut tik tie kurie mokosi vidurineje mokykloje blink.gif nu nesuprantu tada nieko blink.gif tai kas iki 24 metu dar mokosi vid mokykloj???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 29 sausio 2008 - 16:21
QUOTE(rugegele23 @ 2008 01 29, 17:28)
o man visdar neaisku... mano mama turi dukras(mane) ir sese. sesei 20 metu, ji mokosi universitete, tai ar ji gai gaut tuos pinigus 52 lt, ar ne... man tas parasymas istatymo toks neaiskus, svestas sviestuotas... skaitau skaitau ir man vis kazkas priestarauja vienas kitam... cia raso kad tik iki 18 metu, jei seimoj trys ir daugiau vaiku ir vyresniems, arba jei du vaikai, tai iki 18 ir VYRESNIEMS. tai kas tie vyresni tada.. nu gal as ziopla, bet man neaisku...
Papildyta:
dar geriau, ka tik skambinau i savivaldybe, ir klausiau siuo klausimu del 52 lt ismokos...nieko nesupratau, sako ja gali gaut tik tie kurie mokosi vidurineje mokykloje  blink.gif  nu nesuprantu tada nieko  blink.gif  tai kas iki 24 metu dar mokosi vid mokykloj???

Buna kad mokykla baigia veliau nei 18 (pora kartu pakartoja kursa - ir jau 20 sueis)... bet nevyresni kaip 24 metu (siaip vidurineje bnera apribojimo iki kokio amziaus galima ja lankyt...
o va jei seimoje daugiau kaip 3 vaikai- tai tada vaiko pinigu mokejimas pratesiamas, ir mokamas kol vaikai univeruose studijoja
Atsakyti
Sveikos

Norėjau paklausti 4u.gif Aš už vaiką nieko niekada nesu gavusi jokių pinigų.Jam dabar 12metų, tai mes dabar gausime už kelis mėn tai yra nuo 2008,01 ar dar galiu tikėtis ir už anksčiau?? blush2.gif ačiū už ats.
Atsakyti
QUOTE(Pasakaite30 @ 2008 02 07, 10:26)
Sveikos

Norėjau paklausti 4u.gif  Aš už vaiką nieko niekada nesu gavusi jokių pinigų.Jam dabar 12metų, tai mes dabar gausime už kelis mėn tai yra nuo 2008,01 ar dar galiu tikėtis ir už anksčiau?? blush2.gif  ačiū už ats.

Tik nuo sausio 1 d. gausi, nes anksciau tokiems "dideliems" nemokejo ax.gif o ir grazina tik uz praejusius 12 men., tada jums dar nepriklause mirksiukas.gif
Atsakyti