Sveikos!
Kazkur temos vidury skaiciau, akd kazkas iesko ideju tevu 30-oms vestuviu metinems. Jos vadinamos perlinem, kaip jau mineta. Neturejau pinigu tikriems perlams, tad isviriau perlines kruopas, kol suminkstejo, suveriau jas ant siulo ir padariau kiekvienam po papuosala.
Kadangi mano tevu ziedai kazkada suejo mamos dantu statymui, nusprendem su seserim padovanoti naujus vestuvinius ziedus; padariau mamai nuometa, teciui juoda skraiste. Mano tevai siaip planavo su mamos seserim ir jos vyru susidet ir svest, bet mes suplanavom siek tiek anksciau jiems surengt baliu, bet prisidengem, kad svenciam sesers vyro gimtadieni. Patalpa jau buvom uzsake su pirtim ir baseinu. Mano tevai nezinojo, kad ir as atvyksiu i ta baliu (gyvenu uzsieny), buvo ir kiti sveciai slapcia sukviesti, bet buvom paslepti.
Sale buvo ispuosta, specialus romantiskas papuosimas buvo paciam baseine - plaukiojancios zvakutes, balionai, ciuzinys su igaubimais, kuriuose buvo istatytos zvakes (tam tikras altorius)
Taigi, tevai is pradziu tikrai mane, kad jie atvyko i zento gimtadieni. Mano teta, kuri padejo viska organizuot, irgi dalyvavo, oficialiai. Ji tevus prikalbejo persirengt, t.y. uzsideti maudymosi kostiumelius. Kol jie persirenginejo, visi VIP sveciai islindo is sleptuves, as irgi
Mano mama, kai mane pamate, is pradziu pagalvojo, kad mato vaiduokli, tetis is karto stvere ir apsuko mane ratu
Kai mama suvoke, kad tai is tikruju as, vos is koju neisvirto, apsiverke. Tada papuosem tevus, ja nuometu, o ji skraiste. Paskui prasidejo oficiali baliaus dalis: mano teta buvo paruosusi sekmingai vykstancio vedybinio gyvenimo "Diplomus", kuriuose tam tikri duoti uzdaviniai, egzaminu rezultatai buvo nuzymeti balais. Pvz.: sumanios zmonos privalumai - visas vyro kiesenes iki paskutinio cento iskrapstyt 10 balu; supratingo vyro privalumai - visa laika i zmonos pasakojima "klausantis" ir negirdeti atsakyti galvos linkciojimu 10 balu; ir t.t..
Kai buvo isdalinti diplomai, perskaiciau ir as savo kalba. Papasakojau visiems dalyviams, kokiomis aplinkybemis buvo susituokta, trumpas gyvenimo atpasakojimas iki siu dienu su mano ir mano sesers i ju gyvenima isiterpimu
Po situ kalbu perejom prie tikros ceremonijos - vestuviniu ziedu iteikimu, bet ne siaip, o jie buvo is naujo "sutuokti". Vestuvinius ziedus pritvirtinom prie vieno is balionu baseine, tetis turejo juos surasti ir atnesti, tuomet, pusiau rimtai, pusiau juokais (na, jiems reikejo nerimtus isakus pazadeti vienas kitam). Mano tetis visa laika turejo mano mama laikyti, nes jai is susijaudinimo keliai linko. Kai buvo suzieduoti, jiems buvo uzdeti antrankiai, kad liktu visa vakara vienas prie kito surakinti
O tada jau jiems leista islipti is baseino. JIems buvo iteiktos dovanos nuo jiems kviestu sveciu. Visi liko suzaveti, ypac tie tie,kurie is tikruju atvyko i mano sesers vyro gimtadieni, nes jie aplamai nieko nezinojo.
Kodel jie buvo butent vandeny sutuokti? Tai buvo pagrista, kad vanduo nuo seno laikomas tyrumo ir svaros bei vaisingumo simbolis. Taigi, jie buvo is naujo tyrai sutuokti
O dabar planuoju tecio 60-meciui kazka planuoti, manau, jau kai ka zinau. Planuoju jam tam tikra kviza padaryti is jo praeities, tipo, patikrint, ar jo atmintis dar gera
Uz klaidinga atsakyma tures medicina gerti - gaus snapso is saukstelio gerti, pries tai uzrisim seilinuka, ant kurio bus parasyta "60". Taciau, jei per daznai klaidingai atsakys, gales pasirinkti - gerti snapsa ar atlikti tam tikra uzduoti. Jei kokio nors klausimo atsakymo nezinos, gales pasinaudoti bet kuriuo metu dzokeriu. Jei ir dzokeris neteisingai atsakys, jo laukia ta pati "bausme". Taip bus ir sveciai itraukti i si zaidima. Jei tetis teisingai atsakys, sugalvojau smulku paskatinima: smulkias praktiskas dovaneles, kurias jis gales bet kuriuo metu panaudoti, pvz. sokoladas, kad pasaldintu kasdienybe; alaus buteli, kad atsipalaiduotu po sunkios darbo dienos ir t.t..
Mastau ir apie tam tikrus zaidimus, kurie suburtu visus svecius
Ziuresim, kaip gausis