Penktadienį buvo draugės gimtadienis, tai tradiciškai buvo tortas su mascarpone sūriu. Tad visi vieningai pastebėjome, kad pastaruoju metu mascarpone sūrio mažėja, bet daugėja zefyro ant viršaus Nu negerai, man tas sūris būtent ir suteikia visą skonį.
o nieko daryti ji is vakaro? ta prasme kad kitos dienos vakarui skirtas jis butu...ar geriau ryte pagaminti? ir grietinele taip paprastai issiplaka ar kazko pridet plakant reikia?
QUOTE(seima @ 2005 04 07, 18:16)
o nieko daryti ji is vakaro? ta prasme kad kitos dienos vakarui skirtas jis butu...ar geriau ryte pagaminti? ir grietinele taip paprastai issiplaka ar kazko pridet plakant reikia?
manau, kad nieko blogo. aš prieš velykas irgi dariua tortuką iš vakaro. juk taip greit nieks nenutiks
ai del grietinėlės... tai galima ir taip išplakti. nors aš dar truputį dėjau grietinėlės standiklio( būna parduotuvėse prie visų želė ir t.t.). jis neleidžia grietinėlei suvandenyti ar kažkas panašaus
QUOTE(dolile @ 2005 04 07, 18:38)
ai del grietinėlės... tai galima ir taip išplakti. nors aš dar truputį dėjau grietinėlės standiklio( būna parduotuvėse prie visų želė ir t.t.). jis neleidžia grietinėlei suvandenyti ar kažkas panašaus
aciu aciu aciu tikiuosiu draugas ivertins darba
Norejosi siandiena verkti Atnesiau i darba bobikes pavaisinti savo nauju sedebru Kai atidariau indeli, o ten ne tortas, o "koshelena" Kazi kodel man nesigavo? gal per mazai zelatinos idejau? Namuose guli visa tortine tos "koshelenos" gal zinote kaip ishgelbeti, kad butu valgoma????
Na ką, bandom gelbėti!
Jei ta "košelena" dar pakankamai tiršta (na, ne skysta ir ant šaukšto laikosi), tai perplak ją mikseriu ir sluoksniuok su vaisiais, žele gabaliukais, šokoladu, riešutais ar kuo fantazija pasufleruos ir patiek kaip deserta taurėse ar ledainėse.
Jei masė tokia poskystė, tai pabandyk nedideliame vandens kiekyje ištirpinti dar želatinos (pagal instrukciją) ir ATVĖSINTĄ po truputį supilti į mikseriu plakamą masę- toliau gamink kaip tortą.
O jei jau visai praradai viltį, tai paimk ir pertepk vaflių lakštus ta mase. Kai jie suminkštės pjauk ir valgyk!
Tikiuosi padėjau.
Jei ta "košelena" dar pakankamai tiršta (na, ne skysta ir ant šaukšto laikosi), tai perplak ją mikseriu ir sluoksniuok su vaisiais, žele gabaliukais, šokoladu, riešutais ar kuo fantazija pasufleruos ir patiek kaip deserta taurėse ar ledainėse.
Jei masė tokia poskystė, tai pabandyk nedideliame vandens kiekyje ištirpinti dar želatinos (pagal instrukciją) ir ATVĖSINTĄ po truputį supilti į mikseriu plakamą masę- toliau gamink kaip tortą.
O jei jau visai praradai viltį, tai paimk ir pertepk vaflių lakštus ta mase. Kai jie suminkštės pjauk ir valgyk!
Tikiuosi padėjau.
Aš darau taip:
3 kiaušiniai
cukraus pusė stiklinės
1 indelis mascarponės (250g)
sausainių tų pailgų arba biskvitų, kur būna tortams pertepti
želatinos 2 šaukštelius ištirpinti 100 gr. vandens, pakaitinti, atvėsinti
kakavos
tirpios kavos
trynius su cukrum labai gerai išplaku, tada mascarponę dedu , vėl išplaku, želatiną supilu. Baltymus labai labai išplaku atskirai ir sudedu į bendrą masę, su šaukštu išmaišau, bet labai nemakaluoju.
į formą dedu sausainius arba biskvitą, gerai palaistau kava, pilu pusę masės, barstau su kakava, ir kartoju sluoksnius dar kartą.
tortą į šaldytuvą, laikyt per naktį.
būtinai darau iš vakaro, nes želatina nesusitingtų kitaip ir turi masė įsigerti į biskvitus.
Kaip tortas tai nieko atrodo ir labai skanus, gaivus, gerai pjaustosi, bet dėl gabaliukų atnešimo į darbą - tai jau taip, atrodo kaip košeliena. Žodžiu transportuoti visą ir nedalomą) ir man skaniausia pirmą dieną, o paskui sutyžta...
3 kiaušiniai
cukraus pusė stiklinės
1 indelis mascarponės (250g)
sausainių tų pailgų arba biskvitų, kur būna tortams pertepti
želatinos 2 šaukštelius ištirpinti 100 gr. vandens, pakaitinti, atvėsinti
kakavos
tirpios kavos
trynius su cukrum labai gerai išplaku, tada mascarponę dedu , vėl išplaku, želatiną supilu. Baltymus labai labai išplaku atskirai ir sudedu į bendrą masę, su šaukštu išmaišau, bet labai nemakaluoju.
į formą dedu sausainius arba biskvitą, gerai palaistau kava, pilu pusę masės, barstau su kakava, ir kartoju sluoksnius dar kartą.
tortą į šaldytuvą, laikyt per naktį.
būtinai darau iš vakaro, nes želatina nesusitingtų kitaip ir turi masė įsigerti į biskvitus.
Kaip tortas tai nieko atrodo ir labai skanus, gaivus, gerai pjaustosi, bet dėl gabaliukų atnešimo į darbą - tai jau taip, atrodo kaip košeliena. Žodžiu transportuoti visą ir nedalomą) ir man skaniausia pirmą dieną, o paskui sutyžta...
QUOTE(smike @ 2005 05 18, 08:23)
Na ką, bandom gelbėti!
Jei ta "košelena" dar pakankamai tiršta (na, ne skysta ir ant šaukšto laikosi), tai perplak ją mikseriu ir sluoksniuok su vaisiais, žele gabaliukais, šokoladu, riešutais ar kuo fantazija pasufleruos ir patiek kaip deserta taurėse ar ledainėse.
Jei masė tokia poskystė, tai pabandyk nedideliame vandens kiekyje ištirpinti dar želatinos (pagal instrukciją) ir ATVĖSINTĄ po truputį supilti į mikseriu plakamą masę- toliau gamink kaip tortą.
O jei jau visai praradai viltį, tai paimk ir pertepk vaflių lakštus ta mase. Kai jie suminkštės pjauk ir valgyk!
Tikiuosi padėjau.
Jei ta "košelena" dar pakankamai tiršta (na, ne skysta ir ant šaukšto laikosi), tai perplak ją mikseriu ir sluoksniuok su vaisiais, žele gabaliukais, šokoladu, riešutais ar kuo fantazija pasufleruos ir patiek kaip deserta taurėse ar ledainėse.
Jei masė tokia poskystė, tai pabandyk nedideliame vandens kiekyje ištirpinti dar želatinos (pagal instrukciją) ir ATVĖSINTĄ po truputį supilti į mikseriu plakamą masę- toliau gamink kaip tortą.
O jei jau visai praradai viltį, tai paimk ir pertepk vaflių lakštus ta mase. Kai jie suminkštės pjauk ir valgyk!
Tikiuosi padėjau.
Vaziuosiu per pietus namo ir jauciu bandysiu mestelti dar zelatinos!
QUOTE(Dzine @ 2005 05 18, 08:24)
Aš darau taip:
3 kiaušiniai
cukraus pusė stiklinės
1 indelis mascarponės (250g)
sausainių tų pailgų arba biskvitų, kur būna tortams pertepti
želatinos 2 šaukštelius ištirpinti 100 gr. vandens, pakaitinti, atvėsinti
kakavos
tirpios kavos
trynius su cukrum labai gerai išplaku, tada mascarponę dedu , vėl išplaku, želatiną supilu. Baltymus labai labai išplaku atskirai ir sudedu į bendrą masę, su šaukštu išmaišau, bet labai nemakaluoju.
į formą dedu sausainius arba biskvitą, gerai palaistau kava, pilu pusę masės, barstau su kakava, ir kartoju sluoksnius dar kartą.
tortą į šaldytuvą, laikyt per naktį.
būtinai darau iš vakaro, nes želatina nesusitingtų kitaip ir turi masė įsigerti į biskvitus.
Kaip tortas tai nieko atrodo ir labai skanus, gaivus, gerai pjaustosi, bet dėl gabaliukų atnešimo į darbą - tai jau taip, atrodo kaip košeliena. Žodžiu transportuoti visą ir nedalomą) ir man skaniausia pirmą dieną, o paskui sutyžta...
3 kiaušiniai
cukraus pusė stiklinės
1 indelis mascarponės (250g)
sausainių tų pailgų arba biskvitų, kur būna tortams pertepti
želatinos 2 šaukštelius ištirpinti 100 gr. vandens, pakaitinti, atvėsinti
kakavos
tirpios kavos
trynius su cukrum labai gerai išplaku, tada mascarponę dedu , vėl išplaku, želatiną supilu. Baltymus labai labai išplaku atskirai ir sudedu į bendrą masę, su šaukštu išmaišau, bet labai nemakaluoju.
į formą dedu sausainius arba biskvitą, gerai palaistau kava, pilu pusę masės, barstau su kakava, ir kartoju sluoksnius dar kartą.
tortą į šaldytuvą, laikyt per naktį.
būtinai darau iš vakaro, nes želatina nesusitingtų kitaip ir turi masė įsigerti į biskvitus.
Kaip tortas tai nieko atrodo ir labai skanus, gaivus, gerai pjaustosi, bet dėl gabaliukų atnešimo į darbą - tai jau taip, atrodo kaip košeliena. Žodžiu transportuoti visą ir nedalomą) ir man skaniausia pirmą dieną, o paskui sutyžta...
man atrodo kad čia tiramisu receptas
QUOTE(filifjonka @ 2005 05 18, 10:59)
man atrodo kad čia tiramisu receptas
Tai , kad su mascarpones suriu ir daromas tiramisu tortas.
Beja pirktiniai jau gatavi tortai yra gaminami ne is mascarpones surio , o is milteliu,nes pigiau iseina ir skonis tikrai skiriasi .Man daug skanesnis tortas pagamintas is mascarpone surio , o ne is kazkokiu milteliu