Mascarponės sūrio megėjos!
Maximose ir Medijose Mascarponės sūrio akcija:
500 g = 3,99 lt
250 g (atrodo) = 2,99 lt
Deja, sūris galioja iki kovo 3 d., bet, kaip žinote, tas tortelis neužsilaiko
Beje, ar Maximoj būna tų lady fingers sausainių? Niekaip neradau...
QUOTE(smike @ 2004 09 09, 17:28)
Kai mase jau bus apstingus sakute susiausti pavirsiu (nepadaryti to per velai, nes gausis isdraskymai, o ne pasiausimas ) kai pilnai po 3 val sustings apdeti uogomis ir lengvai apsijoti cukraus pudra. Viskas!
Turetu iseiti nemenkas, todel formos geriau nepamazinti!
Turetu iseiti nemenkas, todel formos geriau nepamazinti!
O kam siausti pavirsiu?
QUOTE(vija @ 2005 02 28, 12:59)
Mascarponės sūrio megėjos!
Maximose ir Medijose Mascarponės sūrio akcija:
500 g = 3,99 lt
250 g (atrodo) = 2,99 lt
Deja, sūris galioja iki kovo 3 d., bet, kaip žinote, tas tortelis neužsilaiko
Beje, ar Maximoj būna tų lady fingers sausainių? Niekaip neradau...
Maximose ir Medijose Mascarponės sūrio akcija:
500 g = 3,99 lt
250 g (atrodo) = 2,99 lt
Deja, sūris galioja iki kovo 3 d., bet, kaip žinote, tas tortelis neužsilaiko
Beje, ar Maximoj būna tų lady fingers sausainių? Niekaip neradau...
tik viena vieninteli karta esu macius IKI ...
QUOTE(une @ 2005 02 28, 16:58)
tik viena vieninteli karta esu macius IKI ...
visada yra
Kadangi fingerių vakar neradau, tai dariau su Selgos šokoladiniais sausainiais. Dieviškas skonis. Šiandien bėgu dar dėžikė kitą mascarpones nusipirkti, reik atsivalgyti, nors saiko tamm daiktui nerasta. O paskui reiks atidirbti tas kalorijas...
QUOTE(peledziuke @ 2005 02 28, 14:20)
O kam siausti pavirsiu?
Nu atseit kad graziau butu! O tarp bangu sudedi uogas ir pabarstai cukraus pudra.
QUOTE(smike @ 2005 03 03, 18:45)
Nu atseit kad graziau butu! O tarp bangu sudedi uogas ir pabarstai cukraus pudra.
Supratau, aciu. Siandien bandysiu si sedevra ir as.
Visa klaviatura apseilejau beskatydama
Tortas tikrai neeilinis.
O as dar siulau pjaustytu migdolu ant virsaus pabarstyti
Tortas tikrai neeilinis.
O as dar siulau pjaustytu migdolu ant virsaus pabarstyti
Radau toki sio torto varianta:
200 g sviestinių sausainių
80 g sviesto
30 g želatinos
350 g maskarponės sūrio (kaip grietinėlė, labai kaloringas ir gana brangus)
arba
350 g rikotos sūrio (primena varškės-grietinėkės kremą, pigesnis ir nekaloringas)
350 g jogurto su persikais
70 g cukraus
20 g vanilinio cukraus
5 šaukštai citrinų sulčių
4 persikai,
10 didelių aviečių (gali buti ir kitos uogos, puikiai tinka rūgščios, tinka ir šaldytos uogos)
* Į šaldymo maišelį subertus sausainius sutrupinti kočėlu. Trupinius sumaišyti su ištirpintu sviestu ir torto formoje iš gautos masės suspausti 0,5cm storio sluoksnį.
* Jogurtą išmaišyti su sūriu, suberti cukrų, vanilinį cukrų, citrinos sultis.
* nedideliame kieky vandens, išbrinkintą ir ant silpnos ugnies ištirpintą želatiną išmaišyti su 2 šaukštais kremo ir supilti į visą masę.
* Kremą tolygiai paskirstyti ant papločio, išlyginti viršų.
* Nuplautus ir supjaustytus skiltelėmis persikus bei uogas išdelioti ant sustingusio torto. Papuoštą tortą iškart patiekti.
* Kad torto viršus ilgiau išliktų gražus, jį galima aplieti drebutiniu užpilu.
Skanaus
200 g sviestinių sausainių
80 g sviesto
30 g želatinos
350 g maskarponės sūrio (kaip grietinėlė, labai kaloringas ir gana brangus)
arba
350 g rikotos sūrio (primena varškės-grietinėkės kremą, pigesnis ir nekaloringas)
350 g jogurto su persikais
70 g cukraus
20 g vanilinio cukraus
5 šaukštai citrinų sulčių
4 persikai,
10 didelių aviečių (gali buti ir kitos uogos, puikiai tinka rūgščios, tinka ir šaldytos uogos)
* Į šaldymo maišelį subertus sausainius sutrupinti kočėlu. Trupinius sumaišyti su ištirpintu sviestu ir torto formoje iš gautos masės suspausti 0,5cm storio sluoksnį.
* Jogurtą išmaišyti su sūriu, suberti cukrų, vanilinį cukrų, citrinos sultis.
* nedideliame kieky vandens, išbrinkintą ir ant silpnos ugnies ištirpintą želatiną išmaišyti su 2 šaukštais kremo ir supilti į visą masę.
* Kremą tolygiai paskirstyti ant papločio, išlyginti viršų.
* Nuplautus ir supjaustytus skiltelėmis persikus bei uogas išdelioti ant sustingusio torto. Papuoštą tortą iškart patiekti.
* Kad torto viršus ilgiau išliktų gražus, jį galima aplieti drebutiniu užpilu.
Skanaus
QUOTE(smike @ 2004 09 09, 17:28)
Kazkur viena akim skaiciau, kad kazkuri forumiete norejo recepto su mascarpone suriu. Pasiknisau savo popieriuose ir radau. Na, negarantuoju kad bus lygiai toks kaip Maximos, nes dar nebandytas. Tiesa, pagrindas pagal recepta yra nekeptas, jei norit galit kept plona biskvita.
Taigi:
Pagrindas:
120 g sviesto,
200 g biskvitiniu sausainiu
Kremas:
16 g zelatinos,
2 citrinos,
500 g mascarpone surio,
250 g vanilinio jogurto,
120 g cukraus,
400 ml grietineles
pagrindui sausainius sutrupinti, o sviesta islydyti. Isardoma forma iskloti kepimo popieriumi ir sudeti sausainius sumaisytus su sviestu. Pavirsiu islyginti ir paspausti. Atsaldyti 30 min.
Zelatina uzpilti nedideliu kiekiu salto vandens ir isbrinkinti. Citrinas nuplauti, nutarkuoti zievele, o sultis isspausti. Ismaisyti suri, jogurta, citrinos sultis, tarkuota zievele ir cukru. Zelatina pasildyti kol issileis. Maisant jogurto mase plona srovele supilti zelatina. Kai tik tortas prades stingti imaisyti standziai isplakta grietinele. Mase supilti ant sausainiu ir idet i saldytuva. Kai mase jau bus apstingus sakute susiausti pavirsiu (nepadaryti to per velai, nes gausis isdraskymai, o ne pasiausimas ) kai pilnai po 3 val sustings apdeti uogomis ir lengvai apsijoti cukraus pudra. Viskas!
Turetu iseiti nemenkas, todel formos geriau nepamazinti!
Taigi:
Pagrindas:
120 g sviesto,
200 g biskvitiniu sausainiu
Kremas:
16 g zelatinos,
2 citrinos,
500 g mascarpone surio,
250 g vanilinio jogurto,
120 g cukraus,
400 ml grietineles
pagrindui sausainius sutrupinti, o sviesta islydyti. Isardoma forma iskloti kepimo popieriumi ir sudeti sausainius sumaisytus su sviestu. Pavirsiu islyginti ir paspausti. Atsaldyti 30 min.
Zelatina uzpilti nedideliu kiekiu salto vandens ir isbrinkinti. Citrinas nuplauti, nutarkuoti zievele, o sultis isspausti. Ismaisyti suri, jogurta, citrinos sultis, tarkuota zievele ir cukru. Zelatina pasildyti kol issileis. Maisant jogurto mase plona srovele supilti zelatina. Kai tik tortas prades stingti imaisyti standziai isplakta grietinele. Mase supilti ant sausainiu ir idet i saldytuva. Kai mase jau bus apstingus sakute susiausti pavirsiu (nepadaryti to per velai, nes gausis isdraskymai, o ne pasiausimas ) kai pilnai po 3 val sustings apdeti uogomis ir lengvai apsijoti cukraus pudra. Viskas!
Turetu iseiti nemenkas, todel formos geriau nepamazinti!
o gal galetumete pasakyti, koki jogurta perkat? butent vanilinio nemaciau niekur. ar naudojate paprasta naturalu jogurta ir dedat vanilinio cukraus? ruosiuos daryti si tortuka, tai va ir noriu issiklausineti iki galo
QUOTE(dolile @ 2005 03 08, 21:38)
o gal galetumete pasakyti, koki jogurta perkat? butent vanilinio nemaciau niekur. ar naudojate paprasta naturalu jogurta ir dedat vanilinio cukraus? ruosiuos daryti si tortuka, tai va ir noriu issiklausineti iki galo
Aš pirkau "Rokiškio sūrio" žaliųjų citrinų ir vanilės jogurtą. Labai išėjo.
aciu peledziuke. as ir galvojau, kad geriausiai tas jogurtas tiktu